Здравей Гост

Избор на професия

• 55 Отговора
  • 9304 Прегледи
*

Nebesna

Re: Избор на професия
« Отговор #40 -: Юли 25, 2008, 09:25:28 pm »
Много благодаря! За майка с Луна във Водолей не съм много обсебваща. Винаги съм я учила сама да носи отговорност за собствените си избори...С тези Риби на МЦ винаги ще има нужда от напъстване, понеже както ми се струва сама не вижда ясно собственото си предназначение. Тя сама се обърна за подкрепа към мен....но от втория път. Първата година, разочарованието беше голямо.  :(Казвах и аз, дай да вземем учител, че не си конкурентноспособна при цялата тази "мания" за частни уроци. Отказа. И като влезе Сатурн в Дева в съвпад с нейното Слънце - намери си работа, адаптира се успешно на работното място, намерихме учител. Учи и работи едновременно и успехът не закъсня. Иначе е амбициозна, но от "тихите" амбиции. Не обича да блести. Може да чака дълго, преди да я забележат. Че е скромна, скромна е. Както се казва: "Моето гардже е най-рошаво" :P

Аз виждам предпоставки за свободна професия - Слънце на върха на 4 дом в тригон с планетите в 6-ти, а може би и да печели от наеми, че много апартаменти и се падат (в наследство по бащина линия), но последното няма нищо общо с дарбите.
« Последна редакция: Юли 25, 2008, 09:29:49 pm от Nebesna »

« Отговор #41 -: Юли 25, 2008, 10:00:21 pm »
И аз мисля като Заболекар. Ако правилно съм смятала, тя де-факто е родена 2,15ч /заради лятното време/ и има 2-ри - Рак, 6-ти Скорпион, МС - Риби. Ако е така, Слънцето е далеч от върха на 4-ти. Тя може да се занимава успешно с хуманитарна дейност или посредничество, но за добър финансист й е необходимо да има подчертано въздух със земя, а при нея тези елементи не са изявени. Може да е преподавател, търговец, но не по директорските постове, писател/журналст. Работата й ще е свързана с ежедневно полагане на усилия, а не с хонорар, например. Но....Меркурий на върха на 4-ти и Слънце в трети, ето това дава възможност за реализация като брокер. А и ще има интуиция за тази работа. Желая й успех!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #42 -: Юли 25, 2008, 10:42:31 pm »
ЗЕТ-а показва Слънце  на върха на 4ти дом.
Само искам да подскажа на Nebesna, че ИУ- Варна предлага големи възможности на студентите си, като записване на втора специалност след 2ри курс, допълнителна специалност и магистратура (като една от тях  би могла да бъде Икономика на недвижимата собственост) стига да и се учи на дъщеря Ви.Така че не съжалявайте.
Желая ви успех и на двете! Резултатите от класирането още не са излезли
 :)
П.П. и аз кандидатсвах там и тайно се надявам да не ме приемат, че иначе умирам - записах друг университет :(

« Отговор #43 -: Юли 25, 2008, 10:49:46 pm »
Ако не от друго ,то паричките ще и дойдат я от съдружие или от некой съпруг ,та може и да не поработва  :P ;) ;D

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Юли 26, 2008, 12:53:44 am »
Благодаря на Aurora за забележката (наистина не бях преценила, че е родена в лятното часово време), на Зъболекаря - за градивния хумор - продължавй все така да ни зареждаш с оптимизъм. А на Сесил - пожелавам УСПЕХ!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Юли 26, 2008, 11:54:37 am »
И astro.com дава Слънце на ИЦ. А най-точният аспект в картата е съвпад на Луна и Уран в Стрелец на ДС, в точна опозиция към АС. В съвпада участва и Сатурн.
Не съм правила анализ на картата за евентуална професионална реализация, но като че ли за финансист няма необходимите акценти. Това, разбира се, не означава, че специалността, която е избрала, няма да е от полза. От една страна, има аналитичен Меркурий, но от друга акцентът върху Стрелец с точен Съвпад Луна-Уран там няма да й дава мира...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Юли 26, 2008, 12:25:03 pm »
Nebesna,
мисля, че и сферата на пъблик рилейшънз би била подходяща за дъщеричката ти. Реклама, медии,телевизия, пространствен дизайн /изкуство/ и въобще работа, която е свързана с аудитория, популярност. Но не се притеснявай за нея, сама ще намери своя път - има Марс на трон в елевация  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Юли 26, 2008, 11:36:11 pm »
Исках да я насоча към пространствен дизайн и архитектура, даже бяхме проучили всичко. Тя рисува прекрасно, но не пожела да учи в друг град, за да не се откъсва от средата си, а в Свободния университет е много скъпо и отказа, за да не ни притеснява материално. Много благодаря, че сте отделили време да разгледате картата. Когато става дума за моето дете, ми е трудно да преценявам - мисля, че ставам твърде пристрастна...Та всяко мнение отстрани е добре дошло. Много от аспектите и заложбите и аз ги виждам, но ми трябва потвърждение от някой който е по-безпристрастен. Мерси! И аз ще помагам, когато се наложи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Юли 27, 2008, 12:44:57 pm »
На мой много близък приятел наесен предстои да се дипломира по същата специалност във ВСУ. Наистина, таксите за обучение не са за всеки джоб, дано поне впоследствие няма проблем с реализацията.
А що се отнася до щерката ти, според мен най-подходящи за кандидатстване в нейния случай са учебните предмети история и математика впредвид акцента върху 4 дом, Дева (Меркурий на трон, западен спрямо Слънцето и в един знак с него) и аспекта между Меркурий и Сатурн.
Ако се направи по-детайлен анализ на картата, сигурно ще се намерят и фактори, потвърждаващи насочеността й към спец. Публични финанси. Госп. на 2 дом в мажорен аспект с госп. на 8 и 9 дом, Скорпион на върха на 6 дом, Венера в Рак около върха на втори, ориентална спрямо Слънцето... Но има и показатели за афинитет към изкуството, дизайна  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юли 27, 2008, 12:47:04 pm »
Много от аспектите и заложбите и аз ги виждам, но ми трябва потвърждение от някой който е по-безпристрастен.

И при мен е така! Затова винаги се допитвам до някой познат, по-опитен от мен астролог  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Юли 28, 2008, 12:13:49 pm »
А що се отнася до щерката ти, според мен най-подходящи за кандидатстване в нейния случай са учебните предмети история и математика впредвид акцента върху 4 дом, Дева (Меркурий на трон, западен спрямо Слънцето и в един знак с него) и аспекта между Меркурий и Сатурн.
:)

Тя избра да кандидатства с история - явно добре е преценила възможностите си. И се справи отлично на изпита...Малко остава, докато излезе класирането...Ще пиша, дали са я приели по първото и желание - финанси. Ще рзгледам подробно всички указания, които ми дадохте. Сега с тези магистратури дават възможност на хората да надграждат една специалност върху друга или да наваксват това, което им липсва. Познавам хора, които първо намират своето място интуитивно, а след това изкарват съответната магистратура, за си вземат документа, или курсове и допълнителни специализации, за да се усъвършенстват. Желая успешна нова седмица!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юли 28, 2008, 12:27:51 pm »
Ще стискаме палци за класирането!

Все се каня да запиша магистратура по психология, но се чудя кое по-напред... И засега това желание остава в дългосрочна перспектива... Е, по-добре късно, отколкото никога  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #52 -: Август 31, 2008, 12:17:10 am »
Благодаря на всички, които се включиха по казуса за дъщеря ми. След шестицата на изпита 3 пъти ни "поляха със студена вода" : 1 класиране - не е приета, 2 класиране - не е приета, 3-то класиране - не е приета. Прехвърлихме шестицата в Свободния университет, че е грехота да оставим такава хубава оценка. Мислехме си: "Ще вземе дедето да развие комплекс за неудачничество, че каквото и да прави, няма награда в този живот", пък после щяхме да мислим за заем (междувременно излезе Законът за кредитиране на студенти и докторанти). А вчера са пуснали допълнително класиране на незаети места - влизат още 250 деца......И нашето е в списъка  ;D

Икономика на строителството.
Слънце на върха на ИЦ в тригон със стелиума в 6-ти дом (Сатурн, Уран, Луна) може и да и помогне да хареса специалността. Може да работи като оценител на недвижимо имущество към някоя банка или застрахователно дружество, а и като вещо лице към съда....Знае ли човек? Важното е, че влезе и сега по-лесно ще избира каквото си реши - било втора специалност или магистратура. Ние във Варна имаме една приказка : "В Техническия университет лесно се влиза, но трудно се изкарва, а в Икономическия- трудно се влиза, лесно се изкарва". Дано да има късмет.
« Последна редакция: Август 31, 2008, 12:21:52 am от Nebesna »

« Отговор #53 -: Август 31, 2008, 12:24:26 am »
а в Икономическия- трудно се влиза, лесно се изкарва".
И да сяда да научи минимум два чужди езика, защото иначе икономическия не й трябва!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Август 31, 2008, 01:05:25 am »
а в Икономическия- трудно се влиза, лесно се изкарва".
И да сяда да научи минимум два чужди езика, защото иначе икономическия не й трябва!

О-о-о-о-о! Колко си права!

Владее италиански. В тая хуманитарна гимназия, бяха луднали да ги правят полиглоти: италиански, френски, латински, старобългарски, старогръцки.....Мамм-ма мия! А над английския тепърва залягаме. Че то без английски, ако ще и 5 езика да знаеш, не те спасяват. Няма семинар или конференция, където работният език да не е английски. Благодаря за включването!  :-*

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Август 31, 2008, 10:18:14 am »
Честито, много се радвам!
Доколкото си спомням, имаше опция още в началото на обучението да се прехвърлиш друга специалност, но само ако покажеш много висок успех и ако ръководството одобри тази възможност.
При всички положения винаги може да запише и втора специалност още преди да се дипломира. Навремето много мои колежки от "Икономика на търговията" изкараха паралелно следдипломна квалификация по СК, а след дипломиране записаха и магистратури.
Не съм работила нито ден по специалността си!  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.