Здравей Гост

хорар

• 13 Отговора
  • 2330 Прегледи
хорар
« -: Юни 25, 2008, 05:53:19 pm »
някой ако може да помогне.става въпрос за една връзка която мисля че искам да приключи.
въпросът ми беше:ще приключи ли тази връзка скоро? зададен е в 17часа 54 мин гр.благоевград http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&cid=w8tfilexVhsUZ-u1194435791&nhor=29&go.x=20&go.y=11
отнасям я по скоро към връзките от 5 дом не от 7

*

Lillie

• 30532
Re: хорар
« Отговор #1 -: Юни 25, 2008, 06:31:17 pm »
Съмняваш се дали решението, което искаш да вземеш, е правилно? В противен случай би теглила чертата без да питаш какво показва хорарът  ;)

Луната е без курс в хорара... ако отчитаме само планетите от септенера.

Възможно е да си задала въпроса си, повлияна от силни емоции и раздразнение, но картата по-скоро показва "фиксиране" върху връзката - Асц Скорпион, Марс във фиксиран знак и изгорена Венера в Рак в 8 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Юни 25, 2008, 06:38:34 pm »
мисля че ТРЯБВА да я приключа,не че искам но преценявам че така е редно.много е трудно опитвала съм се няколко пъти но и отсрещната страна май не могат да ме разберат и постоянно ми "напомнят" за себе си.има чувства но няма сигурност.
а това за фиксираната връзка не го разбрах.съсреточавам ли се?а изгорената венера ?тя сигурно е мойта нали.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юни 25, 2008, 06:51:41 pm »
Фиксираност върху нещо в буквалния смисъл на думата.
Знакът на Луната в хорара показва лабилност, колебание. Но тя е без курс, освен ако не се отчете сходящата квадратура с ретро Плутон, който владее изгряващия знак /заедно с Марс/.
Да не би вече да си обмисляла този вариант? Изглежда, че колебанията ти не са "от вчера".

Но щом според теб липсата на "сигурност" е основание за прекъсване на тази връзка, вземи решение, което считаш за правилно и за което впоследствие няма да съжаляваш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Юни 25, 2008, 06:56:54 pm »
що се отнася дали съм обмисляла приключване на връзката -да още от самото и начало съм знаела че всичко в един момент трябва да прищключи.опитвала съм се много пъти но явно и той трябва да бъде на моята вълна за да приключи а незнам дали това ще стане,защото него явно го удовлетворява.мисля че трябва да бъда по настойчива и да не се подавам на емоциите си.
а наистина когато зададох въпроса беше около 30 мин след като го видях и може би съм била под някакво емоционално състояни като раздразнение или обърканост

« Отговор #5 -: Юни 25, 2008, 07:00:51 pm »
луната без курс означава ли че в момента не може да се даде еднозначен отговор на въпроса.всъщност може ли хорарната астрология да дава точни отговори или пак всичко е въпрос на свободната воля

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юни 25, 2008, 07:11:36 pm »
що се отнася дали съм обмисляла приключване на връзката -да още от самото и начало съм знаела че всичко в един момент трябва да приключи.

Не искам да повлиявам по никакъв начин върху окончателното ти решение.
Но знаеш ли, нерядко в такива случаи ни се случва да грешим...
Между другото, вече от няколко години имам отношения с човек, за който по същия начин като теб още в самото начало си мислех, че всичко в един момент ще трябва да приключи. И... нито за миг не съм съжалила за това, че още не е приключило...
В любовта гаранции няма, истинската любов и споделеност са над общоприетите условности...

А ако трябва да перифразираме написаното, бих казала, че има голяма вероятност да си задала въпроса си в момент на силна емоция. Тоест непосредствено преди неговото задаване си се "фиксирала" върху обекта, за който питаш, умът ти е бил "завладян" от него.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Юни 25, 2008, 07:16:51 pm »
луната без курс означава ли че в момента не може да се даде еднозначен отговор на въпроса.

Хорарната астрология, за разлика от съвременната, е доста по-категорична и обича конкретиката.
Възможно е наистина да има елемент на свободна воля. Но, ако се замислиш, по този начин хорарната астрология с категоричното си "да" или "не" не я ли свежда до минимум?
Иначе според повечето астролози Луна без курс означава, че "няма да се случи това, за което се пита" или, да речем, че моментът не е много подходящ за случването му...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Юни 25, 2008, 08:56:24 pm »
точно така мисля че ще стане,въпреки че се изморих.не че не е хубаво, а точно заради това.много силно ,много емоционално поне за мен ,а в същото време много мъчиелно.но знам че краят няма да бъде лесен нито пък сега.
имам чувство че нещо дължа на този човек ,с който мисля че се познаваме може би от друг живот,чувствам го най вероятно трябва да си науча уроците ,но се надявам да бъде по скоро.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Юни 27, 2008, 12:57:49 pm »
Ако спазваме класическите хорарни правила, в картата има показатели, според които този въпрос не се препоръчва да се тълкува:

- Луна без курс
- изгорен управител на Дсц
- ако отчитаме транссатурновите*: Луна в апликиращ квадрат към ретрограден управител на Асц.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Юни 27, 2008, 01:47:16 pm »
Освен това сигнификаторът на питащия е в опозиция с Нептун и се намира в сянката на лунните възли... Марс е и управител на 5 дом в хорара :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Юни 27, 2008, 08:01:16 pm »
Благодаря Lillie за отоговорите и мнението ти.Извинявай ако е много нахално ,не съм наясно с хорарната астрология ,но искам да попитам защо не се "препоръчва " да се тълкува този въпрос.Не е зададен в подходящо време,зададен е под действието на някави емоции или ситуацията е такава че не трябва да се дава отговор.каква е причината за невъзможността да се тълкува някой хорарни въпроси.
това че сигнификатора на питащия е в опозиция с нептун означава ли че нещо не съм много наясно с ситуацията.а този марс като управител на 5 дом какво означава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юни 27, 2008, 08:19:39 pm »
искам да попитам защо не се "препоръчва " да се тълкува този въпрос.

Хорарната астрология е дял от античната астрология и в основата й стоят строги правила, които са се спазвали навремето от практикуващите астрология. Както се знае, астрологията на древните се основава върху наблюдение на небесни феномени, отчитане на събития и тяхното сравняване с оглед да се установят конкретните взаимовръзки, обуславящи тяхната повторяемост.
На въпроса ти "защо" мисля, че не съм в състояние да отговоря, а и който и да било друг съвременен астролог. Правилата, които понастоящем се използват, са наследени от средновековна класическа астрология. Така че би било най-добре да зададем този въпрос на този, който ги е създал/въвел.

Цитат
Не е зададен в подходящо време,зададен е под действието на някави емоции или ситуацията е такава че не трябва да се дава отговор.каква е причината за невъзможността да се тълкува някой хорарни въпроси.

Причината да не се тълкува даден хорар се вижда в самия хорар. Тук отново опираме до спазването на някои от класическите правила за нетълкуване на картата, т.е. когато картата не е радикална, когато има голяма вероятност астрологът да сгреши /по същия начин и лекарят може да постави грешна диагноза/, когато има съмнения, че питащият спестява важна информация или че няма да разбере правилно отговора, който ще получи, което би могло да му навреди вместо да помогне  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Юни 27, 2008, 08:38:15 pm »
това че сигнификатора на питащия е в опозиция с нептун означава ли че нещо не съм много наясно с ситуацията.а този марс като управител на 5 дом какво означава.

Нептун внася обърканост, липса на яснота, нестабилност...
Марс е сигнификатор на питащия, тъй като на източния хоризонт в картата изгрява Скорпион. Същевременно Марс управлява 5 дом, а ти *доколкото се сещам* спомена, че твоето възприятие на тази връзка повече клони към сферата на 5 дом, отколкото към седми... Така че виждаме, че в картата сигнификаторът на питащия има връзка и с дома, който вълнува ума му. Другият сигнификатор - Луната - се намира в 4 дом - там, където е "краят". Въпросът ти е свързан с полагане на край, което изисква известна доза решителност. Но Луната в Риби не ми изглежда чак толкова категорична, колебае се. За липса на ясна позиция загатва и опозицията на Марс, който наред с Луната е сигнификатор на кверента, с Нептун.

Според класиците не е препоръчително да се тълкуват хорарни карти, в които сигнификаторът на кверента и/или астролога е афлектиран по някакъв начин, например ако е ретрограден, изгорен, засенчен от възлите или сключва дисхармоничен аспект с Луната. Това не означава нерадикалност, т.е. няма категорична забрана картата да се тълкува. Но при тълкуването й трябва да се има едно наум... Като например, че всеки от нас може да сгреши  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.