Здравей Гост

точка гама

• 82 Отговора
  • 16706 Прегледи
*

missKapriz

Re:точка гама
« Отговор #60 -: Март 27, 2011, 10:31:54 pm »
я, моята е на 12* в скорпион и точен тригон от Слънцето ми  :-\  ми кво да кажа - нищо не знам  ;D
отчитат се само съвпади и опозиции

« Отговор #61 -: Март 27, 2011, 10:36:46 pm »
Аз вече мога ли да се похваля с ингрес ? ;D по твоята програма.... ;)...
Влезе ли или още се чуди? ;D ;)

Кое?  ;D ;D ;D Някоя прогресивна ос ли?

да и опозициите работят  ;)
« Последна редакция: Март 27, 2011, 10:51:49 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Март 28, 2011, 02:29:52 am »
Аз вече мога ли да се похваля с ингрес ? ;D по твоята програма.... ;)...
Влезе ли или още се чуди? ;D ;)

Кое?  ;D ;D ;D Някоя прогресивна ос ли?

да и опозициите работят  ;)

Пункта гама .... ;D ,нали я чакам в/у Юпитера да се намести.... ;D , какво ли ще размести?! ;D :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #63 -: Март 28, 2011, 04:46:27 am »
Наистина ли няма къде да прочета,за пункта Гама съвпад АС? :-\

« Отговор #64 -: Март 28, 2011, 05:18:43 am »
Не, няма. Само в книгата на Люмиер има споменато за нея на една-две страници без анализи. Краш по интуиция. ;) Нали си рибка. :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #65 -: Март 28, 2011, 05:27:21 am »
Не, няма. Само в книгата на Люмиер има споменато за нея на една-две страници без анализи. Краш по интуиция. ;) Нали си рибка. :blink:

Вече там ли е ? :o

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #66 -: Март 28, 2011, 05:40:48 am »
Е, да.Ще наблюдавам за събития също ;) :-[

*

missKapriz

« Отговор #67 -: Март 28, 2011, 08:26:06 pm »
Не, няма. Само в книгата на Люмиер има споменато за нея на една-две страници без анализи.
Много е недостатъчно имфото за тази точка-може и да не е толкова важна,знам ли-изследвам я сега
А в книгата на Люмиер,стр,574-575,е даде пример,как когато точка Гама е съвпаднала с Меркурий,натива е получил голямо възнаграждение,което щяло да дойде от хигиенни средства,парфюми и подобни,които били атрибути на планетата венера и знака везни.
И друго не разбрах-от позицията на Юпитер,У6 в примерната карта,в знака Дева,Люмиер прави извод,че болестите на натива няма да са хронични,а лечими...Ако някой е чел книгата да помага,че нищо не разбрах
   Изобщо много неща в книгата на Люмиер ми звучат съвсем объркващо и в противоречие на всичко,което съм чела до сега

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #68 -: Март 28, 2011, 10:10:33 pm »
Люмиер издаде цяла книга наречена Пункта Гама, миналата година. Изключително сложна, тъйкато се включват много арабски точки. Солар,що да са объркващи книгите,му? Съвпадът с асцендента ще зависи и както той казва, ако преди това е имала конюкция с друга планета,близка до Асц. Обикновено се свързва със самата личност и с нейния външен вид. Може да засегне и въпросите за здравето,в зависимост от знака,който заема.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #69 -: Март 28, 2011, 11:16:43 pm »
Точка Гама действително действа... При мен раждането на дъщеря ми става когато точка гама е върху натален Плутон, при раждането на сина ми пък точката е върху Венера, когато доведох дъщеря ми да живее в Италия точката е била върху моя СЛВ... Направо е изненадващо. вчера цял ден се рових и смятах, но има и нещо неприятно което открих. В картите на мое приятелско семейство, в което съпруга почина преди година и половина от някаква 6ашава лекарска грешка, точка гама при съпруга в този момент е върху Алгол, а на съпругата му в същия момент е върху Алдебаран...
 :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Март 28, 2011, 11:28:18 pm »
Винаги съм се чудила какъв принцип е заложен в основата на техниката "точка Гама"...
Някой знае ли? Пише ли го някъде в книгите?
Да приемем, че движението е символично. Но защо се движи от 0 гр. Овен в посока, обратна на последователността на знаците? От арабската астрология ли е взето, всъщност откъде?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #71 -: Март 28, 2011, 11:40:37 pm »
Люмиер издаде цяла книга наречена Пункта Гама, миналата година. Изключително сложна, тъйкато се включват много арабски точки.

Ауууу, пропуснала съм. Трябва да я търся. Сигурно пак е изчерпана  :(

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #72 -: Март 28, 2011, 11:47:24 pm »
Лили,Люмиер споменаваше някъде,че е от арабските астролози и е въведено или нещо такова от някакъв френски астролог.
Аурора,тази книга никога не е излизала на книжния пазар. Продаваше се между познати и хора,които присъстваха на представянето на книгата. Сега очаквам друга негова книга с голям интерес. Иначе не е написана забавно-)))Нали знаеш,че Люмиер пише като за доктори-)))...едни сметки,едни чудеса,едни пари-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #73 -: Март 28, 2011, 11:50:56 pm »
Нали знаеш,че Люмиер пише като за доктори-)))...едни сметки,едни чудеса,едни пари-)))

:93:

*

missKapriz

« Отговор #74 -: Март 29, 2011, 12:33:44 am »
Люмиер издаде цяла книга наречена Пункта Гама, миналата година. Изключително сложна, тъйкато се включват много арабски точки. Солар,що да са объркващи книгите,му? Съвпадът с асцендента ще зависи и както той казва, ако преди това е имала конюкция с друга планета,близка до Асц. Обикновено се свързва със самата личност и с нейния външен вид. Може да засегне и въпросите за здравето,в зависимост от знака,който заема.
Еми аз в предния си пост посочих едно от нещата,които тотално не успях да си обясня.Ще съм благодарна,Кабала,ако отделиш време да ми го обясниш.Иначе винаги съм харесвала Люмиер,но от как прочетох книгата му АСТРОЛОГИЯ леекинко се разочаровах сякаш.

п.п.Значи не успях да си обясня защо Люмиер свърза Меркурий с парично възнаграждение,като в цитирания пример Меркурий не е свързан с паричен дом.А и ако съм разбрала правилно при отчитане на точка Гама се използва естествената сигнификация на планетите,не толкова тяхното значение като управители на съответния дом,което не се пренебрегва напълно,но се използва слабо.

« Отговор #75 -: Март 29, 2011, 12:42:12 am »
Интересът ми към "точка гама" не е от вчера,изследвах я в моя хороскоп дълго време,но не виждам категоричен резултат.
Това е метод използван от арабските астролози и както и другите точки т.н пари е фиктивна точка.Точка гама се движи в посока по часовниковата стрелка и обратно на посоката на зодиакалните знаци или ретроградно.Движи се по 6 гр. за една година или за 5 години преминава един зодиакален знак.Този метод само засилва чувствителността на области в натала,не случайно се отчитат само съвпадите с планети и върхове на домове.Когато точка гама съвпадне с натална планета се взема предвид общото значение на планета,радикалното и значение и аспектите,също така е важно,когато съвпадне с връх на дом да се вземе предвид от какъв съвпад с планета идва и какво символизира тази планета,какво упр. в натала и къде се намира.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #76 -: Март 29, 2011, 05:08:13 am »
Тъй като на мен в момента ми е в съвпад с АС в лъв,аз нямам предишни съвпади с планети в близост до АС.
Единствената най-близка планета до АС ,но чак в трети дом ми е плутон.Но това е много далече нали?И е било преди мнооого години.
Та....АС в лъв,слънцето управлява 1ви дом.,натално е в 9ти в риби.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #77 -: Март 29, 2011, 03:46:17 pm »
Еми аз в предния си пост посочих едно от нещата,които тотално не успях да си обясня.Ще съм благодарна,Кабала,ако отделиш време да ми го обясниш.Иначе винаги съм харесвала Люмиер,но от как прочетох книгата му АСТРОЛОГИЯ леекинко се разочаровах сякаш.

п.п.Значи не успях да си обясня защо Люмиер свърза Меркурий с парично възнаграждение,като в цитирания пример Меркурий не е свързан с паричен дом.А и ако съм разбрала правилно при отчитане на точка Гама се използва естествената сигнификация на планетите,не толкова тяхното значение като управители на съответния дом,което не се пренебрегва напълно,но се използва слабо.

Солар, Меркурий е в знака на везните, а те управляват втори дом. Вярно е,че е управлява първи и е там, но управител на на Мерка е Венера. Освен това, не съм проверила в тази карта, дали Гама не сключва и някой съвпад с арабските точки. Той използва поне тридесетина такива,ако не и повече.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #78 -: Март 29, 2011, 03:48:28 pm »
Пункта Гама - наричат я още точка на Франкланд,
Кабала или някой, който е успял да прочете Люмиер, дали се споменава това име в неговата книга "Пункта Гама"? Интересно ми стана, досега не обръщах чак такова внимание, но ще потърся повече информация.

Ето, какво открих, докато търсех доктората на Люмиер - има 5 модела за работа с Пункта Гама:
1. Първи модел: Хипотетична точка, която се движи обратно на зодиакалните знаци от Овен назад през Риби, за 60 г. изминава 360 градуса. Ретроградното движение е свързано с Духовния свят, Духовния път, Еволюционния път.
2. Втори модел: Пункт Гама с 6 годишен цикъл за 72 години, преминава през зодиакалния кръг от Асц назад през Риби. При това положение минава за 6 години 1 знак, за 1 г. - 5градуса.
3. Трети модел: Пункт Гама с 6 годишен цикъл за 72 години, но преминаването започва от 0 градуса Овен и отново назад през Риби.
4. Четвърти модел: Точка на смъртта, преминаването през зодиакалните знаци е напред и започва от 0 градуса на Овен с 9 г. цикъл за 108 г.
5. Пети модел: Колелото на Зороастър - преминаването е напред, 7 годишен цикъл, започва от 0 гр.  Овен през Телец и т.н. за 84 години.
Отчитат се само точни аспекти без орбис на планети, върхове на домове, неподвижни звезди. При анализа се гледат мажорните аспекти на пункта Гама към планетите и тези аспекти трябва да се потвърдят при Първичните и Вторичните прогресии.

пп.: Хубава тема междувпрочем! Изглежда, че колкото астролози, толкова и модели за работа..

:blink:

arktur , не го споменава,а пише, че методът е разработен допълнително или 'дето се вика го възражда, някой си Жозеф Максуел,французин.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #79 -: Март 29, 2011, 04:56:09 pm »
ако разглеждам точка гама по модела, в който минава за 1 г. 6 градуса.....
в един много важен момент от живота ми(с негативен оттенък) открих, че тази точка е била точно върху планетите по прогресия, натал и транзити, които са главните участници в ситуацията....