Здравей Гост

соларен хороскоп

• 2419 Отговора
  • 453851 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:соларен хороскоп
« Отговор #480 -: Юни 27, 2010, 12:49:40 pm »
Аз вече споменах, че когато опозицията е в опозиционни домове (например 5/11) и опозиционни знаци (например Скорпион/Телец - стихиите тук са приятелски - вода/земя), то тя тогава се приема за балансирана, не е с негативен заряд.

Има логика. Често забравяме, че това всъщност е една ос, два допълващи се знака и винаги трябва да се разглеждат заедно.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #481 -: Юни 27, 2010, 12:56:25 pm »
В солар максимума, който знам, че се отпуска е 5 градуса за съвпад и опозиция. Градусите тук са тесни, защото се има предвид, че това са транзити.
Аз вече споменах, че когато опозицията е в опозиционни домове (например 5/11) и опозиционни знаци (например Скорпион/Телец - стихиите тук са приятелски - вода/земя), то тя тогава се приема за балансирана, не е с негативен заряд. Ако обаче аспекта е в несходни стихии, например вода/огън, и в домовете 4/11, то тогава имамае много силно напрежение и аспекта е определено негативен.

да , ама я си представи , че нямаш аспекти в солара в тези рамки.....тогава?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #482 -: Юни 27, 2010, 01:03:47 pm »
В солар максимума, който знам, че се отпуска е 5 градуса за съвпад и опозиция. Градусите тук са тесни, защото се има предвид, че това са транзити.
Аз вече споменах, че когато опозицията е в опозиционни домове (например 5/11) и опозиционни знаци (например Скорпион/Телец - стихиите тук са приятелски - вода/земя), то тя тогава се приема за балансирана, не е с негативен заряд. Ако обаче аспекта е в несходни стихии, например вода/огън, и в домовете 4/11, то тогава имамае много силно напрежение и аспекта е определено негативен.

да , ама я си представи , че нямаш аспекти в солара в тези рамки.....тогава?

Марая, винаги се е случвало да има аспекти с такива орбиси. В солар, един съвпад на сол.планета с купсида на нат.дом или обратно също се брои за силен аспект.

И все пак, не забравяй, че имаме налагане на две карти - натална с транзитна.

*

Марая

• 28287
« Отговор #483 -: Юни 27, 2010, 01:18:26 pm »
не винаги Дивна....,срещала съм солар в който на-близкия диапазон е 8*....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #484 -: Юни 27, 2010, 01:31:58 pm »
Соларна Венера не е ретро, ретро е наталната. Опозиция може да се приеме принципно, но в соларите незнам колко тесни орбиси играят дефакто, тук е широк.

Аз коментирах наталната.

*

Divna

« Отговор #485 -: Юни 27, 2010, 01:46:37 pm »

Възможно е Марая. Виж, през ръцете ми не са минали стотици солари, но до тук разглежданите, винаги е имало тесни орбиси, било на нат. планета със купсида на соларен дом, било на сол. планета с купсида на на. дом... В солара се гледат знаците на Ац (началото на соларната година)и планетите които попадат в него, както и в кой соларен дом и кой натален попада управителя му, Мц (в кой знак и нат. дом попада), за да се определят основните насоки, Гледа се също Иц (знака и нат.дом в който попада, както и планетите вътре в него, които може да нямат никакъв аспект нито със соларни планети, нито с натални), но който може да ни каже как ще приключи годината като цяло.... Обръща се внимание кой дом попада в знака Лъв, за да се види къде ще си заслужава да се хвърли най-много енергия, в коя област ... Една соларна карта е много динамична и не е зависеща само от аспекти м/у планетите. Тук имаме две карти и се гледат двете карти заедно, сравняват се домовете, гледат се къде попадат техните управители, в кой соларен дом и после в кой натален дом. Цяла въртележка е ... Ако например купсидата на пети соларен дом попадне в девети натален, то тогава също имаме значение, като например, че любовта ще бъде свързана с чужбина (давам просто елементарен пример, защото се гледат и други показатели, този не е достатъчен, но за сметка на това е подкрепящ). Луната също се гледа, в кой знак и дом е, а не само дали прави аспект с някоя соларна или натална планета. В дома, в който попада тя, ни показва, къде ще сме най уязвими ... В соларна карта не се обръща внимание дали имаме неаспектирани планети. Това не е радикс и тук нещата стоят по друг начин.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #486 -: Юни 27, 2010, 01:49:18 pm »
Лично аз в солар за съвпад или друг аспект на соларна към натална планета приемам до 2-3 градуса орбис.

*

Марая

• 28287
« Отговор #487 -: Юни 27, 2010, 01:56:01 pm »

Възможно е Марая. Виж, през ръцете ми не са минали стотици солари, но до тук разглежданите, винаги е имало тесни орбиси, било на нат. планета със купсида на соларен дом, било на сол. планета с купсида на на. дом... В солара се гледат знаците на Ац (началото на соларната година)и планетите които попадат в него, както и в кой соларен дом и кой натален попада управителя му, Мц (в кой знак и нат. дом попада), за да се определят основните насоки, Гледа се също Иц (знака и нат.дом в който попада, както и планетите вътре в него, които може да нямат никакъв аспект нито със соларни планети, нито с натални), но който може да ни каже как ще приключи годината като цяло.... Обръща се внимание кой дом попада в знака Лъв, за да се види къде ще си заслужава да се хвърли най-много енергия, в коя област ... Една соларна карта е много динамична и не е зависеща само от аспекти м/у планетите. Тук имаме две карти и се гледат двете карти заедно, сравняват се домовете, гледат се къде попадат техните управители, в кой соларен дом и после в кой натален дом. Цяла въртележка е ... Ако например купсидата на пети соларен дом попадне в девети натален, то тогава също имаме значение, като например, че любовта ще бъде свързана с чужбина (давам просто елементарен пример, защото се гледат и други показатели, този не е достатъчен, но за сметка на това е подкрепящ). Луната също се гледа, в кой знак и дом е, а не само дали прави аспект с някоя соларна или натална планета. В дома, в който попада тя, ни показва, къде ще сме най уязвими ... В соларна карта не се обръща внимание дали имаме неаспектирани планети. Това не е радикс и тук нещата стоят по друг начин.

съгласна съм Дивна с всичко написано и го знам отлично.
въпроса е , че има и такива солари....и тогава възниква въпроса чисто хипотетично.
орбисите на планетите не са най-важното в един солар. има планетни влияния , които се реализират в прекалено широки аспекти , но това зависи от индивида , а не от соларните конфигураций.
соларите не действат година за година.
винаги гледам предходната , текущата и настоящата , макар , че не им обръщам голямо внимание ,при условие , че имам натал,прогресий ,дирекций и не на последно място разбира се прогресивна луна.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #488 -: Юни 27, 2010, 01:57:12 pm »
Соларна Венера не е ретро, ретро е наталната. Опозиция може да се приеме принципно, но в соларите незнам колко тесни орбиси играят дефакто, тук е широк.

Аз коментирах наталната.

В такъв случай, тъй като и двете са ретро в рожденната карта - Венера и Плутон, те и двете се стремят една към друга, аз също мисля, че твърдо има опозиция.
Да не говорим, че орбиса не е прекалено широк за натал, поне по мое виждане. Вече как действа е съвсем отделен въпрос.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #489 -: Юни 27, 2010, 02:01:39 pm »
Лично аз в солар за съвпад или друг аспект на соларна към натална планета приемам до 2-3 градуса орбис.

това означава ли , че и слънце и луна влизат в списъка?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #490 -: Юни 27, 2010, 02:03:57 pm »

Марая, понякога ми задаваш невероятни въпроси. Имаш учители, питай тях. Утре ще ми се нахвърлиш, че съм казала това или онова. Аз работя както си искам. Вече си казах мнението. Нима Слънцето и Луната не са най-важните в хороскопа?  :-\

*

Divna

« Отговор #491 -: Юни 27, 2010, 02:05:42 pm »
Divna-малко ме притесни думите ти,за работата,че може,да се опитата,да ме мота и премята,това,да не би,да е било,за преди няколко мес,че в старата работа,се колежка се опита да направи така.Моля те,погледни пак :blink:

Мими, не се притеснявай! Спокойно!
Соларната карта започва действието си тогава, когато си родена, т.е. рожденния ти ден, но ако си по-чувствителна и емоционална тя може да се задвижи около 2 месеца преди това (поне лично с мен е така).
Възможно е вече всичко да е отшумяло, но е възможно и да предстои. Тук вече аз не съм в състояние да ти кажа конкретно кога ще е събитието, защото солара показва събития, които ще се произведат повреме на соларната година. Видях като "измама", тъй като сол. Нептун се намира в 10 сол. дом и е в съвпад с купсидата на 10 нат.дом. Нептун често води до увъртания, нещата не винаги са ясни...някой може да се опитва да те лъже. Сол. Нептун е в съвпад със сол. Хирон в 10 сол. дом от където идва болката, като вид огорчение. Нат. Марс попада в 10 сол. дом, което обрисува напрежението. В крайна сметка Юпитер, който попада в 10 сол. дом ще даде положителните резултати. Ще имаш протекция, няма да си дълго без работа.

*

Марая

• 28287
« Отговор #492 -: Юни 27, 2010, 02:09:04 pm »

Марая, понякога ми задаваш невероятни въпроси. Имаш учители, питай тях. Утре ще ми се нахвърлиш, че съм казала това или онова. Аз работя както си искам. Вече си казах мнението. Нима Слънцето и Луната не са най-важните в хороскопа?  :-\

а , аз не ти отнемам правото да го правиш! :blink:
ти сподели с нас , а аз питам дали това касае слънце и луна!

Нима Слънцето и Луната не са най-важните в хороскопа?

точно заради това ми е въпроса ,Скарлет! ;D

п.п. Живей днес - не се хаби за утре! ;D ;)

*

Divna

« Отговор #493 -: Юни 27, 2010, 02:24:19 pm »
Марайче, съгласна съм с теб!
Когато говорим за прогностика трябва да се гледа всичко. И когато човека, който е задал въпроса си е оставил данните, аз поглеждам и соларите (предишен и следващ) и прогр. Луна и прогресиите... Друг е въпроса, че нямам достатъчно опит и се стремя да бъда по-позитивна към хората, за да не предизвиквам паника, не мога никога да бъда 100% сигурна в тълкуванията си, пък дори и всички карти да съм разгледала, по простата причина, че имам няколко месечен стаж във форума и всичко, което съм научила до тук е било с четене и упражнения в сайтовете. Друг е въпроса, че има карти, които мога с лекота да тълкувам, някак са ми по-лесни и други, които и да гледам с часове, трудна работа, и предпочитам някой който чувства картата по-добре, той да се опита да я разтълкува.
Що се отнася до аспектите между планетите максималната орбиса, която отпускам е 5* (така съм чела, че трябва да се прави, но дали е правилно, не знам, просто се доверявам).

*

Марая

• 28287
« Отговор #494 -: Юни 27, 2010, 02:42:05 pm »
Марайче, съгласна съм с теб!
Когато говорим за прогностика трябва да се гледа всичко. И когато човека, който е задал въпроса си е оставил данните, аз поглеждам и соларите (предишен и следващ) и прогр. Луна и прогресиите... Друг е въпроса, че нямам достатъчно опит и се стремя да бъда по-позитивна към хората, за да не предизвиквам паника, не мога никога да бъда 100% сигурна в тълкуванията си, пък дори и всички карти да съм разгледала, по простата причина, че имам няколко месечен стаж във форума и всичко, което съм научила до тук е било с четене и упражнения в сайтовете. Друг е въпроса, че има карти, които мога с лекота да тълкувам, някак са ми по-лесни и други, които и да гледам с часове, трудна работа, и предпочитам някой който чувства картата по-добре, той да се опита да я разтълкува.
Що се отнася до аспектите между планетите максималната орбиса, която отпускам е 5* (така съм чела, че трябва да се прави, но дали е правилно, не знам, просто се доверявам).

вече имам обяснение на този феномен :72: дълго време съм се чудила защо....

*

abroad

« Отговор #495 -: Юни 27, 2010, 09:57:53 pm »
Друг е въпроса, че има карти, които мога с лекота да тълкувам, някак са ми по-лесни и други, които и да гледам с часове, трудна работа, и предпочитам някой който чувства картата по-добре, той да се опита да я разтълкува.

какво ти е обяснението

*

Марая

• 28287
« Отговор #496 -: Юни 27, 2010, 10:07:31 pm »
Друг е въпроса, че има карти, които мога с лекота да тълкувам, някак са ми по-лесни и други, които и да гледам с часове, трудна работа, и предпочитам някой който чувства картата по-добре, той да се опита да я разтълкува.

какво ти е обяснението

различни енергий и различно ниво на развитие на натала!
тогава,когато в рамките на 10 мин , картата не иска да ми каже нищо я оставям. на следващия ден отново правя опит и като *не се отвори* приключвам с разглеждането.
много рядко се случва , но го има.....
не случайно казвам , че някои индивиди работят на ниво планета , други на планета и дом ,трети на първите две +аспекти/мажорни/.
колкото по-високо е еволюционното ниво на развитие толкова повече компоненти работят в това число и минорните аспекти....

*

Uran

• 6041
« Отговор #497 -: Юни 29, 2010, 07:35:11 pm »
 Има вероятност за излизане в чужбина. Преподавател ли е?

*

Divna

« Отговор #498 -: Юни 29, 2010, 07:36:50 pm »
Има големи изгледи да излезе да работи в чужбинаи да напечели (сол. К2 в 9 нат. дом, а сол. К9 в 4 нат. дом). Сол. Луна е също в 9 сол. дом и попада в 4 натален. Сол. асцендент е върху нат. К9 (акцента е отново чужбина). Сол. К6 в нат. 1 дом и обхваща целия 2 нат. дом.
До тук станаха доста акцентите за работа в чужбина, и то само разглеждайки купсидите  ;D

*

Divna

« Отговор #499 -: Юни 29, 2010, 07:40:25 pm »
Айя, ще има смяна на местоживеене, погледни само къде застава купсидата на сол. ИЦ и къде застава купсидата на нат. ИЦ  ;). СЛВ е замесен.
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 07:59:27 pm от Divna »