Здравей Гост

индикация за емиграция

• 406 Отговора
  • 65930 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: индикация за емиграция
« Отговор #40 -: Август 24, 2008, 10:59:35 pm »
Поради и което емиграцията и коренната промяна в средата се гледа по 4 и 12 дом...

И аз съм виждал такива случаи,но поне имат друго проявление по 9 дом-или пътуват много или са свързани със сферата на образованието.Някои ги влече и бизнес с търговия и внос/разнос.Разбира се,се гледа цялата карта.Но да не забравяме,че каквато и да е картата е определящо съзнанието-а всички сме свидетели какво е болшинството изгращждащо обществата.Съответното се затруднява с правилното канализиране енергиите и принципите на Юпитер или по-висшите му страни ,пък какво остава за останалите планетни принципи.И за съжаление май повече щъкат щампи отколкото реални индивидуалности...  :o

« Отговор #41 -: Август 24, 2008, 11:02:55 pm »
Интересното е, че познавам стелиуми в 9 дом, които:
- никога не са излизали в чужбина
- нямат афинитет към чужденци, различното/далечното или към изучаване на чужди езици
- нямат нищо общо със стандартните теми на 9 дом - философия, религия, право, духовни науки.

Сред тях има и хора с подчертано прагматично-материалистичен начин на мислене.

Тези хора сигурно са осиновени и не си знаят нито датата, нито часа на раждане.  ;D  ;D  ;D

Извинявай Lillie, реших да се помайтапя.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #42 -: Август 24, 2008, 11:09:25 pm »
Предполагам,че за да учи и заминала-Сатурн в 9 дом е управител на 3.Но се загледах и в Имум цели-в Риби и Юпитер в 7 дом. Може постфактум покрай ученето да е намерила и съпруг там.  ;D

*

Skarlet

« Отговор #43 -: Август 24, 2008, 11:18:46 pm »
Интересното е, че познавам стелиуми в 9 дом, които:
- никога не са излизали в чужбина

Точно така,аз съм един такъв пример.Имам Слънце,Меркурий и Локус Фортуна на МЦ откъм 9 дом в Рак.И Куспидата на 9 е в Близнаци.Докато живеех охолно,не можехме да излиме по тоталитарно време.Сега можем свободно да излизаме,но вече не живея охолно.Децата пораснаха,а с тях и разноските ми по тях.И за мен не остава.
  Като млада ме искаха и мен двама чужденци за съпруга.Но и двамата не ме грабваха,а и аз бях още малка.И накрая-от трън та на глог,че е по-висок.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Август 25, 2008, 08:10:28 am »
Забелязвам при мнозина мои познати със Сатурн в 9 дом директна или индиректна връзка с чужбина. Някои са пътували в чужбина, други не са. Но професионалното поприще по някакъв начин може да бъде свързано със сферата на образованието, с изучаване или преподаване на чужди езици, с много учене, лекции или срещи ("срещи" в пряк и преносен смисъл) с други етнически групи, култури, мирогледи...

Възможни поприща: туристическа агенция, морска агенция, в сферата на образованието, медиите или някоя компания с участие на чужди капитали, международна търговия. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #45 -: Август 30, 2008, 04:25:16 pm »

Здравейте,
ето хороскопа на една моя приятелка,заживяла в чужбина от повече от 10 години.
Интересното,че и аз имам подобно положение(например слънце в 9 дом),но не се случи така,че да живея в чужбина.
Искате ли да я анализираме?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #46 -: Август 30, 2008, 04:32:46 pm »
Надявам се, че след завръщането си Сатурн вече ще отвори хоризонтите на 9 дом за мен.  :)
Та, вероятно не се гледа 9 дом само ми беше мисълта.   
« Последна редакция: Април 01, 2012, 11:53:33 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Август 30, 2008, 04:47:14 pm »
Надявам се, че след завръщането си Сатурн вече ще отвори хоризонтите на 9 дом за мен.  :)
Та, вероятно не се гледа 9 дом само ми беше мисълта.   

За съжаление понастоящем хоризонтите за излизане в чужбина имат и сериозен финансов аспект, който също не е за подценяване.
Затова надали само позицията на Сатурн в интерсептиран знак в 9 дом ще е виновна. Само си помисли, ако имаш достатъчно средства за едно екзотично пътешествие, ще мислиш ли какво ти е интерсептирано в 9 дом?  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #48 -: Август 30, 2008, 05:57:08 pm »
Учудващо е че кръстта в тази карта изцяло съвпада с моя  :-[

Сега сериозно-освен 9 дом със Слънце, Луна само в съвпад с Юпитер е една от възможните индикации за пътуване/преместване,а тук е и в 4 дом,който се управлява от Юпитер и също е важен при разглеждане на преместванията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Август 30, 2008, 06:21:32 pm »
В картата е акцентиран мутабелният кръст.
Освен това има опозиция между Сатурн и Нептун в Близнаци/Стрелец по оста  МС-IC. Господарят на МЦ е в опозиция с Уран, Слънце (госп. на 12 дом) в 9 дом, Луна в кардинелен знак в съвпад с Юпитер (госп. на 4 дом). Това предполага промени, свързани с дома и местожителството на родената.
А Слънце и/или Луна в 9 дом per se все още не са показател за живот в чужбина.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #50 -: Август 30, 2008, 07:10:06 pm »
Е благодаря :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Август 30, 2008, 07:15:06 pm »
Господарят на МЦ е в опозиция с Уран

Всъщност, ако трябва да сме точни, господарят на двете най-важни точки в хороскопа - АС и МС - е в мажорен аспект с Уран. А Нептун в Стрелец в долна кулминация (съвпад с IC) не предполага пускане на корени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Август 30, 2008, 07:31:35 pm »
mamma_mia,
Чудех се каква ли е била причината приятелката ти да емигрира?
Чувствала ли се е удовлетворена от социалното си положение в родината? Имаше ли стабилна професия? В смисъл професия, която да й носи стабилни доходи?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #53 -: Август 30, 2008, 08:11:14 pm »
И аз искам да емигрирам бе, няма ли кой да ми каже нещо ободрително.
И днес, и вчера, и оня ден, и цялата година на приливи и отливи, ма сега на голем прилив, по цял ден кисна и гледам в гугъл ърт какви чудесии има по земята.
Това е най-непривичното ми занимание, до миналата година изобщо нехаех за земните чудесии, гледах само небесните.

Искам да си дигна шапката и да се замета накъдето ми видят очите. Свят широк, говеда много, едно повече няма да му натежи.
Какво ме чака в чужбина, ко ръгна тия месеци до нова година?

*

mamma_mia

« Отговор #54 -: Август 30, 2008, 09:36:22 pm »
mamma_mia,
Чудех се каква ли е била причината приятелката ти да емигрира?
Чувствала ли се е удовлетворена от социалното си положение в родината? Имаше ли стабилна професия? В смисъл професия, която да й носи стабилни доходи?

Тя ми бе съученичка от 1 до 7ми клас,приятелки.После загубихме дирите си.Тя е спортистка,по такава линия е заминала.Сега след толкова години се открихме чрез интернет-а.Но е трудно да говорим много дълго за съдбата й.Но тя е най-добре от цялото си семейство,това разбрах.А също че всички разчитат на нейната финансова помощ,брат,сестра и баща(майка й е починала преди 7 месеца :()
Та ми стана интересно да видя картата й, и се надявах да видя нещо фрапиращо определящо чужбината й,но не го видях....та се допитах до вас.
Най-силно впечатление и на мен ми направи съвпада на нептун с ИС и съвпада на сатурн с МС.Но човек не би предположил,че тези аспекти ще доведат до чужбина.По скоро аз бих казала,че кармично е живяла в семейство което не й допада (това се случва подсъзнателно)и това й е помогнало да се хване за сламката чужбина(нещо като бягство -от дома).
Това не съм й го казала,не зная дали ще е вярно ::)
Мисля,че там тя се чувства добре.Така я усещам.

*

kaily

• 5145
« Отговор #55 -: Август 30, 2008, 09:44:05 pm »
То по тая логика понеже много българи са напуснали България, повече отколкото другите нации, та какво ще излезе - че при българите масово по хороскопите им е заложена емиграция ли?
Ако се изгледат всички карти на българите и всички карти примерно на англичаните и процентът на българите с емиграционни карти трябва да е много по-голям от тоя на англичаните?

*

mamma_mia

« Отговор #56 -: Август 30, 2008, 10:07:51 pm »
То по тая логика понеже много българи са напуснали България, повече отколкото другите нации, та какво ще излезе - че при българите масово по хороскопите им е заложена емиграция ли?
Ако се изгледат всички карти на българите и всички карти примерно на англичаните и процентът на българите с емиграционни карти трябва да е много по-голям от тоя на англичаните?

Има логика Кайли  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Август 30, 2008, 10:21:11 pm »

Хм, не мисля, че е заложена в такъв мащаб.
Но, доколкото разбирам, мнозина българи напускат родината си в годините непосредствено след прехода (след вдигане на желязната завеса) и впоследствие.
Причините са от политико-икономически характер.

Между другото, в картата, предложена за разглеждане от mamma_mia, ми се стори, че причините за емиграция също са от това естество. В смисъл, че не са много лични - заради семейство, партньор, брак с чужденец...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Август 30, 2008, 10:25:48 pm »
Мисля, че първо е добре да класифицираме причините, които стоят в основата на решението на даден човек да напусне родината си.

Цитирам от Уикипедията:

Цитат
Причините за напускане на дадена страна могат да бъдат такива, които привличат, познати като изтеглящи фактори и такива, които принуждават човек да напусне, познати като изтласкващи фактори.

Изтласкващи фактори

* Война или друг въоръжен конфликт
    * Глад или суша
    * Болест
    * Бедност
    * Политическа корупция
    * Несъгласие с политиците
    * Религиозна нетърпимост
    * Природни бедствия
    * Неразбиране с местните жители, като често насилие, грубиянство, или обиди
    * Липса на възможности за работа

Изтеглящи фактори

* Приключение
    * По-високи доходи
    * По-добър климат
    * По-добри възможности за работа
    * По-добри здравни услуги
    * По-добро образование
    * По-добро отношение между хората
    * Семейни причини
    * Политическа стабилност
    * Религиозна толерантност
    * Относителна свобода

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #59 -: Август 30, 2008, 10:30:14 pm »
Е да де, ама нали сега пробваме да синтезираме, тия фактори за емиграция са на една плоскост, а астрологичните са на друга плоскост.
Аз задавам въпроса си на астрологична плоскост.
Щото на социална е пределно ясно-като условията дома са вредни за живота, кой може си вдига партакешите и никой не бяга от хубавото.
Ама, същият този процес, гледан от астрологична гледна точка, излиза по друга причина.
От социална причината е нефелна държава.
От астро- причината трябва да е много българи родени с емиграционни карти.

Абе що никой не ще да ме светне има ли живот в чужбина? за мен тва.  :'(