Здравей Гост

horar

• 32 Отговора
  • 6867 Прегледи
horar
« -: Август 21, 2008, 03:09:55 pm »
Ще забременея ли догодина?21.08.2008 13h22min.1ви дом в скорпионс господар Плутон.5ти дом в Овен господар Марс.2те планети са в квадратура.Луната също е ж 5ти дом ж тригон с Плутон и Слънце.Май отговора е отрицателен.Вие как мислите?Извинете предварително все още се лутам в тази наука. :-[

Re: horar
« Отговор #1 -: Август 21, 2008, 03:16:34 pm »
Извинете предварително все още се лутам в тази наука. :-[

За такъв въпрос се дава първо рождена карта. А и за да ти отговорим трябва да качиш хорарна карта. Домофикацията за хорара трябва да е по Кох /поне аз така работя с хорарите/
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Dora

• 32
« Отговор #2 -: Август 21, 2008, 03:55:38 pm »
 Защо смяташ марс кв плутон - това е разходящ аспект - в хорара се вземат в предвид само сходящите. Въпреки че нямам координатите за картата, за да тълкувам по подробно, гледам последния аспект на луната преди да напусне знака, а той е  благоприятен - тригон със слънцето. Аз също съм прохождаща в тълкуването, но следя с интерес вашите мнения.

« Отговор #3 -: Август 21, 2008, 04:05:24 pm »
Как да кача картите?щом разбираш кои аспект какъв е значи си по добре от мен.Чета но трябва по- сериозно.

« Отговор #4 -: Август 21, 2008, 04:18:04 pm »
Как да кача картите?

Ето това е хостинг сайт. http://imageshack.us/

1. Първо прехвърляш картата в Paint с Ctrl + Prt Scr  и я сейвваш в JPЕG формат
2. Качваш я в този или подобен сайт
3. В самия сайт използваш опцията "Директен линк към снимката"

Успех  ;)

Тук в допълнителните опции не видях да има възможност за директно казване от компютъра.

« Отговор #5 -: Август 21, 2008, 07:55:12 pm »
Ти си злато :)

« Отговор #6 -: Август 21, 2008, 08:09:36 pm »
ще отнеме време http://img221.imageshack.us/img221/7961/astrow2gw03bhpvg1.jpg       това е наталната ми карта. А това е др.карта  http://img78.imageshack.us/img78/2710/astrow2gw03bhpjf0.jpg
« Последна редакция: Август 21, 2008, 10:09:44 pm от grosde »

« Отговор #7 -: Август 21, 2008, 10:30:16 pm »
Грозде, има и начин да постнеш направо картинката. Това е най-долния линк от предложенията.

Сега малко коментар от мене по рождената ти карта.

Според мен има две до три възможности за забременяване през следващите години. Първата е около 32 г, втората е около 33 г, третата е ок. 36/7г.

Нумерологино подходящият момент е след 11,10,2009 - тогава влизаш в 5-ца, което съответства на възможността при 33-та  и след 11,10, 2012 /тогава си в 8-ца/, което отговоря на втората възможност.

Рождената ти Луна е в квадрат с Марс. Ако имаш проблеми със забременяване, може да пробвате и с инвитро, защото това положение дава външна намеса, операция, манипулация /както искаш го наречи/. Луната ти е във водолей и това те прави много свободолюбива, също така на върха на 5-ти имаш Козирог - това не е показател за много деца /имам предвид, че това е твой избор/.

Желая ти успех, но преди всичко - бъди здрава!

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Август 21, 2008, 11:55:37 pm »
Здравейте! Ако позволите,ще допълня и аз нещо.По хорарната карта отговорът ми е -не.
 В рождената карта Луната е наранена в 5 дом не само от Марс,но и от Юпитер,който управлява 4 дом.Предполагам,че има и наследственост,генетична предразположеност за проблеми със забременяване или износване.Луната прави квадратура и към Уран,управител на 6 дом-здравето.Според мен,без лекарска намеса,няма да мине.Дори ще е по-удачно,ако имате финансови възможности,да потърсите помощ в чужбина-Венера,управителка на 9 дом-чуждите държави,е в съвпад с Уран/упр. на 6 дом-здравето/ и Марс/упр. на 8 дом-хирургията/. А и Сатурн,като управител на 5 дом,в 12 дом и в Дева-там са болничните заведения.
 Най-добре ще е да намерите най-бързия начин да задействате всякакви съвременни методи и средства за забременяване като инвитро и други. Задействайте нещата,докато Сатурн транзитира в Дева и 12 дом през рождения и транзитния Уран все още е в добър аспект към Уран/управителя на 6 дом/. Успех!  :)

« Отговор #9 -: Август 22, 2008, 12:27:43 am »
Грозде, относно хорара.

Картата ти е съставена по Пласидус. Аз работя по Кох с хорарите /книгата на М. Марч е разработена така. Аз от там съм чела и от някои други източници./

Самият въпрос мисля, че не е много коректно зададен, защото съдържа две условия
1) Ще забременея ли
и.....
2) Следващата година.

Както и да е. Така ти е дошло да попиташ.

Според домофикацията на Кох картинката добива следния вид
АС - Скорпион/ DC - Телец - това си ти представена от Венера в този хорар /защото ти питаш нас/. Управителят на 6-ти /здравето/ е Марс. Марс и Венера не са в никакъв аспект и затова бих казала, че отговорът е "не".

Тук мисля, че трябва да разглеждаме 6-ти като възможност за забременяване, а не пети, защото не питаме за конкретно дете. Даже М. Марч обръща специално внимание на това дали, когато се пита за друг човек той се посочва по име /което го отпраща в седми/ или се посочва по роднинска, приятелска или каквато и да е връзка. Това го отпраща в друг дом, който го характеризира.

Ако гледаш въпроса като питащ себе си /сега видях, че така си започнала в първия пост/ - ти си Плутон, а той е в квадрат с Марс, което още веднъж е "не"

Имай предвид, че когато решиш да постнеш въпрос тук /или където и да било/ ти се явяваш в това питане по 7-ми дом, а не по първи. Няма как да те разглеждаме в първи. Ти си питащата /7-ми/, ние сме отговоарящите /1-ви/.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 22, 2008, 10:44:14 am »
Домофикацията за хорара трябва да е по Кох /поне аз така работя с хорарите/
Защо пък "трябва"?
Лично за мен няма значение кой коя система използва, стига да не звучи императивно, а алтернативно  :P
Някои предпочитат Региомонтанус или Кампанус...
Впрочем може да се използва и Плацидус, тъй като това все пак е една от най-древните домови системи  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Август 22, 2008, 10:49:24 am »
@grosde

Първо здравей и добре дошла  :)
Погледнах съвсем набързо наталната ти карта, доколкото времето ми позволява...

Имам един въпрос към теб.
Това първа бременност ли ще е? Някога имала ли си несполучливи опити за зачеване/износване? Извинявам се, ако въпросът ми прозвучи неадекватно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #12 -: Август 22, 2008, 10:50:46 am »
Grosde, в хорара ти има и положителни аспекти, така че според мен не можем да бъдем категорични в даването на отрицателен отговор. Големия огнен тригон, с включени Слънце, Плутон и Луна не е за подценяване, аспектите на Луната в него са апликиращи, т.е. развръзката тепърва предстои. Асцендентът е в Скорпион, а той има отношение към плодовитостта.

В наталната ти карта Юпитер скоро ще пресече купсидата на 5-ти дом и ще влезне в него, не че само той е достатъчен, но все пак е повече от нищо  :). А Нептун транзитира края на 5-ти дом. Сатурновата революция, която преживяваш в момента, също би трябвало да доведе до събития от сферата на 5-ти дом (понеже Козирог го управлява).
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Август 22, 2008, 10:51:40 am »
Всъщност Скарлет също е на това мнение, сега се зачетох по-внимателно  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Август 22, 2008, 11:01:16 am »
гледам последния аспект на луната преди да напусне знака, а той е  благоприятен - тригон със слънцето.

Да, това е един от благоприятните аспекти.
А пък и ако имаме предвид, че Слънцето е на МС в съвпад с кралската звезда Регул...
Може би отговорът ще е "да" в по-нататъшна перспектива, но не сега.
И все пак пробвай, grosde, не се отказвай!  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #15 -: Август 22, 2008, 11:35:12 am »
Grosde, в хорара ти има и положителни аспекти, така че според мен не можем да бъдем категорични в даването на отрицателен отговор. Големия огнен тригон, с включени Слънце, Плутон и Луна не е за подценяване, аспектите на Луната в него са апликиращи, т.е. развръзката тепърва предстои. Асцендентът е в Скорпион, а той има отношение към плодовитостта.

Снощи доста ми се спеше,но сега като се загледах отново.....напълно сте права.
  Искам да кажа и още нещо по хорара: Луната управлява 9 дом-чуждите държави и тригонът към Слънцето според мен и тук/както в натала/показва,че може да й се помогне успешно в чужбина.Венера управлява 7 дом-лекарите,а Меркурий-8 дом-оперативните интервенции,а двете правят съвпад и успоредно с това правят тригон към Юпитер/естественият управител на 9 дом.Марс управлява и 5 , и 6 дом и според мен има здравословен проблем,който все пак е решим.Сатурн,Венера и Меркурий са в Дева в 10 дом,което аз тълкувам като нужда от намеса на медицинско светило в случая.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #16 -: Август 22, 2008, 12:01:45 pm »
Цитат
Имай предвид, че когато решиш да постнеш въпрос тук /или където и да било/ ти се явяваш в това питане по 7-ми дом, а не по първи. Няма как да те разглеждаме в първи. Ти си питащата /7-ми/, ние сме отговоарящите /1-ви/.

Зависи-ако картата е построена от самия питащ с цел да си отговори на определен въпрос и след това я публикува някъде за разяснение,се гледа позицията от към 1 дом.Ако човек не си  прави сам карта,а директно задава въпрос и чака отговор от някой друг тогава това правило за 7 дом е в сила. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 22, 2008, 12:23:03 pm »
В хорарната астрология (*с изключение на производните карти, когато се пита за друг човек) кверентът е представен от Асцендента, управителя на АС (+ евентуално, ако има, планета/ти в 1 дом) и Луната. Луната не само е сигнификатор на питащия, а и сочи развитието на ситуацията.
Тоест тук, във форума, разглеждаме питащата по 1 дом и с оглед позицията на Луната. Знакът на АС в хорара също дава насоки за евентуалното естество на въпроса, в случая това е очевидно  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Август 22, 2008, 12:49:35 pm »
@grosde

Първо здравей и добре дошла  :)
Погледнах съвсем набързо наталната ти карта, доколкото времето ми позволява...

Имам един въпрос към теб.
Това първа бременност ли ще е? Някога имала ли си несполучливи опити за зачеване/износване? Извинявам се, ако въпросът ми прозвучи неадекватно.

Имам един аборт преди 4 години.Но по мое желание. :-[

« Отговор #19 -: Август 22, 2008, 12:56:44 pm »
Имам няколко книги на Марч.Те са поредица а също и на Леви.Ами каквото е писано.Ще видим.Просто напоследък сънувам доста често че ще имам момче,но пък вътрешното ми чувство ми казва че  ще имам някакви проблеми.Както и да е.Вие сте невероятни и ме стимулирате да чета още повече.Благодаря ви още веднъж! :-*