Целувчице, не ми вярвай на тълкуванията. :wub:
Твоята настояща година ми изглежда ориентирана преди всичко към професионална (или обществена) реализация (сол. У1 Венера на сол. МС). В картата има акцент върху оста 2/8 дом с връзка към 5-ти и 10-ти. Като интерпретация ми хрумва възможност да започнеш да печелиш от собствени проекти, инициативи (може би свързани с творчество, дизайн). Обръщането на соларните оси MC/IC спрямо наталните може да показва, че активността ти ще бъде повече на вътрешен план, отколтото на външен, че ще отделяш повече време за планиране, структуриране на дейностите ти. Възможно е професионалните ти проекти да изискват повече работа и концентрация от твоя страна, влагане на повече усилия, дори на моменти да изпитваш неудовлетвореност от това (сол. У1 и МС в квадрат с диспозитора си - сол. У10 Сатурн в 6-ти сол. дом, квадратура на транзитен Сатурн с натален Марс). Може да оставаш с усещането, че нещата не вървят напред, че не се развиват изобщо. Не бързай да правиш този извод - началото е възможно да е бавно, но сега изграждаш основите на бъдещите си занимания (транзитен Сатурн в 1-ви дом).
През годината може да натрупаш нови знания, които ще ти бъдат от полза по-нататък. Тригонът на транзитен Уран към наталния ти Меркурий може да ти даде свежи идеи, нов поглед върху нещата, да накара мисълта ти да тече по-бързо, по-лесно да усвояваш нови знания.
Относно соларния съвпад на Луна и Марс в 5-ти дом, опозицията на соларна Венера с натален Марс и положението на сол. У5 Слънце в 8-ми сол. дом мисля, че могат да ти донесат немалко любовни вълнения, които може и да не афишираш (заради 12-тия дом), но не знам доколко са предпоставки са стабилна и дълготрайна връзка. Виждам ги по-скоро като моментно силно привличане, силна тръпка, физическо привличане.