Здравей Гост

индикация за емиграция

• 406 Отговора
  • 66027 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: индикация за емиграция
« Отговор #20 -: Август 24, 2008, 04:03:09 pm »
Hmm, Pluto gibt ganz spezielle Schicksal...
В интерес на истината и аз още се мъча да си ректифицирам хороскопа, хем има с какво. Часът като че ли е точен, но имам съмнение за +/- от 3 до 5 минутки, което не ми дава мира  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Август 24, 2008, 04:16:34 pm »
Hmm, Pluto gibt ganz spezielle Schicksal...
В интерес на истината и аз още се мъча да си ректифицирам хороскопа, хем има с какво. Часът като че ли е точен, но имам съмнение за +/- от 3 до 5 минутки, което не ми дава мира  :-\

За това за Плутон гласувам с две ръце - имам Скорпион на върха на 4-ти... :'(  :'(  :'(

Не виждам от картата дали върха на втори е на 18,30 или на 19,30. Отгледна точка на това повратно за теб събитие - отпътуването е по-скоро е на 19,30 гр, но има и други важни събития, за които само ти си знаеш и те могат да изместят градусите в друга посока. Аз винаги подхождам с мисълта, че задължително има поне 10-15 мин грешка  :P  :P  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Август 24, 2008, 04:22:41 pm »
::) не бих могла да ги навържа така  ::)
Сега се замислих... Може би в такива случаи е добре първо да се издири произходът на родения. Има хора, които се раждат чужденци "по душа". Където и да са, винаги нещо ги кара да се чувстват чужди, независимо дали сред сънародници или друга етническа група.

Между другото, ако се позоваваме на античната астрология, там нещата стоят малко по-различно. Луна във воден знак е скитница по душа и се свързва с пътувания в "чудни задморски страни" (или по вода). В астрологията на древните има твърде малко психология, затова рядко в античен текст ще срещнеш описания на присъщите психологически характеристики и душевността на Луната в еди кой си зодиакален знак. И въпреки всичко техните интерпретации също в голяма степен са белязани от тогавашната ценностна система, в това няма никакъв спор! Виж например какво пише Птолемей. В онези времена твърде много се зацикля върху социалния статус на родения, никой не се е интересувал от психологически дилеми и нива на "проработка" на планетите си  ;D

Сещам се как навремето си направих автоматична интерпретация на профила в Зет-а. Според интерпретацията, дадена от вградения текстови блок, Луната попада в някакъв градусов отрязък, който прави родения скитник, бохем, откъснат от корените и семейството, докато Марс, доколкото се сещам, попадаше в градуса на емиграция. Не се сещам сабиански ли бяха онези градуси или някакви други...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Август 24, 2008, 04:23:11 pm »
Най-напред да уточня,че не бих определила преместванито на Лили като емиграция. .По скоро обърнах внимание на Луна(сигнификатор за майката) в 8 дом(Наследства,своеобразна трансформация,смърт на нещо в подсъзнанието),която е в  аспект с Уран в 12 дом(карма,изолация,раздели).Все пак това,което ти се е случило, е завръщане към корените. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Август 24, 2008, 04:24:39 pm »
Не виждам от картата дали върха на втори е на 18,30 или на 19,30.
В 19*30 е, поне според Плацидус. По Кох Нептун минава оттатък в началото на 2 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 24, 2008, 04:28:28 pm »
Все пак това,което ти се е случило, е завръщане към корените. ;)

Мдаа, Луна в Рак няма как да не се върне при мама, рано или късно  :-[
Но корените ми не са тук. Мисля, че за символичното им "заличаване" допринасят Нептун и Плутон, а Уран - за внезапно и съдбовно "откъсване" от средата, в която съм родена и съм расла, - по причини, които не зависят от мен (12 дом).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Август 24, 2008, 04:29:54 pm »
Между другото, познавам още двама емигранти - и двамата със силно влияние на... Телец  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Август 24, 2008, 04:30:33 pm »
Цитат
Сега се замислих... Може би в такива случаи е добре първо да се издири произходът на родения. Има хора, които се раждат чужденци "по душа". Където и да са, винаги нещо ги кара да се чувстват чужди, независимо дали сред сънародници или друга етническа група.
  Ами 4 дом в риби-размиване на граници,а и позицията на Нептун...А може и да се каже по друг начин-навсякъде у дома си,но чужди за този свят.

« Отговор #28 -: Август 24, 2008, 04:34:29 pm »
Цитат
Мисля, че за символичното им "заличаване" допринасят Нептун и Плутон, а Уран - за внезапно и съдбовно "откъсване" от средата, в която съм родена и съм расла, - по причини, които не зависят от мен (12 дом).
Абсолютно е така!И виждаме и каква е ролята на Луната/майката за това.Тригонът с Уран ми подсказва,че е било за добро.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Август 24, 2008, 04:36:32 pm »
Ами 4 дом в риби-размиване на граници,а и позицията на Нептун...А може и да се каже по друг начин-навсякъде у дома си,но чужди за този свят.

Право в десятката!
Между другото, такава е интерпретацията и от гледна точка на астропсихологията.
ИЦ в Риби, доминанта в нептунов знак, Нептун сам-самичък в първи (физически) квадрант в аспект към няколко лични планети, голям воден тригон с включен в него Уран. Да не забравяме и за влиянието на Плутон - той е този, който напълно заличава стария начин на живот - до степен, в която започваш сам си задаваш въпроса дали "онзи" човек някога (...) си бил ти... или някой друг  ???

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Август 24, 2008, 04:42:12 pm »
Тригонът с Уран ми подсказва,че е било за добро.
Донякъде или дори в голяма степен е така, макар че всичко е относително. Ако бях останала там, щях да бъда някой друг, а не това, което сега съм...Нямаше сега да съм тук в този форум, а и вероятно нямаше да тръгна по пътя на астрологията...
Затова неслучайно казват, че всички кризи не ни се случват случайно, а целта им по-скоро е да провокират трансформация на съзнанието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 24, 2008, 05:16:59 pm »
кой са планетите и домовете по който можем да съдим за емиграция в хороскопа?

На практика имам наблюдения, че често информация за това дават планетите в гокленовите зони на хороскопа. Тоест не е задължително те да бъдат по ъглите в хорокопа. В повечето случаи това са Нептун, Уран, Юпитер в аспект или конфигурация с ключови лични планети.
Но тук трябва да се подхожда с повишено внимание, тъй като се знае, че в астрологията всяка планета или дом могат да имат по няколко нива на проявление. Така например, акцентиран Юпитер дава гурута, свещеници, магистрати, но и фанатици, бохеми, скитници, играчи и дори хора извън закона.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #32 -: Август 24, 2008, 07:38:34 pm »
На мен Уран ми е втори господар на трети - козирог. И е в девети и е с тригон към Слънчо. А 4-и ми е риби с луна вътре и Нептун в 12, скорпион.
Ако правилно съм схванала логиката, би трябвало и аз да съм емигрирала, не ли?
А не съм си мърдала г.за от рОдината.
Но на 17 смених родното място със столицата. И повече не се върнах.

« Отговор #33 -: Август 24, 2008, 07:41:35 pm »
На мен Уран ми е втори господар на трети - козирог. И е в девети и е с тригон към Слънчо. А 4-и ми е риби с луна вътре и Нептун в 12, скорпион.
Ако правилно съм схванала логиката, би трябвало и аз да съм емигрирала, не ли?
А не съм си мърдала г.за от рОдината.
Но на 17 смених родното място със столицата. И повече не се върнах.

А играла ли си за зелена карта и знаеш ли чужди езици?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #34 -: Август 24, 2008, 07:49:57 pm »
Само ще допълня за Луната-както в античната така и в съвременната астрология освен основен фактор за много сфери и положения(това е факторът с най-широко приложение по принцип в картата тъй като е свързан със земната адаптация като цяло) и определено с пътуванията и преместванията и от там 4 дом,в картата на Lillie Луната е на трон т.е. е възможно да прояви силно принципно проявление,не само ограничена от сферата на дома в който попада.С това се обяснява,защо и много хора с акцент на Телец емигрират или се местят(което не е характерно за знака,аз също познавам такива личности,както с акцент върху знака,така и с Луна в телец)-това е знака на екзалтацията на Луната и следователно се засилва като цяло влиянието и,отделно чувството за личен комфорт и нуждата от установяване на хармонично устроен живот може да изисква една-две големи крачки след което спокойно да си седне на мястото.Телеца е известен с това,че не понася добре напрежение/стрес и дискомфорт-падение на Луна в Скорпион или страх от процеси на загуба на емоционално-материална сигурност и именно поради това е по-склонен от много други знаци да избере смяна на средата /което пак е по Луната/.Което не  означава непременно отделяне от най-близките.

Освен другите вече описани в картата на Lillie за акцента на Светата Троица  ;D (Уран,Нептун и Плутон),Луната сключва и аспекти към планети в 4 и 12 дом т.е. вероятно винаги ще има събитийна връзка по Луната в рак 8 когато има проявление с останалите и като цяло по целия воден тригон без значение от началната активност (която може да започне от 4 или 12 дом),отделно Марс в Риби 4 дом е Управител на струпването в Овен и особено на Слънцето(мястото в живота) и Южния възел(там от където идваме) и втори Упр на Асцендента,а неговия Упр Нептун е в 1дом в Стрелец.Сатурн в 9 дом заключен-и без да е заключен всеки знае,че мястото на Сатурн в хороскопа показва къде се намесва съдбата пряко избора ни /до определено ниво/ и съдържа най-важните ни уроци и положения ,а ако искате и част от кармата ни като проявление на балансирането и. ;)

Упс,забравих да вметна колко е важен факта,че именно Луната управлява 9 дом в тази карта  8)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #35 -: Август 24, 2008, 09:22:20 pm »
Емиграция все пак не е ли там, където човек не се чувства у дома си.

Я, че тя и  мойта луна управлява девети дом.  ;D
Остава да питам-аз пък що не съм заминала... :D

« Отговор #36 -: Август 24, 2008, 10:22:34 pm »
-управителя на четвърти дом в девети или на куспида му
-управителя на девети в четвърти дом или на ІС
-мажорен аспект между управителя на четвърти и управителя на девети
-много планети в девети дом
-Уран в четвърти дом или на ІС
-Нептун в четвърти дом или на ІС

« Отговор #37 -: Август 24, 2008, 10:30:27 pm »
Брак с чужденец
-управителя на седми дом в девети или на куспида му
-управителя на девети в седми дом или на ДСЦ
-Венера в девети или на куспида му

Брака с чужденец не винаги дава емиграция :P,може партньора да дойде да живее в България ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Август 24, 2008, 10:40:39 pm »
Интересното е, че познавам стелиуми в 9 дом, които:
- никога не са излизали в чужбина
- нямат афинитет към чужденци, различното/далечното или към изучаване на чужди езици
- нямат нищо общо със стандартните теми на 9 дом - философия, религия, право, духовни науки.

Сред тях има и хора с подчертано прагматично-материалистичен начин на мислене.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #39 -: Август 24, 2008, 10:57:34 pm »
Поне трябва да са имали чудесни възможности да излязат безпроблемно в чужбина ;)
Сестра ми има мажорен аспект между упр.на девети и четвърти дом,но никога не е имала желание да емигрира в чужбина . За сметка на това възможностите и предложенията да излезе навън от страната при нея валяли.