Здравей Гост

Лунното затъмнение на 17,08,2008

• 25 Отговора
  • 4250 Прегледи
Лунното затъмнение на 17,08,2008
« -: Август 10, 2008, 10:31:47 pm »
Частичното лунно затъмнение ще се състои на 17,08 в 0ч и 16мин, в 24 гр и 21 мин във Водолей. Да се надяваме на ясно небе, за да му се порадваме. Щяло да се вижда изцяло в България. Ще започне по изгрев на Луната и ще завърши един час преди горната й кулминация.

Да попитам...Действието в моя хороскоп ще се развива по оста 1-ви - 7-ми дом. Каква роля играе Слънцето в в това затъмнение в картите ни, защото в моя случай то се намира на 3 градуса от АС-то ми?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Лунното затъмнение на 17,08,2008
« Отговор #1 -: Август 10, 2008, 11:03:29 pm »
Не е необходимо всяко затъмнение да влияе силно или да води до драстични последици, както имах и съмнения за последното,за което и още май не съм чул отзиви тука,пък уж се намираха доста хора със "засегнати" карти  ::) :-\

Асц е свързан с поведението и някои роли,както и със състоянието на физическия организъм-възможни са някои изменения или активиране на някои типични черти с по-голяма сила,но 3 градуса са доста,а и Асц не е планета т.е. няма захранена енергийно планета ,която да даде по-силен/явен тласък на съзнанието да се прояви по определен начин.И не на последно Лунните затъмнения не толкова създават нови неочаквани ситуации,колкото ако въобще повлияват индивидуално то е върху изкарването на повърхността на това което е най-близо между границата съзнание/подсъзнание,има и други моменти характерни за него.

« Отговор #2 -: Август 10, 2008, 11:41:59 pm »
Не е необходимо всяко затъмнение да влияе силно или да води до драстични последици, както имах и съмнения за последното,за което и още май не съм чул отзиви тука,пък уж се намираха доста хора със "засегнати" карти  ::) :-\

Eeee, чакай де! ;) Слънчевите имат отзвук дори 3-4 месеца след самото затъмнение.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #3 -: Август 11, 2008, 12:29:41 am »
За "отзвука" ми е ясно ... но той обикновено се придружава след известна активност около затъмнението  8)

Нещата трудно се обособяват 3-4 месеца след това,тъй като може да са в следствие на друго влияние,имам предвид че нещата или са много ясни и навързани от самото начало (до съответния финал ако ще и след 6 месеца) и се проследяват като такива или просто липсват като инициирани от затъмнението. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Август 11, 2008, 09:05:48 am »

Мхм, ако се надяваш влиянието на слънчевото затъмнение да се прояви още през първите седмица-две, трябва да си голям оптимист  ;D
В повечето случаи влиянието му се усеща в рамките на годината, през която се случва, че и повече... докато някое следващо затъмнение не активира друга важна радикална точка  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #5 -: Август 11, 2008, 10:10:10 am »
Ами не съм оптимист,даже напротив виждал съм реално активиране дори в самия ден на затъмнение в 2 карти и следващ един много интензивен месец с тематики и разгръщане под влияние именно на затъмнението.Интересното беше,че именно и тогава се активира една определена синастрия чрез съвпад и опозиция на затъмнението в 2те карти,макар че там и в двете отделно си имаше доста силни индивидуални проявления и изменения в живота,особено на 1та където беше в съвпад със Слънцето.

Интересно ми е после,как ще уточните съвсем обособено че дадено проявление е точно спрямо някакво затъмнение случило се преди няколко месеца ако липсват свързващи тематично по аспекта проявления  с начало около и след затъмнението и не са продължение на процес преди затъмнението или на обособен друг транзит или друго в същата година след него? ::)

Това с "...докато някое следващо затъмнение не активира друга важна радикална точка ", като определяща граница на траене на предното затъмнение не знам кой го е измислил,но не ми се вижда правдиво и практически обосновано.Първо защото може да минат години (не една,две) преди някое затъмнение да засегне отново картата ( а още повече и да има проявление),а обикновено нещата ако възникват-възникват и се решават не в чак такива големи времеви граници тъй като енергията и обстоятелствата с времето доста се изменят/ в смисъл вече нямат отношение към темата на затъмнението/,едно затъмнение не може да каже на останалите фактори-спрете докато аз си свърша работата, а тези които го подпомагат също не траят много,въобще затъмненията носят именно критичности,които са осезателно изискващи.И второ случва се /както и при мен/  в една година да бъдеш засегнат от примерно няколко затъмнения (слънчеви и лунни)примерно в рамките на няма и 5-6 месеца-оставям коментара излишен дали подобни формулировки за траенето на ефекта от затъмнението важат.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #6 -: Август 11, 2008, 11:15:25 am »
За ефекта обаче има и един друг важен момент - психологическият.  ;) Има ли или няма самовнушение, какво се канализира и т.н.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Август 11, 2008, 11:27:48 am »
Съвсем не е задължително затъмнението да бъде съпроводено със събития във външен план. При мнозина индивиди, както казва Hermit, влиянието може да се усети преимуществено в психологически план.
Ефектът на затъмнението в дадена карта се отключва под влияние на определени външни фактори. Какви са те?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #8 -: Август 11, 2008, 11:34:56 am »
Затъмненията се проявяват и без самовнушение-говоря за хора при които дори и си нямат представа за това,както и за транзити и други,стават проводници-кой в каква степен и по какъв начин нещата са индивидуални. ;)

В момента чакам да видя дали ще изнамеря поне годината на раждане на човек за който случай разбрах вчера.Става въпрос за убийство извършено на 4 или 5 август (по-скоро 5ти сутринта),от човек роден на 4.8. в нетрезво състояние по време на празнуване на рожденния му ден,който човек е  "обществена" личност.Освен,че това става на рожденния му ден и се повтаря личната година 4 с рожденното число и се активира новия Солар, мисля че 3 градуса орбиса за Слънчевото затъмнение със Слънцето(при Слънце/Луна орбисата може да е по-голяма от 1 градус) е дало своя силен дял в тази коренна промяна в живота му и загубата на друг живот,пък и начина по който са се случили нещата са си по характера на затъмнението по принцип.

За сега нямам картата и едва ли ще имам часа,но това според мен е едно от силните проявления на Слънчево затъмнение  :(

*

Синухе

• 4978
« Отговор #9 -: Август 11, 2008, 11:46:41 am »
Още в 1ят си пост в тази тема и аз изразих мнението си,че не е задължително всяко затъмнение да влияе и да води до сериозни изменения.

Психологически естествено нещата първо тръгват през съзнанието за да се стигне до събития,но всички знаем че не винаги това е налице/в случаите когато събитията връхлитат без каквато и да е психологическа/съзнателна нагласа или визия за тях/-и не винаги човек си позволява да изрази съзнанието си т.е. проблематиката/темата на затъмнението може и да останат блокирани.

Именно за това казвам,че едно затъмнение или се проявява силно и се обособява от останалите астрологични фактори /има случаи в които нещата се смесват като фактори и накланят везните в една посока , има и други в които самото затъмнение е достатъчно за критични изменения/и това си проличава не много късно спрямо датата му (или поне аз така съм забелязал) като начало на някакъв процес или просто нещата си остават само психологически ( и с времето избледняват,в смисъл не се минава прага на проблематиката),а понякога и дори несъзнателни.Пък и всяко затъмнение е част от определена серия Сарос и си има свой характер, и отделно не всяко затъмнение идва за генерални изменения в живота ни.Но като работи-работи здравата и не може да се сравни с нищо друго,критичността в такива случаи е очевадна,дори и да не засяга задължително проблемни,колкото специфични моменти/ситуации в живота.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #10 -: Август 11, 2008, 01:20:31 pm »
Уха, на мен слънчо ми е връз Уран и тригон Мерк, баш девети дом и Венера трети, за които говорихте наскоро тук, та и аз се присетих та си огледах управителя на седми, трети и т.н.
Е затъмнението баш туканката се пада...и това ако не е съвпадение... :P ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #11 -: Август 11, 2008, 11:17:49 pm »
Look West, shortly after sunset. If you've got a good view of the horizon you should see Mercury, Venus, Mars and Saturn quite close together. Up and over to the east, Jupiter is visible too. Assuming you noticed the Sun while it was still light you will be able to say, once the Moon rises, that you have seen all seven traditional 'wandering lights' within a few hours. Is this auspicious? Extremely so, according to the ancients. Make a wish, while you can. It may be several years before you get a chance to catch all seven together again.

*

mamma_mia

« Отговор #12 -: Август 13, 2008, 03:02:50 pm »
Здравейте,
бихте ли ми казали пък за лунното затъмнение,как ще се отрази или е строго индивидуално според личният хороскоп.
Аз виждам,че лунното затъмнение ще бъде в началото на 8мият ми дом и ще бъде на точните градуси както е наталната ми луна в 10 дом.Там имам стелиум от венера,марс,луна и сатурн(който е в началото на 11 дом).
Всички тези планети правят квадратура с лунното затъмнение.
Мерси :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #13 -: Август 13, 2008, 03:36:13 pm »
Ето тази съм я забелазала от много години да се занимава основно с еклипсите, даже тоя термин сефте при нея го прочетох.

http://www.astrologyzone.com/forecasts/eclipse.html

Следих я няколко години май, докато не можа нищо да познае за 11 септември.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #14 -: Август 16, 2008, 10:12:32 pm »

Това е картата на мъжа за когото говорих (4/8/1959) без известен час на раждане. Поради някои фактори в картата обаче съм склонен да приема раждане малко преди обяд тъй като добре кореспондира с живота на съответния и това как е засегнат от Слънчевото затъмнение (в момента човека е в затвора).

Виждаме Луната която е в съвпад със Слънцето,ретро Меркурий и Уран,като стелиума се активира само от квадрата с наталният Нептун.

Управителят на Южният възел Марс е в съвпад с Управителя на Северния Венера (съдбовният му път е тясно преплетен със съдбата на други хора чрез взаимно активно влияние/разбира се не означава само това/),като отделно Марс е в съвпад с Плутон (възможни проблеми с изразяването на агресията).

Луната при този час на раждане е точно в съвпад със Слънчевото затъмнение.Слънцето е в съвпад с 2 градуса орбиса със затъмнението.При всички случаи личността е "засегната" от затъмнението.

Убийството се извършва на 5.8. сутринта.
Транзитно Слънцето е правило съвпад с ретро Меркурий , Сатурн с Марс , Венера е в квадрат с Черната Луна,Нептун квадрат Юпитер,Уран тригон Юпитер.

При раждане около или преди обяд в Солара струпването на планети в Лъв/Дева се разполагат в 12/1 дом.

Затъмнението е от Серия Сарос 10 Южна в която :
(= съвпад с полупункт)

Марс=Новолуние/Плутон
Новолуние=Меркурий/Уран
Меркурий=Марс/Сатурн

"Тази серия е свързана с внезапно създаване на много негативна ситуация,в която няма надежда за благополучен изход и за други възможности.."
/източник "Предсказателна астрология" автор: Бернадет Брейди

Така убийството е в нетрезво състояние (Нептун,затъмнение) на познат около 23 годишно момче (Меркурий) с огнестрелно оръжие вероятно в следствие на гняв (Марс,Луна)-резултат смърт и затвор (Сатурн).

Даже и аз се изненадвам колко пасва серията Сарос с картата на засегнатият ???

Ясно е ,че това е индивидуален случай,но е реален и ясно показва,че силата на затъмнението и неговото времево проявление,както и символизма има случаи в които се припокрива много тясно като време/изява.

« Отговор #15 -: Август 16, 2008, 10:57:53 pm »
Sinyhe, благодаря, че споделяш този пример с нас!

Като допълнение към това,което казваш - транзит на Сатурн през нат.Марс и Плутон. Плутон вече веднъж е минал през съвпад с натален Сатурн. Прогр. Луна в съвпад с върха на осми дом /ако е около 12,00/ и точка гама в съвпад с осми дом по случай 50 годишнината (там толеранса по принцип е +/- 1 година)

Наистина понякога се оказваш на погрешното място, в точното време...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #16 -: Август 16, 2008, 11:45:46 pm »
Да,примера е доста интересен и очевадващ дори и без точен час на раждане,поради и което не си позволих да използвам всички техники и да обръщам внимание на домовете, а и без тях картинката е "цветуща".

И аз обърнах внимание на миналия и предстоящ съвпад на Плутон със Сатурн,но факта че транзитния Сатурн е бил в съвпад с наталния Марс е предостатъчен.

Гледах и какви дирекции/прогресии има:

дирекция на Меркурий в квадрат Сатурн

и по интересното(което за прогресивната Луна не е сигурно)

Прогресивна Луна съвпад натална Лилит
Прогресивна Венера квадрат натална Лилит
Прогресивно Слънце тригон натална Лилит
Прогресивен Марс секстил натално Слънце

(други прогресивни аспекти няма,а тази 3 пъти активна Лилит е направо учудваща)

Луната и Венера прогресивно са в квадрат като се намират в последния градус на Телец/Лъв.

Личността както казах е изпълнявала обществени/политически функции,като преди това мисля е имала и военна(полицейска) кариера.Часа на раждане е условно сложен на 12 4аса,но с това струпване на планети в наталния 10/11 дом и вероятния Асц Везни/Скорпион пасват доста добре,без разбира се да сме сигурни за тях(домовете), но както казах и без тях нещата доста си проличават.

« Отговор #17 -: Август 17, 2008, 11:30:44 am »
Снощи това пълнолуДие ми скъса нервичките!!! Освен, че тази седмица бях с учестен пулс и две поредни дни направих честота 103 /няма да ви разправям как се тресях/, а снощи не стига че ми се спеше, а когато си легнах се въртях до 2 и 30ч сутринта, а трябваше да ставам в 7ч. Имах чувството, че сърцето ми блъска в матрака, а пулсът ми си беше нормален. Много, много рядко пълнолунието ми влияе. Мисля, че този път го усетих, защото се случи по оста АС-DC /Лъв-Водолей/ с около 3 градуса съвпад. Знам, че е допустимата орбита е 1 градус, но реших да го спомена за статистиката.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #18 -: Август 17, 2008, 11:40:09 am »
Психофизически Лунните и Слънчевите затъмнения се усещат от повечето хора без да е необходимо картата им да бъде засегната (в случаите в които е обикновено се създават нови ситуации и други)-появяват се напрежение,тревожност,възбудимост,висока емоционалност,свръхчувствителност,промени в сърдечния ритъм и кръвното налягане, възможни са и главоболия,проблеми със съня и т.н. в една или друга степен.

И на мен днеска ми се оплакаха някои,че не са могли да спят добре,но всичко зависи от индивидуалния организъм и други фактори.В деня на Слънчевото затъмнение усетих много тежка атмосфера като енергетика на деня,тогава и повече от половината ми познати се оплакаха от чувство за дискомфорт и някои неадекватности в поведението на околните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 17, 2008, 12:19:28 pm »
Психофизически Лунните и Слънчевите затъмнения се усещат от повечето хора без да е необходимо картата им да бъде засегната (в случаите в които е обикновено се създават нови ситуации и други)-появяват се напрежение,тревожност,възбудимост,висока емоционалност,свръхчувствителност...

Вчера следобед за броени минути бях докарана до амок от една моя близка, скарахме се зверски за глупости, защото направи от мухата слон. Още е с изключен телефон, както винаги напук на целия свят  :D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.