Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179435 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Показатели за брак
« Отговор #200 -: Февруари 25, 2010, 10:45:58 am »
що е то късен брак? ;D

Късен брак за мен е около и след 40те.
Но по ми е лесно да дефинирам ранния брак. За мен това е брак, сключен преди 27-годишна възраст, ориентировъчно. От астрологична гледна точка - преди завръщането на прогресивната Луна и последвалата след него сатурнова революция.
Обективно погледнато и късният, и ранният брак са относително понятие. Времената се менят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #201 -: Февруари 25, 2010, 10:58:26 am »
    ;D На мен навсякъде ми дават - ранен брак. Одеве си направих в астробикса ведически хороскоп - същото се повтори. Дааа, ама нееее! До ден днешен брак не съм имала...При мен нещата са малко по-сложни....те по принцип при всички са сложни....Избрала съм да се родя на ден на кармична разплата....положението на Луната е много кофти място - ранена от всякъде, положението на Венера - също- и тя ранена, а Сатурн е на трон в цялата карта и в 12 дом....Мисля си че доста неща съм си ги отработила, разплатила съм се - и сега вече мога да се надявам на късен брак. /Вече спрях де  ;D/. Надеждата ми я дава положението на Сатурн в градус на Венера и в знак на Венера - Телец, числото на съдбата ми е 6 - също Венера....Но - всичко вече зависи изцяло от мен....

*

holanda

« Отговор #202 -: Февруари 25, 2010, 11:17:19 am »
а как да се проследи кога евентуално ще се прояви този късен брак?Питам от лично любопитство,защото Марс като управител на 7 дом и в съвпад със Слънцето ме навяваше на мисълта,че брака ми ще е от ранните-да кажем към 26 годишна възраст.Но наскоро разбрах за възможността брака ми да е от късните.Как да проследя нещата в картата си,за да видя горе-долу по кое време се предполага,че ще се омъжа/не става въпрос за точната година,а някакъв период с интервал от 5 години/

и как виждате дали някои ще има ранен/стандартен брак или късен?Нещо в аспект със Сатyрн или какво?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #203 -: Февруари 25, 2010, 11:19:36 am »
Понякога Юпитер също дава късен брак или нежелание отношенията да се формализират.
Проследявам тази тенденция в няколко карти с Юпитер в 7 дом във фиксиран знак, вкл. и в моята.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #204 -: Февруари 25, 2010, 11:25:04 am »
Понякога Юпитер също дава късен брак или нежелание отношенията да се формализират.
Проследявам тази тенденция в няколко карти с Юпитер в 7 дом във фиксиран знак, вкл. и в моята.

Това съм забелязала и аз - при акцент на земни знаци - земен асцендент или земна планета в 7 дом се забавя брака. Споко!  :blink:

*

holanda

« Отговор #205 -: Февруари 25, 2010, 11:26:43 am »
ааа,моя Юпитер е в 9 дом,но квадратира Марса ми.Това ли да е аспекта?

Аз преписвах на Юпитер втория брак,а то какво се оказва-че то и първия ще ми е далеч,далеч в бъдещето... ;D ;D ;).

*

Uran

• 6041
« Отговор #206 -: Февруари 25, 2010, 11:27:28 am »
 Каква е причината за това забавяне? Претенциозност + завишени очаквания?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #207 -: Февруари 25, 2010, 11:30:44 am »
Имам си забрана за /ранен/ брак - Кету в 7 дом в Раши и Слънце/Сатурн в Скорпион в 7 дом в Навамша (рецепция Марс-Сатурн). И дотук волю-неволю я спазвам.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #208 -: Февруари 25, 2010, 11:32:14 am »

При всеки причините са различни. Затова се прави астрологичния профил на всеки по рождената карта. И се анализират всички, най-вече личните планети и такива в 1 и 7 домове.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #209 -: Февруари 25, 2010, 11:33:20 am »

Или просто попадаш на неподходящи партньори и пътищата ви в един момент се разделят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #210 -: Февруари 25, 2010, 11:37:34 am »
може би нежеланието на човек да се раздели със свободата си е фактор.Аз имам предимно земя в картата,но идеята да се съобразявам с някои и да давам отчет ме изпълва с нежелание даже да си помисля за брак.Има и непостоянни хора,на които не им се нрави да гледат същото лице цял живот до себе си.Изобщо,това да се обвържеш с някого си е сериозна работа,нищо че се наблюдава една тенденция незавър6или още ученички да се женят и да плетът чорапки на 18 ия си рожден ден. :-\ :o

« Отговор #211 -: Февруари 25, 2010, 11:41:16 am »
    ;D Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват  :93:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #212 -: Февруари 25, 2010, 11:52:10 am »
нищо че се наблюдава една тенденция незавър6или още ученички да се женят и да плетът чорапки на 18 ия си рожден ден. :-\ :o

Уверявам те, че не всички плетат  ;) чорапки. Въпреки, че се омъжих на 19, успях и да завърша образованието си, както и да се реализирам професионално.

*

holanda

« Отговор #213 -: Февруари 25, 2010, 12:04:42 pm »
нищо че се наблюдава една тенденция незавър6или още ученички да се женят и да плетът чорапки на 18 ия си рожден ден. :-\ :o

Уверявам те, че не всички плетат  ;) чорапки. Въпреки, че се омъжих на 19, успях и да завърша образованието си, както и да се реализирам професионално.
[/quote
хе-хе,грамотна съм ,принципно,но пиша все от абв-то,където се намира единствения кирилизатор и понякога се получават нежелани малки грешки...

за ученичките-наблюдавам и анализирам масовата част,без да става дума за изключенията/за щастие-има ги,макар и малко/.Доста мои приятелки и приятели се изпожениха на по 20 год.,което- съжалявам,но не приемам за зряла постъпка с оглед причините за поемането на такава сериозна крачка.

*

Nebesna

« Отговор #214 -: Февруари 25, 2010, 12:07:56 pm »

Работех, учех, дете гледах и плетях чорапки. Ха-ха-ха! Който го може го може, Нали така, Скарлет?!

*

abroad

« Отговор #215 -: Февруари 25, 2010, 12:13:39 pm »
Говорим за различни времена, колкото и банално да звучи.
Ако през 1995-2000 не беше нормално и сравнително добре прието съвместното съжителство без брак и аз щях да съм от тези сключили такъв на 20-21, с естествено последващ хода си развод. Само дето трудно щях да плета, ама както и да е ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #216 -: Февруари 25, 2010, 12:16:15 pm »

Работех, учех, дете гледах и плетях чорапки. Ха-ха-ха! Който го може го може, Нали така, Скарлет?!

Ти го каза.  ;D А аз гледах без външна помощ 3 деца и учех магистратура. Но плетях пуловери, не чорапки, просто защото ми харесваше,не защото не съм можела да ги купя.  ;D  Но ние сме друго поколение, с други ценностни системи.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #217 -: Февруари 25, 2010, 12:25:38 pm »
Аз преписвах на Юпитер втория брак,а то какво се оказва-че то и първия ще ми е далеч,далеч в бъдещето... ;D ;D ;).

познато ;D юпитер с квадратчета е забавяне на "договорите" по брака, ако и във ведическата имаш отношения юпитер- марс партньора би трябвало да е по любов
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #218 -: Февруари 25, 2010, 01:29:36 pm »
ако и във ведическата имаш отношения юпитер- марс партньора би трябвало да е по любов

Ха, дано! При мен в раши Марс аспектира Юпитер, като Юпитер ми е ДК, а Марс управлява 7 дом. 
То аз друго и не търся де, не гоня прагматични интереси. Но си имам изисквания, вярно. Може да прозвучи надменно, но партньорът трябва да ми е на нивото. Дотук това е основният проблем. Попадам на мъже, които не са привлечени от духовната, а само от материалната страна на живота, робуват на предразсъдъци, на примитивни представи за живота и отношенията, не умеят да бъдат етични и честни спрямо партньора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #219 -: Февруари 25, 2010, 01:58:06 pm »
Lillie,   пожелавам материално осигурен и духовно просветлен
сега при ре-завъртането на юпи към марс трябва да изскочи нещо :rolleyes:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.