Здравей Гост

Тригон между венера и транзитен юпитер

• 5 Отговора
  • 2758 Прегледи
*

mamma_mia

Здравейте :)
Може ли да бъдете така добри да ми кажете какво мога да очаквам от следният аспект ,който скоро ми предстои:
Тригон между Венера(управител на 4дом)по нат.положение в 10 дом и транзитен юпитер през 6ти дом.
Мерси

*

Lillie

• 30532
Re: Тригон между венера и транзитен юпитер
« Отговор #1 -: Юни 20, 2008, 04:28:11 pm »
Как е поставен наталният Юпитер, с какъв статус и аспекти, кои домове управлява? Това е много важно и не бива да се подценява! Защото в противен случай би имала повече успех в някой форум "оттатък", тъй като тук нямаме практика да отговаряме на така зададени въпроси. Прогностиката е много сериозен раздел от астрологията и изисква да си много наясно с това как работи астрологията, а също и с отговорността, с която те натоварва всяка направена прогноза.
Иначе съвсем първосигнално бих те питала дали очакваш някакво развитие/стабилизиране в служебен план. Имайки предвид това, че не знам какъв е хороскопът.
А защо според теб изобщо нещо трябва да се случи при този транзитен тригон? Имаш някакви по-специални очаквания?  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #2 -: Юни 20, 2008, 08:29:38 pm »
Не,
по- скоро очаквам някакво развитие или отпушване(на напрежение) в дома. :'(
Имам семейни неразбории(майка),живеене като "под капак".
Може ли да има развитие по въпроса(към добро) с този аспект? 8)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юни 20, 2008, 09:38:45 pm »
Не искам да те разочаровам, но не разчитай само на хармоничните аспекти да вземат важни решения вместо теб. Това, разбира се, не означава, че аспектът няма да проработи.
За отношенията с майката и в семейството виж и аспектите към Луната, към 4 дом и неговия управител. Но в повечето случаи практиката показва и доказва, че с повече събитиен потенциал са заредени динамичните аспекти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юни 21, 2008, 12:02:48 pm »
Забравих да ти кажа да проследиш и текущите прогресивни аспекти на Луната - през кой дом минава, кои планети аспектира, дали има връзка с 4 дом или управителя му... Прогресията на Луната показва актуалното ни вътрешно състояние, което няма как да не намери отражение и  навън. По-конкретно, виж дали активира някоя натална планета или прави аспект с прогресивна такава. Транзитите са факторът, който "задвижва" прогресията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юни 22, 2008, 03:58:46 pm »
Пренасям част от дискусията в "Мистика" тук.
 **Венера и Юпитер - мит и реалност**

Планетите в астрологията са неутрални.
Определени характеристики те добиват чрез отношението ни към тях. От древни времена планетите, представени посредством цял пантеон божества, добиват човешки облик.

В астрологията не може да се каже еднозначно дали една "добра" планета в благоприятна позиция - по знак, дом, аспекти - ще се изявява в светлината на най-хармоничните си качества. Всяка планета, всеки знак има и сенчеста страна. Изборът е наш. Това, че да речем дадена планета е класически бенефик и стои на трон или в екзалтация, не означава, че няма и друго "лице". Това не бива да се забравя.
Повечето астролози автоматично свързват Венера и Юпитер с концепцията за dolce vita. По същия начин на хармоничните аспекти се приписват само положителни характеристики, а на дихармоничните - само отрицателни. Тоест отново се сблъскваме с ефекта на крайната поляризация и забравяме, че разграничението на "добри" и "лоши" е твърде условно.

В медицинската астрология, например, не само дисонансните аспекти се свързват с определена предразположеност към заболявания. А класическите "бенефици" Венера и Юпитер имат и друго лице. Копнежът по dolce vita се манифестира и на ниво човешки организъм и пример за това е захарният диабет. Юпитер, както се знае, управлява функцията на черния дроб, кръвообращението. Силна Венера, в съчетание с Юпитер, може да даде склонност към излишества, трупане на тегло, лакомия, леност. Освен, ако предразположеност към висока кръвна захар не е заложена генетично, диабетът възниква и в случай на емоционална "недостатъчност" или в резултат на изживян силен стрес. Ако проблемът е на емоционална основа, търсим в хороскопа блокади на тема отдаване/получаване на любов и привързаност - в повечето случаи тази тема е поставена на фокус.

« Последна редакция: Юни 22, 2008, 04:08:20 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.