Здравей Гост

ректификация

• 157 Отговора
  • 29357 Прегледи
*

Nebesna

Re: ректификация
« Отговор #20 -: Октомври 04, 2009, 11:34:58 am »
В някои актове за раждане вече записват и часа, но тази практика, струва ми се, все още не е много разпространена в България.

Напротив! Във всички актове за раждане се записва датата и часа на раждане. Практиката за задължително отбелязване часът на раждане и часът на смъртта на индивида в България датира много отдавна. Ако липсват в документа, това е пропуск на лекаря. Ако раждането е било трудно и се е налагало бебето да се реанимира, тогава записването на часа не е първото нещо, което ще направят акушерите, но после се записва приблизителен час. Това все пак е нещо. Може да липсва час на раждане, ако раждането не е било в здравно заведение - едно време, по-бедните хора са раждали в къщите си на село, но е имало селски акушерки, които са присъствали и после са записвали часа на раждане в присъствието на лекаря, издаващ акта за раждане.
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 11:39:23 am от Небесна »

Re:ректификация
« Отговор #21 -: Октомври 04, 2009, 11:45:10 am »
   Верно е Небесна, макар че вече сме го коментарили. Сега вече навсякъде се записва точния час, защото астрологията все повече засяга хората и те искат да знаят точния час и пропуски не се правят. Но преди 30-40 и повече години, пак се е записвал часът на раждане, но аз се съмнявам да е точния. По скоро рутинно действие, след като се изроди детето, като се повие и там нужните му действия и се пристъпва към записването...Съдя по себе си, защото по думите на майка ми, а и в последствие на лелите ми съм се родила следобяд и то много бързо след приемането на майка в болница...Било е 31 декември, майка е приготвила пуйка за новогодишната нощ, но към 2 часа й се спукали водите, тръгнала към болницата пеш, която е на 20 минути нормален ход, а на бърз е 10-15 мин...В акта ми за раждане, който успях да видя пише 16.15ч. Аз приех, че съм някъде по средата...Опрях се на интуицията си и впоследствие и при проверка с разни там минали събития, значими в моя живот - разбрах че съм попаднала на точния си час  :)...А числото на Герих ми показва, че АСЦ пак е Близнаци, но още в самото начало. Излиза, че думите на майка ми са били верни...

« Отговор #22 -: Октомври 04, 2009, 11:49:52 am »
   ...А числото на Герих ми показва, че АСЦ пак е Близнаци, но още в самото начало. Излиза, че думите на майка ми са били верни...

Да, и при мен се получи същия АС. А-ха, значи дори това като ориентир е добре при ректификация. Сега обаче погледнах АС-то на моя колежка,коато очевидно е с АС Рак, а й излезна Лъв по Герих.  ???

Небесна, сигурно си прочела какво писах в началото на седмицата. Видях с очите си актовата книга в общината - няма записан час. Той фигурирал само в съобщетието на болницата, което се пази 15г. Просто е било въпрос на желание някой да го впише и в книгата, но явно го е домързяло.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #23 -: Октомври 04, 2009, 12:11:06 pm »
     Та понеже при мен Вертекса е много показателна точка, както и Парс Фортуната, по тях съм засякла - точния си час на раждане. Макар че и интуитивно съм си го улучила.
   1. Събитие - принудителна емиграция - точен съвпад на тр.Плутон с Вертекс - 0 гр., точен съвпад на тр.Уран с нат.Меркурий - 0 гр.
   2. Спонтанен аборт - точен съвпад на Вертекса с тр.СЛВ;
   3. Раждането на сина ми - точно след 11 месеца след аборта, макар че термина беше друг - точен съвпад на неговото Слънце с моя Вертекс;
   4. Смъртта на майка ми - съвпад на тр.Плутон с ДСЦ - разходящ съвпад от 3 градуса....Та ако трябва да направя коректив, то ще е в рамките на няколко минути. Но ако приема за истинския си час, този който е написан в актовата книга - много неща се променят.

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Октомври 04, 2009, 12:49:20 pm »
много трудоемка тема- доколкото си спомням примарните дирекции май бяха фаворит наред със солари и т.н. и както казва Lillie  се правят за съпоставка с вече съществуващи събитиям но пак точността е под въпрос

Примарните дирекции ИЗИСКВАТ много точен час на раждане, иначе не работят. Не става.

« Отговор #25 -: Октомври 04, 2009, 12:49:34 pm »
   Освен това за ректификация може да се използва и Natal +Lunar return chart в астрото, но за 29 годишнината, когато има възвръщане на Сатурн, тогава има удивително съвпадане по осите, което също може да служи като ориентир.

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Октомври 04, 2009, 12:55:29 pm »
  Освен това за ректификация може да се използва и Natal +Lunar return chart в астрото, но за 29 годишнината, когато има възвръщане на Сатурн, тогава има удивително съвпадане по осите, което също може да служи като ориентир.

Това е интересно. Ще проверя за себе си.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #27 -: Октомври 04, 2009, 12:57:37 pm »
daisy696 , не бих искала да омаловажавам  твоите наблюдения, а и на никой друг , но  остта вертекс -антивертекс не може да бъде сигнификатор за точен час на раждане- това е несериозно и "ненаучно" тълкуване, ако мога да се изразя така  :)
 плутон от своя страна има доста голям орбис на действие и 3 градуса съвсем не са малък период от време ( ще дам пример в момента за около 3 години той ще аспектира мои светила, защото за този пeриод няма да мръдне много т.е. до края на 2011 плутон си е до 4-5 гр козирог)

интересни техники се изнамират, но както беше споменала една дама  за "елитарната " техника за откроване на всичко в хороскопа ;D
доста е лесно ако работеше за всеки точка гама например , но моят опит сочи, че има хора, за които дава 90% резултат,а за други ( в това, число и аз - не и нямам предвид отклонение от събитие по 3-4 гр.)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Октомври 04, 2009, 01:04:15 pm »

Нищо не се получава при мен. А имайте предвид, че моят час на раждане е приблизително точен и аз съм си правила ректификация по метода на първия брак, съчетано с други събития.

« Отговор #29 -: Октомври 04, 2009, 01:34:10 pm »
В какъв смисъл нищо? Различен знак? Небесна, а ако пробваш с предишния ти час на раждане, един вид, ако не знаеше инфото от общината, какво се получава?

« Отговор #30 -: Октомври 04, 2009, 01:39:08 pm »
   Кая, абсолютно си права, аз просто предлагам начини, всеки може да ги изпробва и да коментира, да видим коя от всички техники работи най-точно...А за оста Вертекс и Антивертекс също си права, не може да се използва като техника, в случая съм казала, че важни събития нахлули в моя живот са аспектирали тази точка...Която ако часът на раждане е друг се променя мястото й в натала, а събитията са се случили - един вид нагласяш си часът на раждане, според събитията и според най-точните попадения за този момент ...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #31 -: Август 28, 2010, 10:21:54 pm »
Днес се сетих за ректификацията.
Никога не ще разбера часът на раждане на мъжът ми.За което ме е яд малко или много,все пак съм човек за който астрологията е нещо много голямо.
Никога не ще разбера кой му е асцендента,а само предполагам и умувам.
Вие склонни ли сте по някои много важни събития от живота му ,да се опитате.
Годината след като се запознахме отидохме в родният му град в служба ГРАО,но там нищо не намериха  :unsure:

« Отговор #32 -: Август 28, 2010, 10:40:54 pm »
Е трябва да е поне в рамките на 2-3 часа чуденката  :rolleyes: и след това наблюдения следващите години дали работи. Аз така се опитвам на баща ми да му цъкам АСто, но не става без някакъв ориентир. Някак си "беше тъмно" не е достатъчно  ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #33 -: Август 28, 2010, 10:42:00 pm »
Е трябва да е поне в рамките на 2-3 часа чуденката  :rolleyes: и след това наблюдения следващите години дали работи. Аз така се опитвам на баща ми да му цъкам АСто, но не става без някакъв ориентир. Някак си "беше тъмно" не е достатъчно  ;D
Това не го разбрах :unsure:Какво искаш да кажеш?

« Отговор #34 -: Август 28, 2010, 10:59:55 pm »
Искам да кажа, че трябва да имаш някакъв ориентировъчен час. Например, ако ти кажат - на обяд ще търсиш, например, 11- до 13-14,. Но все трябва да имаш някакъв ориентир, но и така си е беля работа.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #35 -: Август 28, 2010, 11:15:19 pm »
Не,за жалост нямам никакъв час.
А по две много важни събития+лунар ретърн(както се казва по горе),заради възврата на сатурн на 29тата година,може ли да се опита?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #36 -: Август 29, 2010, 12:11:07 pm »
Не,за жалост нямам никакъв час.
А по две много важни събития+лунар ретърн(както се казва по горе),заради възврата на сатурн на 29тата година,може ли да се опита?

Момичета, това с Лунара, нещо не става. За моята 29 год. Сатурн се явява на гр.14'45  а в натала е на 20'35 в близнаци. Какво пропускам ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #37 -: Август 29, 2010, 12:18:53 pm »
Всъщност да, да забелязах съвпада на Лунарен АЦ с натален ИЦ.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #38 -: Август 29, 2010, 12:37:27 pm »
Да ама това не работи за картата на мъжа ми ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Август 29, 2010, 12:52:44 pm »
Пробвах тази "ректификация" ( с лунар за 29г) и при мен има изместване само от 1 градус.
При съпруга ми нещата тотално се променят.( На него не му беше записан часа на раждане в общината, а моят съвпадаше с този даден ми от майка ми)