Здравей Гост

Краят на нещата...

• 72 Отговора
  • 17366 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Краят на нещата...
« Отговор #40 -: Август 30, 2008, 02:18:04 pm »
Synihe,
за горните ти еретични помисли едната позната на Лили ще те разкъса.  8)
А аз ще седя отстрани и ще ти гледам сеира.  ;D
Астрологията предполага, ние разполагаме. И освен това чат пат някой може и да си надскочи предполагането и да стане просветлен.
А останалите висят отдолу, сочат го с пръст и викат, че те такова животтно нема.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Август 30, 2008, 02:23:44 pm »
Хихи, знаех си, че ще реагираш щом спомена за "надскачане"  :)
Повярвай ми, не беше със зла умисъл, но някак си пасна на темата впредвид посоката, която е поела  :)

Мислъта ми по-скоро беше, че каквото е заложено в хороскопа като потенциал, реализацията му в голяма степен зависи от кръста, който сме поели да носим. Затова е важен знакът на хоризонта. Иначе мога да посоча още неколцина карти със Слънце (Меркурий) в съвпад с Нептун и я да видим дали са все просветлени  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #42 -: Август 30, 2008, 02:25:51 pm »
Съгласен съм с теб за важната роля на кръстта в хороскопа,но манифестацията на дадена позиция/аспект не винаги е зададена от символиката на дома,нито от управителните домове-както натално,така и в някои техники /като дирекции,прогресии и други/ планетите имат силата да се проявяват по отношение на естествените им качества и сфери (примерно Сатурн може да не упр 10 дом или да се намира в него,но да доведе до изменения в кариера/родител или без някой воден дом,пак си отработва кармата), а специално качествата са по знаците,"как" са аспектите, а "къде" домовете-това всеки го знае , но в основата си целия хороскоп показва динамиката на планетите,които могат да се изявят есенциално и независимо от домовете т.е. те не им служат като ограничение във проявлението,колкото като акцент.

Домовете са свързани с "къде", а не с "какво" (планетата) и имат отношение към пространството и външната реалност,а някои индивидуални пътища и съзнание може и да не се опират на нея (плюс това домовете не са реални от гледна точка на реалността, а са условни сфери).Чувал съм и теорията /някой друг също може и да я е срещал/,че при духовно развитие след определена степен съзнанието изключва влиянието на домовете,като част от илюзията и след пълното активиране на божественото начало, се заличават и знаците и планетите /както и чувствителността към транзитни и други влияния,всъщтност дори и ние не винаги усещаме и проявяваме всичко/ или поне обичайната им изява /не че престават да съществуват като фактор/.По принцип може да се работи и само с космограмата.

Сега се сещам,че преди ми направи странно впечатление определението на споминалия се Иван Станчев за домовета като за "еталони на обществото" ...

Интересно ми е в случаите на необичайно раждане /не чрез раждане от човек/,а чрез въплъщаване на съзнанието направо от един план в друг в зрял вид,тогава пак ли играе роля момента (като Асц и като карта) на влизане във материална форма и доколко една такава форма е "материална"? ::)

По индийската астрология не мога да давам мнения,мога само да кажа,както всеки знае,че тълкуванията на един и същ фактор между нея и западната могат да бъдат напълно различни.Това важи и за възлите и като принципно разбиране и като проявление в живота: но в случая е важно разглеждайки една карта /дори и без домове,аспектите не се изменят в значението си/ на съществуващ човек със своето индивидуално проявление да се проследи,кое реално е в сила за него,а не според тази или онази система.Защото ако в индийската Раху се приема за отрицателен и материален от гледна точка на духовното развитие,то в западната обратно Раху е символ на неизвървяния и кармично балансиращ път,както и на духовната еволюция и разгръщане /не без балансиране на Кету/,а щом си говорим за пътя на душата и нейното развитие,то не би следвало да се възприема като нещо най-малкото отрицателно...За това и се гледа картата и изявата- в първия случай съвпадите на Марс и Луна с Раху могат и да дават енергия за духовното развитие,стремеж на съзнанието да лети нагоре към главата на Дракона,влагане на много импулс,желание и усилия,а и като цяло Стрелец обикновено /не винаги/ създава някаква степен на интерес към духовност-религиозност или "висши" знания /знанията и способностите не подлежат на дефиниране от домовете/,които в чистия си вид не са производни на материята и нейните "закони".Колкото до обсебването от духове Слънце съвпад Нептун може и да го даде  ;D /къде на шега,Кристина Агилера със същия аспект е имала такъв проблем,по-скоро като пълно свързване/изява на чужда идентичност в определен период(на личност от миналото или нейния минал живот)/

Ами Сатия Саи Баба определено има отклонения от реалността-но по отношение на материалната действителност/за другите,не за него/,пък и независимо дали гений,духовен учител или друго,то е ясно че психиката/съзнанието няма да са обикновени.Това че определени хора слагат определени критерии и други си остава за тях,реалността е друга и не е еднаква за всички  :)

Разбира се,независимо дали ще е аспект на Луната с Раху или друго,се гледа човека отсреща,проявленията са различни,но в основата си лежат на един и същ процес /символизиран от аспекта/-т.е. говоря за твоята позната и по принцип,както и за личностите които споменах тъй като имат биография и научни изследвания,които могат да се проверят и да се проследят и в картата,който има желание естествено.Важното е,че принципите на една или друга система не винаги ще отговарят на индивидуалната изява и именно такива по-фрапиращи и не средностатистически случаи могат да покажат и не само това разбира се  ;)

« Отговор #43 -: Август 30, 2008, 02:29:12 pm »
... но някак си пасна на темата впредвид посоката, която е поела  :)
Аз пък при третата страница на темите започвам да губя интерес към тях ;D :P
Един преподавател но висша математика беше казал на един мой приятел, че в математиката задачите с решение повече от три реда са поезия  ;D  ;D  ;D

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #44 -: Август 30, 2008, 02:31:01 pm »
Днеска за 2 път ми преименувате псевдонима ... Sinyhe съм, на български Синухе на който му е по-лесно,няма сега да ми сменяте номерологичната вибрация я ! ;D :P

Мда,Кайли права си !  8)

А всякви кукумицини дето ще ми се пенят,много бързо им намирам цаката! ::) /от личен опит/ ;D

Ей ся,колко ще се повтаряме за това,че позициите не са ултиматум за ниво!  >:( :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Август 30, 2008, 02:34:19 pm »
... но някак си пасна на темата впредвид посоката, която е поела  :)
Аз пък при третата страница на темите започвам да губя интерес към тях ;D :P
Един преподавател но висша математика беше казал на един мой приятел, че в математиката задачите с решение повече от три реда са поезия  ;D  ;D  ;D

Затова винаги се затруднявам да дочета докрай отговорите на Синухе. С тази близнашка Луна-синглетон изглежда, че е от най-приказливите, а на моя Меркурий очевидно му липсва търпение  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Август 30, 2008, 02:46:04 pm »
Това че определени хора слагат определени критерии и други си остава за тях,реалността е друга и не е еднаква за всички  :)

Точно това е въпросът. Дали нашата "реалност", в която вярваме, наистина е реална. Научени сме да вярваме само в това, което може да се види, да се пипне или да бъде научно доказано. Вярваме в реалността, дефинирана от ограничените ни сетива, отричайки всички чужди (вкл. и на съзнанието ни) реалности.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #47 -: Август 30, 2008, 03:12:04 pm »
Точно това е въпросът. Дали нашата "реалност", в която вярваме, наистина е реална. Научени сме да вярваме само в това, което може да се види, да се пипне или да бъде научно доказано. Вярваме в реалността, дефинирана от ограничените ни сетива, отричайки всички чужди (вкл. и на съзнанието ни) реалности.

И тук виж сега каква грешка правиш веднага-не сме ние научени, ти си научена да вярваш. Аз примерно не съм.
Така че нашите реалности са различни и едновременно верни и съществуват без да се ритат. Само умовете се ритат като кочове, реалностите нямат проблеми да съществуват една до и една в и една с друга, напук на цялата умствена логика.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Август 30, 2008, 03:35:50 pm »

И тук виж сега каква грешка правиш веднага-не сме ние научени, ти си научена да вярваш. Аз примерно не съм.

Сега виж каква грешка правиш ти.
Първо, даваш квалификации на човек, когото не познаваш. Не знаеш в какво вярва, каква е ценностната му система, какво има смисъл за този човек.
Второ, няма как да знаеш на какво съм била учена или който и да било друг от пишещите тук.
Трето, нито ти, нито аз, нито който и да било друг се е родил научен. Познанието, което (да приемем, че) притежаваш, също е придобито, не ти е даденост. Всъщност донякъде би могло да бъде и даденост, която впоследствие, при наличие на необходимите за това предпоставки, успяваш да си спомниш (ако приемем, че е от някоя много велика минала инкарнация).
Нито пък можеш да знаеш на и във какво вярвам и не вярвам.
В случая правиш дедукция на база съвсем неутрално и твърде обобщено мнение, която не ми изглежда много уместна. От "научени сме" (болшинството от нас) не следва автоматично "научена съм". Това е напълно погрешно заключение  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Август 30, 2008, 03:52:20 pm »
В смисъл астрологията си работи и паралелно със свободната воля на човека и с нивото му на съзнание и с целите които си поставя-някои с аспект Слънце/Нептун могат да имат потенциал за поезия и артистичност,други за измамници,трети за духовни постижения (вкл "чудеса"),ролите могат да са всякакви,но ще са в рамките на възможностите на аспекта като принципен потенциал.

Виж, тук направо си ми прочел мислите.
Този аспект се среща и в картите на хора с определени постижения в духовната сфера, и в  картите на поети, музиканти, и в картите на изпечени измамници и мошеници. Все пак си имаме работа с многоликия Нептун  :)

Наистина, наскоро четох в една книга, че картите на някои, да кажем, по-издигнати духовно личности в един момент от живота започват да функционират на ниво планета/знак/аспект без оглед разпределението им по домовете.
И все пак считам, че да дефинираш линията на съдбата на родения без час на раждане, т.е. без да са ни известни АС и МС на родения е нелека задача. Та за какво тогава е създадена ректификацията? За какво е нужно да определяме силата на планетите? Според мен този подход е алтернативен (при липса на каквито и да било данни за часа на раждане), но в никакъв случай не може да бъде професионален. По този начин се отричат цели дялове от астрологията.
Не че не се работи с мунданна, слънчева и лунна домификация, но те не дават толкова индивидуализирана и автентична информация като наталната карта, построена с оглед точния час на раждане. Не казвам, че и това не се прави, особено сред медийните астролози и които си изкарват прехраната в някое от комерсиалните "окултни" предавания по кабеларките. Навремето една медийна астроложка ми написа следното: "Твърде много се задълбочаваш, мила. Като не му знаеш часа, изобщо не си прави да правиш ректификация - туриш Слънцето на Асцендента и готово". Без коментар!  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #50 -: Август 30, 2008, 04:52:01 pm »
Склонност към самоубийство

-Нептун в съвпад с Луна

Аз пък имам този. Може би единственото му хубаво нещо е, че дава артистичност и въображение, но и една на моменти прекалена чувствителност, което в комбинация с меланхоличен темперамент поднася понякога... хмм... интересни реакции.

П.П.: Все още не съм мислил сериозно да се самоутрепвам.  ;D
« Последна редакция: Август 30, 2008, 04:59:11 pm от Hermit »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #51 -: Август 30, 2008, 05:30:15 pm »
О,това със Слънцето на Асц /слънчева домофикация/,го видях наскоро в един уж ерудиран английски астрологичен сайт,в който астроложката  говореше за живота на един артист по време на Сатурновото му възвръщане и май беше залитнала с интерпретирането и на домовете...бая се чудих,защото ако аз бях в Англия все си мисля телефона на човека все щеше да се намери,друг е въпроса дали и той щеше да си знае часа,но е по-малко вероятно обратното /все пак има и роднини/  :o

Лично аз и както е и широката практика при неизвестен час на раждане,правя картата за 12 часа местно време,не за домовете,а заради Луната-така се вижда от къде до къде може да се простре и някои аспекти дали ги има/няма или според орбисата могат да спомогнат за ориентир горе-долу в часа в последствие(ако добре се познава биографията на личността),преди да се тръгне с ректификацията.

*

kaily

• 5145
« Отговор #52 -: Август 30, 2008, 06:09:05 pm »
Лили, направих ти съвсем добронамерена забележка. Това е основна грешка в процесинга - обобщението, което много често правим несъзнателно.
Всеки все пак отбира от неща, от които останалите не отбират. Ако се вслушваме взаимно и съчетаваме областите си на познание, чудеса можем да направим.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Август 30, 2008, 06:22:35 pm »
Знам, че е била добронамерена  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #54 -: Август 30, 2008, 06:31:48 pm »
Хайде peace!  ;D Поздравкъм всички!

Nelly Feat. Fergie - Party People http://www.youtube.com/watch?v=_DHLAJapUm0

« Отговор #55 -: Септември 01, 2008, 09:45:47 pm »
Ако искаш и ти се занимава, качи някоя карта на известна личност, за която се знае, че се е самоубила или е умряла от насилствена смърт и нека да я разнищим от начало до край. Само така ще можем да коментираме цялостно. Недей да казваш от какво е умрял човека и на кого е картата. Сигурно ще се получи интересно. ;) ;) ;)

Ето една  карта,която може да се обсъжда

« Отговор #56 -: Септември 01, 2008, 10:46:14 pm »
ТОзи човек при катастрофа ли е загинал? На около 32-3 години? Как се казва, ако е известен и моля те дай данните, че в този формат картите нищо не виждам.
« Последна редакция: Септември 01, 2008, 10:54:08 pm от Aurora Borealis »

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Септември 01, 2008, 11:15:03 pm »
Може да е умрял от свръх-доза. Новолуние в първи дом в квадрат с Нептун и Юпитер. Нептун винаги го свързвам с наркоза, алкохолно отравяне и всякакви видове отрови.  Но може да е умрял и от удавяне.

« Отговор #58 -: Септември 02, 2008, 11:46:23 am »
ТОзи човек при катастрофа ли е загинал? На около 32-3 години? Как се казва, ако е известен и моля те дай данните, че в този формат картите нищо не виждам.

Така по-добре ли е? :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #59 -: Септември 02, 2008, 12:28:53 pm »
Много те влекат тия гарвани.  ;D  :P  :D

Скоро се чудех кои са допирните ви точки или по-точно с коя част от него се идентифицираш?

« Последна редакция: Септември 02, 2008, 01:18:12 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.