Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179702 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re: Показатели за брак
« Отговор #660 -: Май 24, 2013, 02:45:26 pm »
e, то 11 все участва нали  уж желанията там се реализират:) искаш мангизи трябва ти 11, искаш любов пак 11 ще го реализира:), известност пак  ти трябва - всичките с  комбинации де:)
Уран- спокойно  с тази раху- венера те тия "зловещи съвпади" , ако не ти кацнат на даша няма и да се реализират:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #661 -: Май 24, 2013, 02:50:22 pm »
Хммм...жалко че не разбирам от индийска астрология
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #662 -: Май 24, 2013, 02:55:55 pm »
В джойтиш картата на човек с три брака да ви кажа какво забелязах:
- силен Раху в Лагна (сид. Близнаци)
- Лагнеш (у1) в съвпад с Кету в 7 дом, в дуален знак
- много силно поставен у7 - в собствен знак (сид. Риби) и в ъглов дом от Лагна (10ти); у7 в дуален знак, аспектира у2
- Венера и Сатурн във Водолей, 9 дом
- силен у2 (Луна в Рак), разположен във 2 дом (получава аспект от у7); силен у11 (Марс) - екзалтирал, в директен аспект с у2

Забелязвам аспектна връзка между у2, у7, у11.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #663 -: Май 24, 2013, 03:35:17 pm »
Благодаря за споделеното, Лили. Напълно в синхрон с http://itzhoroscope.astrosage.com/2010/04/elizabeth-taylors-ninth-marriage-and.html.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #664 -: Май 24, 2013, 03:36:37 pm »
По-късно може да кача картата във ведически формат за пример, от офиса не мога.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #665 -: Май 24, 2013, 03:38:45 pm »
Кофти, че трябва да работите на празник. :( Ще почакаме.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #666 -: Май 24, 2013, 03:48:47 pm »
В момента вървят преговори, стискайте палци, трябва да има сделка.  :blink:

Цитат
Rule 1. 7th lord should be well posited in a sign. Exaltation makes the most powerful multiple marriage yoga
Rule 2. 7th lord should be in dual sign. Gemini, Virgo, Sagittarius and Pisces are the dual signs.
Rule 3. There should be malefic influence, primarily of Mars and Saturn, on 7th house and 7th house lord.

В случая, който визирах по-горе, трите правила са спазени:
- много силен и добре поставен у7 (Юпитер) - в собствен знак и в ъглов дом
- у7 в дуален знак
- Марс и Сатурн не аспектират у7, но Венера, която е естествена юватикарака (нали така се казваше - сигн. на съпругата), е в един знак със Сатурн, двете планети се намират в 9 дом - на тоя дхармата му е все да се жени.  ;D

В 7 дом има Кету, който обикновено не дава многобрачие, но тук случаят е по-специфичен - съвпада с Лагнеш в дуален знак, а диспозиторът им (Юпитер) е много силно поставен.

Юпитер, който е у7, се намира в Арудха Лагна, между другото.

UL, ако правилно съм сметнала, попада във Везни, управител Венера. Планети в UL и във 2 и 12 дом от нея няма.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #667 -: Май 24, 2013, 04:20:44 pm »
Кету в 7-ми си е баш по 3-та точка, според мен. Там изискват основно от Марс и Сатурн да поразяват 7-ми дом и управителя му, но Раху и Кету също са малефици. Така че става. Раху в 1-ви може да дава нещо като неустоим чар, а Кету в 7-ми дом да създава предпоставки за емоционално дистанциране от партньорите. Не е задължително всеки брак да завършва с чупене на чинии (примерно при Марс и Раху в 7-ми), може просто да се разотидат "со кротце, со благо", всеки в своя си посока.
Раху аспектира 5-тия дом и Венера. Не знам в коя накшатра попада Луната (Аслеша?), но с Венера (У5 и У12) така малефично засегната, може да има ненаситен апетит за любовни приключения.

Да, юватикарака викат на Венера, Google потвърждава.

Само Слънцето, ако искаш, кажи къде е и картата му е готова (без градуси, разбира се).

Стискаме палци за сделката ви.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #668 -: Май 24, 2013, 04:26:33 pm »
Луната е в Ашлеша, да.

Отсреща са Слънцето и Марс, в Шравана. Марс е изгорен от Слънцето, но екзалтирал, в 8 дом са.

Два пъти овдовява, жени се с голяма възрастова разлика /по-възрастни партньорки/ - с едната 12 години разлика, с другата 8.
Третата съпруга разчупва модела  ;D - с 6 години по-млада.

Раздели с чупене на чинии няма - половинките постепенно започват да линеят, разболяват се и си отиват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #669 -: Май 24, 2013, 04:31:01 pm »
Много кетувско ми звучи (къде е онова човече, което потрива брадичка в размисъл?).

Горе-долу такава му е картата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #670 -: Май 24, 2013, 04:42:44 pm »
Абе и аз имам Кету в 7 дом (в марсов знак), но не си моря партньорите. Дори бих казала, че доста заглаждат косъма с мен.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #671 -: Май 24, 2013, 04:48:33 pm »
Влиянието на Сатурн върху Венера може да го е подтикнало към търсене на по-зряла партньорка. Може би и не от неговата типична среда (заради влиянието на Раху).
Венерината даша (1981-2001) би трябвало да му е донесла първия брак и първото овдовяване (може и повече, не знам). Венера е свързана със Сатурн (карака за загуби) и 12-тите домове от АС (управлява го), Сатурн и АЛ (стои в него). Затова браковете, сключени в този период, е могло да завършат със загуби.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #672 -: Май 24, 2013, 04:52:19 pm »
И трите брака са сключени при нестандартни обстоятелства, любовта не е водеща като че ли.

Първият е бил сключен против волята на родителите, не са одобрявали неговия избор - 25-годишен момък се жени за 37-годишна разведена с дете. Пък може да е било любов, знам ли...

Във вторите два брака има сметкаджийство - "купува" ги.

Цитат
Венерината даша (1981-2001) би трябвало да му е донесла първия брак и първото овдовяване

Първото овдовяване е в началото на 1999.
През 2000 среща втората си съпруга, през 2001 сключва брак, в края на 2009 овдовява.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #673 -: Май 24, 2013, 05:04:47 pm »
Значи второто овдовяване се е случило в даша на Луната. Не очаквах. В 8-ми от 7-ми е, да вярно, но не виждам да е свързана със Сатурн. Тоя номер, който опитвам, невинаги минава. По книгите на Динеш Матхур.
Луната изглежда е в навамша на Сатурн (Козирог). Може би това е връзката, която търся.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #674 -: Май 24, 2013, 05:06:11 pm »
Третият брак е по време на даша Луна/Юпитер, доколкото се сещам. Тогава има и зачеване/раждане на дете - първата му рожба. Първите два брака бяха безплодни.

В Д9 има Луна и Юпитер в Козирог, ако не ме лъже паметта. Мисля, че там попада третият брачен партньор, ако броим 8ми от 7ми. Но не му е правена ректификация, макар че според мен картата си работи с този час, проверила съм я по дирекции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #675 -: Май 24, 2013, 05:16:19 pm »
Да, добра ти е паметта. Луната и Юпитер са заедно в Козирог в навамша. В раши Луната е в 5-ти от Юпитер. Работи картата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #676 -: Май 24, 2013, 05:21:54 pm »
Винаги съм се чудила как толкова силен Юпитер в Д1 може да даде бездуховност и див материализъм, като цяло примитивен начин на живот.
Според мен навамша си казва думата - Юпитер в падение.

Всъщност в Д9 като че ли ролите на малефиците и бенефиците се разменят - акцент върху Юпитер и Венера може да даде много материален човек, Марс и Сатурн могат да провокират духовни търсения. Но зависи и от знаковата им позиция.

И в други карти - на материално ориентирани и успели хора - в Д9 съм виждала Юпитер в Козирог.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #677 -: Май 24, 2013, 05:35:32 pm »
И аз започнах да се убеждавам за силната роля на навамша в това какъв ще е резултатът в крайна сметка.

« Отговор #678 -: Май 24, 2013, 08:41:07 pm »
Карти на две известни дами с доста бракове и разводи зад гърба си.

Лана Търнър, актриса. Осем брака и осем развода, множество любовни връзки, опити за самоубийство и аборти.

http://www.astro.com/astro-databank/Turner,_Lana

Седмият дом се обитава от двоен (мутабелен) знак, макар и У7 Юпитер да попада във фиксиран. Юпитер не изглежда особено силно поставен, но поне е в знак на приятел (Слънцето), а е и ретрограден. Някои ведически астролози твърдят, че ретроградността прави планетите по-силно изявени. Значи може да мине за неслаб, ако не става баш за силен. Юпитер е аспектира от Кету, така че имаме и аспект на малефик върху У7.
Венера, сигнификатор на любовта, е екзалтирана и в ъглов дом. Връзка между Венера и Марс казват, че предразполага към любовни афери. Същото казват и за аспект на Раху върху Луната.

Лайза Минели - 4 брака и 4 развода.

http://www.astro.com/astro-databank/Minnelli,_Liza

У7 Венера в мутабелен знак. Венера е екзалтирана. В 7-ми дом стои Юпитер, който нали имал способността да умножава. Юпитер се намира в един и същи знак в раши и навамша - варготама, което го подсилва (а Юпитер е сигнификатор на брака в женска карта). Венера получава аспект от Сатурн, 7-мият дом е аспектиран от Раху. В навамша - същата картинка. Седмият дом попада в мутабелен знак, а управителят му Юпитер - в един знак с Раху и във взаимен аспект с Марс.
Интересно, че екзалтираната в раши Венера е дебилитирана в навамша. Венера в 12-ти в раши, като У7 може да показва загуба на брак и брачни партньори, разпадане на връзките или липса на взаимност в чувствата. Дванадесетият дом също така е домът на удоволствията в леглото (брачното ложе). Та, се чудя дали интимният живот на тази дама е (бил) щастлив заради екзалтираното положение на Венера в 12-ти в наталната карта, или точно обратното - заради дебилитацията ѝ в навамша в 4-тия дом на емоционалния комфорт. Предположението ми е, че тази Луна, макар и в накшатра на Юпитер и аспектирана от него, при толкова силно малефично влияние върху нея и като управител на 4-ти дом, плюс дебилитирана Венера в 4-ти в навамша (там У5 и У12), създава трудности пред дамата да се чувства удовлетворена от живота и в частност от любовта.

« Отговор #679 -: Май 24, 2013, 09:14:29 pm »
Както винаги, нещата не са толкова буквални и всяко правило си има изключения. Ето картата на Омар Шариф. Седми дом в мутабелен знак, пълен с малефично влияние. У7 Юпитер екзалтиран, също аспектиран от малефик (Сатурн). Само един брак - ранен, на 21 години (в дашата на Раху/Меркурий) се жени за колежка. Бракът трае 10 години. След което няма продължителни връзки.

http://www.astro.com/astro-databank/Sharif,_Omar