Здравей Гост

аспекти към лунните възли

• 151 Отговора
  • 41562 Прегледи
Re:аспекти към лунните възли
« Отговор #120 -: Юли 05, 2012, 07:08:54 am »
За аспект на тр. Уран с възлите не намирам в нета нищо освен това - http://www.bel-avia.ru/viewtopic.php?f=2&t=146&sid=0fb15e5eace764353a0917bb35ebd2ad.

Когда Уран аспектирует узлы, всегда уместен вопрос о взаимоотношениях. Вы можете ощутить неудовлетворенность способом взаимодействия с людьми или теми, с кем вы вступили в контакт. Могут внезапно формироваться новые объединения, а старые союзы также быстро распадаться. Необычные или творческие люди могут войти в вашу жизнь. Клиенты часто говорили мне, что в такие периоды часто неожиданно объявляются люди, с которыми вы в свое время имели контакты. Поскольку в такие периоды вы привлекаете оригинальных или необычных людей, вы можете предпочесть людей творческих и удачно избежать менее желательных контактов. Если в существующих взаимоотношениях вы ощущаете скуку или угрозу вашей индивидуальности, попробуйте некоторую новую деятельность с этим человеком или утвердите вашу независимость.

Потвърждавам,при мен точно така се проявява. :blink: Има 3гр. до точния аспект между тр.Уран/сев.възел,но срещнах много важна за мен личност.Мисля,че на това се дължи или съм в грешна посока? :-\

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
Re: аспекти към лунните възли
« Отговор #121 -: Юли 05, 2012, 11:03:12 am »
При мен също проработи по подобен начин, както е описано - появи се нова жена в живота ми, приключих окончателно стари агонизиращи отношения .

СЛВ в 1-ви, диспозитора му в 5-ти, а Уран е У1 .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Papy

• 4343
« Отговор #122 -: Юли 06, 2012, 10:27:32 am »
Имам едно питане, което не е свързано с транзитите, но ми е много важно принципно да го разбера. Ще съм благодарна за всяко мнение, някак не усещам как работи

Та...какво става когато възлите са обърнати-по знак/дом, например слв във 2-ри в скорпион
Винаги като чета и пише нещо от сорта:
 ако слв е във 2-ри или в телец
 ако слв е в 8-ми или в скорпион
То добре, ама тълкуванията са противоположни

И...какво кармично трябва да правя (щото при мен са така)

*

Papy

• 4343
« Отговор #123 -: Юли 06, 2012, 12:01:16 pm »
Мерси, пешън, възлите са неаспектирани-хич, не твърди, не меки. Единствен аспект-куинкос с юпитер на слв-доста точен. Иначе у-те-в хубавичък квадрат, но пък доста широк, плутон е в 1-ви, което ме навежда на мисълта, че наистина мога да си правя каквото искам :)

Ценностната ми система...аз съм на принципа-чистачка ще съм, гладна няма да остана (не че ми се е налагало). Иначе не съм по скъпите неща и притежанията като цяло. Като си купя едно интересно списание и ми стига  :blink:

От друга страна какви да е доходи не ме устройват, не че искам нещо да купя, ами ей така-да има парички :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #124 -: Юли 06, 2012, 12:17:28 pm »
Мей, а я виж транзитните възли в/у нещо...ако пак няма събития, ще се изненадам

*

Papy

• 4343
« Отговор #125 -: Юли 06, 2012, 12:29:06 pm »
Аспекти на нептун и колко скоро, тоест в момента на колко градуса са?

*

Papy

• 4343
« Отговор #126 -: Юли 06, 2012, 02:08:46 pm »
Аспекти на нептун и колко скоро, тоест в момента на колко градуса са?

Транзитен СЛВ е минал през Нептун септември миналата година, Нептун е на 17-ти градус в Стрелец. Нептун е У5, има аспект към всички останали планети в картата ми.

Това просто не го вярвам :-\ нищо, ама нищичко по 2-ри или 5-ти?
А случайно нептун да е наобиколен от разни екзотики-хирони и подобни?

*

Papy

• 4343
« Отговор #127 -: Юли 06, 2012, 02:19:47 pm »
А когато няма аспекти? Оставена съм на самотек-свободно плаващ елемент
Мноо тъпо

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Юли 06, 2012, 08:13:05 pm »
Вече мога да споделя от личен опит какво е транзит на Сатурн в съвпад със СЛВ - чусташ се като в менгеме.
Тоя транзит маркира един от най-неприятните и трудни периоди в живота ми, надявам се все някога да свърши, да видим дали ще има положителна промяна след ингреса на Сатурн в Скорпион. Дотогава - дишай дълбоко и стискай зъби, както се казва.  ;D

Все пак се надявам някой ден да разбера "кармичното" му послание, ако сега не съм готова...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #129 -: Юли 06, 2012, 08:30:38 pm »
Ами ревизия на мечтите и приятелите
После като ти се случат хубавите неща/приятелства-ще ги гледаш като писани яйца и ще им се радваш  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Юли 06, 2012, 09:30:37 pm »
Lillie, аз миналото лято преживях съвпад на транзитен Сатурн със СЛВ в 12-ти дом, имах проблеми от финансово естество, изведнъж се оказах притисната отвсякъде да плащам и изплащам какво ли не, дори и някакви стари задължения отпреди 10 години от България изскочиха изневиделица. Толкова сметки не ми се бяха струпвали наведнъж, в голям стрес бях няколко месеца. Но при мен в същото време транзитен Сатурн съвпадна и с натален Плутон, който е У2, така че е възможно възела да не играе роля.

Те да бяха само финансови проблемите...

Но при мен СЛВ е в 11 дом/Везни, а отсреща (в съвпад с ЮЛВ) е Венера, засегната е отношенческа тематика - прозрях доста нелицеприятни неща, разочароваха ме хора, на които най-много имах доверие... Разочарована от потребителския мотив в приятелствата и в отношенията с близки и роднини...

Разбира се, всичко това не е само по Сатурн върху СЛВ, има и други трудни транзити и неприятни дирекции (ще ги преживея), вероятно просто е дошъл моментът да прелее чашата, моментът на осъзнаване, яснота до болка. Не бих казала, че сега маските са паднали - била съм наясно и преди, но сега си давам сметка, че е нямало никакъв смисъл да го толерирам толкова време.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #131 -: Юли 06, 2012, 09:39:48 pm »
Вече мога да споделя от личен опит какво е транзит на Сатурн в съвпад със СЛВ - чусташ се като в менгеме.
Тоя транзит маркира един от най-неприятните и трудни периоди в живота ми, надявам се все някога да свърши, да видим дали ще има положителна промяна след ингреса на Сатурн в Скорпион. Дотогава - дишай дълбоко и стискай зъби, както се казва.  ;D

Все пак се надявам някой ден да разбера "кармичното" му послание, ако сега не съм готова...

интересно. при мен този транзит върху СЛВ беше един от най-ползотворните периоди в живота ми и ми донесе голяма материална придобивка, един вид - кармична награда. / СЛВ в Телец в 9-и /

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Юли 06, 2012, 10:11:40 pm »
Всъщност не бих казала, че нещо ново съм прозряла покрай тоя транзит...

Просто за пореден път осъзнах, че някои хора са такива, каквито аз ги виждам. И това е най-разочароващото - до последно се надявах да се окажа песимист, но фактите говорят, че съм по-скоро реалист.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #133 -: Август 14, 2012, 03:13:30 pm »
Хора малко помощ- как бихте тълкували съвпад на прогресивен True Node с наталния в 11 дом на границата между близнаци и Рак, според Астро е в близнаци...? В момента прогр. Node е съвпад с нат Меркурии в близнаци...

Според мен е доста важен период, но не мога да ги изтълкувам сама :(
Мерси предварително :)

« Отговор #134 -: Август 14, 2012, 04:21:04 pm »
Възелът ти цял живот все там си стои - на наталното си положение в съвпад с Меркурий. "Тежкити" планети (Сатурн, Хирон, Уран, Нептун, Плутон) и лунните възли почти не помръдват по прогресии. В прогресиите са важни планетите, които са бързи по транзити - на първо място Луна, след това Слънце, Меркурий, Венера, а в някои карти прогресивни Марс и Юпитер също могат да изминат значителни разстояния.
Юни 2013-та  при транзита на Юпитер върху съвпада Меркурий/СЛВ би могло да се очаква събитие. Възможно е са е свързано с любовния живот, тъй като съвпадът е в 11-ти дом, в опозиция с Нептун в 5-ти, а Юпитер е натален У5. Периодът би трябвало да е доста емоционален, с възможност чувствата, дори страховете, да вземат връх над здравия разум, тъй като прогресивна Луна в Риби и в 8-ми дом ще квадратира опозицията Меркурий/Нептун. Но пък през юли мунданният тригон Юпитер/Нептун ще закачи наталните ти Слънце и Марс. Би трябвало да означава успех в личните дела и парнтьорствата.  По същото време могат да настъпят промени в дома или семейството, тъй като транзитен СЛВ ще бъде в съвпад с IC (в случай, че часът на раждане е точен).

*

tanya

• 21
« Отговор #135 -: Август 14, 2012, 10:18:51 pm »
Имате ли наблюдения върху транзитен ретрограден Плутон в 9 дом в тригон със СЛВ  в 1 натален дом /респ. тр. Плутон секстил с ЮЛВ в 7 дом/, в натала Плутон У8 в 6 дом? Транзитен СЛВ на куспидата на 8 дом тригон с нат. Юпитер У9 в 4 дом.Какво бих могла да очаквам? Да ги приема ли като награда тези транзити след тежкия  на ретро Сатурн кацнал на ДС в квадратура с нат. Венера У 7 и У 2. Направо ми разказа играта, то раздели ли не щеш, развод ли, премествания в друг град и какво ли още не!
Само за протокола да вметна: При транзита на СЛВ през 8 дом в тригон с нат.Лилит в 12 точен аспект, срещнах един човек...мислех, че е временно залитане...при първия транзит на Плутон към СЛВ точен аспект,осъзнах, че съм безумно влюбена и взех решение...не се отказвам, продължавам връзката/ дотогава имах колебания дали да я прекратя/ . При точната  квадратура / 0 гр. 0 мин/ на тр.Сатурн към нат. Венера прекратихме комуникацията по между си...Сега се питам дали ретроградния Плутон няма да ми го върне обратно?
« Последна редакция: Август 15, 2012, 07:49:17 am от tanya »

« Отговор #136 -: Август 15, 2012, 06:39:10 am »
Преди известно време Сатурн мина през СВ 2 дом след това тръгна през всичките ми Планети те са подредени почти една след друга или една до друга .Да се чувстваш като в менгеме е меко казано а аз си мислех че Сатурновото завръщане е е най кризисния период в живота на човек.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Lillie

• 30532
« Отговор #137 -: Август 15, 2012, 10:33:27 am »
Потвърждавам, не съм имала по-труден и стресов период от транзита на Сатурн през Везни, аспектиращ повечето ми лични планети. Сатурновото завръщане беше песен - тогава нямах никакви проблеми, относително лежерен и спокоен период беше, нямаше и никакви съществени събития.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #138 -: Август 15, 2012, 10:43:55 am »
Възелът ти цял живот все там си стои - на наталното си положение в съвпад с Меркурий. "Тежкити" планети (Сатурн, Хирон, Уран, Нептун, Плутон) и лунните възли почти не помръдват по прогресии. В прогресиите са важни планетите, които са бързи по транзити - на първо място Луна, след това Слънце, Меркурий, Венера, а в някои карти прогресивни Марс и Юпитер също могат да изминат значителни разстояния.
Юни 2013-та  при транзита на Юпитер върху съвпада Меркурий/СЛВ би могло да се очаква събитие. Възможно е са е свързано с любовния живот, тъй като съвпадът е в 11-ти дом, в опозиция с Нептун в 5-ти, а Юпитер е натален У5. Периодът би трябвало да е доста емоционален, с възможност чувствата, дори страховете, да вземат връх над здравия разум, тъй като прогресивна Луна в Риби и в 8-ми дом ще квадратира опозицията Меркурий/Нептун. Но пък през юли мунданният тригон Юпитер/Нептун ще закачи наталните ти Слънце и Марс. Би трябвало да означава успех в личните дела и парнтьорствата.  По същото време могат да настъпят промени в дома или семейството, тъй като транзитен СЛВ ще бъде в съвпад с IC (в случай, че часът на раждане е точен).

Благодаря Mirabella, часът е точен :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #139 -: Август 26, 2012, 02:16:17 pm »
Страхове - не (в моя случай), но се чувстваш притиснат от обстоятелствата, които изискват от теб да вземаш прагматични решения. В интерес на истината, при съвпад на Марс и Сатурн върху нат. СЛВ нищо не се случи, но вътрешно бях много напрегната.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.