Здравей Гост

точка гама

• 82 Отговора
  • 16730 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: точка гама
« Отговор #20 -: Юли 23, 2008, 12:21:58 pm »
Програмите, за които споменаваш, чат-пат понаучих. То неволята учи, нали знаеш  ;)
Но, да речем, с торентите и прочие хич ме няма все още, не съм и пробвала дори...

Е, Кайли, ти все пак си имаш точен мажорен аспект между Меркурий и Уран, никак не е за подценяване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #21 -: Юли 23, 2008, 12:24:18 pm »
Много благодаря и от мен на Аурора !

Днес имам интуиция. Тъй като вкъщи нямам засега интернет, реших да си взема презаписваемия диска да си прехвърля от служебния комп статиите , които насъбрах. Направо по поръчка днес ми идва това с програмата Кеплер. Преди една година като се разхождах из интернет пространстовото разбрах за нея, тя е английска програма, и веднага се втурнах да търся начини за активизирането й , но уви не се получи и се отказах. Струва 250 паунда по принцип.

Сега ще си я сваля и довечера ще се пробвам с инсталирането.

ISO e имидж файл, т.е.  компютъра реално не ползва диск, а само виртуално негово копие.

Марс ми е във водoлей в секстил с Уран, ще се оправя няма как.
« Последна редакция: Юли 23, 2008, 12:34:54 pm от Asaia »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Юли 23, 2008, 04:08:46 pm »
Инсталирах си Кеплер успешно  :)

Има и Ведическа астрология вградена вътре.И какво ли още не-тепърва ще я нищя.

Много се радвам на един прост факт-вади ми Локус Фортуната автоматично спрямо нощното ми раждане без да нагласям каквото и да е,преди много се дразнех на програми които използват само дневната формула,резултата от която просто не ми се връзва по никакъв начин.

« Отговор #23 -: Юли 23, 2008, 07:16:50 pm »
Но, да речем, с торентите и прочие хич ме няма все още, не съм и пробвала дори...

Lillie, зачи има два начина да свалиш торент единия начин е да инстараш торент клиент, например Bit Comet http://www.download.com/BitComet/3000-2196_4-10296306.html?part=dl-BitComet&subj=uo&tag=button&cdlPid=10849484
това е софтуер за свалянето на торенти. Другият начин е със Save as с десния бутон, но ако ти спре нета, трябва да започнеш свалянето отначало. Има и други хубави програми за сваляне, но в случая не са ти нужни.

Много се радвам, че програмата ви е харесала  :-* :-* :-*
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Юли 23, 2008, 07:55:54 pm »
.......с движението на AP през домовете на хороскопа и текущите събития.     За отправна точка се взема АС + домова система Кох.
Според мен е някакси по-логично да се брои от Асцендента, тъй като той бележи "началото" в индивидуалния хороскоп. 

Lillie, имаш предвид, че с посочения от теб метод се тръгва от АС и се броят през 5 години върховете на домовете /само че по Кох/ ли, а не зодиакалните знаци? В посока часовниковата стрелка ли се върви или обратно на нея? Как се казва точно този метод? Каква е стъпката в градуси за 1 година?

А как се процедира, когато има интерсептация?

Да, това е метод, използван от последователите на Бруно и Луис Хубер.
Наричат го още възрастова прогресия, в буквален превод от немски.
Въпросният АР се движи от АС надолу, т.е. в посока срещу часовниковата стрелка, на всеки 6 години минава по един дом. Използва се домова система Кох.

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Юли 23, 2008, 07:57:59 pm »
Въпросът мие : "СЛЕД КАТО СЕ ГЛЕДАТ ДОМОВЕТЕ, А НЕ ЗНАЦИТЕ, КАК СЕ ПРОЦЕДИРА, КОГАТО ИМА ИНТЕРСЕПТАЦИЯ ?

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Юли 23, 2008, 07:59:06 pm »
За сваляне на торенти, се ползва програма мю-торент, която можете да изтеглите от нета.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Юли 24, 2008, 09:13:47 am »
Въпросът мие : "СЛЕД КАТО СЕ ГЛЕДАТ ДОМОВЕТЕ, А НЕ ЗНАЦИТЕ, КАК СЕ ПРОЦЕДИРА, КОГАТО ИМА ИНТЕРСЕПТАЦИЯ ?

Хм, и какъв точно е проблемът с интерсепцията?
АР се движи от АС надолу през всеки дом според големината му. В домовете има знаци (които имат управители) и планети. Преминаването на АР от в знак в знак и в друг кръст също има значение, наред с аспектите му с дадена планета.
На немски тези техники се срещат с наименованието "Auslösung" (от "Auslöser" -
1. спусък, бутон; 2. причинител, повод.).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Юли 24, 2008, 12:50:58 pm »
Така и така захванахте темата с торент , та ето ви един полезен линк

http://torrent.start.bg/

*

Инти

• 2068
« Отговор #29 -: Юли 24, 2008, 01:13:37 pm »
Lilie,  с каква програма може да се изчисли движението на АP, след като не се знае точната му стъпка в градуси , и имаме за отправна точка само това че изминава един дом за 6 години, как се определя къде е позиционирана в даден момент?

Относно Kepler 7.0, и аз си я инсталирах без проблеми, сега остава само да я разуча, но принцип е направена за максимално улеснение. Даже моя роден град ми излезе веднага, без да се налага да вписвам допълнително данни за дължина и ширина, друго удобство е разграфяването на категории на наталните карти ( клиенти, семейство, приятели, и т.н.), а да не говорим за цялостната астрологична информация.
« Последна редакция: Юли 24, 2008, 01:18:45 pm от Asaia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юли 24, 2008, 03:01:16 pm »
Не съм чувала за такава програма. Може би има някаква немска.
Доколкото разбирам, стъпката е един дом (независимо от големината му) за 6 години. Може да се направи математическа пропорция с използване на функцията делене.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #31 -: Юли 24, 2008, 03:40:54 pm »
Не виждам смисъл от делене за установяване на стъпка която не съществува реално-тая техника с домовете е чисто символическо преминаване т.е. няма реално движение.Или поне това разбрах.Което хич не ми вдъхва доверие за самата техника,а пък за Точка Гама поне за момента по принцип не съм установил някакво отчетливо влияние.В астрологията бол от техники и тяхните разновидности-изисква се доста изследване в доста карти за да се прецени коя и как /и дали работи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Юли 24, 2008, 03:57:53 pm »
Общо взето наблюденията ми са, че рядко има техника, която да дава сигурни и безпогрешни резултати (събитийност) изолирано от останалите.
А що се отнася до АР тя, както се изрази Sinyhe, е символична техника, каквито са и пункта Гама, точките на живота и смъртта (от книжлето на Гита Мерджанова) и прочие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #33 -: Юли 25, 2008, 03:15:55 pm »
Между другото, сега проверих и направих връзка с движението на AP през домовете на хороскопа и текущите събития. Наистина работи!

В крайна сметка тази символична техника работи ли или не ?

Нищо не е сигурно на 100 %, но ако е установен чрез наблюдения някакъв процент, който да доказва че макар и фиктивно движението на тази точка провокира събитийност, то си струва да се изследва. Ако не е свръхмодерна авангардна техника, с цел , да се покаже иновации и изобратателство, технниката следва да бъде изучавана, все пак всяко научно откритие в основата си отхвърля старите модели, което естествено не означава да се хвърляме сляпо във новаторските идеи, преди да са проверени.

В коя от книгите на Гита Мерджанова се упоменава за нея, предполагам е в първи том, който откога се каня да си го скерокопирам?

« Последна редакция: Юли 25, 2008, 03:37:21 pm от Asaia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Юли 25, 2008, 03:30:08 pm »
Явно тази техника не е толкова символична.

Мога да дам два примера как работи, макар и в съчетание с други предиктивни техники.
Към края на зимата - началото на пролетта 2007 година при мен настъпва сериозна промяна в професионален план, която се оказа ключова и след нея последва тотална преориентация и избор на ново поприще за реализация.
Горе-долу по същото време АР влиза в 6 дом, след което преминава през Хирон в последния градус на Овен. Тогава се случва въпросният обрат в кариерата. Всичко това се случва по време на квадрата на транз. Сатурн към нат. Юпитер и, веднага след това, ингреса му в знака, където ми е МС.

Още един пример, макар и не много приятен.
При моя близка се получава рязко влошаване на здравословното състояние (изостряне на латентни заболявания) в момент, в който АР се намира близо до нат. Сатурн около МС (откъм края на 9 дом). По този начин се активира най-проблематичната констелация в хороскопа (Луна/Сатурн в квадрат към Слънце). Ключови транзити: Сатурн в квадрат към наталното си място и непосредствено след това в квадрат към нат. Луна, а Раху и Хирон преминават в съвпад с планета в 1-ви дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юли 25, 2008, 03:33:21 pm »

В коя от книгите на Гита Мерджанова се упоменава за нея, предполагам е в първи том, който откога се каня да си го скерокопирам?

Ако не ме лъже паметта, в първа част - едно синичко книжле.
Поредицата на Гита Мерджанова си закупих още преди няколко години, когато четях предимно "руска" астрология, но така и не успях да прочета книгите от корица до корица, само бегъл преглед направих... И сега берат прах в килера в апартамент, в който отдавна не живея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Юли 25, 2008, 03:35:18 pm »

В крайна сметка тази символична техника работи ли или не ?

Не очаквай да ти го каже някой, който не го е проверил на практика. За мен пък пункта Гама не работи.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Август 05, 2008, 10:43:17 am »
sryyyy ama ne znam  kfo e gama  :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

*

Milkyway

• 3770
Re:точка гама
« Отговор #38 -: Септември 02, 2010, 10:31:15 pm »
След около година и малко,точка гама ще мине през асцендента ми в лъв,слънцето е в 9ти дом.Имате ли представа и наблюдения какво може да се очаква? :-\
Също така ще бъде и опозиция на севения възел.

Re:точка гама
« Отговор #39 -: Септември 02, 2010, 10:32:43 pm »
Може да имаш желание за изява. Да бъдеш забелязана.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.