Здравей Гост

Избор на професия

• 55 Отговора
  • 9332 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Избор на професия
« Отговор #20 -: Юли 18, 2008, 10:38:41 am »
и аз съм на мнението за недвижимите.продаване купуване на недвижимо имущество ,което може да е свързано и с чуждестранни купувачи или нещо от тоя род.

То сега е най-лесно да станеш такъв, предвид създалата се ситуация. Нямам предвид, че брокерската работа е лесна, никак даже. В службата имам контакт с много такива фирми и служители и лично за себе си съм решила, че тази професия никога не бих могла да работя, просто не ставам за нея.
 Не изразявам несъгласие с мнението ти, а просто ми се ще да кажа, че човек не може да бъде цял живот брокер, трябва да се развива някак си все пак... Това важи най-вече за младото поколение, не визирам по-възрастните, на мнозина от които държавата не предоставя друг избор  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Юли 18, 2008, 10:50:46 am »
репортер ;D :P,

Защо репортер?
Повечето репортери, журналисти и въобще заетите в пресата и медиите трябва да имат по-акцентиран Меркурий. И те, като писателите, са хора на словото, само че в малко по-различен жанр. Тяхната основна роля е да са проводници на информация и тук ключов фактор е ценностната система. Едно е да си ангажиран в сериозна медия, друго е да си папараци и да си изкарваш прехраната с клюки /и нерядко клевети/ в жълтата преса. Въпрос на "подходящ" Меркурий, Юпитер и Сатурн  ;)
На практика забелязах, че всякакво подчертаване на Меркурий - на трон, в екзалтация, в заточение, на АС или в 1 дом (силно аспектиран, особено ако е ранен), изгорен или в лъчите на Слънцето (особено, ако е източен) - води до многословие, на принципа "хиляда приказки на минута". Ако има аспект с Луната, това влияние става още по-подчертано, тъй като и двете планети са свързани с ума/съзнанието на родения.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юли 18, 2008, 11:31:42 am »
Забравих да добавя, че когато се прави анализ за избор на евентуална проф. ориентация, наличието на аспект, дори напрегнат, е за предпочитане пред липсата на такъв. В този смисъл аспектите, независимо какви са, се разглеждат като способности.
Слънцето, Марс, Юпитер, Уран и Плутон в дисхармоничен аспект дават излишък от енергия. От родения зависи дали ще използва силата им конструктивно, творчески или деструктивно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Юли 18, 2008, 01:00:14 pm »

Между другото как отчитате ретроградните планети ,че днес ,не съм пущал картата в астрокома ,а на една програма ,която половината от символите и се губят...

Руската програмка Зет ги отчита, но най-лесно е да провериш в ефемеридите кога дадена планета става ретро, както и за периодите на стационарност  ;)
От малкото останали астрологстващи съм, на които книжните ефемериди са останали все още настолна книга, често правя справки в тях вместо да пускам програмата.
Руската програмка Зет не иска да ми работи но компа ( сложил съм си Касперски за защита на компютъра ,а той ми отчита Зет като вирус ..... като си свалям инкогнито разни работи......... :-[ 8) :-[)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Юли 18, 2008, 02:14:24 pm »
А моят втори с какво още може да си вади парите, освен недвижимите? 

Хм, може би и в застрахователната сфера предвид опозицията с Марс в Рак в 8 дом?

Кайли, разгледах ти картата, щом толкова щедро я предоставяш на всички  :P
Според скромното ми мнение би могла да се реализираш и като застрахователен агент, в застрахователния бизнес. Един от козовете ти е силата на словото, умението да убеждаваш, в съчетание с една вродена дарба фино да използваш емоциите на другите и колективните настроения в своя полза или, да речем, в името на някаква цел. А в застрахователната сфера е много важно да си достатъчно убедителен и да създаваш впечатление на човек, на който може да се разчита. Застрахователите предлагат на клиентите един вид "несъществуващ" (в момента на продажбата) продукт, т.е. нещо "евентуално", което клиентът получава само, след като застрахователното събитие е факт, което е обусловено от действието на еди какви си външни фактори. Също така доходите ти могат да бъдат свързани с някакви рискови фактори, дори да има спекулативен елемент. Като че ли имаш нюх за рискови инвестиции.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #25 -: Юли 19, 2008, 12:49:18 pm »
Искам да вметна ,че от картите ,които ми се е случвало да разглеждам ,втори дом ,планетите ,които се намират в него и управителя на втори дом най-често са показвали професията на човека . Не говоря за образованието ,а за това ,с което си вади парите в живота.
Аз имам една единствена планета във втори дом,плутон в скорпион,но на куспидата ми е везни, а управителят ва везните е ударен от плутон,това с каква професия се свързва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Юли 19, 2008, 12:59:04 pm »
При мен управителят на 2 дом се намира в Телец, в 7 дом, без мажорни аспекти (само съвпад с Лилит). Около куспидата на 2 дом се намира Нептун, в края на 1ви дом обаче, в тригон с управителите на МС и 6 дом, разположени в 5 дом в един знак със Слънцето. Имам и акцент върху 8 дом.
Нито работя в банковата или финансова сфера, нито си изкарвам прехраната с изкуство или ясновидство. Общо взето много се лутах, докато не си намеря стабилна работа, и едва след навършване на 30-годишна възраст успях най-сетне да си намеря призванието. В момента работя това, което наистина ме влече и по-нататък смятам да се  развивам в тази насока.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Юли 19, 2008, 05:00:14 pm »
При мен управителят на 2 дом се намира в Телец, в 7 дом, без мажорни аспекти (само съвпад с Лилит). Около куспидата на 2 дом се намира Нептун, в края на 1ви дом обаче, в тригон с управителите на МС и 6 дом, разположени в 5 дом в един знак със Слънцето. Имам и акцент върху 8 дом.
Нито работя в банковата или финансова сфера, нито си изкарвам прехраната с изкуство или ясновидство. Общо взето много се лутах, докато не си намеря стабилна работа, и едва след навършване на 30-годишна възраст успях най-сетне да си намеря призванието. В момента работя това, което наистина ме влече и по-нататък смятам да се  развивам в тази насока.

Посредничество при сключване на сделки  или работа в юридическа кантора не ми звучат зле като предположенияза твоята карта :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Юли 19, 2008, 07:23:11 pm »

Цитат
Посредничество при сключване на сделки  или работа в юридическа кантора не ми звучат зле като предположенияза твоята карта :-\

За посредничество и консултантски услуги и аз си мислех. Астрологията, в практическата й част, също предполага извършване на консултации, ако някой ден се стигне дотам...
Но с правото съм скарана. Затова пък сегашната ми работа обуславя ежедневни контакти с посредници и юристи  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #29 -: Юли 19, 2008, 09:48:10 pm »
От 15 годии работя недвижими имоти, иде ми отръки ма ми писна, не мога да седя на едно място.
От няколко години пробвам да си сменя професията, ма все не става нещо и все от недвижимите припечелвам.
Писала съм по вестници и списания и това ми иде отръки, ама не ми плащаха доволно и се отказах.
Първото нещо, което написах и пратих преди години до някакво списание, не го публикуваха.
Обаче второто написано пратих до в. Стършел, който навремето беше толкова известен, колкото БТВ сега сред талавизиите.
И го публикуваха не отзад при младите автори, а на първа страница долу, дето публикуваха само отявлени светила на хумора по онова време -5-6 човека като Мирон Иванов и Ясен Антов. Даже аз се учудих от ефекта, все съм очаквала и надявала, ама цял вол за мезе не съм определено.

Застрахователен агент никога няма да стана, не ми харесва.

Искам да стана сив кардинал. Пък.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юли 19, 2008, 09:51:43 pm »
работа в юридическа кантора

Майтап няма, но вече ми се е случвало клиенти, на които превеждам по време на сделка, да ме питат дали съм юрист  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #31 -: Юли 19, 2008, 09:53:39 pm »
Майтап няма, но вече ми се е случвало клиенти, на които превеждам по време на сделка, да ме питат дали съм юрист  :-[
А мен лекарите ме питат - колежка ли сте?  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #32 -: Юли 20, 2008, 06:27:40 pm »
А мен още ме питат в кое училище уча  :-[. Асц. Козирог давал младежки вид.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #33 -: Юли 20, 2008, 06:39:19 pm »
А мен още ме питат в кое училище уча  :-[. Асц. Козирог давал младежки вид.

И запазва формата, преди всичко! ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #34 -: Юли 24, 2008, 08:34:34 pm »
Здравейте,
имам нужда от помощ и тъй като съм начинаеща в астрологията не мога сама да приценя правилния избор ли направих. Кандитатсвах във ВУЗ през тази година и изненадващо за мен на предварително класиране ме приеха криминалистика. В други вузове кандидатствам туризъм. До тук добре, но за да не загубя мястото си, записах криминалистиката, без да имам възможност да изчакам резултатите от другите ВУЗ.
Родена съм на 28.07.1989 г. 15:10 ч. в Хасково . Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете и кажете ще имам ли успех в юридическото направление и това ли е професионалното ми призвание.
Благодаря.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юли 25, 2008, 09:49:44 am »
Първо добре дошла  :)
Вече си имаме още едно Лъвче с Асц Скорпион  :)

Независимо, че си приета друга специалност мисля, че това е една от подходящите за теб алтернативи.
Акцентът върху 9 дом се свързва не само с чужбина, чужди култури и прочие, а също с правото и закона. Ако Юпитер е законът, Сатурн е приложението /спазването/ на закона и нормите в обществото.
Не знам как си с чуждите езици, но с този хороскоп правото също е добър вариант на реализация. С Луна в Близнаци в секстил с Меркурий вероятно схващаш и научаваш бързо, а Меркурий /между Слънцето и Марс/ в квадрат с Плутон допринася за силата на словото, да се изразяваш убедително пред аудитория.
Венера в съвпад с МС преполага успешна реализация в публичните професии, при това Луната също е ъглова. Акцентът върху знака Лъв, позицията на Луна и Венера (имайки предвид домовете, които управляват) предполагат работа с публика и влияние върху аудиторията. Имайки предвид изгряващия Скорпион и акцента върху оста на ценностите (2-ри и 8-ми дом), мисля, че би имала успех и ако се занимаваш с имуществени въпроси. В картите на преуспяващи юристи (адвокати) трябва да има такъв акцент. Така се определя дали един юрист ще има добре платена практика, т.е. дали ще печели делата си.
Криминалист, следовател също е подходящо, имайки предвид АС Скорпион, позицията на асцендентния управител в 12 дом и мажорния му аспект с господаря на МС и Слънцето, разположени в 9 дом (правото и законът).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #36 -: Юли 25, 2008, 12:34:22 pm »
Благодаря за отговора Ви и за топлото посрещане. :)

Малко ме поуспокоихте, че съм поела в правилна посока.Преди кандидастване, като си гледах хороскопа, туризма(завърших езикова гимназия с немски език,сега наблягам сериозно и върху английския) и правото ми се видяха най-подходящи за избор на професия, изхождайки от 1:Слънце в 9 дом (успех в областта на правото,пътувания и чужди езици ит.н.); 2:Асц. Скорпион (добри предпоставки за дейност свързана с право,пътувания и т.н.); 3:Управителя на Асц.(гледах стария управител Марс) в 9 дом; 4:Упр.на М.Ц.-Меркурий отново в 9 дом, който прави квадратура с Плутон в 12 дом( добри в детективство, медицина и т.н.) и не на последно място Венера в 10 дом (наклони везните ми към туризма наред с Мерка в 9 дом) и всъщност май знанията ми се изчерпват до тук :(, затова и се обърнах към вас за помощ.
Дано наистина успея после да се реализирам с тази специалност, често нещата у нас са такива, че всъщност даваш луди пари за учене пък после работиш или в магазин, или в заведение. :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Юли 25, 2008, 12:55:52 pm »
Не се притеснявай, първо си завърши образованието, а реализацията сама ще дойде с малко или повече късмет... и ако си достатъчно целенасочена и упорита, разбира се  :)
Навремето изкарах две висши образования, но така се случи, че не работя нито по едната, нито по другата си специалност. И мисля, че съм си намерила призванието  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Юли 25, 2008, 04:18:47 pm »
Дъщеря ми е родена на 23. август 1988 г. във Варна, в 1:15 часа. Тази година кандидатства в Икономическия университет и получи 6:00 на теста по история. Дълго се двоумяхме каква специалност да избере и в крайна сметка се спряхме на финанси. Университета тя го избра покрай приятелите си, но за специалността се наложи да я посъветвам. ДАЛИ НЕ СЪМ СБЪРКАЛА? Детето е старателно и сигурно ще го изкара образованието, но аз все още се колебая дали има заложби за това. Трудно ми е да преценя, понеже съм пристрастна. Някой ще ми каже ли в какво би успяла? Все пак има възможност да я насоча и към някаква магистратура......като допълнителна възможност.

Благодаря!

« Отговор #39 -: Юли 25, 2008, 07:25:35 pm »
Дъщеря ми е родена на 23. август 1988 г. във Варна, в 1:15 часа. Тази година кандидатства в Икономическия университет и получи 6:00 на теста по история. Дълго се двоумяхме каква специалност да избере и в крайна сметка се спряхме на финанси. Университета тя го избра покрай приятелите си, но за специалността се наложи да я посъветвам. ДАЛИ НЕ СЪМ СБЪРКАЛА? Детето е старателно и сигурно ще го изкара образованието, но аз все още се колебая дали има заложби за това. Трудно ми е да преценя, понеже съм пристрастна. Някой ще ми каже ли в какво би успяла? Все пак има възможност да я насоча и към някаква магистратура......като допълнителна възможност.

Благодаря!
По-малко да се месите на децата  ;) :P,че като я гледам е с много деликатна психика .
Юриспруденция, посредничество -това от мен ;)