Здравей Гост

аспекти към лунните възли

• 151 Отговора
  • 41552 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
аспекти към лунните възли
« -: Август 27, 2008, 08:45:52 pm »
до тук говорихме само за транзити и съвпади,имате ли нещо против да се поупражним ::) :-[ и поговорим за аспектите на транзитиращт северен възел на квадрутура към наталните СлВ И ЮлВ.
УСПЕХ

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: аспекти към лунните възли
« Отговор #1 -: Август 27, 2008, 08:59:40 pm »
Карай го малко по-спокойно  8)

Нито този ,нито хорарния ти въпрос са уместни-в смисъл прекаления акцент върху картата ти и начина по който го проявяваш тук.И това без значение дали ще се намерят рибки,които да се закачат на въдицата!  ;)

Ако можеш да обсъждаш в някоя тема нещо астрологически го прави,иначе само наводняваш форума тема след тема-това тук не е училище в което трябва да се отговори на всеки въпрос,особено от подобен род и с подобен фокус.Ако имаш проблеми с разбирането на някои неща и търсиш съдействие- да,но все пак си слагай някаква мярка.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Август 27, 2008, 09:20:08 pm »
благодаря за съвета!не търся рибки , а искам да знам!ако сайта е за професионалисти , би могло да има тарифи, но мисля , а и чета ,че тук всеки се учи от собственната си карта.съжалявам , ако така си се почувствал :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Август 27, 2008, 09:24:00 pm »
Всеки иска да знае,но за целта си има подходящо време и начини,а и не всичко ще научиш от който и да е форум,книга или консултант.Но първо си дай повече време и усилия в самоизследвания чрез астрологията. ;)

Иначе не се притеснявай,това ти го казвам без лоши чувства  :)

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Ноември 13, 2008, 08:49:05 pm »
Ето какво намерих в един руски сайт; за бърз поглед върху транзитите на Лунните възли в домовете.

ТРАНЗИТИ НА ВЪЗЛИТЕ В ДОМОВЕТЕ НА ХОРОСКОПА

СЛВ в първи дом, ЮЛВ в седми дом

По натал: Човек с такова разположение на възлите по принцип късно се жени. Бракове в предишния живот такива хора са имали предостатъчно и през този живот е необходимо да си отдъхнат. Ако все пак направят тази крачка, за тях са подходящи свободните бракове. 
Транзит: Ергенски живот, отказ от брак, от стремежа към партньорство. Трябва да  се занимавате само със себе си, с индивидуалното си развитие и усъвършенстване. Охлаждане на взаимотношенията с партньора, затормозване на съдебни дела съвместни дела, на юридическите въпроси. Засилва се ролята на личността. Човекът трябва да решава собствените си проблеми.  Най-добрият партньор за себе си, през този етап от живота, сте си вие самият. 

СЛВ във 2-ри дом ; ЮЛВ в 8-ми дом 
По натал: Отказ от риска, опасността и спиритизма. Човек е призван да натрупва здраве и пари. Такива хора са хранители на тайно познание, от което обаче не бива да се възползват.
Транзит: дава възможности за добри придобивки, но не спечелени по нечестен път и от съмнителни източници. Парите, придобити през това време са чисти – предложени са от кармата.

СЛВ в 3-ти дом; ЮЛВ в 9-ти дом
По натал: Вашата карма явно не е в чужбина, трябва да живеете с близки родственици. През миналите животи вие твърде много сте пътували и сте били далеч от дома, от близките и роднините. Това разположение на възлите е предпоставка за нещастие в емиграция. Вие не бива да се стремите към никаква екзотика, все едно това няма да ви се случи. Не трябва да градите далечни езотерични планове, длъжни сте да бъдете „празна чаша” – идеалният ученик.  Трябва изцяло да изоставите честолюбието и амбициите, особено  по отношение на научното си развитие. Вашето нещастие е зад граница, далеч от родината.
При транзит: нужно  е да изоставите временно всички контакти с чужди страни със задграничните партньори, с представителите на други страни и култури.  Трябва да се осланяте на роднините си, на съседи, братя, сестри, на близките до вас хора. Те ще ви отдават дължимата близост и взаимност. През това време се увеличават преписките, работата с документи, много публикации, умствената дейност. Получавате дългоочаквани отговори на ваши отдавнашни писма, а писателите –признание за своите публикации.

СЛВ в 4-ти дом ; ЮЛВ в 10-ти
По натал: От бащата всичко ще получавате наготово, от майката – обратно, трябва да си го залужите. В такава ситуация родителите често се разделят или се разминават в разбиранията си относно възпитанието на децата. Човек получава някаква проекция на образа на майката. В предишни животи тези хора са градили различни кариери и сазаемаби високи обществени постове. Сега идва време да разберат какво е да си в тила– този, който пази корените на семейството.
При транзит човек се връща към корените, към своите предци. Превръща се в морална опора на семейството – в обединител и пазител на семейното наследство. Не трябва да се стреми към кариера на всяка цена. Транзитът често е съпроводен с оставка, отказ от началническа/ръководна длъжност или временно загърбване на стремежите за издигане. Затруднява се кариерното израстване, „жертва” се високото обществено положение.

СЛВ в 5-ти дом; ЮЛВ в 11-ти дом
По натал: Вашата карма са децата: „Плодете се и се размножавайте!” ...За сметка свободните си занимания и на времето, прекарано с приятели. Трябва да се заемете с децата, с младото поколение. Не се занимавайте с другите и не очаквайте нищо от колектива.
При транзит: човек се оттегля от приятелството, но бере плодовете и благата на личното творчество. През това време се „разбягват” всички приятели , колективът около вас се разпада, вие се занимавате с творческа дейност или с отглеждането на децата.

СЛВ в 6-ти дом; ЮЛВ в 12-ти
По натал: Отказ от уединение, не ви се седи „в заточение”, отдавате всичките си усилия на службата, дълга и работата.
При транзит: Транзитът дава на човека нова работа, добър колектив и помощници, избавя от болести, изчезват всички тайни. Около него се образува хармонична работна атмосфера. 

СЛВ в 7-ми дом; ЮЛВ в 1-ви
По натал: Вашата карма е в брака. Длъжни сте всичко да вземете от партньорството. Отказ от самостоятелност, от своето собствено „Аз”. Вие не можете да се чувствате пълноценен без партньор, който трябва да бъде вашата андрогинна половинка. Трябва да живеете в мир и да не се изолирате. 
При транзит: съпругата/съпругът стават особено важни. Предстои ви активен живот в двойка, като активен член на обществото, живот на показ. Засилва се ролята на партньора. Собствената личност в този период остава незабележима.

СЛВ в 8-ми дом; ЮЛВ във 2-ри
По натал: човек не трябва да трупа съкровища тук на земята. СЛВ в 8-ми дом е показател за натрупване на духовни придобивки. Дава възможност още за получаване на пари от тайни или невидими източници.
Транзит: Труден период за заработка на пари със собствени усилия, необходимо е да живеете по-икономично. Единствено заниманията с окултни дейности и езотерически практики могат да се окажат пълноценни и доходоносни.  При благоприятни аспекти, можете да разчитате на духовната и финансова подкрепа на партньорите.

СЛВ в 9-ти дом; ЮЛВ в 3-ти
По натал: Отказ от близките родственици, не очаквайте нищо от тях.  Вашата ориентация е към вашия духовен учител (особено ако СЛВ е в съвпад със Слънце, Луна, Меркурий или Юпитер). Вашата карма е в търсенето на нови далечни хоризонти, други светове и култури, далеч от вашия дом. 
Транзит: негативно се проявяват връзките с близките родственици, братята и сестрите, успех във връзките с чужденци. Тегли ви към разрив с близката среда, иска ви се да заминете „там-някъде” далеч. Нараства ролята на „учителя”, предприемат се далечни пътувания – най-добрите.

СЛВ в 10-ти дом; ЮЛВ в 4-ти дом
По натал: Всичко наготово ще вземете от майката, а от бащата – обратно, ще трябва да си го заслужите. Кармически сте призвани към ръководство, началнически пост и кариерно развитие. Отрив от корените. В такава ситуация родителите често се разделят или се разминават в разбиранията си относно възпитанието на децата. Човек получава някаква проекция на образа на бащата.
При транзит вашите усилия дават плодове и вие получавате обществено признание, дава ви се възможност да се издигнете над другите и за известно време да загърбите корените и дома си. 

СЛВ в 11-ти дом; ЮЛВ в 5-ти дом
По натал: Отказ от занимания с децата и от личното творчество. Любовта и романтиката отстъпват място на обществените ангажименти. Трябва да се занимавате с приятелите си, да се стремите към новото. Организиране на нова общност. В този живот ви се дава право да реализирате мечтите си и свободния си избор, да промените съдбата си както ви е угодно.
При транзит
– нараства свободната воля, свободата на действие, вашите ръце са развързани. Но в този период ще срещнете трудности в създаването на романтични връзки и трайни привързаности. Към нищо не бива да се привързвате.  При транзит на СЛВ в 11-ти дом в най-голяма степен се дава възможност на човека да промени собствената си съдба.

СЛВ в 12-ти дом; ЮЛВ в 6-ти дом
По натал: Вие много сте работили, сега е време за уединение. Това уединение може да бъде доброволно или принудително (да се манифестира като заболяване). Всяка работа се приема като заточение през този период. Вашата карма е да вземате участие в благотворителни дейности в помощ на онеправданите, бездомните, недъгавите и отхвърлените от обществото, да проявите състрадателност и подкрепа на тези, които се нуждаят от нея. Човек трябва да  взима поука от всяко получено знание през този период, да бъде чувствителен към знаците на съдбата. Всяка проява на състрадателност и благотворителност се възнаграждават. Това са тайни дарове, които той действително е заслужил. Обществото има нужда от такива хора – на тях се възлагат надеждите за всички духовни отговорности, които другите не искат или не могат да поемат.
При транзит: върху плещите на човека може да се стовари много работа (особено ако има и тежки транзити в 6-ти дом), но той ще се чувства напълно изолиран. Човек намира компенсация в доброволното уединение и тайното познание. Това е най-доброто време за очистване на кармата, за разплащане на дълговете. В дванадесети дом егото преживява символична смърт – изхвърля се всичко остаряло и ненужно, за да може човек да прави осъзнати избори, когато СЛВ навлезе в 11-ти дом.

Твърди се, че при съпоставяне на хороскопа на смъртта с хороскопа на раждането може съвсем точно да се предскаже каква карма си е заработил човека в настоящия живот и в каква посока ще се отправи душата му.

*

Skarlet

« Отговор #5 -: Ноември 13, 2008, 09:14:23 pm »
При транзит човек се връща към корените, към своите предци. Превръща се в морална опора на семейството – в обединител и пазител на семейното наследство. Не трябва да се стреми към кариера на всяка цена. Транзитът често е съпроводен с оставка, отказ от началническа/ръководна длъжност или временно загърбване на стремежите за издигане. Затруднява се кариерното израстване, „жертва” се високото обществено положение.

Много ми е интересно-предполагам,че не работиш/както и останалите/ единствено с транзитите.Представи си,че в солара за годината СЛВ е в 10 соларен,въпреки че транзитира в 4 рожден дом,т.е. 4 рожден дом е 10 соларен.Как ще го интерпретираш в този случай,Небесна?  :) Убедена съм,че в този пример не може да се говори за отказ от стремеж към кариерата или издигането.Интересно ми е вие какво мислите.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2008, 09:44:01 pm »
Ей,пак тема като по поръчка... ::)
Точно преди пет минути говорих с мой добър познат,който, въпреки че е женен,разведен,с доста интимни връзки,каза, че никога не се е докосвал до взаимната любов..Или е обичал,или е бил обичан,но никога и двете..И си мисли,че нещо не му е наред..
Като му гледам хороскопа,северният му възел е точно на десцендента му.. :'(
« Последна редакция: Ноември 13, 2008, 10:07:17 pm от Mims »

*

mamma_mia

« Отговор #7 -: Ноември 13, 2008, 10:06:06 pm »
Ей,пак тема като по поръчка... ::)
Точно преди пет минути говорих с мой добър познат,който, въпреки че е женен,разведен,с доста интимни връзки,каза че никога не се е докосвал до взаимната любов..Или е обичал,или е бил обичан,но никога и двете..И си мисли,че нещо не му е наред..
Като му гледам хороскопа,северният му възел е точно на десцендента му.. :'(

Аз съм с такова положение на СЛВ.
Аз съм се докосвала до голямата любов и то не един път :)

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Ноември 13, 2008, 10:09:28 pm »

Много ми е интересно-предполагам,че не работиш/както и останалите/ единствено с транзитите.Представи си,че в солара за годината СЛВ е в 10 соларен,въпреки че транзитира в 4 рожден дом,т.е. 4 рожден дом е 10 соларен.Как ще го интерпретираш в този случай,Небесна?  :) Убедена съм,че в този пример не може да се говори за отказ от стремеж към кариерата или издигането.Интересно ми е вие какво мислите.

На мен ми беше интересно и дълго се чудех докато работех със соларите, ако една планета (например Юпитер) попадне в 10-ти натален дом, а иначе е в 4-ти соларен дом, как да го тълкувам тогава ??????? ;) Малко е объркващо, нали?

Затова избрах да работя основно с транзити, прогресии и понякога с дирекциите. Като отправна точка вземам наталните домове. А в прогресивната карта, освен за придвижването на планетите,  следя и за напредването на Асц. и МЦ. Това е! Открила съм, че тези два метода (транзити и прогреси) се съвместяват добре. Намирам "двойни потвърждения" и така се отказах от солара.

А ти как го тълкуваш, Скарлет? Предполагам, че си разсъждавала върху този въпрос. Сподели с нас!  :)

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Ноември 13, 2008, 10:17:46 pm »

А ти как го тълкуваш, Скарлет? Предполагам, че си разсъждавала върху този въпрос. Сподели с нас!  :)

За щастие не ми се наложи да мисля,защото това е конкретен пример от една карта,чийто собственик започна нова работа.Затова го дадох за пример.На практика соларният МЦ е във Водолей/4 дом/,но в 10 соларен дом е целия 5 рожден дом. ;D И СЛВ във Водолей е на върха на соларния МЦ в съвпад с Нептун.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Ноември 13, 2008, 10:45:06 pm »

За щастие не ми се наложи да мисля,защото това е конкретен пример от една карта,чийто собственик започна нова работа.Затова го дадох за пример.На практика соларният МЦ е във Водолей/4 дом/,но в 10 соларен дом е целия 5 рожден дом. ;D И СЛВ във Водолей е на върха на соларния МЦ в съвпад с Нептун.

А има ли издигане в кариерата или просто нова по-доходосна работа, за да си укрепи основите, дома и това, което му дава сигурност? Има ли кариерно развитие? Ако соларният МЦ е в 4-ти натален дом, може би текущото му призвание е било именно това, подкрепено от транзита на СЛВ.
« Последна редакция: Ноември 13, 2008, 10:51:37 pm от Nebesna »

*

Skarlet

« Отговор #11 -: Ноември 14, 2008, 07:22:12 am »
А има ли издигане в кариерата или просто нова по-доходосна работа, за да си укрепи основите, дома и това, което му дава сигурност? Има ли кариерно развитие? Ако соларният МЦ е в 4-ти натален дом, може би текущото му призвание е било именно това, подкрепено от транзита на СЛВ.
За издигане не става дума,защото е в съвсем различна сфера,но има перспективи за придобиване на известност.Някои хора се притесняват от известността,а други-не.И работата със сигурност от хоби ще се окаже призвание.Добре е платена и има възможности за голямо развитие.Но не ми е удобно да разкривам повече подробности.Винаги се сещам за твоя подпис:"Нищо не се случва на земята преди да е написано на небето".
 Дайте и вие някой интересен пример.Така най-лесно събираме знанията.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 11, 2009, 07:36:13 am »
СЛВ в 3-ти дом; ЮЛВ в 9-ти дом
При транзит: нужно  е да изоставите временно всички контакти с чужди страни със задграничните партньори, с представителите на други страни и култури.  Трябва да се осланяте на роднините си, на съседи, братя, сестри, на близките до вас хора. Те ще ви отдават дължимата близост и взаимност. През това време се увеличават преписките, работата с документи, много публикации, умствената дейност. Получавате дългоочаквани отговори на ваши отдавнашни писма, а писателите –признание за своите публикации.

предстой съвпад на слв с юпитер на 9,10,11 .02.2009 във водолей.при мен това се случва на в-ха на 3-ти натален.само на 2гр.от прогресивната венера.моля ви за коментар.какво може да се очаква от този съвпад? :)

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Януари 11, 2009, 09:03:17 am »
предстой съвпад на слв с юпитер на 9,10,11 .02.2009 във водолей.при мен това се случва на в-ха на 3-ти натален.само на 2гр.от прогресивната венера.моля ви за коментар.какво може да се очаква от този съвпад? :)
Зависи какви аспекти прави управителя на 3 дом,както и към Юпитер.Още не съм се събудила добре,та ми е трудно да мисля. ;D Но съвпадът на тр.Юпитер с пр. Венера трябва да донесе хубави събития.И пак зависи Венера кой дом ти управлява и има ли други аспекти към този съвпад?Може да има хубави събития при роднини,да подпишеш договор,който да ти носи дивиденти,да срещнеш стар приятел или съученик/ретро Меркурий/,да си купиш кола,но не по-рано от 1 февруари/за да стане директен Мерка/.Някой може да допълни още нещо.  ;D

« Отговор #14 -: Януари 11, 2009, 11:27:27 am »
Сега забелязвам, че съвсем скоро СЛВ ми е влязъл в 10-ти дом. В интерес на истината транзитът в 11-ти ми се отрази точно като по описанията, публикувани от Небесна. Научих се да не се привързавам силно към нищо и никого...
Със СЛВ в 10-ти обаче ми предстои опозиция на възлите с наталното им положение. Това, предполагам, е стресов период, изпълнен с вътрешни противоречия (оста 4/10:Кариерата или семейството? Обратните страни на тези 2 "медала"?) При положение, че и прогресивната Луна скоро ще навлезе в 10-ти, вероятно ще имам някакво издигане в кариерата. Но може би в един момент ще започна да се питам дали това е чак толкова важно....

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Януари 11, 2009, 11:50:18 am »
При теб съвпадът на тр. СЛВ с Юпитер се случва на границата на 2 и 3-ти дом, Марая. Предполагам, че ще вложиш средства в някакъв курс за самоусъвършенстване и придобиване на допълнителна квалификация в тривиалния смисъл, тъй като пр. Венера ти управлява 6-ти дом. Това ще ти донесе лично удовлетворение. Възможни са и публикации, а също и придобиване на млади помощници от женски пол в работата.

колкото до управителите на водолей (без значение в кой дом се намира посоченият знак) те са в опозиция в мунданен план (Уран и Сатурн), но това са фактори, независещи от нас, на които ние не можем да влияем пряко. В твоята (а и в моята карта) тази опозиция се повтаря обърната.

Аз те съветвам да се въздържаш от задгранични пътувания и командировки, докато СЛВ не влезе в твоя 2-ри дом, което ще стане малко след посочения от теб период. (СЛВ и Юпитер се разминават, понеже се движат в противоположни посоки). След като се разпадне съвпада, възелът ще навлезе във 2-ри дом, а Юпитер ще продължи ингреса си в 3-ти. тогава вече може да предприемаш далечни пътувания. Още повече, че тр.Юпитер ще направи секстил с твоето Слънце, което управлява 9-ти дом, този аспект подпомага рекламата. Планираните рекламни кампании през този период ще бъдат успешни.

Юпитер по някое време ще направи квадратура с наталната ти Луна в Телец-управителка на твоя 8-ми дом (парите на партньорите). Докато трае квадратурата на Юпитер с Луна недей да вземаш заеми от банки, побързай да си платиш данъците, преди квадратурата да стане точна и уреди всички въпроси, свързани с 8-ми дом (застраховки и др).

Докато СЛВ транзитира през 2-ри дом не бива да разчитаме на парите на партньорите, а на самите себе си. Парите, които идват при нас по това време са чисти, предложени са от кармата. Те ни се полагат кармично. Даже, ако наложи да се откажем изцяло от финансовата подкрепа на партньора през този период, това ще ни се върне след време под формата на по-голяма финансова независимост.
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 12:03:17 pm от Nebesna »

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 17, 2009, 06:38:59 am »

[/quote] Зависи какви аспекти прави управителя на 3 дом,както и към Юпитер.Още не съм се събудила добре,та ми е трудно да мисля. ;D Но съвпадът на тр.Юпитер с пр. Венера трябва да донесе хубави събития.И пак зависи Венера кой дом ти управлява и има ли други аспекти към този съвпад?Може да има хубави събития при роднини,да подпишеш договор,който да ти носи дивиденти,да срещнеш стар приятел или съученик/ретро Меркурий/,да си купиш кола,но не по-рано от 1 февруари/за да стане директен Мерка/.Някой може да допълни още нещо.  ;D
[/quote](
привет скарлетка :),както винаги мила и любезна.на въпроса ,управителя на 3-ти дом ми е уран,прави ми тригони с луната ,марс и съвпад в 10-дом с мс и плутон.това в натала.м/у уран и юпито имам 80гр. и това в натала.в момента уран е на тригон от нат.нептун и на 100гр.от нат.юпитер.
венера ми управлява 11-ти и е управител на дсц.,лежи /полегнала е тодорка/ ;D във 2-ри натален,в козирог-на трон по дом ,но в заточение
абе скарлетка,не може ли да е някоя л и б о ф с колега?хайде помисли моля те.....,това го можеш перфектно :P :-*

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Януари 17, 2009, 07:41:42 am »
абе скарлетка,не може ли да е някоя л и б о ф с колега?хайде помисли моля те.....,това го можеш перфектно :P :-*

maraj,че само аз ли мога да мисля бе,мило? Сутрин главата ми е като пробито канче.Лягам с мислене,ставам с мислене.Сега излизам по работа и ще се върна чак на обяд.И ме чакат куп задачи.Не мога да обещая кога точно ще мога да помисля над твоята карта.Ако някой има време и желание,нека се включи. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Януари 17, 2009, 07:45:49 am »

maraj,че само аз ли мога да мисля бе,мило? Сутрин главата ми е като пробито канче.Лягам с мислене,ставам с мислене.Сега излизам по работа и ще се върна чак на обяд.И ме чакат куп задачи.Не мога да обещая кога точно ще мога да помисля над твоята карта.Ако някой има време и желание,нека се включи. ;D
като можеш ,хич не го бързам,не че не го мисля,ама нали знаеш,иска ми се потвърждение.хубавото е ,че всеки мисли различно!успешен ден!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Януари 18, 2009, 03:33:47 pm »
За да не повдигам отново темата на mamma_mia, предпочитам да го напиша тук, а пък и според мен тук му е мястото на този коментар. 

Mamma_mia, позволих си да погледна картата ти. Всъщност Nebesna вече ти спомена за транзита на ретроградните Сатурн и Меркурий през въздушни домове в хороскопа ти. И, както знаеш, това са "домове на отношенията".

Обърнах внимание, че Юпитер и Меркурий в момента ти минават точно през ДС и разположения там Северен лунен възел. Ретроградността на Меркурий предполага, че може би моментът е подходящ да се замислиш върху нещо, върху което досега не бе обръщала достатъчно внимание. Там, където участва Северният възел на Луната, енергията добива фокус, търси външна изява. Водолей, разположен на Десцендента ти, е надличностен, имперсонален знак, т.е. неговият призив е да се развие дух на екипност, приобщаване и същевременно зачитане личните граници на всеки отделен член на екипа, а не да тропаш "по лъвски" с краче или да действаш с методична "телешка" припряност.

Това, към което призовава този транзит, може би е де се научиш да подхождаш по-обективно към хората и ситуациите и въобще към общуването ти с групи от съмишленици, всеки от които е уникален и има различен от твоя начин на мислене, възприятие, светоглед и, в крайна сметка, емоционалност. Юпитер и Меркурий в съвпад със Северния възел на Десцендента призовават към повече безпристрастност, емоционална дистанцираност в общуването с другите. За изгряващия Лъв е характерно да търси внимание и да приема като лична обида, ако вниманието, което е очаквал да получи, му бъде отказано. Лъвът се отличава с висока степен на лоялност, но понякога очакванията са му твърде високи и без да иска обсебва хората, които чувства по някакъв начин близки.

Преекспонирайки единия полюс, автоматично пренебрегваш другия и го изживяваш "в сянка", т.е. посредством общуването с другите и техните реакции спрямо теб. Моят съвет е да се опиташ да разбереш и отсрещната страна, особено ако държиш да бъдеш приета в дадена група. Интеграцията в дадена група, колектив, общност предполага да развиеш умение да спазваш неписаните правила, възприетия начин на комуникация, за да можеш по някакъв начин да се 'впишеш' в групата, да бъдеш в нея, а не извън/над нея. Защото, разбери, всеки от тях притежава индивидуалност и не можеш да очакваш от всички да реагират по начина, по който ти би реагирала или би искала да реагират. Законът на екипността гласи да се уважава различността на всеки един член от екипа и тогава може би няма да се учудваш защо един твой постинг може да породи толкова различни, противоречиви реакции.
Надявам се да не приемеш приятелския ми съвет като обида.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.