Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179130 Прегледи
*

Nebesna

Показатели за брак
« -: Август 28, 2008, 12:12:17 am »
Някой ще се наеме ли да ми каже, дали има показатели за втори брак в тази карта? Човекът има вече зад гърба си един брак...Аз не съм много на "ти" с производните домове.

[/img]

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Показатели за брак
« Отговор #1 -: Август 28, 2008, 12:14:59 am »
доколкото знам за втори брак се гледа 9-ти,за трети11-ти,за 4-ти 1-ви

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Август 28, 2008, 12:16:08 am »
Жалко, не можах да кача картата. Датата е: 09.02.1967, 43N12, 27E55, 8:20 часа.
Що не може да се качват карти в тоя форум !?

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Август 28, 2008, 12:49:26 am »
и аз не знам.къде си родена?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Август 28, 2008, 01:01:21 am »
и аз не знам.къде си родена?

Мястото е Варна

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Август 28, 2008, 01:55:42 am »
 :) ;)
« Последна редакция: Август 28, 2008, 03:19:04 am от maraj »

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 28, 2008, 03:16:12 am »
явноо съм уморена,но....сега я погледнах иииииииии.....уран на дсц носи промяна бърза и внезапна.плутон сочи,че това е най-големият ръст в живота на човека,а именно 7-ми дом.привличаш мъже,или с тъмни сили или политици или велики манипулатори ,които миришат на секс ;)в 12 дом се намира слънце,луна ,меркурий и венера при това последните 2 са в риби.горката венера ,аз не я харесвам тук.много дава,малко получава ,а всичко заслужава.но съм чувала ,че и луната в 12-ти нат.дом носи индикация за брак в чужбина.просто по-практично разсъждение.другото което съм чула,НЕ съм сигурна ,колкото планети има до слънцето толкова са и браковете.НЕ Е ПрОВЕрЕНО!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Август 28, 2008, 11:23:17 am »
Някой ще се наеме ли да ми каже, дали има показатели за втори брак в тази карта? Човекът има вече зад гърба си един брак...

Доколкото разбирам, става реч за твоята карта  :)
Само един уточняващ въпрос, ако може.
Имаш предвид, че имаш вече един прекратен брак зад гърба си или просто питаш от любопитство дали е заложена вероятност за втори такъв (хипотетично)?

Според мен в тази карта наистина не е изключено да има възможност за повече от един брак.
Първо, оста АС-DC е в мутабелни знаци.
Новолунието в картата също може да бъде индикация за повече от един брак.
Мисля, че съвпадът на Уран и Плутон в първата третина на 7 дом символизира първия брачен партньор. Допълнителна информация дава и позицията на Меркурий, господаря на DC. Има съвпад с екзалтирала Венера, при това Венера е косигнификатор на 7 дом (интерсептирани Везни), но самият той е в заточение.
Мисля, че Венера и Марс в картата могат да символизират втория брачен партньор, ако някога срещнеш такъв. Диспозиторът на Венера е Юпитер и той също трябва да се вземе под внимание. Включен е в голям воден тригон със Сатурн в АС и Нептун (вторият диспозитор на Венера).
От изброените дотук фактори мога да предположа, че вторият брак (ако някога се стигне до такъв) може да се окаже по-сполучлив и по-щастлив.

В индийската карта сигнификатори на брачния партньор са:
- Венера като естествен сигнификатор
- Слънцето като господар на 7 дом в твоята карта
- Юпитер - сигнификатор на партньора (и даракарака в твоята карта).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Август 28, 2008, 07:39:30 pm »
Някой ще се наеме ли да ми каже, дали има показатели за втори брак в тази карта? Човекът има вече зад гърба си един брак...

Доколкото разбирам, става реч за твоята карта  :)
Само един уточняващ въпрос, ако може.
Имаш предвид, че имаш вече един прекратен брак зад гърба си или просто питаш от любопитство дали е заложена вероятност за втори такъв (хипотетично)?

От изброените дотук фактори мога да предположа, че вторият брак (ако някога се стигне до такъв) може да се окаже по-сполучлив и по-щастлив.

Да, става дума за моята карта. Имам един брак зад гърба си, който продължи 15 години - резултатът е една прекрасна дъщеря, която обожаваме. Но пустия му Уран (при мен на Десцендента, а при него - в опозиция на Слънцето, което управлява неговия 7-ми дом). В синастрията имаме Слънце (мъж) в съвпад с Венера (жена) в Риби. Слънцето управлява неговия Десцендент в Лъв, а Венера при мен управлява интерсептираните Везни в 7-ми дом. Разводът настъпи, когато транзитиращият Уран премина в Риби в точен съвпад на синатричните Слънце/Венера. Разбира се имаше и други показатели - транзитиращ Плутон в Стрелец направи тао-квадрат с оста ми Асц-Десц.
И т.н.  :( Все повече се убеждавам в силата на синастрията, и че всичко е предопределено. Аз обичам семейството. С моя Юпитер в Рак мечтая за голямо семейство, за пълна къща с деца и ....внуци. Но така и не се реших на второ дете.

Благодаря, Лили че ме обнадежди. Надявам се вторият да е по-успешен. С този Уран на десцендента направо се чувствах като "белязана".     :( ::) :P :P :P :P :P :P
« Последна редакция: Август 28, 2008, 07:48:31 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Август 28, 2008, 07:47:01 pm »
привличаш мъже,или с тъмни сили или политици или велики манипулатори ,които миришат на секс ;)в 12 дом се намира слънце,луна ,меркурий и венера при това последните 2 са в риби.горката венера ,аз не я харесвам тук.много дава,малко получава ,а всичко заслужава.но съм чувала ,че и луната в 12-ти нат.дом носи индикация за брак в чужбина.просто по-практично разсъждение.другото което съм чула,НЕ съм сигурна ,колкото планети има до слънцето толкова са и браковете.НЕ Е ПрОВЕрЕНО!

Да, вярно. Привличам мъже с власт. А и с Луна в 12-ти дом все повече се привличам от емигранти (Варна е пълна с чужденци, които са се преселили тук). Но едва ли ще емигрирам. Ако живеем тук, може. Юпитер в Рак е много родолюбив и трудно се откъсва от корените. Благодаря ти, че погледна картата ми. :) :) :) :) :) :)

« Отговор #10 -: Август 28, 2008, 08:07:42 pm »
Що не може да се качват карти в тоя форум !?

Може. Тук съм го обяснила:

Как да кача картите?

Ето това е хостинг сайт. http://imageshack.us/

1. Първо прехвърляш картата в Paint с Ctrl + Prt Scr  и я сейвваш в JPЕG формат
2. Качваш я в този или подобен сайт
3. В самия сайт използваш опцията "Директен линк към снимката"

Успех  ;)

Тук в допълнителните опции не видях да има възможност за директно казване от компютъра.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 28, 2008, 08:26:43 pm »
БЛАГОДАРЯ АВРОРА!
Ще пробвам и по този начин. :P :P :P :P :P :P :P

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Октомври 30, 2008, 08:40:33 pm »
Слагам картите на мой приятел, който много иска да се ожени и да има деца. Той е много добра "партия", но все не може да намери "своята половинка" и напоследък много страда. Не е женкар и бройкаджия, добър професионалист и много заможен, но.....

Това за Луната в съвпад с Десц., зная че ще ми го напомните. Отсега да ви кажа, че сте прави. А мислите ли , че Уран в съвпад с Луна може да се изтълкува като "символично освобождаване от майката" ?

Моля, който има време и желае да погледне картите и да напише каквото вижда. Ще се ожени ли въобще и ще има ли собствени деца? Благодаря ви. Ole

Първата карта е натална, а втората е с транзитите+прогресии за януари 2009 г.

натал: http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/Natal_Brani.gif

Транзити+прогресии: http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/astro_245gw_52_brani_20091165733119.gif

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Октомври 30, 2008, 09:22:53 pm »
Не знам защо точно за 1.1.2009 година е прогресивната карта,но транзитния Уран наближава рождената Луна в 7 дом,а транзитния Сатурн -рождения Юпитер/съупр. на 7 дом/.Прогресивното Слънце съвпада с рождения Нептун/упр. на 7 дом/.Има възможност бързо да се влюби и да се ожени.Транзитният Юпитер пък влиза в 5 дом.
 Луната по принцип,освен с майката,се свързва и със съпругата,а Венера-с любовницата.Не,че не може да има внезапна раздяла и с майката.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Октомври 30, 2008, 09:42:32 pm »
Не знам защо точно за 1.1.2009 година е прогресивната карта,но транзитния Уран наближава рождената Луна в 7 дом,а транзитния Сатурн -рождения Юпитер/съупр. на 7 дом/.Прогресивното Слънце съвпада с рождения Нептун/упр. на 7 дом/.Има възможност бързо да се влюби и да се ожени.Транзитният Юпитер пък влиза в 5 дом.
 Луната по принцип,освен с майката,се свързва и със съпругата,а Венера-с любовницата.Не,че не може да има внезапна раздяла и с майката.

Благодаря, Скарлет! Той много се съветва с майка си и много избира. Тя е негов съветник (Луна в 7-ми дом) и отстрани изглежда така, все едно е женен за майка си. Та затова си помислих, че може да се "раздели" от влиянието на майка си, когато Уран транзитира през Луната му. Не че ще я напусне в буквалния смисъл. Тя е много фин и кротък човек, не е властна, но много му влияе на избора. Те са партньори и приятели, споделят си. Баща му е починал и той е поел грижата за семейството. Те са родени на една и съща дата. Слънцата им са в съвпад с неговия ЮЛВ. Може да е била за него "водач" още от предишни животи ?!?!?!?!?

А датата на прогресията избрах произволно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Октомври 30, 2008, 10:57:28 pm »

Благодаря, Скарлет! Той много се съветва с майка си и много избира. Тя е негов съветник (Луна в 7-ми дом) и отстрани изглежда така, все едно е женен за майка си. Та затова си помислих, че може да се "раздели" от влиянието на майка си, когато Уран транзитира през Луната му. Не че ще я напусне в буквалния смисъл. Тя е много фин и кротък човек, не е властна, но много му влияе на избора. Те са партньори и приятели, споделят си. Баща му е починал и той е поел грижата за семейството. Те са родени на една и съща дата. Слънцата им са в съвпад с неговия ЮЛВ. Може да е била за него "водач" още от предишни животи ?!?!?!?!?

А датата на прогресията избрах произволно.

привет и от мен небесна!
това,което ме впечатли е възела,луната и хирон в седми дом.транзита на уран през хирон, няма да е лек още повече ,че говорим за 7-ми дом и натоварения 1-ви.съвпада на уран с луната,ме навежда на мисълта,че той изведнъж рязко и внезапно ще промени отношението си към жените,но освен ,майка и жена,луната е и психика.ограниченията ще настъпят тогава,когато сатурн ще направи съвпад с юпитер,но малко преди този период ще премине през асц.
мисля,че няма да има брак тази година,или ако има такъв жената ще бъде или по-възрастна или по-зряла.
много романтика,възвишени чувства и карма има в дома на сърцето. :)при жените е задължителна инидикация за деца транзита на възела през 5-ти дом.при мъжете не знам.какво ли ще се случи при квадратурата му.ще споделиш нали? :)

*

Инти

• 2068
« Отговор #16 -: Октомври 31, 2008, 12:00:35 am »
Небесна, относно въпросът ти за потенциален втори брак, има индикация от северният ти възел в съвпад с ИЦ по дирекция, не толкова като узаконяване на връзка, колкото като създаване на семейно гнездо, но тъй като този съвпад образува тау квадрат към наталните Хирон и Уран, може да не се чувстваш добре да изиграеш наново тази роля, тъй като ще я усещаш като застрашаване на твоята независимост ( Уран в 7ми дом) и може  да не резонира с твоята душевност( Хирон 1ви дом).

В наталният ти хороскоп Марс се намира в градус Анарета, който се води критичен, а и е в интерсептиран знак Везни, образуващ квадрат към Юнона, която също е фактор,когато разглеждаме обвързване и взаимооотношения. При този аспект вероятно усещаш сблъсък , конфликти и опити за надмощие от страна на партньора.
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 01:22:58 am от Asaia »

*

Инти

• 2068
« Отговор #17 -: Октомври 31, 2008, 01:15:22 am »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1762.45.html

Тук Синухе, много добре е описал по кои астрологични домове се разглежда втория брак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Октомври 31, 2008, 10:45:09 am »
Влиянието на транзитния Уран през нат. Луна няма как да не се отрази. Освен, че се случва в ъглов дом, в радикса Луната също има мажорен аспект с Уран (опозиция, макар и в различни знаци).
Също така, Луната е в опозиция с Юпитер и Плутон, което предполага силно влияние от страна на майката; Юпитер управлява IC в радикса - майката е своего рода и ментор, и съдник в живота на този мъж, независимо от привидната й мекота.
Позицията на Слънцето и Сатурн е проблематична от гледна точка на есенциалния статус. Може би това обяснява по-слабата му връзка с бащата, усещането за "липса". Слънцето е в падение и се намира в сянката на Кету, Сатурн също е в падение (в 8 дом) и е ретрограден. Господарят на МС (ако приемем, че сигнифицира бащата) е ретрограден. Също така, от гледна точка на астропсихологията, може да се приеме, че Юпитер, Плутон и Уран в опозиция към натална Луна символизират енергиите, с които майката се е конфронтирала по някакъв начин (съзнателно или несъзнателно) и предпочита да ги "живее" чрез детето си, респ. съзнателната идентификация на родения се свързва с тези три планети, разположени в Асцендента (а несъзнателната - с майката и нейната силна, но объркана емоционалност; тоест е възможно тя самата да не е била много наясно с чувствата, които изпитва, със силата на емоциите).

Ако разгледаме картата по индийска система, нещата могат да бъдат видени под друг ъгъл.
Първо, Юпитер е в много добра позиция - намира се в Лагна в Лъв, в един знак с Марс. В индийската астрология те са от една група и бенефикът Юпитер тушира злотворното въздействие на Марс, макар че в случая имаме куджа (манглик) доша, за която се счита, че внася напрежение в брака и в отношенията с партньора. Освен това и Юпитер, и Марс управляват тригонални домове, затова влиянието им е по-скоро благотворно; Марс управлява ъглов дом и в този случай малефичното му влияние също се тушира.
Венера е естественият сигнификатор на партньорството в мъжка карта, в случая тя е силна, намира се в собствен знак (Везни). Луната в тази карта е даракарака, т.е. косигнификатор на партньора (половинката), Сатурн управлява 7 дом, т.е. също се явява сигнификатор. Сатурн е атмакарака, т.е. сигнификатор на духа; негов подгласник (аятмакарака) е Юпитер; арудха лагна е във Везни.
Второ, аспект между Луна и Юпитер вече няма.
Луната остава в знака Риби и преминава в 8 дом, в един знак с Раху и Сатурн (естествени малефици); Марс хвърля аспект към тях. Луна в 8 дом внася разрушение в дома, който управлява, в случая това е 12 дом; и двата дома се свързват с мокша (вече обясних какво означава); мокша може да символизира и отказ от някои неща, които силно желаем. От друга страна това може да символизира и загубата на съпруг за майката на родения.
Между другото, майката на родения сключва ли брак (обвързва ли се трайно с друг мъж) след смъртта на бащата?

Слънцето, след отчитане на прецесията, е в Дева и в съвпад с Кету. Приема се, че мъжът е роден по пълнолуние, а тогава Луната има най-голяма сила. На прима виста мога да кажа, че е възможно мъжът да претърпи много трансформативни преживявания в партньорската сфера. Но за повече информация трябва да се анализира деветата хармоника (навамша).

В навамшата две планети имат специални достойнства или т.нар. варготама - това са Марс и Сатурн. Луната и Юпитер се намират в собствен знак.
Слънцето в навамшата се намира в 7 дом, която позиция предполага, че ранният брак не би бил особено препоръчителен за този господин. Слънце в 7 дом символично "изгаря" партньора. Същото становище се потвърждава и от аспекта между Венера и Марс (в срещуположни знаци), макар че съвпадът помежду им би имал по-силно влияние.
Освен това Сатурн (варготама) се намира в 4 дом (майка, дом, щастие в дома и семейството), в ъглова позиция спрямо Слънцето в 7 дом и Меркурий/Юпитер в 1ви; Марс хвърля аспект към Сатурн и 4 дом. Марс също е варготама, а влиянието му е смесено в този хороскоп. От една страна намира се в 9 дом (дхарма) и управлява тригонален дом, какъвто е пети, и получава аспект от Юпитер, но от друга страна управлява и 12 дом, при това хвърля аспект към този дом и към Раху. Сатурн хвърля аспект към Лагна и разположените в нея Меркурий/Юпитер, което предполага силно влияние на семейството върху живота на родения. Луната в навамшата също се намира в 8 дом, както в основната карта. Луната и Сатурн получават аспект от Раху, разположен в 12 дом. Трите дома - 4ти, 8ми и 12ти - се свързват с мокша... Общо взето, тази карта предполага доста бурен живот, изпълнен с промени...

« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 11:16:16 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Октомври 31, 2008, 11:48:08 am »
Понеже Nebesna спомена за господина, че е добър и преуспял професионалист, разгледах набързо и десетата хармоника (карта, която се свързва с кариерата, статуса и професионалния успех).
Интересното е, че и в трите карти - в Rasi (наталната), в D9 и D10 - има повтаряща се позиция на Юпитер в изгряващия знак. В навамшата Юпитер и Меркурий са разположени в знака на лагна, където и двете планети имат достойнства (дирекционна сила).
Освен това в D10 господарят на лагна (Венера) се намира в екзалтация, при това в рецепция с Юпитер. Меркурий се намира в един знак с Марс в 8 дом, и двете планети получават аспект от Раху, което може да предполага и остър като бръснач ум. Марс хвърля аспект към господаря на лагна. Сатурн, който управлява 9ти и 10ти дом в картата, хвърля аспект към Лагна/Юпитер, а също към Слънце/Кету в 6 дом; това може да предполага заемане на ръководна позиция в професията или най-малкото ще се ползва с респект и уважение на професионално поприще. Юпитер и Сатурн се намират в ъглови домове спрямо Луната. Екзалтирала Венера (госп. на лагна) в 11 дом предполага светски успехи.
Между другото, професията на родения има ли нещо общо със закона, правото, адвокатурата или с интелектуалния труд? Или нещо свързано с финансовата сфера, имуществените отношения?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.