Здравей Гост

Раждане на дете

• 57 Отговора
  • 14275 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Раждане на дете
« -: Август 28, 2008, 05:49:49 pm »
Като гледам,налице са теми,разглеждащи транзити и показатели за бракове,разводи и края,та поне да добавя и раждането на деца.. :-[
Гледайки картата на близък,в деня на раждането на сладура му има доста съвпади(аз имам май слабост към въпросния аспект :P):
-съвпад тр. Юпитер с асцендент и Уран
–съвпад тр. ретро Нептун с IC
–съвпад тр. Слънце и Сатурн с Венера и MC
–съвпад тр. Марс с нат.Слънце и Меркурий
Кой от многото е най-показателен за раждане?

*

AH

• 2201
Re: Раждане на дете
« Отговор #1 -: Август 28, 2008, 07:22:53 pm »
за конкретен ден и час търсиме бързите транзити- напр. Луна:)

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Август 28, 2008, 08:21:39 pm »
Сега ще ти кажа при мен кога се случи. Транзитният Плутон премина на трон в Скорпион в моя 8-ми дом. Плутон се свързва с раждането и смъртта, 8-ми дом също. При мен беше желана бременност. Стана от "първия път". Забременях, когато транзитен Плутон направи тригон с куспидата на моя 5-ти дом, а прогресивната Луна направи съвпад с господаря на Асцендента (нептун) също в 8-ми дом - бременност. Луната управлява петия ми дом в Рак и сключи тригон с наталния ми Юпитер в Рак. Разбира се, трябваше да се оженим. Транзитен Сатурн в съвпад с натален МЦ - промяна в социалния статус. Прогресивният СЛВ беше в Асцендента ми. А и прогресивното Слънце аспектира моята Венера-управителка на интерсептирани Везни в 7-ми дом. В прогностиката винаги се търси потвърждение поне по два независими метода (например гледат се транзитите и  прогресиите). :-* :-* :-* :-* :-*

« Отговор #3 -: Август 29, 2008, 11:25:20 am »
 В картата на мой познат при раждането на детето му  - извънбрачно
      - тр. Слънце на 6 градуса от Марса му и съвпад с натална Венера, същата в тригон с тр. ретро Юпитер в 4 дом; тр. Венера съвпад с Марс и опозиция натален Уран (2 дом); съвпадите са в 8 дом, Телец; Венера е господар на Асцендента;
      - тр. Луна в 12 дом квадратура с наталната (3 дом), която управлява 10 дом, Рак и тригон н Марса му
      - Сев. лунен възел квадрат с тр. Юпитер и тригон с тр. ЛВ и тр. Хирон

Някому известно ли е какво се следи в наталната карта и транзитите при раждане на извънбрачни деца? Или астрологично погледнато няма разлика?!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Август 29, 2008, 11:36:17 am »
Някому известно ли е какво се следи в наталната карта и транзитите при раждане на извънбрачни деца? Или астрологично погледнато няма разлика?!

Хм, не съм съм попадала досега на такъв казус...
Но според мен показателите за раждане на дете във или извън брака са едни и същи. С тази разлика, че по прогностика липсват показатели за сключване на брак (смяна на дом, соц. статус) преди да се роди това дете. Намек за произхода може да бъде видян и в картата на новороденото, но само от астролог, който наистина знае как и къде да гледа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Август 29, 2008, 01:50:40 pm »
Някъде бях чела, че това е заложено в натала. Плутон и Уран в 5-ти дом в напрегнат аспект към господаря на 5-ти дом и упранителя на 7-ми може да бъде предпоставка. Но Уран в 5-ти дом може да даде и уникални деца. Във всеки случай се търсят поне 3 сигнификатора. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 29, 2008, 02:47:33 pm »
Плутон и Уран в 5 дом, особено ако раняват някое от светилата или планета-сигнификатор, могат да бъдат и една от предпоставките за по-трудна бременност. Но за това, разбира се, трябва да се потърсят и други потвърждаващи показатели преди да се "отсъжда".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Август 29, 2008, 10:37:44 pm »
Преди време някъде беше станало въпрос, че най-редовно деца се раждат при транзит на Юпитер през пети натален.
При мен също е така.

*

mamma_mia

« Отговор #8 -: Август 29, 2008, 10:50:51 pm »
Преди време някъде беше станало въпрос, че най-редовно деца се раждат при транзит на Юпитер през пети натален.
При мен също е така.

И при мен :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Август 30, 2008, 12:11:16 pm »
При мен се 'пръкна' интересът към практически занимания с астрология при транзит на Юпитер през 5 дом. Никакви деца и любовни радости нямаше тогава  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Август 30, 2008, 12:28:59 pm »
Никакви деца и любовни радости нямаше тогава  :-\

И при мен при транзит на Юпитер през пети няма подобни неща  :'( Само празни, празни очаквания...А при този транзит ми прави опозиция на Луната в 11 д. в Рак /управител на натален 12/
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Август 30, 2008, 12:52:39 pm »
На мен Юпитер сега ми е в 5ти дом транзитно и определено нещата не са от към любовни радости,но пък активно се радвам на живота!  ;D Което пак е проявление ,евентуално засилване може и да има към края на транзита му през моя 5 дом тъй като ще мине наред съвпад със Слънце,Меркурий и Южния възел,но нямам някакви очаквания-досега никога нищо не съм очаквал от Юпитер  ;D (Сатурново чадо съм),ако нещо "даде"-няма лошо. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Август 30, 2008, 01:58:33 pm »
Никакви деца и любовни радости нямаше тогава  :-\

И при мен при транзит на Юпитер през пети няма подобни неща  :'( Само празни, празни очаквания...

Мдаа, отново се връщаме на същата дилема - дали "големият бенефик" Юпитер е винаги бенефик. Преди известно време обсъждахме тази тема в друг астрологичен форум.
Между другото, при мен двата периода с най-много житейски изпитания бяха свързани с на пръв поглед "благоприятен" транзит на Юпитер. Първият започна непосредствено след преминаването му през Асцендента (през 1995 година) и  навлизането в знака Стрелец (тригон към стелиум в 5 дом), вторият бе по време на неговото преминаване през същия стелиум в 5 дом.
Дотук мога да кажа, че Юпитер не само дава с пълни шепи, а и взема - взема онова, което трябва да (от)дадеш. И ако не желаеш да го дадеш доброволно, ти го отнема насила.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #13 -: Март 09, 2009, 11:07:58 pm »
Я да си попиша малко в темата..
Налегнали са ме от няколко месеца мераци за дете,в началото гледах да пропускам някои нежелани зодии  ;D,сега обаче нямам претенции за това,щото май няма да е лесна работа на тия години..
В прогресиите хич ме няма,но гледам,че в началото на 2011 прогресивното МЦ е в съвпад с нат. Юпитер и в секстил към нат. Слънце и Марс.Прогр. Луна е в пети,по -късно през годината ще има съвпад с нат. Уран.Транз. Сатурн е в пети(в него ми е надеждата ;D).Транз. Плутон пък пресича десцендента по това време..
Има ли ,макар и мижави,индикации за евентуална бременност?И по принцип кои прогресии са най-показателни за това?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Март 09, 2009, 11:22:31 pm »
Я да си попиша малко в темата..
Налегнали са ме от няколко месеца мераци за дете,в началото гледах да пропускам някои нежелани зодии  ;D,сега обаче нямам претенции за това,щото май няма да е лесна работа на тия години..
В прогресиите хич ме няма,но гледам,че в началото на 2011 прогресивното МЦ е в съвпад с нат. Юпитер и в секстил към нат. Слънце и Марс.Прогр. Луна е в пети,по -късно през годината ще има съвпад с нат. Уран.Транз. Сатурн е в пети(в него ми е надеждата ;D).Транз. Плутон пък пресича десцендента по това време..
Има ли ,макар и мижави,индикации за евентуална бременност?И по принцип кои прогресии са най-показателни за това?
къде е слв?-транзитния ? в солара къде е?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Март 09, 2009, 11:29:59 pm »
Много често при жените СЛВ дава индикации за бременност и раждане. Аз забременях съвсем планомерно, когато СЛВ беше в съвпад с мойта Венера (господарка на 5-ти дом). Имаше и секстил на възлите (натален и транзитен). Виждала съм и силно подчертан 11-ти дом и абсолютно празен 5-ти дом. А също и аспекти към господаря на 11-ти дом.

*

sovata

« Отговор #16 -: Март 09, 2009, 11:31:41 pm »
Тази тема ми е много интересна! Както писах в един мой пост, аз съм много различен рак във връзка с нагласата ми към семейството и децата - нямам такава. Но, когато бях на 22г. се разболях от поликистоза на яйчниците- в доста сериозна форма! Скъсаха ме от изследвания- оказа се, че яйчниците ми са в доста тежко състояние и кистите са блокирали функциите им. Насрочиха ми операция, за да отстранят някакви части от тях, тъй като според докторите лекарства нямаше да помогнат. С 2 думи- нямах никаква овулация и никакви шансове за забременяване (не че съм търсила такива). Точно 10 дни преди операцията се оказах бременна ;D Е, разбира е, беше много впечатляващо да наблюдаваш лекари, които вдигат рамене и признават Божията намеса ??? Чудя се, дали звездите "имат пръст в тази работа" :)

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Март 09, 2009, 11:46:25 pm »
Тази тема ми е много интересна! Както писах в един мой пост, аз съм много различен рак във връзка с нагласата ми към семейството и децата - нямам такава. Но, когато бях на 22г. се разболях от поликистоза на яйчниците- в доста сериозна форма! Скъсаха ме от изследвания- оказа се, че яйчниците ми са в доста тежко състояние и кистите са блокирали функциите им. Насрочиха ми операция, за да отстранят някакви части от тях, тъй като според докторите лекарства нямаше да помогнат. С 2 думи- нямах никаква овулация и никакви шансове за забременяване (не че съм търсила такива). Точно 10 дни преди операцията се оказах бременна ;D Е, разбира е, беше много впечатляващо да наблюдаваш лекари, които вдигат рамене и признават Божията намеса ??? Чудя се, дали звездите "имат пръст в тази работа" :)

Сестра ми роди напълно здраво детенце с половин яйчник и извадена тръба, след отстранена киста. Не и зная точния час на раждане.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #18 -: Март 09, 2009, 11:49:46 pm »
Сев. възел е в пети,ама хептен ще одъртея,докат го посети Сатурна... ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #19 -: Март 09, 2009, 11:55:14 pm »
Сев. възел е в пети,ама хептен ще одъртея,докат го посети Сатурна... ;D
въобще не ти е нужен сатурн.виж какви други транзити предстоят там..виж какво има в 8-ми дом!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците