Здравей Гост

Транзити на нодалната ос

• 421 Отговора
  • 86444 Прегледи
*

Нова

• 3491
Re: Транзити на нодалната ос
« Отговор #380 -: Септември 10, 2013, 08:07:02 am »
Имам такова питане, съфорумисти. Тъй като възлите се движат ретроградно, то преминават през ъглов дом отзад напред или за да влезе в 10, го прави откъм 11, а не през мс.
Тогава кога и къде проявлението на транзита през юглов дом е по-осезаемо, когато минава през радикалните оси и отива в предходен дом, в нашия случай в 9 или при куспидата на 11 към 10? Какво мислите?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #381 -: Септември 10, 2013, 10:46:57 am »

Според мен, Питанчева, е добре да се разграничат нещата.
Транзитът от 11 в ъгловия 10 е едно, а транзитът през осите е друго проявление. Така си мисля аз. От 11, като влезе в 10, първо сменя дома, второ влиза в ъглов дом и трето и последно - минава през осите.
Дано съм от полза  ;)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #382 -: Септември 10, 2013, 10:49:16 am »
Вижте, уважаема мунданна астроложке, какъв е казуса. СЛВ ще ми минава от 8 в 7, скоро, скоро, след съвпада със сатурн и венера )))) Та въпросът ми е кога аджиба и как ще се прояви изплащането на кармата по Вашето първо, второ и трето? ))))

*

Yaya

• 2265
« Отговор #383 -: Септември 10, 2013, 10:54:09 am »
Ний, уважаема, рАботим с материали на клента. Ако Вий предоставите прескъпияТ си наталий на нас, ний може и да отделим от безценното си време за Вази.
Моля, контактнете се в графа "лични".

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #384 -: Септември 10, 2013, 10:58:00 am »
Е, колко пъти, бе мадам. То вече трябваше да сте го научила наизуст  :P

*

Yaya

• 2265
« Отговор #385 -: Септември 10, 2013, 11:49:55 am »
Та, в отговора на въпроса ти - смятам, че възела ще ти задейства дома, като влезе в него. Най-активен е при съвпад с рождени планети, а минаването през купсидата може да ти донесе събитие, а може и да не.
При мен донесе косвено, разбирай спомогна. Аз тогава се развеждах и влизайки от 4 в 3, направи секстил с У4, та нещата минаха бързо. Но не е това основния аспект, а по-скоро го описвам като усещане.  :rolleyes:

А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #386 -: Септември 10, 2013, 11:51:02 am »
А тенк ю. Днес ми отделихте цял обед от скъпоценното си време. Не знам как ще се отплащам.  :wub:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #387 -: Септември 10, 2013, 11:53:35 am »
Ми ти опраши всички теми.... как да не те ощастливим и Ние  :88:

А Шопенхауер

« Отговор #388 -: Октомври 02, 2013, 04:01:50 pm »
тр. СЛВ :soe: Плутон/У9 в 8-ми дом - ще записвам последна година в университета.

Тр.сев.възел съвпад Плутон-У4 в 3дом???

Възможно ли е този транзит да е свързан с временно преместване? :-\

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #389 -: Октомври 05, 2013, 09:38:44 pm »
Нещо, което забелязах, че нодалната ос ще е точно на Асц-Дсц за рождения ми ден. :rolleyes: Не знам дали ще има някакво събитие (не прави други съвпади). По натал южен възел ми е в съвпад с Луна.

« Отговор #390 -: Октомври 05, 2013, 10:30:30 pm »
Нещо, което забелязах, че нодалната ос ще е точно на Асц-Дсц за рождения ми ден. :rolleyes: Не знам дали ще има някакво събитие (не прави други съвпади). По натал южен възел ми е в съвпад с Луна.

Shreya, при мен също транзитната нодална ос ще бъде в точен съвпад с АЦ/ДЦ на рождения ми ден през 2014 (ще си го имам съвпада за цяла година в солара), и също като теб имам в натала съвпад Луна/ЮЛВ. :blink: Нямам никаква идея какво евентуално би могло да се случи и дали изобщо ще има реална събитийност при този аспект!

Каква случайност, днес докато ровех в книжарницата на Амазон, попаднах на книгата на Селесте Тийл "Лунни Възли", после прочетох твоя постинг тук:) Очевидно е крайно време да прочета нещо и за преминаване на възлите през ъглите на радикса ;)
« Последна редакция: Октомври 05, 2013, 11:09:27 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #391 -: Октомври 06, 2013, 08:30:52 am »
Виждала съм карти с транзит на Раху през DC, подчертаващ начало на съществена връзка или сключване на брак. Но наред с това е имало активност върху управителя на 7-ми дом (също и на 5-ти или Венера).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #392 -: Октомври 06, 2013, 08:34:33 am »
При мен възлите минаха през оста АС/ДС наскоро (СЛВ през АС, ЮЛВ през ДС) - няма никакви събития, а и като цяло 2013 г. ми е слабо изявена откъм събития, за разлика от 2012. В емоционален и психологически план мога да го определя като неприятен и напрегнат период, обаче реални събития няма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #393 -: Октомври 06, 2013, 10:01:45 am »
При мен възлите минаха през оста АС/ДС наскоро (СЛВ през АС, ЮЛВ през ДС) - няма никакви събития, а и като цяло 2013 г. ми е слабо изявена откъм събития, за разлика от 2012. В емоционален и психологически план мога да го определя като неприятен и напрегнат период, обаче реални събития няма.
И при мен възлите минаха през оста АЦ/ДЦ скоро, при това точно както при Лили (СЛВ през АС, ЮЛВ през ДС).
И аз не мисля, че те конкретно предизвикаха някакво събитие.
Е, за мен периодът е много наситен със събития (последните няколко месеца), но пък се оказа че съм развила някаква свръх адаптивност и устойчивост ;D.
Хм, случват ми се неща, които не мислех че мога да преживея изобщо, а аз все едно отстрани се наблюдавам, отчитам го за странно, но някак  по скоро с любопитство и изумление, отколкото като разтърсващо лично преживяване.
И все пак не мисля, че това е свързано с възлите.
А иначе и в солара ми за тази година нодалната ос е на АЦ/ДЦ, но събитията започнаха месеци преди началото на соларната година.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #394 -: Октомври 06, 2013, 10:28:09 am »
При мен пък когато тр. слв беше в съвпад с марса в 7ми дом родих дъщеря си. И досега не мога да разбера каква беше тази активност по 7ми дом свързана с нейното раждане -и прогресивната ми луна беше в съвпад с десц :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #395 -: Октомври 06, 2013, 01:17:19 pm »
При мен е по учебник! Събития да искаш.. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #396 -: Декември 04, 2013, 11:05:36 am »
Кога тр.северен  възел ще е 6гр. скорп и до кога ще задържи тези градуси.Предварително благодаря за мненията.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #397 -: Декември 04, 2013, 11:08:50 am »
Пусни транзити де. Нодалната ос стои в знак около 1.5г - значи приблизително около и над 2 седм в градус. Нещо такова.

А Шопенхауер

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #398 -: Декември 04, 2013, 11:12:06 am »
в настоящия ми солар сол АЦ е забито право в слв. имам чувството, че тази година ще е едно връзщане назад, за да мога да продължа напред. в емоционален план. бих казала, че съм се заела сериозно да си уча кармичните уроци. минали са няколко месеца от началото на солара, но ми се струва, че това ще е значението на този съвпад и занапред.

« Отговор #399 -: Декември 04, 2013, 11:16:46 am »
в настоящия ми солар сол АЦ е забито право в слв.

А при мен-сол.сев.възел на сол.ац съвпад нат.4дом.