Здравей Гост

прозерпина

• 170 Отговора
  • 40487 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:прозерпина
« Отговор #60 -: Април 03, 2010, 03:38:22 pm »
хело ,нали ти каза Скарлет ,че никой не познава ;D ;D.
за какви знания говориш?! ;D ;D ;D

Не ми изопачавай думите, моля те. Написах това:
Цитат
Ако имаше толкова добри мунданни астролози в БГ, щяха да правят прогнози, а не да анализират постфактум станалите събития,
А това не означава,че не познават, а че изобщо не пишат прогнози. Това е друго.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Април 03, 2010, 03:41:41 pm »

Цитат
Ако имаше толкова добри мунданни астролози в БГ, щяха да правят прогнози, а не да анализират постфактум станалите събития,

именно , щото каза посфактум , а хело напира да се учи..... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Април 03, 2010, 03:44:02 pm »
Има множоство художествени произведения сцената се нари4а отвли4ането и изнасилването на Персефона
Имам и доста стара книга митология и то4но така е описан слу4ая

За Персефона ли говориш или за Прозерпина?

Прозерпина е била отвлечена от Хадес и посветена в "тайните на жената", т.е. обладана. Не знаем дали е имало изнасилване....Аз знам, че е била предварително обучена и подготвена. Но майка и Хера се възмутила от отвличането и от мъка пратила суша на земята. Тогава Хадес сключва сделка с нея, Прозерпина да живее 6 месеца на земята и 6 месеца в подземния свят.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #63 -: Април 03, 2010, 03:45:58 pm »

Ми,нека се учи като иска. Ама българина е свикнал някой да му налива в главата знания.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Април 03, 2010, 03:48:42 pm »
Плутон и Прозерпина вършат заедно чудеса – Плутон взривява, разрушава материята и създава енергия, докато Прозерпина създава структури и форми от енергията. В човека тя превръща материалните ценности в духовни. Нейният девиз е: “не събирайте съкровищата на Земята, събирайте ги на небето”. Така двата принципа учат човека и формират висшите му способности за намиране на философския камък.
Прозерпина е свързана с надеждата, възвърнатата радост и възкресението, защото първият лъч светлина влиза в Хадес, когато Деметра търси Прозерпина. Този вътрешен процес се извършва и в човека – когато загубим радостта си тръгваме да я търсим дори в царството на мрака. Намирането и раздялата с Прозерпина символизират кръговрата и търсенията, които се извършват в нас.
Библиография:
Васил Симеонов. Символите. София, 1991.
Жан Шевалие, Ален Геербрант. Речник на символите том 2, София 1996 г.
Кун. Старогръцки легенди и митове. София, 1967.
Манфред Луркер. Богове и символи в Древния Египет. София, 1995.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #65 -: Април 03, 2010, 03:50:59 pm »

Цитат

Не казваш кой е астрологът, при когото ходиш на уроци.

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Април 03, 2010, 03:51:57 pm »
Интересно есе, ама не много достоверно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Април 03, 2010, 03:53:56 pm »
хело , миряса ли? :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Април 03, 2010, 03:56:04 pm »
Ама българина е свикнал някой да му налива в главата знания.  ;D

не е само българина , американеца е същия ;D.
а при астрологията всички знаем ,че с наливане не става! :blink:

*

Helo

« Отговор #69 -: Април 03, 2010, 04:26:55 pm »

Прозерпина е свързана с надеждата, възвърнатата радост и възкресението, защото първият лъч светлина влиза в Хадес, когато Деметра търси Прозерпина. Този вътрешен процес се извършва и в човека – когато загубим радостта си тръгваме да я търсим дори в царството на мрака. Намирането и раздялата с Прозерпина символизират кръговрата и търсенията, които се извършват в нас.

Символизират смяната на сезоните - зимата, когато Земята става пуста и лятото, когат всичко расте. Тази легенда я има в Шумер и аз преди два дни ви я писах. Обаче и индианците имат подобна легенда.

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Април 03, 2010, 04:41:21 pm »
хело,изчела съм всичко що има за прозерпина ,макар и оскъдно.
прозерпина има цикъл от 675г. ,скорост 28мин. за година,ако не ме лъже паметта.тя управлява кармата на духа,вътрешната трансмутация на собственото АЗ, алхимията на човешката душа и рейнкарнацията й.

*

missKapriz

« Отговор #71 -: Април 03, 2010, 04:45:48 pm »
Аз още не съм изучила добре планетите дето се казва,и за това не бях много чела за астероидите,но провокирана от темите тия дни се зачетох-ами те ме описват по-добре и от планетите?!Много съм впечатлена

*

Марая

• 28287
« Отговор #72 -: Април 03, 2010, 04:49:04 pm »
Аз още не съм изучила добре планетите дето се казва,и за това не бях много чела за астероидите,но провокирана от темите тия дни се зачетох-ами те ме описват по-добре и от планетите?!Много съм впечатлена

"Астероидите символизират техниките ,с чиято помощ може да се засилят вибрацийте на планетите от по-нисши октави , показващи личностните черти на индивида ,към съответствията им от по-високи октави."- из книгата "астероидните  богини"-затова! :wink2:

« Отговор #73 -: Април 03, 2010, 05:19:24 pm »
прозерпина има цикъл от 675г. ,скорост 28мин. за година,ако не ме лъже паметта.тя управлява кармата на духа,вътрешната трансмутация на собственото АЗ, алхимията на човешката душа и рейнкарнацията й.
Аз ще мутирам сигурно щом ми е върху Слънцето ;D ;D ;D
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #74 -: Април 03, 2010, 05:28:03 pm »
О, на мен тогава Прозерпина ми прави единственият мажорен аспект с Венерата, и при това тригон.  :rolleyes:

И при тазгодишния солар ми се пада на асцендента.

*

Марая

• 28287
« Отговор #75 -: Април 03, 2010, 05:35:01 pm »
Аз ще мутирам сигурно щом ми е върху Слънцето ;D ;D ;D

такава позиция са имали буда и христос ;) :blink: ,така ,че донт лори ,би хепи! ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Април 03, 2010, 05:48:26 pm »
Има множоство художествени произведения сцената се нари4а отвли4ането и изнасилването на Персефона
Имам и доста стара книга митология и то4но така е описан слу4ая

За Персефона ли говориш или за Прозерпина?

Прозерпина е била отвлечена от Хадес и посветена в "тайните на жената", т.е. обладана. Не знаем дали е имало изнасилване....Аз знам, че е била предварително обучена и подготвена. Но майка и Хера се възмутила от отвличането и от мъка пратила суша на земята. Тогава Хадес сключва сделка с нея, Прозерпина да живее 6 месеца на земята и 6 месеца в подземния свят.

Права си, за Персефона става въпрос. Бидейки девица, се казва Кора, но след посвещаването й в тайните на жената става Персефона, законна съпруга на Хадес. Майка й е Деметра.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Април 03, 2010, 05:52:24 pm »
И при тазгодишния солар ми се пада на асцендента.

материализиране на плутоновите енергий ,промяна ,която те касае ,ще бъде осъществена и видима.

*

Nebesna

« Отговор #78 -: Април 03, 2010, 05:52:58 pm »
Прозерпина=Персефона

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Април 03, 2010, 05:57:26 pm »
А Прозерпина нали се движи бавно? В руската школа я използват, цикълът й е около 550 години. В някои източници се споменава за интервал от 550 до 700 години.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.