Здравей Гост

Слънчевото затъмнение на 1 август

• 10 Отговора
  • 3062 Прегледи
*

mamma_mia

Кажете нещо за него? ???

*

Lillie

• 30532
Re: Слънчевото затъмнение на 1 август
« Отговор #1 -: Юли 20, 2008, 05:42:01 pm »
Да питаме лъвчета и водолейчовци  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
« Отговор #2 -: Юли 20, 2008, 07:21:02 pm »
Здравейте,
ако някой работи с ефемериди на книжен носител от 2000 година за всеки месец са дадени сугестиите. Всяка година има поне по 1-2 затъмнения - частични, полусянка, пълни, но не навсякъде могат да се наблюдават. Фактически затъмненията са вид сугестия и ако на някой му влияе пълнолунието или новолунието, то може да се очаква, че и затъмненията ще му въздействат, може би малко по-силно. Всичко зависи от натала, фазата на луната при раждането и наличието на натални планети в точката на затъмнението.  Аз имам преднатално слънчево затъмнение 3 дни преди раждането и на 3 градуса от рожденото слънце във водолей.  Всяко пълнолуние или новолуние ме правят по-неспокойна и обикновено ми е трудно да заспя. Други някакви драстични влияния не съм забелязала, независимо, че имам още 4 планети около градуса на преднаталното ми затъмнение, с които то сключва мажорни аспекти - една опозиция с плутон и тао-квадратура към сатурн и нептун от една страна и луната от друга. Важните събития в живота ми са свързани с транзитите на тежките планети, особено сатурн(но това е сигурно за всеки), плутон, който при мен е много силен и господар на асцендента и разбира се уран, господаря на моето слънца. Ако някой има по-конкретни наблюдения ще ми е интересно.
И ::) ;) :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юли 20, 2008, 07:58:03 pm »

ако някой работи с ефемериди на книжен носител от 2000 година за всеки месец са дадени сугестиите. Всяка година има поне по 1-2 затъмнения - частични, полусянка, пълни, но не навсякъде могат да се наблюдават.

Работя с ефемериди от 1950 до 2010 г., в тях също са отбелязани лунните фази и видовете затъмнения.
Влиянието на затъмненията в индивидуалния хороскоп зависи от това дали активират важна радикална точка. Най-силно действат техните съвпади и опозиции с важен натален показалец, а препоръчителната орбиса е до 2-3 градуса. Общо взето влиянието им върху МС или Слънцето се свързва с общественото положение и социалния статус, а в аспект към АС или Луната засягат съдбата на родения, т.е. условията на живот и, в някои случаи, здравето и физическото тяло. Ако затъмнението попада върху друга натална планета, евентуалните събития ще са свързани с естеството и аналогиите на тази планета.
При активиране на някоя от осите в хороскопа от затъмнението в по-нататъшна перспектива не са изключени важни промени - както в социалния статус, в условията на живот, така и в близкото обкръжение на родения. Да предположим по какъв начин, в каква насока и доколко ще ни въздейства затъмнението ще ни помогнат други предиктивни техники.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юли 20, 2008, 08:31:39 pm »
Затъмнението в мунданен план

Въпреки, че в ефемеридите е отбелязано като Total Eclipse, предстоящото скоро слънчево затъмнение в Лъв ще се наблюдава около обяд като малко частично затъмнение на територията на Европа, в нейната южна и юго-източна част.
Пълно слънчево затъмнение ще се наблюдава на същата дата на територията на Северен Сибир, североизточна Канада, в северната част на Гренландия, на юг от остров Новая Земля в посока през Централен Сибир, град Новосибирск и през Алтайската планина, като последната му фаза приключва същата вечер в Китай.

Преминаване на сянката на затъмнението

Сянката на Луната ще премине в 12:10 MESZ през Азия. В 12:30 MESZ започва да се наблюдава пълно слънчево затъмнение в гр. Нижневартовск (продължителност 2 мин. 20 сек.). Силата му вече ще е значително намаляла, след като сянката мине през Китай (продължителност 2 мин.). 

Небесни феномени по време на затъмнението

По време на пълното слънчево затъмнение четири планети ще са застанали едновременно на изток. Меркурий (-1.7 mag), Венера (-3.9 mag) и Сатурн (+0.8 mag) ще се виждат без проблем с невъоръжено око. Малко по-трудно ще се види Марс (+1.7 mag). Слънцето по време на затъмнението се намира в сидералния Рак (тропически Лъв). На около 20° западно (вдясно) трябва да се намират Кастор и Полукс, близо до кулминацията на неподвижната звезда Арктур (0.0 mag).

Източник: http://eclipse.astroinfo.org/

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #5 -: Юли 21, 2008, 03:24:08 pm »
Не можах да разбера как станаха две такива теми? ??? ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юли 21, 2008, 04:02:30 pm »
Вероятно някой е пуснал още една без да е обърнал внимание, че вече съществува такава тема. Случва се  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Юли 21, 2008, 08:20:49 pm »
Не можах да разбера как станаха две такива теми? ??? ::)
Тази тема е твърде тясна за мислите им, вероятно.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #8 -: Юли 21, 2008, 09:58:52 pm »
Работя с ефемериди от 1950 до 2010 г., в тях също са отбелязани лунните фази и видовете затъмнения.
С бялата книжка ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Юли 21, 2008, 10:04:12 pm »
С бялата книжка ли?

Не, жълта  :P ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Юли 22, 2008, 12:08:26 pm »
Да питаме лъвчета и водолейчовци  :-[

Ами, не питайте, хваща ни страх.  8) Пък Лъв да го е страх, жалка работа.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.