Кой каквото иска да гледа.
Аз си имам своя система, работя по ведическата, тя ми е достатъчна.

При всички положения аспектите на светилата играят роля, но не върху бройката, а върху астрологичните типажи, които привличаме, които ни отразяват и резонират с нас.
Значение има и у7, и планетите, които имат достойнства в знака на ДС, както и естествените сигнификатори - Слънце и Марс в женска карта, Луна и Венера в мъжка. Ако в 7 дом има планета, тя също може да олицетворява част от качествата, които притежава брачният партньор, а и по принцип по-важните мъже в живота ни - тази планета може да е поставена на фокус в хороскопа на половинката или знаците, с които е свързана. Планета в 7 дом може да има връзка и с обстоятелствата в брака - всичко, което придобиваме/научаваме в партньорството, но и това, което трябва да отдадем (Сатурн - отговорност, полезност, надеждност, зряло отношение към поетите ангажименти; Луна - грижа, създаване на емоционален и физически комфорт; Нептун - съпричастност, милосърдие, желание да се помага в трудни ситуации; Марс - инициатива, борбеност, умение да се отстояват лични позиции, и т.н.).