Здравей Гост

развода в астрологията

• 38 Отговора
  • 10582 Прегледи
*

Skarlet

Re: развода в астрологията
« Отговор #20 -: Октомври 05, 2008, 04:07:46 pm »
Ето картата,направо да я видиш,защото едно е да обясняваш,друго да видиш:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Октомври 05, 2008, 04:16:36 pm »
Лелеее, Венера в сърцето на Слънцето!  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #22 -: Октомври 05, 2008, 04:22:00 pm »
Лелеее, Венера в сърцето на Слънцето!  :o

Абсолютно. ;) И двете правят опозиция с Уран-управител на 4-дом.З квадратурата да не говорим.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Октомври 05, 2008, 04:22:12 pm »
Карта на жена.
Има два брака зад гърба си, съжителства на семейни начала без брак... И един огроооомен списък с интимни връзки  :-[
Винаги е била харесвана жена... Но в крайна сметка се отчайва и отива право към дъното...
Тъжна съдба.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #24 -: Октомври 05, 2008, 04:32:26 pm »
Но в крайна сметка се отчайва и отива право към дъното...

Не е ли вече жива? Венера й е доста зле-квадратура с Нептун,с Марс и в опозиция със Сатурн...Юпитер в опозиция с Плутон,Меркурий-в квадрат...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Октомври 05, 2008, 04:45:29 pm »
На прима виста това, което виждам в картата, ми говори за доста независим мъж. Трудно допуска външна намеса в живота си, било то и добронамерена* родителска. Дори, ако се наложи, би се противопоставил на волята на родител. Възможно е и изборът му на партньор да не бил това, което са искали родителите му за него, независимо в какво се изразява... Луна в собствен знак в съвпад с Кету предполага комплексна емоционалност...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #26 -: Октомври 05, 2008, 04:54:34 pm »
Знаеш ли,Lillie,той е една странна смесица-едно голямо независимо бебе.Бащата ги напуска с майка му,когато е бил малък.А дали е така,не знам,но това ми е казвал.Този Уран в 12 дом/упр. на 4-ти/....няма да пиша,че може и друг да има такова положение.В един момент бяхме много близки приятели,много споделяше,а в същото време усещах колко тайни има,но не питах.И с майка си не се разбира.С жена си живее без подпис и не иска и да чуе за сватба.Мисля,обаче,че не е взел жената по Луна.Все си мисля,че урановата опозиция ще отключи всичко.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Октомври 05, 2008, 04:54:52 pm »
  Не е ли вече жива? Венера й е доста зле-квадратура с Нептун,с Марс и в опозиция със Сатурн...Юпитер в опозиция с Плутон,Меркурий-в квадрат...

Надявам се да е...
Но през последните няколко години се пропива тотално. Мисля, че кризата узрява, когато транз. Плутон наближава Асцендента й, а може би дори по-рано... За последен път я видях на първа пролет мъртво пияна до един казан за боклук пред нашия блок, двама роми я влачеха... не беше в състояние да върви сама...
Наложи се в продължение на 2 или дори 3 часа да я мъкна до тях... Имах чувството, че ако я оставя сама, ще я блъсне кола някъде...
И докато се опитвах да я успокоя, да я вразумя, видях такава нечовешка тъга в очите й... Поглед на човек, който се е предал и не иска да продължава напред. Само повтаряше "Писна ми, писна ми...". Тогава за броени секунди усетих, че независимо от това, че тялото й продължава да се вкопчва в живота, душата й вече се е отказала... Много тъжно  :(

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Октомври 05, 2008, 04:57:54 pm »
И с майка си не се разбира.

Това ми се искаше да питам, какви са отношенията му с майката... С Луна върху Южния възел рядко са лесни...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #29 -: Октомври 05, 2008, 05:22:07 pm »
Там има много гнили работи,но не питам,а и той нямаше желание да говори за тях.Очите му,въпреки че е с асц. Скорпион,са големи и тъжни.Но когато говори с чужди хора,докарва типичния скорпионски остър поглед.Да,силен,целенасочен, с голямо желание за семейна стабилност,но и там има нещо гнило,и пак не смея да питам толкова лични неща.Но не е щастлив,вижда се в очите му една особена жажда за обич и семейно щастие.И се бори с всички сили да го създаде,за което му се възхищавам.Този Нептун във 2 дом,в опозиция на Сатурн в 8/упр. на 3/,явно минали ограничения го тикат към материална стабилност.Но дори и да постигне човек материална стабилност,ако той не е щастлив с човека до себе си,нищо няма значение.Доколкото знам,жената до него е доста взискателна и материалистка.

« Отговор #30 -: Октомври 05, 2008, 05:50:24 pm »
Значи, верността му е продиктувана преди всичко, от страх от загуба и това, че не може да.... пуска /не мога да намеря по-подходяща дума/.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Октомври 05, 2008, 05:53:27 pm »
Мисля,обаче,че не е взел жената по Луна.Все си мисля,че урановата опозиция ще отключи всичко.

А може би дори по-рано...
В периода след завръщането на Лунните възли изглежда, че му предстоят важни моменти... Ключов ще е периодът на Сатурн във Везни и Юпитер в Овен, който ще му активира наталната тау-квадратура.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #32 -: Октомври 05, 2008, 06:04:48 pm »
Значи, верността му е продиктувана преди всичко, от страх от загуба и това, че не може да.... пуска /не мога да намеря по-подходяща дума/.

Не мога да вдена какво точно искаш да кажеш,"че не може....да пуска".Като ти дойде думата на устата,кажи я. :)
  Той,не че не му се е искало да мръдне-аз съм го наблюдавала.Ужасно се страхува от самия себе си,че не е истина.Сякаш нещо го дърпа и а е мръднал,а се е сринал целия свят в краката му и е загубил всичко.Много странен тип.Има някаква силна емоционална несигурност,идваща още от минал живот.
 Lillie,през периода,за който споменаваш,трябва и Урана да мине в Овен.Тя,жена му,също има интересна карта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Октомври 05, 2008, 06:10:08 pm »
Lillie,през периода,за който споменаваш,трябва и Урана да мине в Овен.

Да, и ще направи опозиция с господаря на Асцендента.
Соларната му карта за въпросния период също е интересна. Но нека не гадаем какво му предстои. От глобална гледна точка всичко, което ни се случва или не се случва, е за наше добро...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #34 -: Октомври 05, 2008, 06:19:22 pm »
От глобална гледна точка всичко, което ни се случва или не се случва, е за наше добро...

Съгласна съм,но тук ще е доста болезнено,няма да го преживее леко.Но,каквото дойде.Ще разказвам,ако съм жива и все още имам контакт с него.Той-живота е странна птица-днес те има,утре те бутне тръмвай.И,те така... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Октомври 05, 2008, 06:27:02 pm »
Ужасно се страхува от самия себе си,че не е истина.Сякаш нещо го дърпа и а е мръднал,а се е сринал целия свят в краката му и е загубил всичко. Много странен тип.

А може би се страхува да бъде себе си, за да не изпусне контрола. Този човек може да бъде и много непредсказуем, нищо че на пръв поглед това не се вижда на повърхността. Изгряващи Скорпиони често изглеждат непроницаеми и много овладяни... мдаа, само изглеждат  :-[
В картата му има индикации за това, че за него не е най-добрият вариант да избързва със сериозното обвързване. В такъв смисъл, че един прибързан брак би могъл да завърши и с раздяла. При такива показатели е добре да се изчака поне да приключи един сатурнов цикъл. Който впрочем е отдавна приключил де...
Но изглежда, че той клони към другата крайност и предпочита да не се обвързва с формално сключване на брак. Или я кара на принципа "добре си живеем заедно"... поне докато не дойде моментът, в който усети сериозно посегателство върху личното си пространство  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #36 -: Октомври 05, 2008, 06:48:49 pm »
Да ти кажа,не ги разбирам тия работи.Хем се нуждаеш от дом и семейно огнище и стабилност,хем не желаеш да се обвържеш с тази жена.Да,страхува се,ужасно се страхува да не изпусне нещата от контрол.За малко беше улетял преди година,година и половина с една жена,но успя да се спре овреме.Така беше залитнал.  ;D И наистина е непредсказуем.Адски мрази ограниченията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Октомври 05, 2008, 07:35:58 pm »
Да добавя още нещо по картата.
От гледна точка на индийската астрология ранният и прибързан брак също не е препоръчителен.

1) Луната символизира същността, ума, съзнанието на родения (накшатрата, в която се намира), но също и отношенията с майката. Луна в съвпад с Кету може да предположи някакво емоционално разочарование още от ранните детски години в дома или в отношенията с майката. Кету е естествен малефик.

2) Луната и Венера заедно обединяват мъжката и женската енергия. В мъжка карта те са важни, когато се прави оценка на партньорските отношения.
Венера в картата на мъжа се намира в знака си и градуса на екзалтация (27* Риби), където е най-силна. Но е комбуста, изгорена от Слънцето. Понятие "в сърцето на Слънцето", което в западната астрология е достойнство на планетата, в Джйотиш няма. Следва да се вземат под внимание и естествените връзки между планетите; в случая Слънцето и Венера са във враждебни отношения. При Венера комбуста е препоръчително да не се стига до ранен брак, в този случай Слънцето би могло да "изгори" партньора. За родените с такава констелация е желателно да изчакат завършека на първия сатурнов цикъл, т.е. да навършат поне 29-30 години. Венера е сигнификатор на 7 дом и на съпругата в мъжка карта.

3) Има няколко позиции на Марс, наречени "манглик доша", които предполагат изпитания в брака. Особено, ако бракът е ранен и прибързан. Това са позициите на Марс в 1ви, 4ти, 7ми дом и понякога 8ми и 12ти.
В картата на мъжа Марс е в 4 дом и се намира в екзалтация, която позиция го прави много силен. Хвърля аспект към 7 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #38 -: Октомври 05, 2008, 10:27:38 pm »
Да ти кажа,не знам,не ми е казвал да има преди брак,но и с тази жена няма сключен брак.Той е доста потаен,но като се има предвид,че съм естествена душевадка,мисля че няма причини да крие,ако е имал друг брак.Но съм се чудила каква е причината да не иска подпис.Много е вероятно и да е имал някаква връзка,с последвало силно разочарование,а и изоставянето от бащата???Сега е на 35,значи е минало сатурновото възвръщане и тогава е заживял с жена си.Имат и детенце.