Здравей Гост

аспекти към лунните възли

• 151 Отговора
  • 41507 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:аспекти към лунните възли
« Отговор #80 -: Февруари 22, 2011, 07:50:44 pm »
Имам точен квадрат на СЛВ с венера :'(Колко опит трябва да натрупам.... :o

При мене е точен тригон. При това венера управлява СЛВ. Иначе казано "венерините работи" при мен ще бъдат в хармония с пътя по който е избрала да се движи душата в този живот.

Тъй като Венера е любовна планета и често привлича към себе си Слънце или Марс, аз те съветвам да избягваш съвпадите на тази планета с партньорски Слънце и Марс и да предпочиташ секстилите и тригоните.

Моите възли са по оста Скорпион-Телец. При мен Луната във Водолей, прави квадратура с възлите ми. Имах синастрия, при която мъжко Слънце и СЛВ попадат точно върху Луната ми. Опитът беше много стресиращ, но необходим, за да науча, че човек не бива да се отклонява прекалено от посоката на възлите, защото това е посоката на душата...Ако Луната ти казва какви ще са твоите емоционални потребности в този живот, то възлите показват от какво се нуждае душата ти в кармичен аспект.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #81 -: Февруари 22, 2011, 08:03:11 pm »
да отбележа :

очаквах при минаването на Северен възел през нат.Уран (който управлява възела) да ми се случи нещо голямо,да направя нещо или да срещна ''моя човек'' (натално северния възел е в 5 дом).

Вече възела подмина точния съвпад с Уран с 1 градус и нищо голямо не ми се е случило  :-\

възможно ли е аспекта да даде проявление след време или съм си изпуснала шанса  ;D

Въпросът е за друга тема: "Транзити на нодалната ос".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #82 -: Февруари 22, 2011, 09:06:29 pm »

При мене е точен тригон. При това венера управлява СЛВ. Иначе казано "венерините работи" при мен ще бъдат в хармония с пътя по който е избрала да се движи душата в този живот.

Тъй като Венера е любовна планета и често привлича към себе си Слънце или Марс, аз те съветвам да избягваш съвпадите на тази планета с партньорски Слънце и Марс и да предпочиташ секстилите и тригоните.

Моите възли са по оста Скорпион-Телец. При мен Луната във Водолей, прави квадратура с възлите ми. Имах синастрия, при която мъжко Слънце и СЛВ попадат точно върху Луната ми. Опитът беше много стресиращ, но необходим, за да науча, че човек не бива да се отклонява прекалено от посоката на възлите, защото това е посоката на душата...Ако Луната ти казва какви ще са твоите емоционални потребности в този живот, то възлите показват от какво се нуждае душата ти в кармичен аспект.
Имам тригон с партньорско слънце и съвпад /само по знак/ с партньорски марс, но според мен, като следвам логиката на написаното от теб, съвпадът само по знак не следва да има отношение към възела, тъй като орбиса е прекалено голям- над 10 градуса.Правилно ли разсъждавам? :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #83 -: Февруари 23, 2011, 02:49:24 am »

Имам тригон с партньорско слънце и съвпад /само по знак/ с партньорски марс, но според мен, като следвам логиката на написаното от теб, съвпадът само по знак не следва да има отношение към възела, тъй като орбиса е прекалено голям- над 10 градуса.Правилно ли разсъждавам? :blink:

да, слабо е! Но за марс и венера е добре да са в еднакъв знак.
Ама как предусетих....верно, на венерата и се лепят слънца и марсове.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #84 -: Февруари 23, 2011, 04:44:19 am »
Някой да е прживял съвпад на  транзитен Нептун със Северен Лунен Възел ?
( оффф...при мен е във Водолей в 8-дом - направо не го издържам на
материално ниво това чудо в опозе на 2-дом )   :-X
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #85 -: Февруари 23, 2011, 04:49:56 am »

Сега се сещам, че докато на мен ми се мотаеше върху Луната и Слънцето, на приятеля ми по това време беше върху СЛВ. Май работата му беше основно свързана с водите и с морето....друго не помня, а и не му знам домовете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #86 -: Февруари 23, 2011, 05:02:06 am »

ех, да можеше да се върне още веднъж в живота това "чудо" ;)
с толкова земя и въздух, екстра ми идва нептуна - потъвам в блаженство, лекота и любов, от онази нетърсената, жалко, че е за малко ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #87 -: Февруари 23, 2011, 05:04:42 am »

ех, да можеше да се върне още веднъж в живота това "чудо" ;)
с толкова земя и въздух, екстра ми идва нептуна - потъвам в блаженство, лекота и любов, от онази нетърсената, жалко, че е за малко ;D

Нали?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #88 -: Февруари 23, 2011, 05:42:01 am »
Мен ме е минал в тийнеджърските години. Нямам ясен спомен. Значи и нямам шанс да го усетя това, вашето, повече...
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Vision

• 3523
« Отговор #89 -: Февруари 26, 2011, 03:10:50 pm »
сега погледнах за транзита на нептун /у7 при мен/ върху слв..бил е в началото на 2004-та година..тъкмо бяхме заживели заедно с моя човек от няколко месеца вече и тънех в неземно блаженство..не мога да повярвам понякога какви съвпадения има.. :-\

хубаво е, че е веднъж в живота /ако въобще му се случи на човек/..щеше да е пошло да се изживее с двама различни човека чувството като заспиваш, прегърнал някого, все едно лежиш на облак, и си прегърнал ангел и си мислиш, че ако стане нещо и всички хора измрат, след милиони години ако се появят други хора и правят разкопки и намерят скелетите ви ще разберат, че сте се обичали много..това трябва да се преживее само веднъж, иначе ще се обезцени..хубаво е, че нептун е толкова бавен.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #90 -: Март 03, 2011, 06:04:45 am »
А сега има квадрат на възлите към наталните и кой знае какво ме чака :25: А може би трябва да изчистя нещо останало, даже имам съмнения какво е, но и страхът/предпазливостта си казват думата.

Още по-кармични връзки се заплитат при тази конфигурация..... :blink:
Важните хора без намеса на възлите не влизат и излизат от живота ни.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Март 04, 2011, 02:44:55 am »
Транзитите на планетите към лунните възли(особено съвпадите) са свързани най-вече с емоционални "кризи" .Не напразно моментите на среща /и/ или раздяла с друг човек стават от транзитите на лунните възли в съвпад/опозиция към наталните планети;а реалния партньор се символизира от планета в съвпад със СЛВ и от неговия управител.В зависимост коя планета транзитира към лунните възли,действаме съответно:Юпитер ни прави по-уверени и авантюристични или срещаме човек със Слънце,Асц или с акцент на стрелец ;Сатурн-затвърждаваме ,узаконяваме връзката си или срещаме "стара любов",или човек със Слънце,Асц ,акцент върху кози рог ии такъв .който преживява сатурнов транзит върху светилата:Уран-"събуждане"във връзките ни,възможности или срещаме съответно Уранова личност ;Нептун-може да изгубим посока във връзките си,да избягаме или Нептунова личност;Плутон-обсебваща,фатална връзка,дълбоко интимна или Плутонова личност.
Съответно транзитите на планетите към южния възел ни карат да се изправим пред него или да се борим с него ,да ни притегли обратно към стари ,познати сфери и да ги доразвием.Към северния възел най-вече ще сме насочени към връзки и ще получим усещане за посока в развитието ни.
Транзитните възли към планетите ,ще носят "урок",да разгледаме всички въпроси ,свързани с дадената планета.Южният възел ще ни накара да се замислим ,къде сме злоупотребявали и как с дадената палнета ,а северният възел кои качества трябва да доразвием на съответната планета.
Важно е когато нодалната ос променя домовете в наталната карта.Когато северния възел навлезе в нов дом,там ще наблюдаваме растеж и нов опит,който да бъде придобит чрез тази сфера от живота.

Добре дошла! :wub:
За мен е удоволствие да ти кажа Добър вечер! :wub: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #92 -: Март 04, 2011, 02:48:55 am »
" За мен е удоволствие да ти кажа Добър вечер!"
Марая,  имаш страхотно разузнаване  ;D

Е кой е това, няма ли да ни се представи - за тези дето не знаем   ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #93 -: Март 04, 2011, 03:02:10 am »
Транзитите на планетите към лунните възли(особено съвпадите) са свързани най-вече с емоционални "кризи" .Не напразно моментите на среща /и/ или раздяла с друг човек стават от транзитите на лунните възли в съвпад/опозиция към наталните планети;а реалния партньор се символизира от планета в съвпад със СЛВ и от неговия управител.В зависимост коя планета транзитира към лунните възли,действаме съответно:Юпитер ни прави по-уверени и авантюристични или срещаме човек със Слънце,Асц или с акцент на стрелец ;Сатурн-затвърждаваме ,узаконяваме връзката си или срещаме "стара любов",или човек със Слънце,Асц ,акцент върху кози рог ии такъв .който преживява сатурнов транзит върху светилата:Уран-"събуждане"във връзките ни,възможности или срещаме съответно Уранова личност ;Нептун-може да изгубим посока във връзките си,да избягаме или Нептунова личност;Плутон-обсебваща,фатална връзка,дълбоко интимна или Плутонова личност.
Съответно транзитите на планетите към южния възел ни карат да се изправим пред него или да се борим с него ,да ни притегли обратно към стари ,познати сфери и да ги доразвием.Към северния възел най-вече ще сме насочени към връзки и ще получим усещане за посока в развитието ни.
Транзитните възли към планетите ,ще носят "урок",да разгледаме всички въпроси ,свързани с дадената планета.Южният възел ще ни накара да се замислим ,къде сме злоупотребявали и как с дадената палнета ,а северният възел кои качества трябва да доразвием на съответната планета.
Важно е когато нодалната ос променя домовете в наталната карта.Когато северния възел навлезе в нов дом,там ще наблюдаваме растеж и нов опит,който да бъде придобит чрез тази сфера от живота.

Пейшън дизайр, а транзитни Марс и Ванера едновременно в аспект с възлите каква среща предвещава, според теб? И двете планети управляват възлите при мъжа и при жената.

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Март 04, 2011, 03:03:58 am »
Приятно ми е,аз съм Нептунова -Юпитерова личност с аромат на  Марс и нотка ексентричност на Уран :blink:

За мен е удоволствие...,аз съм уранянка...бунтарка съм и дива...,в душата ми има обаче и доза Плутон...., а основата е Марс....
В натала взаимната рецепция на меркурии и юпитер...... ;D , са от второстепенно значение... ;) ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Март 04, 2011, 03:31:02 am »
Stella,транзитите на личните планети е нещо периодично и събитията по тях са моментни за ден,седмица ,месец и ако не са  подкрепени с тежки планети няма някаква съществена събитийност.И при мен управителите на възлите са Марс и Венера ,но не съм забелязала нещо значително като събитие когато са транзитирали към възлите ми. :blink:

Факт! Тежкарите...,търсете тежкарите.... ;D ;) Плуто , Уран, Нептун....и доза Сатурн.... ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #96 -: Март 04, 2011, 03:33:15 am »
Stella,транзитите на личните планети е нещо периодично и събитията по тях са моментни за ден,седмица ,месец и ако не са  подкрепени с тежки планети няма някаква съществена събитийност.И при мен управителите на възлите са Марс и Венера ,но не съм забелязала нещо значително като събитие когато са транзитирали към възлите ми. :blink:

При точен съвпад на Марс и Венера с ЮЛВ на 11 Скорпион, който е СЛВ на приятеля ми се срещнахме и между нас започна връзка. Заедно сме вече половин година. Транзитната нодална ос беше в този градус също в точен тригон/секстил с рождената ми Венера. Този градус за мен е кармичен.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #97 -: Март 04, 2011, 04:06:40 am »
Рassion-desire , Може ли и аз да попитам - точен
съвпад на тр. Нептун в 8-дом със СЛВъзел - Водолей
Нептун Упр - 9-дом в натала - какво да очаквам ?

(Уран Упр 8-дом и е в 12-дом в натала , няма аспект с Възлите)
« Последна редакция: Март 04, 2011, 04:11:33 am от Moonlady »

*

Stella

• 7765
« Отговор #98 -: Март 04, 2011, 04:13:34 am »
Какво ти управляват Венера и Марс?

Венера управлява СЛВ, 5-ти и 10-ти дом в моя натал.
В неговата карта Венера управлява ЮЛВ и 7-ми и 11-ти дом.

Марс съуправлява асцендента на приятеля ми и СЛВ (Скорпион), както и светилата му в Овен.
А в моята карта Марс съуправлява ЮЛВ в Скорпион и 4-ти дом (Овен).

Всъщност нали затоворихме за кармичните връзки, затова отбелязах този факт в картата на първата ни среща-съвпад на планети с нодална ос и при двамата.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #99 -: Март 04, 2011, 04:21:29 am »
Moonlady,хайде заедно да разсъждаваме...Нептун какви аспекти ти прави в натала,имаш ли планети в аспект с възлите и настроена ли си за връзка.... :blink:

Нямам планети в аспекти с възлите, а Нептун ми квадратира нат.АСЦ,
кое ти говори за " връзка " ?