Здравей Гост

Моля за малко помощ

• 15 Отговора
  • 3476 Прегледи
Моля за малко помощ
« -: Юни 24, 2008, 05:12:01 am »
Здравейте  :)
Тепърва навлизам в дълбоките води на астрологията и моля за малко помощ някой, на когото ще му бъде интересно да разчете наталната ми карта.
Родена съм в София, 05.12.1991 година, часът е между 14-15 (т.е. асцедентът ми е или овен или телец, но мисля, че е телец); (ето повече информация)
Интересува ме най-вече седми дом - т.е. повече за личните връзки и нещо за отрицателните страни на характера ми, какво е влиянието на асцедентът телец?
От това, което съм прочела досега излиза, че съм доста непостоянна и бързо изгубвам интерес. Но при мен е точно обратното - много държа на постоянството. Възможно ли е това?
А другият ми въпрос е следният - какво ще кажете за връзка с мъж със слънце във везни 24.09.1985 час - 5:30:01 (асцедент везни) // eто и неговата карта//.. До колкото знам съчетанието стрелец-везни е много сполучливо и все пак има ли някакви негативни аспекти?
Предварително ви благодаря!
« Последна редакция: Юни 24, 2008, 05:48:18 am от Amber »
El alma del fuego es libre para siempre...

*

Lillie

• 30532
Re: Моля за малко помощ
« Отговор #1 -: Юни 24, 2008, 09:07:21 am »
асцедентът ми е или овен или телец, но мисля, че е телец);

Привет  :)
Не искам да те разочарвам, но няма "или...или...". При неизвестен или неточно записан час на раждане най-доброто, което може да се направи, е качествена ректификация.
Но ти си още толкова млада и се съмнявам да е възможно да се посочат достатъчно важни събития, по които да се верифицира часът на раждане. Целият живот е пред теб...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
« Отговор #2 -: Юни 24, 2008, 09:38:17 am »
Здравей, има един начин да определиш асцендента си. Според някои източници, той показва ролята, която семейството ни определя. Така, че помисли си как твоите родители те възприемат и какво очакват от теб като реакция. Не забравяй, че асцендента е това, което показваме на другите и може да е доста далеч, от истинската ни същност-слънчевия знак.
Що се отнася до синастрията, добре е да направиш композитната карта за двама жи. Тя отразява как ще действате като двойка и какви предизвикателства ще имате. Така, че успех.. ;) :)

« Отговор #3 -: Юни 24, 2008, 10:15:23 am »
асцедентът ми е или овен или телец, но мисля, че е телец);

Привет  :)
Не искам да те разочарвам, но няма "или...или...". При неизвестен или неточно записан час на раждане най-доброто, което може да се направи, е качествена ректификация.
Но ти си още толкова млада и се съмнявам да е възможно да се посочат достатъчно важни събития, по които да се верифицира часът на раждане. Целият живот е пред теб...

Чувала съм, че асцедентът оказва влияние в по-късен етап от живота на човек.
И все пак - проверих и със сигурност е телец, часът на раждане е 14:45, попитах най-сигурния източник - майка ми  :)
mit53, колкото до композитната карта, за съжаление не мога да я изготвя сама, а не намерих в интернет нито програма, нито някакъв сайт, в който може (както е с наталната карта).
Ще ви помоля, ако някой може да ни състави и да каже две-три думи за нея. :)

*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
« Отговор #4 -: Юни 24, 2008, 11:16:32 am »
Аз ползвам Astrolog32, който можеш свободно да си свалиш. Друга програма е Zet 8 light, която също е безплатна, макар, че има много хубави функции, които са активни само за професионалните платени версии. :) :) ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юни 24, 2008, 11:17:41 am »
Здравей, има един начин да определиш асцендента си. Според някои източници, той показва ролята, която семейството ни определя. Така, че помисли си как твоите родители те възприемат и какво очакват от теб като реакция.

Напълно съм съгласна  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юни 24, 2008, 11:21:46 am »
колкото до композитната карта, за съжаление не мога да я изготвя сама, а не намерих в интернет нито програма, нито някакъв сайт, в който може (както е с наталната карта).

Във всеизвестния astro.com има опция за построяване и на композитна карта (composite chart), и на комбин (Davison relationship chart). Друг е въпросът, че "картата на Дейвисън" не е негово откритие, а се въвежда от друг, немски астролог.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Юни 24, 2008, 11:55:12 am »
Наистина полезно, има доста видове карти, които могат да се изготвят.
Ето:
Composite chart mid point method
Davison
Сега вече ще може ли да ми кажете нещо по картите? Ако искате може на личен, но не е проблем и в темата.
Благодаря, Лили за съдействието.  :)
Намерих си книгата Астрологията том 1 на Люмиер, в 800 страници са събрани доста неща, някой чел ли я е? И също така ще съм ви много благодарна, ако може да препоръчате някоя друга книга за начинаещи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юни 24, 2008, 12:13:44 pm »
А композитната карта всеки може да си я изчисли и сам с осредняване на всички радикални точки от картите на двамата партньори. Техниката, която се използва, се базира на мидпойнти.
http://www.noendpress.com/pvachier/midpoints/index.php

ПП. Забравих опцията за хипервръзка къде беше.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Юни 24, 2008, 12:23:33 pm »
А композитната карта всеки може да си я изчисли и сам с осредняване на всички радикални точки от картите на двамата партньори. Техниката, която се използва, се базира на мидпойнти.
http://www.noendpress.com/pvachier/midpoints/index.php

ПП. Забравих опцията за хипервръзка къде беше.
Аха, мерси. Но на този етап самото "разчитане" на картите ми е почти непонятно. Затова молбата ми беше, ако може да ми кажете вие някои неща, а по-натам вече, се надявам, че сама ще мога да го направя.  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Юни 24, 2008, 12:36:45 pm »
Разчита се на същия принцип като наталната, имайки предвид само, че така получената карта е въплъщение на съюза между въпросните двама души. Тоест ако си представим, че връзката между двама души е живо същество, което диша, има свой специфичен ритъм и определени потребности, силни и слаби страни, остри ръбове etc.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Юни 24, 2008, 12:43:34 pm »
Ясно, но аз и наталната не мога да разчитам още!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юни 24, 2008, 12:45:09 pm »
Ами... тогава ще е най-добре да започнеш първо с четене  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #13 -: Юни 24, 2008, 12:47:22 pm »
Ами... тогава ще е най-добре да започнеш първо с четене  :)
Мерси, надявах се на този етап вие да ми я "разчетете", но явно не ви се занимава. : )
Благодаря все пак и поздрави!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юни 24, 2008, 12:57:02 pm »
Във форума няма практика да се предлагат подробни интерпретации на натални хороскопи и синастрии. Но, да речем, някои по-важни моменти могат да се обсъдят, в рамките на допустимото, разбира се. А пък ако някой съфорумец изяви желание да окаже съдействие, може да се включи  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #15 -: Юни 24, 2008, 01:07:56 pm »
Нямах предвид подробна интерпретация, защото знам, че отнема доста време.
По-скоро ме интересуват конкретно слабите места на съюза, ще се радвам ако някой от форума съдейства!
А отелно, ако на някого му се занимава може и по нещо от моята карта, конкретно как седят нещата с връзките и какви са негативните ми черти?