Здравей Гост

соларен хороскоп

• 2419 Отговора
  • 454535 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:соларен хороскоп
« Отговор #220 -: Декември 21, 2009, 03:17:56 pm »
Рожденните данни са основните, на база на тях асцедентът прогресира и се надгражда от солар на солар т.е това е динамичен процес. На база на това възврата може да става и в предния ден и най-вероятно няма да е в същия час като рожденния - така мисля, ако правилно съм ти разбрала въпроса.
:)Да, това питам. Фактически се отчитат и високосните години?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #221 -: Декември 21, 2009, 06:09:39 pm »
Девойки, да ви светнем.
Със Зетя става така-
1. На вътрешния кръг слагате натала си.
2. На външния кръг слагате датата си на раждане плюс годината, за коя ще си гледате.
3. Слагате опцията транзит и гледате двете карти.
4. С десния бутон на мишката кликвате върху наталното си слънце и се отваря таблица с аспектите.
5. Избирате аспекта Слънце съвпад Слънце и кликате с левия бутон на мишката върху него.
6. Отваря ви се графика на съвпада и най-отдолу пише кой точно ден и в колко часа ще е точния съвпад.
7. Върху транзита променяте часа и, ако е необходимо, датата.
8. На прозорчето, дето избирате картите, има един знак S - като го натиснете, външната карта става вътрешна и обратно. Така че натискате.
9. Натискате "Изпълни" и сте готови.

*

kaily

• 5145
« Отговор #222 -: Декември 21, 2009, 08:44:20 pm »
Не знам дали сте забелязали, ма всички планети, домове, знаци и аспекти имат двояко значение. Не знам дали има еднозначно нещо изобщо в астрологията.
Аз не се наемам, а и не смятам, че някой изобщо западен астролог трябва да се наеме да тълкува еднозначно, особено в негативната страна.
Според мен всяко нещо има две страни и ако примерно реализираме позитивната страна, с това явлението се е изчерпало и ние не сме дали възможност на негативното да се прояви.
8 дом смърт и раждане - ако вземем да родим, елиминираме възможността за смърт. Това най така фигуративно казано.

*

Nebesna

« Отговор #223 -: Декември 21, 2009, 09:07:36 pm »
Не е съвсем така, аз имах и хубавото и лошото по 8-ми дом едновременно през изтичащата година.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #224 -: Декември 21, 2009, 10:02:13 pm »
Цитат
8 дом смърт и раждане - ако вземем да родим, елиминираме възможността за смърт.

Цитат
Не е съвсем така, аз имах и хубавото и лошото по 8-ми дом едновременно през изтичащата година.

И аз така, в тазгодишния солар имах акцентиран соларен 8 дом върху наталния 5ти, със соларно новолуние там. Е, все хубави работи си представях. Повечето от които в интерес на истината нямаше откъде да дойдат - зачеване, раждане, а и не му е сега времето...  :-[ И накрая какво? Родиха ми се шест котенца, грижех се за тях като за бебета, купувах им изкуствена кърма, нощи не спях, хранех ги с биберон, защото цицките на котката майка не стигаха за всички... Проработих си Луната в Рак, макар и индиректно!  ::) Смъртта също не ми се размина, към края на годината имахме две погребения на близки в семейството, едно след друго, загубих майка си... Голяма, страстна и изпепеляваща любов по пети/осми дом не съм срещнала все още. Нема го принца.  :D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #225 -: Декември 21, 2009, 10:20:41 pm »
И при мен в солара темата за любовта и секса беше доста акцентирана, и затова в очакванията си съм подминала да видя най-важното и най-малко очакваното, неизбежната загуба.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #226 -: Декември 22, 2009, 01:10:36 am »
солара ,ни дава акцента на годината-приоритетите , но ако липсата на транзити ,както и акцента на прогресивни и дирекционни планети ги няма.....нищо не се случва. всичко е заложено в натала и ,ако го няма там ,какъвто и солар да имаме нищо не става.
рлинципно в годината имаме м8у 40х и 60 ссъбития. прогресирането на солара също носи инфо...
. знам със сигурност ,че първо гледам транзити спрямо натални ,после пряма прогресий,накрая спрямо дирекцей.после гледам движението на прогресивните и дирекционни домове и планети./възможно е да няма съвпади ,опозета,квадрати ,ингресс и накрая тригони/ и ,едва след това справка със солара.
случвали са се блестящи солари и ..... ;D ;D ;D /тъкмо да и го вкарам и тя не дойде/ ;D ;D ;D ,просто никакви събития ,нищо съществено.....
нема като как да стане ,след като вътрешно/прогресия/ не съм подготвена за външните обстоятелства/дирекцийте/. :)не му е дошло времето ,няма съвпад или опозе на определени куспиди с домове и прочие.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #227 -: Декември 22, 2009, 09:11:05 am »
Лоша работа :(
Соларът ми за 2010г включва соларна луна в 8ми :(

*

Asol

• 4140
« Отговор #228 -: Декември 22, 2009, 10:01:26 am »
Отчети какво ти управлява Луната и Венера - нали те ти бяха в съвпад в този солар в 8 дом, къде са ти соларните асцендент и медиум цели и изобщо погледни си целия солар и не си прави генерални изводи само въз основа на него. В солар съм имала соларна Луна от осми квадрат Сатурн и в същото време опозиция между натална Луна и соларен Сатурн. Депресии и всичко свързващо се с аспект между Луна и Сатурн нямаше.

*

Helo

« Отговор #229 -: Декември 22, 2009, 10:12:57 am »
Отчети какво ти управлява Луната и Венера - нали те ти бяха в съвпад в този солар в 8 дом, къде са ти соларните асцендент и медиум цели и изобщо погледни си целия солар и не си прави генерални изводи само въз основа на него. В солар съм имала соларна Луна от осми квадрат Сатурн и в същото време опозиция между натална Луна и соларен Сатурн. Депресии и всичко свързващо се с аспект между Луна и Сатурн нямаше.

На мен миналата година в картата на соларното възвръщане Сатурн ми е бил в точен съвпад с асценднета и в квардартура със Слънцето, което ми е било в 10-ти дом. Бях много щастлива.

А сега транзитният Сатурн ми е в квадратура с наталната Луна, ама не съм в депресия и нямам някакви негативни емоции, макар, че от време на време някакви подобни мисли, които идват отвън се опитват да ме накарат да се ядосам, ама аз ги гоня и те се махат.  ::)
Не се чувствам подтистната заради този транзит.

*

Nebesna

« Отговор #230 -: Декември 22, 2009, 10:24:43 am »
Аз не разчитам на солара изобщо. Соларната карта е всъщност карта на транзитите, построена в момента на точния възврат на Слънцето, това е една снимка на планетите в даден момент и показва как ще започне годината. Що да гледам 4-ти соларен дом, за да видя как ще приключи годината като мога просто да си транзитирам картата и разгледам нагледно транзитите за всяка произволна дата. Соларът не ми дава повече информация от обикновената транзитна карта.

За мен лично прогресивната Луна е 100 пъти по-важна от соларната Луна. И наталните домове, в коиот се случват транзитите са 100 пъти по-важни от соларните домове.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #231 -: Декември 22, 2009, 11:02:13 am »
Даааа,луната в натала ми упр.12 дом.Сол. АС везни в 3ти.А сол МС попада в 12 ти(да не е свързано с някой родител?) ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #232 -: Декември 22, 2009, 12:29:43 pm »
Соларът дава представа за общия фон през годината, а събитията и по-интересните периоди са маркирани от транзити и прогресии.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #233 -: Декември 22, 2009, 12:45:23 pm »
Соларът дава представа за общия фон през годината, а събитията и по-интересните периоди са маркирани от транзити и прогресии.  :)

По-скоро соларът показва как ще започне годината. Имайки предвид факта, че Слънцето винаги се възвръща в наталния дом, в който се намира, а Меркурий и Венера никога не се отдалечават от него на повече от 30 до 45 градуса. Така, според мен, соларният асцендент и МЦ придобиват по-голямо значение от гледна точка на това в кои натални домове попадат, тъй като те ще акцентират значението именно на тези домове....проследявам и движението на другите куспиди, спрямо наталните.

*

kaily

• 5145
« Отговор #234 -: Декември 22, 2009, 01:56:35 pm »
Соларът дава фонът на цялата година, някои събития се реализират и в края му, зависи от много неща.
Изобщо не е вярно, че соларът дава инфо само как ще започне годината.
Преди 3 години правих един солар на колежка месец и половина преди рождения и ден, имаше изрисувана ясно смяна на работа с по-добра и повече доходи. А тя кесеше с някаква мижава заплата и чакаше да я изгонят, без да прави нищо.
Не знам дали аз я нахъсках или така и беше писано, ма до рождения си ден си смени работата с такава с два пъти по-високо заплащане.
Аз като гледах солара, през цялото време се чудех познава ли той или аз не знам как да го гледам.
Има някои солари просто крещят, има други размазани, аз нищо не им виждам, година като година с некви леки уклони.
Обаче крещи ли соларът, става.

« Отговор #235 -: Декември 22, 2009, 02:40:23 pm »
   Спомням си, че миналата година преди още да се регна във форума четях и сега пак се върнах на тази тема, ЗЪБОЛЕКАР е постнал линк http://astrohit.com/lunar/solar_16.php - на руски, но се разбира. Чета в момента по моя солар - ето една част - VIII ДОМ СОЛЯРНОГО ГОРОСКОПА В XII ДОМЕ ГОРОСКОПА РАДИКСА

Прерывание сексуальной связи, часто по непонятным для человека причинам. Тайная связь. Попадание в критические ситуации из-за сексуального партнера, в частности арест и взятие под стражу, другие виды заточения. Заботы из-за партнера, тайные страхи, сомнения, разочарования.
Необходимость урегулирования финансового положения, запутанные дела. При благоприятных показателях может указывать на окончание черной полосы в жизни, конец неприятностей. Выход на новый уровень.
Ухудшение физического состояния, скрытые, трудно диагностируемые заболевания. Связь с оккультными вопросами, месть, предательство, вовлеченность в мистические процессы. Может указывать на смерть тайного врага или неприятности для него.
   Не че се съобразявам много, много, но понеже имам смътни предчувствия,няма как да не ми направи впечатление...Има ли някой с подобен опит от такъв солар.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #236 -: Декември 22, 2009, 02:44:47 pm »
В тази тема преди 2 страници,някой ми бе споменал да не четем руските астро сайтове че давали много черни предсказания.
Аз казах,че и в книгата на Люмиер не са по-бели ;)

« Отговор #237 -: Декември 22, 2009, 03:12:45 pm »
    :) То е така, но те предлагат доста информация по въпросите, които ни вълнуват! Важното е човек как ще си навърже нещата...

*

kaily

• 5145
« Отговор #238 -: Декември 22, 2009, 03:14:24 pm »
Егати, и аз го изчетох - ми то тоя руски сайт ме срина под земята бе

пу пу пу
плюя си в пазвата и се омитам от такива катастрофични идиотщини. И без тех мога си умра, айде мерси.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #239 -: Декември 22, 2009, 03:29:04 pm »
По-скоро соларът показва как ще започне годината.

При мен пък наобратно, соларът показа много ясно завършека на годината. Случиха се две неща, едно разтърсващо и много неприятно и друго... ммм, бих казала приятно.  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.