Здравей Гост

Индивидуални фактори за астрологична пригодност

• 44 Отговора
  • 6588 Прегледи
Re: Индивидуални фактори за астрологична пригодност
« Отговор #20 -: Август 08, 2008, 12:23:54 pm »
при мен по голяма заинтересованост от астрологията дойде при:
1.Транзитиращ уран в 12 дом в Риби в опозиция на натален Сатурн
2.Северен лунен възел в 12 дом в риби в съвпад с южния ми възел и опозиция с Луната
3.Транзитен нептун в 11 дом в Водолей
4.Транзитен Плутон в 9 дом

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #21 -: Август 14, 2008, 01:32:54 am »
Неизвестното ме привлича и вдъхновява. Това започна в детска възраст, когато се бях сдобил с енциклопедия "Паранормалното".
А относно астрологията, в която съм нов и към която все проявявам съмнения, макар и да се убедих в някои неща, имам Уран в 3-ти дом и Слънце във Водолей.

« Последна редакция: Май 09, 2011, 08:16:13 am от Kelvin »

*

Инти

• 2068
« Отговор #22 -: Август 14, 2008, 10:22:00 am »
Оказва се,че и при мен основен виновник си е  Уран.

Преди 3 години, транзитния Уран ми направи съвпад с МЦ, което доведе до промяна на местоживеенето, като междувременно беше в квадрат с наталния Уран, така  се запознах с личности, за които астрологията отдавна беше призвание в живота, което изигра своята решаваща роля като кармичен фактор, който обаче не бил решаващ  ако ние  целенасочено не работим върхи собственото си развитие.

Усърдното изучаване на астрологията беше провокирано от Уран съвпад Меркурий по дирекция и ингресия на Меркурий във водолей по прогресия, като тласък и захранване получих и от транзитни Нептун и Хирон във 9ти дом, но те по-скоро ми помогнаха да навляза в територията на езотериката.

Независимо от отправната точка във линейното време, в която е стартирал стремежа да навлезем в науката астрология, по-важни са скоковете на съзнанието, така че бързината и дълбочината на мисълта да бъдат иницииращи за прогреса, а не времевата рамка.

« Отговор #23 -: Август 14, 2008, 12:09:16 pm »
винаги съм харесвала и била привличана от магии, манипулации, смъртта, отвъдното и тайните.
Така, така! Ама бас ловя, че не си губила никой близък около себе си и не си се грижила за инвалид. Защото тези ограничения по Плутон не са никак привлекателни.  ;) А и щеше да разбереш, че веднъж влязла в подобна спирала от проблеми магиите /правенето им или развалянето им/ не ги разрешават. Говоря от гледна точка на богат личен опит.  8)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #24 -: Август 14, 2008, 01:44:47 pm »
Не съм
пу пу пу пу

Ама ти чела ли си "Съдбата като шанс" на един с много сложно име?

Дето много нагледно обясняваше, че ако примерно ти е писано да ти мине Сатурн през краката, взимай черно наметало, усамотявай се, размишлявай си, кютай си и т.н.
Щото ако не го направиш, Сатурн ще ти направи някоя катастрофа, в резултат на което пак ще си усамотен, ама освен това и болен в болница.

Та и с всичко останало така-трябва да си много нащрек винаги, да не си опариш ръцете. Камо ли да си играеш с Плутон
пу пу пу

« Отговор #25 -: Август 14, 2008, 02:15:15 pm »
Ама ти чела ли си "Съдбата като шанс" на един с много сложно име?
Торвалд Детлефсен  ;) Много отдавна съм я чела. Ама хубаво ме подсети. Трябва да я намеря и препрочета. Сигурно след толкова години ще има нов смисъл за мен. Там мисля, че за пръв път се споменаваше за регресия без хипноза, а чрез засилване на волята. А може и другаде да съм го чела  ::)

Само да кажа за скептиците, които не вярват в действието на точка Гама  :P  :P  :P, че тези ми опитности дойдоха, когато въпросната точка мина през Плутон.

Дето много нагледно обясняваше, че ако примерно ти е писано да ти мине Сатурн през краката, взимай черно наметало, усамотявай се, размишлявай си, кютай си и т.н.
Щото ако не го направиш, Сатурн ще ти направи някоя катастрофа, в резултат на което пак ще си усамотен, ама освен това и болен в болница

Да, много е прав за този подход. Поне аз се справих със ситуациите по подобен начин - без резки движения  8).

Това ме подсеща за един виц...

Една пиленце си летяло, станало му студено, паднало и замръзнало. Една крава минала, пуснала едно ако върху него. То се стоплило и започнало да чурулика. Една котка го чула, дошла и го изяла. От това следват три извода:

1. Не всеки, който те вкарва в лайната ти е враг.
2. Не всеки, който те вади от лайната ти е приятел.
3. И когато си потънал в лайна до шия - не чуруликай!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Август 14, 2008, 07:15:07 pm »
По-добре ми кажете кой в хороскопа ми е "виновен", че все не мога да отказвам?  :(
Днес се "самонабутах" с поредната благотворителна мисия да правя хороскоп на случайна позната - юристката от една фирма, с която днес бях на сделка. Само защото ми стана някакси мила и симпатична  :-\

Отгоре на всичкото хороскопът не е от най-лесните...
АС е в 0* на знака и е повече от ясно, че часът има нужда от верификация.
Най-големият парадокс бе, когато въпросната особа ми каза, че изобщо не се изживява като Везни. Сега виждам, че има огромно стълпотворение там, но в 8 дом, при това е родена по слънчево затъмнение. Партилен съвпад на Луна с Меркурий и Плутон, в съвпад със СЛВ. За гарнитура - Сатурн в 7 дом. Досега познавах само един човек, роден по слънчево затъмнение...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Август 14, 2008, 07:27:39 pm »
По-добре ми кажете кой в хороскопа ми е "виновен", че все не мога да отказвам?  :(
Днес се "самонабутах" с поредната благотворителна мисия да правя хороскоп на случайна позната -

Ам'че Уран, кой друг?! :-\ А имаш ли нещо в Лъв? Баща ми е с Луна в Лъв и цял живот не се научи да не си предлага услугите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Август 14, 2008, 07:47:42 pm »
Луна в Рак и доминанта (алмутен) в Риби...
Само Сатурн ми е в Лъв - самотен, заключен и ретрограден в 9 дом :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #29 -: Август 14, 2008, 08:15:50 pm »
http://www.spiralata.net/booklist.php?LangID=0&Letter=%C4

Съдбата като шанс във виртуален вариант. Аз оттам съм я чела.  :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #30 -: Август 14, 2008, 08:19:38 pm »

Само Сатурн ми е в Лъв - самотен, заключен и ретрограден в 9 дом :-[

Също като моят Уран.
И аз съм спасител на света. Така вече си вадя визитките, кой какъв и що, аз -Спасител на света, приятно ми е.  ;D

Сега ще ме прощаваш, ама аз не мога да седя със скръстени ръце, като видя неправда и несправедливост. И ако видя, че нещата могат да станат по-добри. Тутакси се набутвам и почвам да оправям ситуацията. Досега бой не съм яла.  ::)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #31 -: Август 14, 2008, 09:22:53 pm »
И аз не мога да отказвам, дори да са ме обидили или използвали.  :( Казвам си го наум: "Следващия път бъди по-твърд и... нали... знай си интереса". Обаче като дойде моментът, тогава поомеквам и ставам внимателен... Даже да сме на различни гледни точки, ще потърся замазка за изглаждане на различията, та да има повече хармония. Но това вероятно идва до голяма степен от АС Везни.  :D
« Последна редакция: Август 14, 2008, 09:32:35 pm от Hermit »

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Август 14, 2008, 09:28:28 pm »
Ми аз си казвам направи добро, па го хвърли в морето.
Колкото повече добро правиш, толкова повече лихвоточки трупаш, а за крайният баланс не бери грижа. Има съдник.

Ако примерно днес направя в квадрант А2 добро, утре ще ми се случи добро в квадрант М18. Уж несвързано така едно с друго...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Август 15, 2008, 09:21:08 am »
Сега ще ме прощаваш, ама аз не мога да седя със скръстени ръце, като видя неправда и несправедливост.

Значи по това си приличаме.
За неудобна истина що бой съм яла  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #34 -: Август 15, 2008, 01:26:47 pm »
Истината и справедливостта преди всичко!

*

Инти

• 2068
« Отговор #35 -: Август 18, 2008, 10:24:17 am »

Аз си мисля , че освен Луната в Рак, което си е достатъчно силен фактор , Нептуна ти в 1ви дом също влияе за твоята състрадателност, отзивчивост, добронамереност, емпатия и в някои случаи самопожертвователност.

Пък Сатурн не ти е толкова самотен, все пак е в съвпад с Атина Палада, което ти придава силен фокус и концентрация в ментален план.
« Последна редакция: Август 18, 2008, 11:24:14 am от Asaia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Август 18, 2008, 12:07:03 pm »
И тригон към Слънце/Меркурий. Нямах предвид, че е неаспектиран. Самотен, защото се намира в най-висока позиция в картата в заключен знак...

А с мекотата ми много хора злоупотребяват, откакто се познавам. Всеки си мисли, че (съм длъжна да) се занимавам само с неговия хороскоп  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Август 18, 2008, 02:23:36 pm »
Решението ми да посещавам на всяка цена курс по Астрология дойде при транзитиращ Юпитер през рожден Плутон в Дева,3 дом,почти в съвпад с ИС(2 градуса орбис).А самите занимания започнаха при транзитиращ Плутон през рожд. Меркурии в Стрелец.А Уран беше в квадрат с рожд. ми Слънце(Стрелец).Но влечението към окултното,мистичното  съм го имала винаги. Беше тежък период на драстични външни промени в живота ми,които усетих,че мога да осмисля и разбера само по този начин.

*

Nebesna

Re:Индивидуални фактори за астрологична пригодност
« Отговор #38 -: Януари 13, 2010, 03:44:30 pm »
Ето темата за астрологична пригодност сме я разнищвали тук.

Някъде бях качила и доста карти на астролози, като им разглеждахме повтарящите се аспекти, но не си спомням темата.
Някой има ли спомен? При повечето открихме връзка между Меркурий/Уран и Юпитер/Уран.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Индивидуални фактори за астрологична пригодност
« Отговор #39 -: Януари 13, 2010, 06:20:13 pm »
Абе,дали ще е замесено Слънцето,Луната или друга планета, Уран трябва да е прави аспекти с някоя от тях или да е в 6 или 10 домове. При всеки е индивидуално. Но съм чела /и ще го потърся/, че за астролог е адски полезно да има тригон на Луна с Уран или на Юпитер с Уран.