Здравей Гост

ректификация

• 157 Отговора
  • 29329 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ректификация
« Отговор #100 -: Август 30, 2010, 04:44:02 pm »
Е,тъй де...носят събитийност,кой казва, че действат на вътрешно ниво?Но,ако нямаше разлика в аспектите, то нямаше да се отбелязват с различни цветове в картите. Не може да се покаже събитие по транзит към прогресия, по-скоро и двете сами по себе си ще дадат събитието чрез аспектите към натал или затъмнения.

Това е възможно , без да има прогресия в аспект с натална планета ...И казвам защо веднага! :blink:
Имаш например прогресивна планета на 5 гр. в стрелец. Тя е в градус , който прави аспект с друга планета.отново прогресивна или натална , или куспида на дом.
От тук минава транзит , ти не отчиташ събитие , защото не е видно...Да ,ама не! Действа си като стой та гледай и то може да бъде събитие което трае с години.....
А за затъмненията не ми говори ,щото там колкото са показателни нещата.....направо не е истина! С две ръце те подкрепям за затъмненията...и няма мъж ,няма жена и двете и слънчево и лунно влият на индивида...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #101 -: Август 30, 2010, 04:46:30 pm »
Е,тъй де...носят събитийност,кой казва, че действат на вътрешно ниво?Но,ако нямаше разлика в аспектите, то нямаше да се отбелязват с различни цветове в картите. Не може да се покаже събитие по транзит към прогресия, по-скоро и двете сами по себе си ще дадат събитието чрез аспектите към натал или затъмнения.

Това е възможно , без да има прогресия в аспект с натална планета ...И казвам защо веднага! :blink:
Имаш например прогресивна планета на 5 гр. в стрелец. Тя е в градус , който прави аспект с друга планета.отново прогресивна или натална , или куспида на дом.
От тук минава транзит , ти не отчиташ събитие , защото не е видно...Да ,ама не! Действа си като стой та гледай и то може да бъде събитие което трае с години.....
А за затъмненията не ми говори ,щото там колкото са показателни нещата.....направо не е истина! С две ръце те подкрепям за затъмненията...и няма мъж ,няма жена и двете и слънчево и лунно влият на индивида...
Май говорим едно и също, ама ти го казваш по един начин, аз по друг. Винаги прогресията дава събитие, но както даваш пример, особено,ако се получи точен аспект, той се задейства от транзит, но не може да гледам аз транзитираща планета в аспект с прогресивна, която няма никакъв аспект в натал или прогресия
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #102 -: Август 30, 2010, 04:49:29 pm »
но не може да гледам аз транзитираща планета в аспект с прогресивна, която няма никакъв аспект в натал или прогресия

Абсолютно!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #103 -: Август 30, 2010, 04:49:59 pm »
но не може да гледам аз транзитираща планета в аспект с прогресивна, която няма никакъв аспект в натал или прогресия

Абсолютно!
Еееееееееее,баси,разбрахме се... ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #104 -: Август 30, 2010, 05:08:17 pm »
Казват, че много добър метод бил този - http://astro-future.narod.ru/future/13.html - ректификация по датата на регистрация на 1вия брак... Важало само за първи брак :rolleyes:...
Направих всичко,  което е описано, но нещо се обърках :-\ Ако някой има желание може да пробваме тук да направим нещо с моя първи брак - 22.06.2004. В случая показател за моя брак трябва да е Слънцето-при дневно раждане, което трябва да има кратен на 30гр.аспект с МС....Аз съвсем се оплетох и не мога да се справя сама :-\

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #105 -: Август 30, 2010, 05:11:27 pm »
А, вие говорите за методите на Шестопавлов,ама той си има определени формули, които трябва да се спазват-)))) А, направихте ли прогресия на МС?

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #106 -: Август 30, 2010, 05:14:00 pm »
Дирекциите също са много показателни, така че използвайте управител на 7 или 10, както венера, юпитер, също

*

Asol

• 4140
« Отговор #107 -: Август 30, 2010, 05:21:48 pm »
marlen, имаш дирекция на МС към У7

« Отговор #108 -: Август 31, 2010, 10:15:18 am »
Да :blink: Но аз търсех някакъв аспект със Слънцето :-[ Освен това открих, че за годината на развода имам дирекция на Асц. с СЛВ :-\ Не трябва ли при развод да са намесени  Уран или Плутон ...  :-\

*

elfidka

• 3129
« Отговор #109 -: Август 31, 2010, 10:38:21 am »
Да :blink: Но аз търсех някакъв аспект със Слънцето :-[ Освен това открих, че за годината на развода имам дирекция на Асц. с СЛВ :-\ Не трябва ли при развод да са намесени  Уран или Плутон ...  :-\

СЛВ в кой знак и дом е ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #110 -: Август 31, 2010, 10:49:00 am »
Водолей - 2дом в съвпад с Марс, който е У5

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #111 -: Август 31, 2010, 10:51:36 am »
моя въпрос не е пряко свързан с ректификацията....
но Юпитер по прогресии, транзити и дирекции може да показва и лоши събития....примерно както в картата, която постнах вчера ...Юпитер преминава през ДЦ....
не винаги е показател за хубави неща.... :-\ :unsure:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #112 -: Август 31, 2010, 10:56:03 am »
моя въпрос не е пряко свързан с ректификацията....
но Юпитер по прогресии, транзити и дирекции може да показва и лоши събития....примерно както в картата, която постнах вчера ...Юпитер преминава през ДЦ....
не винаги е показател за хубави неща.... :-\ :unsure:

Юпитер дава и освобождение от "оковите", а това не винаги е спътствано от положителни събития. с течение на времето се осъзнава този акт от страна на Юпитер, но в началото е трудно.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
« Отговор #113 -: Август 31, 2010, 11:05:28 am »
Водолей - 2дом в съвпад с Марс, който е У5

Имам позната, кояте е взела решение да се разведе, когато Плутон е преминал прес СЛВ Стрелец. Това е свобода.......
Когато човек не се развива по СЛВ много често транзитите го подтикват да действа в тази насока или може да се види тяхната проява в действията на нашите близки.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Август 31, 2010, 11:32:16 am »
Юпитер дава и освобождение от "оковите", а това не винаги е спътствано от положителни събития. с течение на времето се осъзнава този акт от страна на Юпитер, но в началото е трудно.

И аз съм на същото мнение.
Много се изумих, когато видях, че по време на смъртта на майка ми в картата на съпруга й имаше прогресивно МС в съвпад с Юпитер. Предвид това какъв беше бракът им, за него може наистина да е било "освобождение", макар че смъртта й ни донесе много мъка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #115 -: Август 31, 2010, 11:42:26 am »

И аз съм на същото мнение.
Много се изумих, когато видях, че по време на смъртта на майка ми в картата на съпруга й имаше прогресивно МС в съвпад с Юпитер. Предвид това какъв беше бракът им, за него може наистина да е било "освобождение", макар че смъртта й ни донесе много мъка.

ми да - при него се е получило един вид освобождаване на общественото му положение, тоест вече е свободен мъж.
обаче има и друго, според мен Юпитер дава и освобождение от материята - при смърт би трябвало да е на ключови позиции - да засяга нещо в натала /транзитният или там прогресивен и прочее/. свързвам го с поемането на душата към други светове...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Август 31, 2010, 11:48:18 am »

обаче има и друго, според мен Юпитер дава и освобождение от материята - при смърт би трябвало да е на ключови позиции - да засяга нещо в натала /транзитният или там прогресивен и прочее/.

В повечето случаи при смърт има юпитеров транзит. Това, доколкото се сещам, вече се е коментирало в някоя от темите. Майка ми си отиде при транзитен Юпитер в съвпад с Меркурий в първи дом. При нея Меркурий беше много изявен, макар че повече се идентифицираше със Слънце в първи дом (интерсептирано и ранено от Сатурн). За Меркурий като че ли забравяше, а влиянието му си личеше от сто километра. Но Слънцето си е Слънце, то стои в основата на личната ни идентификация (заедно с Луната и Сатурн).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #117 -: Септември 27, 2010, 05:08:58 am »
Много интересно! Второ по рейтинг с две минути разлика е часът с моята си ректификация. ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Септември 27, 2010, 05:11:49 am »
Току що проверих, методът е доста точен.
Даде ми +2 мин. отклонение от първоначалния час (с най-висок рейтинг).
Правена ми е ректификация от трима независими астролози, според тях съм родена 3-4 мин. по-късно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #119 -: Септември 27, 2010, 05:19:51 am »
И аз да потвърдя за достоверността, на мен с най-висок рейтинг ми се появи часа на раждане, който е записан в регистъра в общината
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."