Здравей Гост

развода в астрологията

• 38 Отговора
  • 10581 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
развода в астрологията
« -: Август 28, 2008, 02:56:33 am »
освен моя приятел приятел уранчо , който дава бързите разводи и бракове,знам ,че сатурн и плутон на дсц/транзитни,пр. и дирекционни/носят предпоставка за развод.
сатурн определя присъдата,плутон я изпълнява бавно но сигурно.
юпитер също би могъл да носи освен брак и развод.
за домовете съдим по 3-ти смяна на съседи,роднини,4-ти смяна на дом,7-ми брака.
 :-\ също така меркурий носи промяна на партньори,особенно на дсц-много честа.но все пак е бърза планета!:) ;)има ли друго за което не се сещам!
лека нощ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

mamma_mia

Re: развода в астрологията
« Отговор #1 -: Август 28, 2008, 01:53:20 pm »
Ще се сетиш ако се понапънеш малко ;D
Успех!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Август 28, 2008, 04:47:20 pm »
@maraj

Ти за какъв развод питаш - в радикса как се 'вижда' или в прогностиката?

За промяна в семейния статус мисля, че се гледат домовете 4 + 3/9 + 2/8.
Оста 2/8 дом може да бъде активна при развод, защото често се предполага и уреждане на насрещни финансови претенции (имуществени въпроси, делби).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Август 28, 2008, 05:09:06 pm »
В наталната карта развод(повече от един брак) може да е маркиран от 7 дом в двойствен или подвижен знак,както и Уран ,Плутон в него.Лично при мен разводът стана факт при транзит на Сатурн през 12 дом,като аспектира стелиума ми в 6 дом.Най-често разводи стават и при урановата опозиция,т.н. криза на средната възраст,когато Уран руши всичко непотребно и нездраво в живота,разчиствайки пространство за нещо ново.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Август 28, 2008, 05:45:46 pm »
лили благодаря , не се бях сетила за финансовите взаймоотношения и оста моите пари парите на другите.по скоро питам за прогностика.според теб трябва ли да има индикация по прогресий и дирекций? :D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Август 28, 2008, 05:50:03 pm »
привет росинда,
нищо против темата уран ,но тя нали късае една определена възраст.знам,че има хора,които се развеждат на 50 ,дори на 60.тогава?...,кой би могъл да активира това?
а за развод дали можем да съдим по оста 4/10?

« Отговор #6 -: Август 28, 2008, 06:09:30 pm »
В пъврия си пост много точно си написала кое би могло да активира един такъв процес.Може в рождената карта да няма категорични индикации за развод и това да се случи при някой важен транзит.Обратното също съм го наблюдавала-има показатели,но хората си жиеят заедно до старини,защото са овладели енергиите,добре работят с тях и при тежък транзит само се задълбочава разбирането им в/у основни житейски теми.Важно е на какво духовно ниво е роденият.Затова едни и същи фактори дават различни резултати при отделни личности.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Август 28, 2008, 06:43:07 pm »
 :)за овладяването на енергийте се иска проработка на планета и дом.това добре-мисля,че не греша , но ако един меркурий може да бъде отработен , ако един сатурн ,който иска структура и форма също се отработва , било чрез възрастни хора,чрез работа,как да отработиш един уран,плутон? :D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 28, 2008, 06:54:35 pm »
по скоро питам за прогностика.според теб трябва ли да има индикация по прогресий и дирекций? :D

По дирекции да.
По вторични прогресии може и да няма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Август 28, 2008, 07:31:38 pm »
лили,движа и дирекционните в-ве нали?или съвпада на дирекционна планета с нтален връх :D?
благодаря!
много си мила

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 28, 2008, 07:35:56 pm »
В съвременната астрология има практика да се директира всичко. Няма да се учудя, ако някой директира Лилит, Прозерпина или TL066  :)
Докато в античната се директират хилегиалните места.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Август 28, 2008, 08:38:12 pm »
 :)нищо лично няма в това нали? ;D за прозерпината ;D ;D ;D истински се смея!благодаря!

« Отговор #12 -: Август 28, 2008, 08:43:49 pm »
В съвременната астрология има практика да се директира всичко. Няма да се учудя, ако някой директира Лилит, Прозерпина или TL066  :)
Ми, да! Клиента като си плаща са отговор, я! ;D Дирекции до дупка! И след това пишем 900 страници...за Плутон!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Август 28, 2008, 08:49:11 pm »
При мен разводът настъпи, когато транзитен Плутон съвпадна с МЦ в квадрат с радикалната си позиция и с натален Уран на Десц. Транзитен Уран съвпадна с управителите на 7-ми дом (Меркурий и Венера). Транзитен Юпитер беше в наталния ми Десцендент - желание за разширяване на съществуващите връзки. Прогресивната Луна предстоеше да влезе в четвърти натален дом (преместване; напускане на дома), а транзитен Сатурн се готвеше да напусне натален 4-ти. СЛВ се върна в радикалната си позиция в Телец във 2-ри дом (финансова независимост). А и прогресивният Асцендент беше в съвпад със СЛВ. :-* :-* :-* :-* :-*

« Отговор #14 -: Август 29, 2008, 09:42:28 pm »
освен моя приятел приятел уранчо , който дава бързите разводи и бракове,знам ,че сатурн и плутон на дсц/транзитни,пр. и дирекционни/носят предпоставка за развод.
сатурн определя присъдата,плутон я изпълнява бавно но сигурно.
юпитер също би могъл да носи освен брак и развод.
за домовете съдим по 3-ти смяна на съседи,роднини,4-ти смяна на дом,7-ми брака.
 :-\ също така меркурий носи промяна на партньори,особенно на дсц-много честа.но все пак е бърза планета!:) ;)има ли друго за което не се сещам!
лека нощ!
Цитат
::)
Ау,Меркурий тъкмо е задминал DC-та на приятеля ми. Венерка пък го наближава

« Отговор #15 -: Септември 26, 2008, 04:50:37 pm »
За раздяла без съд и без раздяла с деца -I, II, III, IV, VII, VIII, X.  Раздяла в съд +IX дом. За раздяла с деца + V дом. При мъжете за разлика от жените може да се включи и XI дом -свобода. За изневярата на съпруга най-често има забележими индикации по VIII дом .Ако съпруга е избягал и изчезнал търсим индикации +XII дом.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #16 -: Октомври 05, 2008, 01:17:15 pm »
четах интересна интерпетация на  изневерите, случващи се повече  по остта 6-12, а не 5-11,а и моите наблюдения в последно време потвърждават това  с включването, както казва ЗЪБОЛЕКАР (при мъжете) на активиран 8 дом и 9
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Октомври 05, 2008, 01:49:29 pm »
В наталната карта развод(повече от един брак) може да е маркиран от 7 дом в двойствен или подвижен знак,както и Уран ,Плутон в него.

Да, това е класика в жанра  :)
Развод е възможен и при фиксиран знак на ДС и респ. на АС, макар че не може да се отрече, че мутабелните знаци са най-нестабилни...
Не е за подценяване и влиянието на Юпитер върху 7 дом, особено ако се намира в знак от мутабелния кръст. Следва да се обърне внимание (особено в мъжка карта) не само на позицията на Луната и Венера, а и на аспектите им с други планети. Нерядко предизвикателните аспекти на Венера с Юпитер и/или Уран са доста показателни. Такива индивиди рядко са моногамни, не понасят рутината. Нептун на ДС или в 7 дом в мъжка карта също може да бъде доста объркващо положение. Предизвикателен аспект между Венера и Марс може периодично да създава ситуации, в които роденият търси нови авантюри. Разбира се, влиянието на аспектите в картата в голяма степен зависи от нивото на съзнание...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #18 -: Октомври 05, 2008, 03:16:11 pm »
Имам карта на мъж,който има в натала съвпад на Слънце и Венера в Овен,които правят опозиция с Уран във Везни и квадратура с Луна в Рак-един супер тауквадрат.Слънцето и Венера са в 6 дом,Уран-в 12, а Луната-в 9 дом,асцендент-Скорпион.Обаче е мъж-бетон,не бара чуждо/поне засега/.Ако ви е интересно,може да ви кача картата да я видите. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Октомври 05, 2008, 03:45:39 pm »
Хм, интересно...
Венера как е поставена спрямо Слънцето - източна или западна? Изгорена ли е?

При Луна в Рак ключова дума е "емоционална преданост". Такива хора обаче рядко са постоянни, настроенията им бързо се менят... Но могат да бъдат много постоянни в привързаностите и навиците си, за добро или зло... АС Скорпион в съчетание с Луна в Рак може да предполага и силно фиксиране върху дадено нещо, урокът за тях е да пуснат всичко онова, което вече си отива, без опити да се вкопчват в него. Луна в Рак инстинктивно се стреми да запази, да съхрани връзката дори тогава, когато усеща емоционален дискомфорт...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.