Здравей Гост

аспекти към лунните възли

• 151 Отговора
  • 41596 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: аспекти към лунните възли
« Отговор #40 -: Март 18, 2009, 07:42:47 pm »
Лично аз не работя така,че да разделям планетите на бенефици или малефици-гледам всяка планета като такава която може да си прояви силата или е ограничена,отделно как си я изявява.

Ако имаш квадрати и опозиции на Юпитер към Венера и Марс примерно /не визирам Небесна/ и извенете ме за комичното сравнение, се гътнеш от лакомия,прекаляване в храненето или секса (задушаване,венерическа болест или друго),то голям "бенефик" ще да е  ;D Наградата е задгробния живот  :P Разбира се тук най-вероятно ще са замесени и домовете на края,но все нещо ще ги задейства и това е аспекта и управителя+природата на планетите.Един добре поставен Юпитер сигурно ще обича да си угажда,ще иска най-доброто или в повече количества и една от възможностите е да развие дори и мания спрямо задоволяване на желанията си.Не че това е единствената му проява, но не му трябва да е слаб като статус за да не успее да си я изяви.

В западната астрология подобни препратки към малефици и бенефици от древната и твърдения от сорта на Юпитерови напрегнати аспекти не са зловредни,не се разпростират навсякъде и от всеки.В миналото да си бил сит и дебел е било "благословия",пищния живот срещу духовния,социалната срещу божествената власт и т.н.За това един Сатурн за един крал може и да не е особено приятна планетка  ;D В астрологията няма планета която да прави някакво изключение от закона за проявлението в материята като знак + или -.Просто хората ценят някои неща повече от други-в зависимост от епохата и мястото;а индивидуалистите дори и не покрай епохата и мястото  ;)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #41 -: Март 18, 2009, 08:12:02 pm »
Някой да е чел Alexander Volguine - Lunar Astrology ? :)

Да, имам тази книжка на руски.

Аз съм я чела (имам я в PDF на англ, ако някой я иска - изданието от 1936 в САЩ) и мисля, че е най-систематизираната книга, която съм чела, за Лунните "стоенки" - къде са 27, къде 28, 29, каква интерпретация имат в Индия, Китай, арабския свят, древния европейски и тн..... защо Лунния календар също е ценен, за всяка планета.... а и за Hecate (на БГ май е Хеката) само там съм чела. Да вземем да пуснем една тема за Лунна астрология, а? Питам за да не заливаме форума с теми :)
Да видим всъщност до колко е важна и Лунната карта, какво ще е лунна карта за сидерален хороскоп, транзитите как ще гледаме....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Март 18, 2009, 08:20:35 pm »
Да вземем да пуснем една тема за Лунна астрология, а? Питам за да не заливаме форума с теми :)
Между другото, имах такава идея още преди няколко месеца. Прочела си ми мислите.  :)
Но за съжаление така и не успях да я реализирам... Вече нямам физическа възможност нито да пиша материали за форума, нито да се включвам адекватно в повечето теми. Транзитен Сатурн в 10 дом...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #43 -: Март 18, 2009, 08:30:24 pm »

Аз съм я чела (имам я в PDF на англ, ако някой я иска - изданието от 1936 в САЩ) и мисля, че е най-систематизираната книга, която съм чела, за Лунните "стоенки" - къде са 27, къде 28, 29, каква интерпретация имат в Индия, Китай, арабския свят, древния европейски и тн..... защо Лунния календар също е ценен, за всяка планета.... а и за Hecate (на БГ май е Хеката) само там съм чела. Да вземем да пуснем една тема за Лунна астрология, а? Питам за да не заливаме форума с теми :)
Да видим всъщност до колко е важна и Лунната карта, какво ще е лунна карта за сидерален хороскоп, транзитите как ще гледаме....

това ще да е много интересна книжка, но английския го знам колкото да си изпрося пердаха някъде  ;D ;D ;D  виж с руския съм доста по на ти  :P 

а някакви идеи да се намери книжката тук /дори и в превод на бг  ::) /...

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #44 -: Март 18, 2009, 08:33:58 pm »
О :( това е много зле... защото по мои наблюдения ти си най-големия специалист тук по Ведическа и съответно Лунна астрология.
Аз също си мислех да преведа част от книгата (въпреки, че в моя предговор пише, че имало нелегален превод на БГ, още преди Втората световна война ????? ...после да каже някой, че нямаме традиции в астрологията....) обаче не знам с какво време ще разполагам, а ми се иска да са "пълноценни" с важна инфо темите във форума...

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Март 18, 2009, 08:35:35 pm »

Цитат
Ако имаш квадрати и опозиции на Юпитер към Венера и Марс примерно /не визирам Небесна/ и извенете ме за комичното сравнение, се гътнеш от лакомия,прекаляване в храненето или секса (задушаване,венерическа болест или друго),то голям "бенефик" ще да е  ;D Наградата е задгробния живот  :P

Ще се гътна ами, и още как.  ;D Юпитер при мен е включен в голям воден тригон с Нептун и Сатурн - нося си се по течението на връзките и комуникациите, при това съвсем сериозно (сатурн) и нямам търпение да натрупам колкото се може повече информация и да я споделям с другите. Това никак даже не ме затормозява. Марс, който е практично ориентиран в 10-ти дом, чрез квадрата си към Юпитер, не се задоволява само с безкрайни разговори и ме изважда от този водовъртеж, понеже търси практико-приложна реализация. Юпитер (т.е. "Аз", Асцендента) има толкова много идеи и планове за грандиозни проекти....  Обаче, все внимавам да не отхапя по-голям залък, отколкото мога да преглътна. Един мой приятел обича да се шегува по този повод: "Маймуната, преди да изяде портокала, си го мери на задника!" Нещо такова се получава. В случая Марс във Везни (макар и да е пректичен в 10-ти дом), все пак си е мързеливичък и префинен (някак изнежен). Не му достига физическа енергия и не издържа пряката конкуренция. Квадратът с Юпитер предизвиква неикономично изразходване на енергията. Има моменти, когато се прибирам в къщи изцедена като лимон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Март 18, 2009, 09:50:02 pm »
Аз също си мислех да преведа част от книгата (въпреки, че в моя предговор пише, че имало нелегален превод на БГ, още преди Втората световна война ????? ...после да каже някой, че нямаме традиции в астрологията....)

Много ми се ще да преведа някоя астрологична книга, но всичко е въпрос на връзки с издателства. Би било добра идея да се направи от екип от двама-трима астролози. Но процедурата е тромава: от една страна издателството преценява какъв тип астрология да се превежда (трябва да се търси от масовия читател), от друга страна е трудно да се свържеш с автора за авторски права, ако решиш сам да превеждаш, а и трябва да се търси редактор, който да разбира и от астрология...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #47 -: Март 18, 2009, 10:00:16 pm »
Аз също си мислех да преведа част от книгата (въпреки, че в моя предговор пише, че имало нелегален превод на БГ, още преди Втората световна война ????? ...после да каже някой, че нямаме традиции в астрологията....)

Много ми се ще да преведа някоя астрологична книга, но всичко е въпрос на връзки с издателства. Би било добра идея да се направи от екип от двама-трима астролози. Но процедурата е тромава: от една страна издателството преценява какъв тип астрология да се превежда (трябва да се търси от масовия читател), от друга страна е трудно да се свържеш с автора за авторски права, ако решиш сам да превеждаш, а и трябва да се търси редактор, който да разбира и от астрология...

О...аз имах предвид части на книги като тази (ценна според мен....затова и питах да видя друго мнение) за нас си тук, домашно-форумна употреба, аз изобщо нямам квалификация на преводач, въпреки, че за астрология може и да се оправя :),защотот знам термините :) 
Може и части от нея и наши анализи да се качат на самия сайт...тук има теми, ако се синтезират има страхотни анализи вътре...
« Последна редакция: Март 18, 2009, 10:06:14 pm от Jd_K »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Март 18, 2009, 10:05:50 pm »
О...аз имах предвид части на книги като тази (ценна според мен....затова и питах да видя друго мнение) за нас си тук, домашно-форумна употреба...

О, да, навремето се занимавах много с благотвотителност. Разбрах те какво си имала предвид.
Жива и здрава да си, щом имаш напълно безкористно желание да реализираш тази идея.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #49 -: Март 18, 2009, 10:08:22 pm »
хахах :) кво да се прави пълен 2-ри дом, трябва все да давам....а то имам ного работа от желанието до реализация. Обаче книгата наистина е хубава, за Луничката....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Март 18, 2009, 10:31:48 pm »
хахах :) кво да се прави пълен 2-ри дом, трябва все да давам....

Е, да, това е една от възможностите. Избрала си по-добрата.  :)
Познавам и доста стелиуми във втори дом, които все още циклят върху "колко и какво ще получа?".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #51 -: Март 18, 2009, 10:58:09 pm »
Хе, и аз съм със стелиум във втори дом.
Навремето що откъси от книги, резюмета от най-важното и т.н. съм превела...Аз вкарах Верищагин на български, естествено всичко по форумите, неофициално, ма след години като се появиха книгите му, рекох - Ха добър ден, ние от години го познаваме.
Хъбард да не говорим, все още по нета на български го има само в мои преводи, Трансърфинга също превеждах година две преди официалните преводи...имах време... ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #52 -: Март 19, 2009, 01:14:33 pm »

не ми е работа да се бъркам в този ви разговор,но освен ,че е важно да има качественни книги на пазара,е много важно как са преведени.има много астролози , които искат ,а не могат и такива ,които могат , а не искат.като някой от тях го правят от ревност към знанията си.
ревнивото пазене на знания не коренспондира с философията на астрологията.още повече по време на ерата на водолейте!
а ти лили с твойте сериозни и задълбочени послания по ведическа астрология си безценен консултант.
не си пести знанията ,направи го! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 19, 2009, 01:33:12 pm »
има много астролози , които искат ,а не могат и такива ,които могат , а не искат.като някой от тях го правят от ревност към знанията си.
ревнивото пазене на знания не коренспондира с философията на астрологията.още повече по време на ерата на водолейте!

Това, че пазарът на астрологична литература в превод на български е доста оскъден и не предлага големи възможности, е вярно. Но не знам защо, maraj, го свързваш с ревниво (свидливо) пазене на знания. Търсенето определя предлагането! Това, което се превежда и издава, трябва да бъде рентабилно, т.е. да е достатъчно търсено от масовия читател, да се продава и да носи печалби. Специализирана астрологична литература на високо професионално ниво не се търси масово в България, не че няма нужда от такава де. Но това вече е друг въпрос. Вероятно българският астро потребител все още не е узрял за друг тип литература, по-различна от масово предлаганата. Или според теб такава литература не се превежда и издава целенасочено? Според мен наличието на професионална литература не би ощетило всички онези астролози, които си изкарват прехраната с преподаване (курсове), лекции и семинари. По-вероятно е издателствата да са преценили, че няма достатъчно търсене и затова пазарът на предлагането на астрологична литература остава свит. Но не можем да не отчетем факта, че периодично се появяват нови заглавия - е, да, предимно по астропсихология, но и това е нещо!

Цитат
с твойте сериозни и задълбочени послания по ведическа астрология

Хм, тук не бих се съгласила. Така ти се струва, защото повечето колеги във форума не се занимават с индийска астрология. Затова всеки, който притежава дори начални познания, ви се струва много знаещ... А не е така, едва в началото съм.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Март 19, 2009, 03:03:54 pm »
Като човек, който по един или друг начин е близък до издателския "бизнес" , ще ви кажа, че това неможе да бъде издадено в тираж повече от 1000 броя. По-реалистичният вариант е 300 бр., като и те ще се продават дъъъълго време (освен ако не се предлагат по семинари, курсове и т.н. маркетингови трикове). От само себе си се налага изводът, че това си е благотворително занимание.
книгите по астрология имат свойта таргет група и не е възможно тираж от 300бр.да се продава дълго.напротив ще се продадът много бързо , а и астрологията го подкрепя-все пак юпи е във водолей. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:аспекти към лунните възли
« Отговор #55 -: Ноември 21, 2009, 09:59:54 pm »
тук сме писали за малефици и бенефици.....

*

Helo

« Отговор #56 -: Ноември 21, 2009, 10:21:22 pm »

Ако имаш квадрати и опозиции на Юпитер към Венера и Марс примерно /не визирам Небесна/ и извенете ме за комичното сравнение, се гътнеш от лакомия,прекаляване в храненето или секса (задушаване,венерическа болест или друго),то голям "бенефик" ще да е  ;D

Аз не знам от кога, но със сигурност от лятото имам квадратура на Юпитер към Венера и Марс едновременно. Не съм се гътнала нито от секс за съжаление  ;D нито от преяждане или прекаляване с друго. Иначе нямам желание да се главоболя и да се напрягам, а гледам само да върша това, което ми доставя удоволствие. И не съм надебеляла заради аспектите.  ::)

Иначе сега транзитният Сатурн като ми е в квадратура към Луната и Нептун в съвпад, а транзитният Марс като ми е в квадратура към Марс и Сатурн в съвпад, голям мързел ме е налегнал. Мързи ме даже да пиша в блога си.  ::)

И имам едно желание да правя само неща, които са ми интересни.
« Последна редакция: Ноември 21, 2009, 10:28:15 pm от . »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #57 -: Ноември 21, 2009, 11:42:44 pm »
 имате ли впечатления как се изразяват квадратурите по възли,  как усещате тяхната роля  ?
не на теория:)
« Последна редакция: Ноември 21, 2009, 11:58:17 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Ноември 22, 2009, 12:30:23 am »
имате ли впечатления как се изразяват квадратурите по възли,  как усещате тяхната роля  ?

имам юлв в 1-ви стрелец и слв в 7-ми близнаци.когато транзитния ги квадратира се появи люов,която не сам о4аквала.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #59 -: Ноември 22, 2009, 08:12:40 pm »

Квадрат на транзитен към натален възел ли или тр планета към натален възел е въпросът?Че не мога да разбера..