Здравей Гост

аспекти към лунните възли

• 151 Отговора
  • 41641 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:аспекти към лунните възли
« Отговор #100 -: Март 04, 2011, 04:41:05 am »
Stella ,при теб са били задействани управителите на възлите и Упр.5 дом ,но сигурно е имало и аспекти от тежките планети и някоя"любовна" прогресия :blink:

Разбира се, че има транзитен Плутон е в секстил с У7 (Меркурий), но това е само при мен и е доста продължителен аспект. Прогресивна Венера (У5) при мен направи точен секстил до минута с натален Меркурий (У7)

А колкото до възлите и кармата и при двамата имаше задействана нодална ос в деня на самата среща.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Март 08, 2011, 05:09:40 am »
Искам да попитам как ще изтълкувате съвпада на ЮЛВ с диспозитора му....? :rolleyes: :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #102 -: Март 08, 2011, 02:12:00 pm »
Транзитите на планетите към лунните възли(особено съвпадите) са свързани най-вече с емоционални "кризи" .Не напразно моментите на среща /и/ или раздяла с друг човек стават от транзитите на лунните възли в съвпад/опозиция към наталните планети
Много ме заинтригува това и си разгледах транзитите назад в годините. При съвпад на юпитер и транзитен северен възел едновременно с наталния ми северен възел е започнала връзка, за съжаление знам само, че слънцето му беше в рак, по това време не се интересувах от астрология. Но може да се свърже с юпитер защото беше чужденец.
При квадрат на възлите в живота ми е влезнал друг човек с когото имах връзка. При съвпад на сатурн със северен възел съм срещнала настоящия си партньор, който е с асцендент козирог. При последния квадрат на възлите се запознах с човек, който е много важен за мен, имаме само духовна връзка.
За съжаление при съвпада на сатурн с южния възел почина татко.

*

Stella

• 7765
« Отговор #103 -: Март 08, 2011, 02:57:08 pm »
Съвпадите на нодалната ос с лични планети НЕ се свързват винаги с кризи. Емоционалните кризи са във връзка с транзитен лунен възел в съвпад с Луната, а съвпадът със Сатурн е тежък кармичен период. Останалите не водят до кризи.

Транзитна нодална ос в квадрат с рождената е труден период. Обърнати възли -също, но не чак толкова.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #104 -: Март 08, 2011, 06:01:33 pm »
Съвпадите на нодалната ос с лични планети НЕ се свързват винаги с кризи. Емоционалните кризи са във връзка с транзитен лунен възел в съвпад с Луната, а съвпадът със Сатурн е тежък кармичен период. Останалите не водят до кризи.

Транзитна нодална ос в квадрат с рождената е труден период. Обърнати възли -също, но не чак толкова.
Stella в момента транзитния северен възел е съвпад с луната ми в пети дом, а тя ми управлява 12-ти. Би ли ми помогнала в тълкуването. В същото време юпитер прави съвпад с наталния северен възел.

*

Stella

• 7765
« Отговор #105 -: Март 08, 2011, 06:09:34 pm »

Stella в момента транзитния северен възел е съвпад с луната ми в пети дом, а тя ми управлява 12-ти. Би ли ми помогнала в тълкуването. В същото време юпитер прави съвпад с наталния северен възел.

Ще трябва да усъвършенстваш връзките си по 5-ти дом, даже може да те изтощи този стремеж към усъвършенстване. Може да имаш известни периоди на уединение, но те са необходими, за да си отговориш на въпросите, свързани с емоционалното удовлетворение.

Съвпадът на Юпитер с наталния възел е по-силен, но има значение кой дом ти управлява Юпитер. Делата на този дом ще спомогнат за твоето духовно усъвършенстване.

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #106 -: Март 08, 2011, 06:36:23 pm »
Благодаря Stella. Юпитер ми управлява 5-ти дом. Много пети дом замесен, дано излезне нещо добро.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #107 -: Март 08, 2011, 06:39:46 pm »
Когато сме се срещнали с моя приятел тр. СЛВ при мен е правил тригон към натални венера, слънце и хирон и каре към юпитер, а при него е бил в квадрат с нептун и асц и куинконс с плутон.
Днес тр. СЛВ му е в точен съвпад с наталния нептун  :-\
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #108 -: Март 08, 2011, 06:55:09 pm »
Да питам как действа във времето най- силно транзита на възела към планета-преди точния аспект, по време или след.

*

Stella

• 7765
« Отговор #109 -: Март 08, 2011, 07:31:04 pm »
Да питам как действа във времето най- силно транзита на възела към планета-преди точния аспект, по време или след.

Аз лично, не знам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #110 -: Март 08, 2011, 07:35:03 pm »

При точния аспект дава събитие... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #111 -: Юни 10, 2011, 04:23:45 am »
Моите са директни.

Има ли някой друг с директни Лунни възли?

Дам, аз (имам предвид True Nodes). :wub: Не знам какво значи. До възлите не съм стигнала все още. ;D

Но тъй като естественото движение за тях е ретроградното, предполагам, че когато са директни, не е за добро. ;D... Шегувам се. Мисля, че нищо особено не значи... Сетих се, че някъде из нета бях попаднала на тълкувание, че директен True North Node означава, че тази реинкарнация е последната. Но не мога да го намеря вече. А и аз не се занимавам с реинкарнации. Трябва да се попита експерт по кармична астрология.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 04:34:06 am от Mirabella »

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #112 -: Юни 10, 2011, 04:34:07 am »
Моите са директни.

Има ли някой друг с директни Лунни възли?

Дам, аз (имам предвид True Nodes). :wub: Не знам какво значи. До възлите не съм стигнала все още. ;D

Но тъй като естественото движение за тях е ретроградното, предполагам, че когато са директни, не е за добро. ;D... Шегувам се. Мисля, че нищо особено не значи.

в доста карти срещам директни възли - моите също са такива, мисля че при тях логиката е както тълкуването на ретроградните планети..., не смятам, че е нещо фатално, а дали е за добро - ами всяка монета си има две страни. в някои отношения може не са за добро, но в други да са :)

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #113 -: Юни 10, 2011, 04:53:34 am »
Имам 6 ретроградни планети и директни Лунни възли. Добре поне, че Меркурий и Венера са ми директни.

Я вие с директните Лунни възли кажете има ли нещо необичайно в съдбата ви.  :rolleyes: Кво ли питам!

При мен няма нищо необичайно, поне засега, но пък моите възли са неаспектирани.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #114 -: Юни 10, 2011, 03:02:54 pm »
така си е - терминът "по-лек" или "по-труден" е относителен.
в натала има силните и слабите страни, а различните методи (транзити, солари, лунари, прогресии) показват шансовете и начина, по които можем да работим с тези дадености. Нека направя сравнение с игра на карти - раздадени са ни дадени карти, силни и слаби, козове и 2-ка спатия  ;D. Лоши или не ние трябва да съумеем да изиграем партията си така, че извлечем максималното, а защо не и да излезем победители. Сигурна съм, че почти всички са играли белот, бридж.. и сте виждали как умели играчи успяват да победят дори и със слаби карти, но правилно изиграни, как нищо и никаква седмица обира всички Аса...

Силно аспектираната карта дава много възможности, но дали ще бъдат реализирани е друг въпрос. Напрегнатата карта е като военен полигон с много препятствия, които "играчът" трябва да премине. Тези препятствия го правят гъвкав и силен, издръжлив. Трудно се срещат напрегнати карти на слаби и безволеви хора. Обратно прекалено хармоничната карта трудно се обработва - сложно е, когато приемаш нещата за даденост, някак си импулса да ги поправяш не е толкова силен. Често хора с "хармонични" карти биват премазани от някои тежък транзит (прогресия...). Или просто полудяват.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #115 -: Юни 10, 2011, 05:12:09 pm »

Имаше един руски сайт за влиянието на транзитния СЛВ през  домовете. Много моля ако някой го има да  пусне линк  . 

Ще съм ви много благодарна
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Юни 10, 2011, 07:52:19 pm »
Рових и аз но за съжаление нищо на намерих...
А имам необходимост от сверка на часовника....
В момента транзитния уран ми аспектира нодалната ос с хармоничен аспект.... :rolleyes:

« Отговор #117 -: Юни 10, 2011, 08:10:31 pm »
Транзити на СЛВ през натални планети (накратко и на руски) - http://astrologico.livejournal.com/125895.html.

Транзити на възлите през радиксните домове - http://astropro.ru/astrology/?p=blog&id=468.

В края на файла има за транзитите на нодалната ос през домовете - http://www.astroclassic.org/text/Tranzit%20Uzlov.pdf.

-- http://www.astromeridian.ru/astro/astrologija6713.html (от 1-ви до 6-ти дом)
-- http://www.astromeridian.ru/astro/astrologija6714.html (от 7-ми до 12-ти дом)

http://diana-horos.ru/aspekty-uzlov.htm

И малко на алглийски - http://moonvalleyastrologer.com/moon_nodes.htm.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 08:15:16 pm от Mirabella »

« Отговор #118 -: Юни 10, 2011, 08:17:15 pm »
За аспект на тр. Уран с възлите не намирам в нета нищо освен това - http://www.bel-avia.ru/viewtopic.php?f=2&t=146&sid=0fb15e5eace764353a0917bb35ebd2ad.

Когда Уран аспектирует узлы, всегда уместен вопрос о взаимоотношениях. Вы можете ощутить неудовлетворенность способом взаимодействия с людьми или теми, с кем вы вступили в контакт. Могут внезапно формироваться новые объединения, а старые союзы также быстро распадаться. Необычные или творческие люди могут войти в вашу жизнь. Клиенты часто говорили мне, что в такие периоды часто неожиданно объявляются люди, с которыми вы в свое время имели контакты. Поскольку в такие периоды вы привлекаете оригинальных или необычных людей, вы можете предпочесть людей творческих и удачно избежать менее желательных контактов. Если в существующих взаимоотношениях вы ощущаете скуку или угрозу вашей индивидуальности, попробуйте некоторую новую деятельность с этим человеком или утвердите вашу независимость.

*

Марая

• 28287
Re: аспекти към лунните възли
« Отговор #119 -: Юли 04, 2012, 10:01:28 pm »
Съвпад ме тресе на Юпитер към СЛВ.... ;D