При транзит на Венера през АС и първи дом на човек му се иска да изглежда привлекателен, да въздейства върху другите, да бъде оценен и забелязан. Ако транзитът не е съпроводен с влюбване/увлечение, т.е. когато липсват други подкрепящи аспекти - транзитни, прогресивни и прочие, възможно е да се отделя повече внимание на външния вид, стила, визията и въобще всичко, с което се отличаваме външно от другите. При преминаване на Венера през първи дом в женска карта в рамките на периода се зачестяват посещенията на фризьорски и козметични салони, визажисти, магазини за модни и луксозни стоки. Може да се появи желание да се промени прическата, цветът на косата, да се следва някаква модна тенденция... Искаме да изглеждаме привлекателни в очите на другите, отделяме повече време и средства за козметика и грим. Възможни са по-импулсивни и необмислени харчове, по ще сме склонни да си угаждаме. 
миналата година на възврата на Венера /тя е в 12 дом/, значи точно преди първото ми дело за развода е била на асцедента ми - април месец. е не се влюбих, купих си обувки на висок ток - поне 12см ток, а който ме познава знае, че ходя само с маратонки

и до съда стигнах с такси, там се мотахме около час и на тръгване вече сълзи ми избиваха от очите, хванах си такси до вкъщи, защото проклетите обувки са само за показване, а не за носене :41:
тааа не ми се мисли сега като ми кацне на асцедента скоро каква простотия ще свърша отново

това за аспектите е вярно, но от личен опит ви казвам, че и куинконса трябва да се включи в тях. моят първи брак е по куиконс на Слънце с Уран - взех мъж с асцедент водолей и Слънце в съвпад Уран. вторият аспект е квадрат на Слънце със Сатурн - сигур ще е някой дърт козел :91: :85: :57:
интересното е, че разликата между двата аспекта е само 25 дъгови минути