Здравей Гост

Транзити на нодалната ос

• 421 Отговора
  • 86173 Прегледи
*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
Re:Транзити на нодалната ос
« Отговор #60 -: Юли 10, 2009, 10:23:08 am »
Слънце в Стрелец, Луна в Лъв, АЦС в Овен - вземи огин запали ме... ;D
Нептун, Сатурн и МЦ са в Козирог, а Плутон е в Скорпион.
Ама ме слуша много, поне за сега  8)

ПС: Не че ми трябва послушна жена де ама... ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

« Отговор #61 -: Юли 10, 2009, 10:42:59 am »
Аз съм го преживявала и на два пъти се повтаряше една и съща кармична ситуация (така прецених като си направих ретроспекцията). Значи, текущата ти кармична тема ще бъде в домовете, където попадат транзитните възли. Квадратурата с наталните възли показва, че докато разрешаваш текущите кармични уроци, това ще те отклонява от твоя предначертан път и може да има забавяне в развитието ти. Но тези уроци са необходими и трябва да бъдат научени по трудния начин (квадратура), преди да се придвижиш напред.

Абсолютно съм съгласна. При мен нещата се развиха така - на транзитни СЛВ и Юлв съответно в 12 -телец и 6 дом - скорпион и в квадратура към натални в 9 -водолей и 3-лъв през 2003 г.  А по принцип домовете 6-12 се считат кармични. А при мен 6-12 дом е натоварен имам стелиум в 6 и Сатурн в 12. Но понеже явно не съм искала повече отколкото ми се полага, /защото ако съм живяла с изкривено съзнание, сигурно щеше да има тежки последствия/ а всъщност точно тогава бях възнаградена от съдбата - първата ми голяма придобивка - купих си кола. Макар че никога не съм си мечтала за това, а на следващата година купих си апартамент, тогава вече транз.СЛВ в точен тригон с натално слънце, а транз.Юлв в съвпад с Вертекса. В Германия при моя бивша страст и любов /92г-93г/ след прекъсване от 10 години на тази връзка отново бяхме заедно. Връзката ни беше кармична, защото се запознахме в момент, в който транзитен Сатурн беше в съвпад с моята Луна, а отделно с него имаме синастричен двоен съвпад на Сатурн и Луна...Успяхме да развържем един кармичен възел /не искам да изпадам в подробности/....Пътищата ни се разделиха, но дълбоко в сърцето си знам, че ме обича и подкрепя...Правя си равносметка на всичко това, че когато си с отворено съзнание и разбираш някои от законите на кармата, получаваш своята награда....

« Отговор #62 -: Юли 10, 2009, 11:31:23 am »
   Ееее  :) - значи тези квадрати не трябва да ни плашат. Просто работиш, търпиш, примиряваш се и си получаваш заслужената награда. Един вид време на кармична разплата.....

*

toroni

• **
  • 561
Re: Транзити на нодалната ос
« Отговор #63 -: Юли 26, 2009, 04:31:44 pm »
На практика забелязвам, че важни събития се случват по време на завръщане или обрат на Лунните възли и тяхното преминаване през ъглови домове или важни натални планети.
Разбира се, аспектът на транзитиращата нодална ос не винаги е свързан с непосредствена и безпрецендентна събитийност. При някои тези транзити действат на по-фино ниво.
В медицинската астрология такъв транзит може да бъде свързан и с изостряне на латентно заболяване или поставяне на определена диагноза. Но тук действат и редица други фактори, затова не мога да правя общовалидни заключения.
 :)

Към средата на м. Октомври ми предстои завръщане на Лунните възли. Предполагам, че ще го усетя по един или друг начин, защото един такъв транзит не може да не ми даде някакво отражение в една или друга сфера. Разбира се може и да го осъзная малко по-късно.
Но сега на 20 Август ми предстои нещо много интересно, което според мен се случва много рядко на някого- транзитната Венера ще ми съвпадне с натален Марс, а транзитния Марс ще ми съвпадне с наталната Венера. В същия ден транзитната Лилит ще ми съвпадне с наталния СЛВ. Според мен, това ще да е ден на чудесата. Как мислите?   :)
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #64 -: Юли 26, 2009, 05:55:47 pm »
На практика забелязвам, че важни събития се случват по време на завръщане или обрат на Лунните възли и тяхното преминаване през ъглови домове или важни натални планети.
Разбира се, аспектът на транзитиращата нодална ос не винаги е свързан с непосредствена и безпрецендентна събитийност. При някои тези транзити действат на по-фино ниво.
В медицинската астрология такъв транзит може да бъде свързан и с изостряне на латентно заболяване или поставяне на определена диагноза. Но тук действат и редица други фактори, затова не мога да правя общовалидни заключения.

Към средата на м. Октомври ми предстои завръщане на Лунните възли. Предполагам, че ще го усетя по един или друг начин, защото един такъв транзит не може да не ми даде някакво отражение в една или друга сфера. Разбира се може и да го осъзная малко по-късно.
Но сега на 20 Август ми предстои нещо много интересно, което според мен се случва много рядко на някого- транзитната Венера ще ми съвпадне с натален Марс, а транзитния Марс ще ми съвпадне с наталната Венера. В същия ден транзитната Лилит ще ми съвпадне с наталния СЛВ. Според мен, това ще да е ден на чудесата. Как мислите?   :)

без съмнение ;D,изкусителката в съвпад със слв , при съвпадите на венера и марс ;D ;D ;D.от типа на сюжет за филм.не е без значение и сцената/домовете/засегнати от транзита.и не на последно място дали се потвърждава от прогресия или дирекция....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #65 -: Юли 26, 2009, 06:00:41 pm »

без съмнение ;D,изкусителката в съвпад със слв , при съвпадите на венера и марс ;D ;D ;D.от типа на сюжет за филм.не е без значение и сцената/домовете/засегнати от транзита.и не на последно място дали се потвърждава от прогресия или дирекция....

Наталната Венера ми е в 1 ви дом, Марс във 2 ри, а СЛВ в 9 -ти. Е не са любовните 5 ти или 7 ми дом, но все пак... 

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Юли 26, 2009, 06:06:15 pm »
за любовта може да се съди и по втори дом.защото освен с парите,той е свързан и с ценностната система.като нищо може да се промени и отношението към партньорите.т.е , нещо ,което до сега не сме харесвали да ни харесва , както и обратното...
къде е уран?къде е прогресивната луна?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #67 -: Юли 26, 2009, 06:21:00 pm »
за любовта може да се съди и по втори дом.защото освен с парите,той е свързан и с ценностната система.като нищо може да се промени и отношението към партньорите.т.е , нещо ,което до сега не сме харесвали да ни харесва , както и обратното...

Уран е в 5-ти дом, но няма натални аспекти към Марс или Венера, прогр. Луна съвсем скоро навлезе в 8 ми, което си е направо мъка ???

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Юли 26, 2009, 06:51:55 pm »

Уран е в 5-ти дом, но няма натални аспекти към Марс или Венера, прогр. Луна съвсем скоро навлезе в 8 ми, което си е направо мъка ???
не е нужно да има натални аспекти.може и някоя прогресия да мине от там или да аспектира. :)най много се страхувам от неаспектирани планети :),при мен са много важни , макар ,че не са планети , а е планета , която освен минорни и кармични аспекти няма други , но работи безотказно.
що се отнася до луната в 8-ми,няма страшно:пари ,наследства , раждане на дете....

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #69 -: Юли 26, 2009, 09:27:53 pm »

не е нужно да има натални аспекти.може и някоя прогресия да мине от там или да аспектира. :)най много се страхувам от неаспектирани планети :),при мен са много важни , макар ,че не са планети , а е планета , която освен минорни и кармични аспекти няма други , но работи безотказно.
що се отнася до луната в 8-ми,няма страшно:пари ,наследства , раждане на дете....

На същата дата имам транзитен Плутон съвпад с прогр. Юпитер в 7 ми натален дом и транзитна Луна съвпад с прогр Мерк. в 3 ти натален дом .Какво те притеснява в неаспектираните планети? Твърде самосиндикални ли ти се струват? ;D

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Октомври 04, 2009, 10:38:09 pm »
Тук има информация за транзитите на нодалната ос. Другото е класика.

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Октомври 05, 2009, 01:49:55 pm »
Та ако не си, не е приятно връщането. Същото и при обърнати възли.

при обърнатите възли , май винаги има кармични събития ???

*

Skarlet

« Отговор #72 -: Октомври 05, 2009, 02:02:01 pm »

Май,да.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Октомври 05, 2009, 02:12:36 pm »

Май,да.  ;D

леле , и ако е 1-ви и 7-ми  :o ,ко праим?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #74 -: Октомври 05, 2009, 02:14:25 pm »

Май,да.  ;D

леле , и ако е 1-ви и 7-ми  :o ,ко праим?

Ха ха ми не е необходимо да правим каквото и да е-все ще се намери някой да ни изпраска !  ;D ;D :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #75 -: Октомври 05, 2009, 02:19:21 pm »
 ;D ;D ;D , мани мани ,поне да не е отзад.... :P ,че вече немам силииии....

*

Синухе

• 4978
« Отговор #76 -: Октомври 05, 2009, 02:22:09 pm »
Ами зависи каква ти е кЪрмата-ако някога си изпраскала някой изотзад,сега е твой ред  ;D

Особено ако ЮЛВ е на ДСЦ в транзита  ;)

*

Инти

• 2068
« Отговор #77 -: Октомври 05, 2009, 02:23:59 pm »

Май,да.  ;D

леле , и ако е 1-ви и 7-ми  :o ,ко праим?

Ако някой ги плетат тия възли , други ги разплитат, само да не се оплетат конците в крайна сметка. ::), че и мойте възли са там.

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Октомври 05, 2009, 02:24:20 pm »
Ами зависи каква ти е кЪрмата-ако някога си изпраскала някой изотзад,сега е твой ред  ;D

Особено ако ЮЛВ е на ДСЦ в транзита  ;)

е те тва ша дЪ е либоФ. ;D ;D
малеее,ся се сещам :o , дали няма да е нещо свързано с мичкия У бавец? ::) ::)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #79 -: Октомври 05, 2009, 02:28:44 pm »
Възможно е,но зависи за коя карта си говорим въобще-но така или иначе ако си говорим за транзит на възлите върху натални само че наопаки-приключва стара карма във връзките,възможно е освобождаване от връзка или текущата връзка тръгва в нова посока на развитие.Има и проверка за усвояване на уроците по възлите или просто се балансират по един или друг начин (което често не е цветя и рози)  ;)