Това за Луната не е ли за прогресивния хороскоп?
Проверих си соларите за последните 3 години - това за асц и МЦ е истина и е доста интересно, но Луната е в различни знаци, 2010 - Скорпион, 2011 - Риби, 2012 - Лъв, разстоянието между Риби и Лъв е повече от 120 градуса.
Извинявам се, поправих се - Луната изминава около 120 ъглови градуса.
Ако през 2011 Луната е била в последните градуси на Риби, е възможно да премине в първите градуси на Лъв през 2012. Това за съседните знаци го уточних по-горе.
В прогресивния хороскоп е невъзможно Луната да измине повече от 13-14 градуса за една година. Иде реч точно за соларен хороскоп.
Соларните хороскопи се разгръщат изключително последователно и в точен модел. Някой е писал, че соларно новолуние се случва веднъж в живота. Не точно. Зависи от фазата на Луната по време на раждане и от градуса на Слънцето. Стандартния вариант е веднъж на 19 години.

за прогресиите - имах предвид, че Луната на около 2 години сменя знак, прочетено наобратното на 1 Луна - 3 знака (3 години - 1 знак)... затова и питах, де, за да проверя.
Никога не съм вярвала в Соларите, не съм чела сериозно проучване, което да анализира "модела", иначе е чиста случайност (за разлика от прогресиите, в които много по - ясно виждам модела на един живот).
Което е ужасяващо, значи всеки един градус (примерно 23 градус дева) всяка Слънчева година е на такава определено позиция, която е в някакъв модел, който много ясно може да се опише математически....с една елементарна синусоидна формула, а ?
Ronia, Море - някой да ми пусне линкове към теми сериозни за солара, защото тази е пълна със спам и нямам нерви да я чета. Не ме интересуват психологическите интерпретации, а чисто математическите модели и точни явления и закономерности - връзка асц - мц, пълнолуние, :blink:

МОЛЯ!
Иначе като един досаден Козирог, ще почна да Ви досаждам по личните съобщения.