Здравей Гост

Краят на нещата...

• 72 Отговора
  • 17383 Прегледи
Краят на нещата...
« -: Август 26, 2008, 10:43:51 pm »
Темата за смъртта...е почти забранена. Но, сигурна съм, че не съм единствената,която се е питала "как ще си отида от тоя свят".

Знаем, че 4-ти дом показва краят на нещата. И как го показва?  ???

Една ранена Луна като класически управител на 4-ти, лошо поставена по дом, по знак, по аспект...?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

Re: Краят на нещата...
« Отговор #1 -: Август 26, 2008, 11:21:03 pm »
Моята е в 5-ти дом във Водолей,в квадрат с Марс и Уран и Хирон.А върха на 4-ти в стрелец.Юпитер в 11-ти в опозиция на Луната.Ноооо какво значи вси4ко това още не сум разбрала ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Август 26, 2008, 11:34:47 pm »
не ми харесва темата,но се питам къде ли ти танцуват плутончето ,луната и нептунчо.в кой дом са ,че си заета с тази тема?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Август 26, 2008, 11:40:21 pm »
Една ранена Луна като класически управител на 4-ти, лошо поставена по дом, по знак, по аспект...?

Гледат се и управителите на 1,6 и 8 домове-дом,знак и аспекти.Моят управител на ИЦ е Сатурн и прави квадрат с Луната.Ше са умирга,но не искам да ровя повече,че и другите управители не са добре поставени.Затова си живея живота и греба с големия черпак,като за последно. Ше се мре май в масова катастрофа или при природно бедствие-Плутон ми е в съвпад със СЛВ в 11.

« Отговор #4 -: Август 26, 2008, 11:48:47 pm »
не ми харесва темата,но се питам къде ли ти танцуват плутончето ,луната и нептунчо.в кой дом са ,че си заета с тази тема?
За транзити ли питаш?
Плутон в 5-ти ще направи съвпад със СЛВ
Наталната е Луна в 11 в Рак - тя ми управлява 12-я и транзитен Юпитер й прови опозиция в момента  :P. Аз отново съм в ролята на майка. Не, че съм такава. Оф, тежи ми да поемам такива отговорности.
Нептун транзитира върха на седми дом заено с възлите- ЮЛВ транзитира АС то ми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 27, 2008, 09:10:46 am »
Темата за смъртта...е почти забранена. Но, сигурна съм, че не съм единствената,която се е питала "как ще си отида от тоя свят".

В индийската астрология управителите на 2-ри и 7-ми дом се наричат "мараки", т.е. killers. Счита се, че планетният период (даса и антардаса) на тези планети може да доведе до негативни последици. Ако са изпълнени, редица други условия, разбира се. Сатурн е естественият сигнификатор на смъртта. Асцендентът се свързва с физическото тяло, а Слънцето е неговият естествен сигнификатор. Лунните възли - Раху и Кету - също са малефици. 12 дом в хороскопа символизира мокша - "освобождение", естествените му сигнификатори са Сатурн и Кету.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Август 27, 2008, 05:12:28 pm »
Моят четвърти дом (Близнаци) се управлява от Меркурий в Риби в 12-ти дом.  Може да си умра в болница или сама в уединение (Меркурий ми е неаспектиран, има един скрит тригон с Марс). Но Меркурий ми управлява и 3-ти дом-също в Близнаци. Та се надявам все пак някой брат или сестра да бъдат до мен и да ми държат ръката. Освен това и Дева е на върха на Десц.-също управляван от Меркурий, който е в скрит тригон с Марс в 7-ми - има надежда да не си отида сама от този свят.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Август 27, 2008, 07:26:04 pm »
Аз пък мисля да не умиргам.  ::)
Всъщност целия ми живот от най-ранна детска възраст минава под знака как да направя така, че да прикрепя съзнанието си към по-траен носител.  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #8 -: Август 27, 2008, 08:03:35 pm »
Споделям същото намерение !  8) (явно е характерно за Слънце в Козирог  :P)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Август 27, 2008, 08:54:18 pm »

Ако трябва да сме по-точни, IC показва началото и края, т.е. откъде идваме и къде се връщаме. Защото ако DС е залезът, IC е точката на най-дълбока тъма. Още от епохата на средновековната астрология 4 доми е известен с наименованието "Храмът на Сатурн". Тук е дъното на хороскопа - точката на символично завръщане към първоизточника, причината... Затова в класическата астрология 4ти дом се свързва с края на живота - не само със смъртта, а и с условията,  в които ще прекараме своя "залез".
Прието е и трите водни дома - 4ти, 8ми и 12ти - да се свързват със завършека, прехода... Що се отнася до 6ти дом и връзката му със смърта, той се разглежда заедно с отсрещния 12ти - тази ос дефинира нашите ограничения в материята, каквито, например, са и болестите и недъзите.

За определяне на продължителноста на живота и рисковите периоди още от древността се използват техники, които понастоящем, в съвременната астрология почти нямат приложение.
Основните показатели, които трябва да се вземат под внимание, са:
- Хилег
- Алкокоден
- Антихилег (анарета).

Жизненоважните (хилегиални) места в хороскопа са:
- Асцендент и неговият владетел
- Хилег
- Алкокоден
- Алмутен (владетел на хороскопа, доминанта)
- Слънцето и Луната.

Хилег в буквален превод означава "този, който дава живот", т.е. образно казано това е жизнената ни искра. Има редица правила за определяне на хилега и засега не може да се каже кой от методите е най-точният и най-добрият.

Алкокоденът е своего рода "подгласник" на хилега, той определя продължителностат на живота, т.е. има свойствата да дава и да отнема години живот. Алкокоденът е най-издигнатата планета в хороскопа - не тази, която кулминира или се намира в елевация, а планетата с най-много точки сила. Едно от основните правила при определянето му е той да има достойнства в знака на хилега. Аспектите му също са важни (вземат се под внимание птолемеевите аспекти).

За да се проследят някои възлови периоди, засягащи сериозно здравето и живота на родения, се използва методът на дирекциите. в този смисъл сигнификатори на края на живота могат да бъдат (според арабските астролози):
- Хилегът - лошите дирекции към него
- Мястото на квадратура и опозиция на Асц
- Опашката на Дракона (Кету)
- Върховете на 6ти, 7ми, 8ми или 12ти домове
- Владетелите на 8ми и 12ти домове
- Мястото на затъмнението, пердшестващо раждането (според други автори - сизигията преди раждане)
- Върхът на 4ти дом и Точката на смъртта.

Затъмненията (и сизигиите) на жизнените центрове на хороскопа се отразяват негативно върху продължителноста на живота. Злокобните планети в съединение с някое от светилата също.
Според редица арабски автори продължителността на живота зависи от Хилег и Алкокоден. Хилегът дава общо указание (жизнеността), а Алкокоденът е дарител на годините живот.
В предикциите се проследяват дирекциите на и към Хилега. Важно е да се разгледат и дирекциите на Асцендента, Слънцето, Луната и Алкокодена. Широко приложение в средновековната предиктивна астрология намират границите на знаците или т.нар. терми.

Сигнификатори на края на живота също могат да бъдат:
- планета в 8 дом
- владетелят на 8 дом
- владетелят на знака, в който се намира владетелят на 8 дом.

За Алкокоден се избира планетата, която стои в добър аспект с Хилег и има при това някакво достойнство в знака, където се намира Хилегът.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 27, 2008, 08:59:48 pm »
Юпитер в 11-ти в опозиция на Луната. Ноооо какво значи вси4ко това още не сум разбрала ;D

Един от най-добрите аспекти на Юпитер в индийската астрология.
Особено, ако имаме предвид, че Юпитер е в силна позиция и в знака Лъв, и в 11ти дом (там се намира в "радост"). Това е според западната.
След отчитане на прецесията има голяма вероятност (освен ако не се намира в последните 7 градуса на знака) да премине в знака, където има най-много достойнства - Рак (екзалтация).
В античната западна астрология квадратите и опозициите на Юпитер също не се считат за особено негативни. Единственото, което може да провокира, е склонност към излишества, ексцесии, прекаляване...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Август 27, 2008, 09:02:43 pm »

Тогава да съм гушнала китката отдавна  ;D

А сега сериозно.
Не е задължително дадена планета да бъде "лошо" поставена по знак, за да бъде влиянието й в живота на родения преобладаващо негативно. Напротив, една планета на трон или в екзалтация, ако изявата й нехармонична, може да донесе много повече злини... Защото е силна!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #12 -: Август 27, 2008, 09:21:25 pm »
Според някои източници продължителността на живота се разглежда от статуса и аспектите (поотделно и взаимно)на:

-Управител на 4ти дом

-Субдиспозитор на Асцендента (Управителя на градуса)

-Алкокоден

При това даже има твърдение,че ако Алкокодена е силен,а другите два фактора слаби, събитията може и да доведат до клиническа смърт,но в крайна сметка заради него човек я преодолява  ??? ::)  /Остава това да го видя на практика дали може да се определи по тази система-лично аз познавам 2 човека преминали през клинична смърт,но малко трудно ще взема  данните точно в този период / Ако някой е преживял клинична смърт да казва! ;D

Интересното е,че има случаи в които някоя планета може да се повтори (като при мен), което я натежава от към тази и "отговорност".

« Отговор #13 -: Август 27, 2008, 09:26:41 pm »
Lillie, страхотно благодаря за разясненията. Ти явно си устойчива към подобни теми  ;D
Благодаря на всички, които се включват и дават личен опит. Знам, че е много трудно да говорим/пишем за това, но е част от кръговрата :-X

Пък и искам да използвам случая, че нещо всички сме се разписали по различните теми. Не знам от къде ни е дошло вдъхновението, но поне да го използваме, че само след месец Меркурий става ретрограден и или няма да пишем или ще си говорим като развален телефон. А може да се върнем към понастоящем написаното /от различните теми/ и да четем и анализираме. Даже наскоро - и то през август, има нов рекорд по посещения на форума. Това е страхотно!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #14 -: Август 27, 2008, 09:33:29 pm »
Интересното е,че новият рекорд е на транизитен съвпад на Меркурий с Венера в опозиция на Уран, на границата на излизането на Слънцето от Лъв и влизането му в Дева.

Меркурий в Дева-тоя Меркурий явно повече му се пише и оставя следи,интелектуалния подход е по-изявен,за разлика от Меркурий в Близнаци,който е по-бъбрив,но и по-трудно можеш да го накараш да седи на стола и да се включва по темите,а и би предпочел общуването, отколкото писането /което не винаги е пряка форма на комуникация, независимо че е споделяне на информация/  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 27, 2008, 09:40:20 pm »
Ти явно си устойчива към подобни теми  ;D

Няма как да не съм ;D
Преди известно време една виртуална позната, след като се докопа до хороскопа ми, плахо ме запита как "живея" с този хороскоп  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Август 28, 2008, 09:35:52 am »
О, как живееш .. толкова ли са зле нещата в картата ти? А и това е доста относително. Тежки аспекти има почти всеки съм забелязала. Всички са обречени, ли. Ама, че са те окачествили. Човек наистина трябва да внимава и да не се поддава на всяка подобна дума, пусната в пространството.
Какво казвате ... наближава пак ретро Меркурий, хич не понасям тези периоди. Сега си мечтая Уран да стане директен, дано стане по-спокойно. Ей сега ще погледна кога се обръща.
Лек ден на всички!
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Август 28, 2008, 09:57:12 am »
Ех, до 28 ноември е ретро. Сори за отклонението. Просто за инфо, ако на някой му трябва.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #18 -: Август 28, 2008, 11:00:17 am »
Всички са обречени, ли.

Тъй вярно.

« Отговор #19 -: Август 28, 2008, 04:13:55 pm »
Доста трудна тема ,макар да е свързана с естествения кръговрат на нещата  :(

Склонност към самоубийство

-поразен Нептун в първи дом или на АСЦ
-Луна в напрегнат аспект към Плутон
-Нептун в напрегнат аспект към Слънце
-Нептун в напрегнат аспект към Луна
-Нептун в напрегнат аспект към Меркурий
-Нептун в напрегнат аспект към управителя на първи дом
-Нептун в напрегнат аспект към управителя на дванадесети дом
-Нептун в съвпад с Луна
-Нептун в осми дом или на куспида му
-Нептун в дванадесети дом или на куспида му
-куспида на осми дом в Риби
-куспида на дванадесети дом в Риби
-Меркурийв напрегнат аспект към Сатурн
-Юпитер в напрегнат аспект към Сатурн
-управителя на първи дом в напрегнат аспект към Сатурн
-управителя на първи дом разположен в осми дом или на куспида му
-Слънце в осми дом или на куспида му
-Луна в осми дом или на куспида му
-Сатурн в осми дом или на куспида му
-управителя на осми дом разположен в първи дом или на АСЦ

Ранна смърт

-АСЦ в Рак,Скорпион или Риби-слаба енергетика
-напрегнат аспект между Слънце и Марс
-напрегнат аспект между Слънце и Сатурн
-напрегнат аспект между Слънце и Уран
-напрегнат аспект между Слънце и Плутон
-напрегнат аспект между Луна и Марс
-напрпегнат аспект между Луна и Сатурн
-напрегнат аспект между Луна и Уран
-напрегнат аспект между Луна и Плутон
-Марс на АСЦ
-Сатурн на АСЦ
-Уран на АСЦ
-Плутон на АСЦ
-управителя на първи дом разположен в шести или на куспида му
-управителя на първи разположен в осми дом или на куспида му
-управителя на първи дом в напрегнат аспескт с управителя на шести дом
-управителя на първи дом в напрегнат аспект с управителя на осми дом

Неестествена смърт

-управителя на първи дом в осми или на куспида му
-управителя на осми дом разположен в първи или на АСЦ
-управителя на първи дом в напрегнат аспект с управителя на осми дом
-поразено Слънце в осми или на куспида му
-поразена Луна в осми или на куспида му
-поразен Меркурийв осми или на куспида му
-поразена Венера в осми или на куспида му
-Марс в осми дом или на куспида му
-поразен Юпитер в осмидом или на куспида му
-Сатурн в осми дом или на куспида му
-Уран восми дом или на куспида му
-поразен Нептун в осми дом или на куспида му
-Плутон в осми дом или на куспида му
-Слънце,Луна ,Меркурий,Венера ,Марс,Юпитер,Сатурн,Уран ,Нептун Плутон  в напрегнат аспект към управителя на осми дом