Здравей Гост

ректификация

• 157 Отговора
  • 29382 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
ректификация
« -: Август 23, 2008, 04:08:46 pm »
някой тук дали би могъл да ме насочи към програми и сайтове,където бих могла да си направя ректификациялстанаха нещо много обърквания около часа ми на раждане.
благодаря ви!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: ректификация
« Отговор #1 -: Август 23, 2008, 04:13:45 pm »
Зависи колко е голямо объркването.

Пробвай първо дирекции на осите към планетите и планети към върх на дом след това, като търсиш конкретни събития , които ВЕЧЕ са се случили в живота ти и за достатъчно значими. За всеки човек те са различни.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Август 23, 2008, 05:07:37 pm »
Основният метод в ректификацията, който професионалните астролози използват, е не да 'натъкмиш' часа на раждане според неколцина случили се вече събития, а да провериш дали картата, с която разполагаш, наистина работи по време на тези събития. С други думи, когато датите на събитията не са известни предварително на астролога.

Напоследък все попадам на карти с АС на границата между два знака,трудно се ректифицират, нужна е и значителна доза интуиция...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 23, 2008, 05:17:21 pm »
Сетих се за още едно правило  :)
Когато видиш ректифициран до секундата час, със сигурност астрологът, който го е направил, не е знаел какво точно прави  8)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Август 23, 2008, 05:28:07 pm »
Основният метод в ректификацията, който професионалните астролози използват, е не да 'натъкмиш' часа на раждане според неколцина случили се вече събития,
Е, да ама като ти кажат, че някой е роден между 3 и 6 сутринта си е чисто стъкмяване.  ;) Или пък - в колко часа си роден? Отговор - не знам. Било е тъмно.  8) Според мен повечето хора си знаят часа на раждане с точност до 2-3 часа. Това, разлика 1 час за нищо го нямат. На мои познати като съм им правила по няколко пъти хороскоп - един път един час напред, друг път един час назад. Ходи му познавай. Добре, че си записвам какво са ми казвали всеки път  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 23, 2008, 06:17:54 pm »
В някои актове за раждане вече записват и часа, но тази практика, струва ми се, все още не е много разпространена в България.
В Западна Европа записват точния час (по възможност). А при раждане със секцио часът на операцията няма как да не бъде отразен.
По-сложно е със старото поколение, при някои от тях дори се случва и денят да е объркан...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Август 23, 2008, 06:27:52 pm »
По-сложно е със старото поколение, при някои от тях дори се случва и денят да е объркан...

Като с баща ми, например  ;). Записан е на 1-ви, майка му и баща му спорили дали е на първи или на втори. Той ми вика - било тъмно, а през октомври тъмната част на деня, при това в планината, е доста дълга, но аз съм сигурна, че е на 2-ри и е с АС Близнаци  ;) Няма по-комуникативен човек от него и с такава интуиция към хората. Няма равен в подхода си към децата. Винаги им става любимец /Мерк и Юпитер в тригон/.  Съдава си контакти навсякъде. Е, вече е много възрастен  :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Август 23, 2008, 06:33:50 pm »
Няма равен в подхода си към децата. Винаги им става любимец /Мерк и Юпитер в тригон/.

Тук трябва да има влияние също и на Венера и Луна  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Август 23, 2008, 06:44:14 pm »
Няма равен в подхода си към децата. Винаги им става любимец /Мерк и Юпитер в тригон/.

Тук трябва да има влияние също и на Венера и Луна  ;)

Венера в 4-ти Дева, опозиция на Уран /1 развод/, тригон на Марс.
Луна в трети Лъв, управител на 2-ри, мн близо до IC /доста пътувания смяна на жилището/ съвпъд на Нептун, опоз на Уран, квадрат на Сатурн, Марс и Юпитер; секстил на Ас.

*

Dora

• 32
« Отговор #9 -: Август 23, 2008, 10:05:22 pm »
    Днес в руски форум ми попадна следното:                                          Как пожелание - хорошо бы ещё добавить ректификацию по дате регистрации 1-го брака.
Шестопалов считает её самой надёжной да и для вычислений она не очень сложная.

Вот кстати как он оценивает все методы ректификации:
http://astro-future.narod.ru/future/13.html   

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 23, 2008, 10:29:22 pm »
хорошо бы ещё добавить ректификацию по дате регистрации 1-го брака
Хорошо бы  :-[
А който още няма такъв?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Август 23, 2008, 10:33:56 pm »
Изпревари ме с въпроса  ;D ;D ;D

Да не говорим,че много и не сключват брак,а се задоволяват само и със съжителство...

Re:ректификация
« Отговор #12 -: Октомври 04, 2009, 10:16:55 am »
   Число на Герих
   Аз успях да си го вкарам в зетката и действително при проверка на някои данни, отчита с точност...Но лошо е ако не се знае въобще дали е дневно раждане или нощно. Защото това число отчита  АСЦ, ДСЦ или МС или ИС...ето ви линк, може да проверите дали работи, но поне ще си направите сверка.....http://www.zaytsev.com/forum/viewtopic.php?t=893&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=bb25e399dce75e97776b1a7f4e650702

*

Kaya

• 2893
« Отговор #13 -: Октомври 04, 2009, 10:28:12 am »
много трудоемка тема- доколкото си спомням примарните дирекции май бяха фаворит наред със солари и т.н. и както казва Lillie  се правят за съпоставка с вече съществуващи събитиям но пак точността е под въпрос

освен това се изпозлваше уран за точност на събитието (понеже винаги давал такова и понякога марс), но по мои наблюдения в личната карта някои планети дават събитие  преди съвпада, други след  (най-добре се вигда при засичане от няколко сигнификатора за конкретното събитие)
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 10:35:14 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #14 -: Октомври 04, 2009, 10:32:44 am »
   Така си е, но явно има някаква закономерност, защото при едни едно работи, а при други - друго. Трябва да се направи огромен анализ и статистически да се изведат данните, за кои работят примарните дирекции, за кои Везните на Хермес, за кои Числото на Герих....Абе нямаш ли интуиция, по-добре зарежи тая работа.

« Отговор #15 -: Октомври 04, 2009, 11:04:27 am »
Ооо, на мен ми се получава много голямо отклонение!   ???

АС-то ми е на 24-я градус на Лъв, а това ми го изчислява на 5-я.

Много бе!  ;D

Но благодаря, че го сподели! Аз не знаех за този метод.

« Отговор #16 -: Октомври 04, 2009, 11:07:55 am »
   Аурора за кой метод говориш по-точно ?  ;D - една интуитивна проверка - без много да се замисляш - кажи как ме усещаш - ама веднага  :)

« Отговор #17 -: Октомври 04, 2009, 11:13:04 am »
За числото на Герих ставаше въпрос.

Е, как те усещам. Не знам защо като прочетох въпроса ти погледнах към аватара  ;D, като че ли ще ми проговорят рибките от него.  ;D  ;D  ;D Ми, не знам бе, мило.  :) Аз, като че ли, не си изграждам физически образ за хората, с които общувам.  :-[

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Октомври 04, 2009, 11:25:53 am »
Коя точно е формулата за това число на Герих? Ако някой не го затруднява да го напише малко за по-незнаещите, че гледах в този руски форум и почти нищо не разбрах... 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #19 -: Октомври 04, 2009, 11:28:27 am »
За числото на Герих ставаше въпрос.

Е, как те усещам. Не знам защо като прочетох въпроса ти погледнах към аватара  ;D, като че ли ще ми проговорят рибките от него.  ;D  ;D  ;D Ми, не знам бе, мило.  :) Аз, като че ли, не си изграждам физически образ за хората, с които общувам.  :-[

Ти си се замислила, а не трябваше, ако Ас ти е на 24 в Лъв значи е в съвпад с моя ЮЛВ - това имах предвид....