Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227586 Прегледи
Re: професия
« Отговор #840 -: Януари 16, 2012, 11:25:46 pm »
Моля, така си и знаех, че не би трябвало отговорностите да те плашат. Тразитен Сатурн ще квадратира Слънцето ти отново тази пролет/лято, така че ще се наложи да поработиш около матурите и кандидат-студенстката сесия. Но пък преминаването на Юпитер през Телец и 10-ти дом може да ти отвори нови хоризонти, да стимулира у теб нови идеи за професионална реализация. После, като премине в Близнаци (лятото), ще ти квадратира опозицията Луна/Венера. Някоя нова любов може да те споходи (Юпитер е У5).

« Отговор #841 -: Януари 16, 2012, 11:29:55 pm »
Моля, така си и знаех, че не би трябвало отговорностите да те плашат. Тразитен Сатурн ще квадратира Слънцето ти отново тази пролет/лято, така че ще се наложи да поработиш около матурите и кандидат-студенстката сесия. Но пък преминаването на Юпитер през Телец и 10-ти дом може да ти отвори нови хоризонти, да стимулира у теб нови идеи за професионална реализация. После, като премине в Близнаци (лятото), ще ти квадратира опозицията Луна/Венера. Някоя нова любов може да те споходи (Юпитер е У5).
Мирабела  :rolleyes: вдъхна ми много увереност! Отново - Благодаря!  :P
:)

« Отговор #842 -: Януари 17, 2012, 12:08:41 am »
Може ли и аз да попитам за мнение?

В тази карта не мога да кажа със сигурност каква трябва да е професията, според мен би могъл да се реализира в доста сфери, не виждам да е нещо профилирано, тясно специализирано.  :-\

На прима виста ми се струва, че има добри презентационни умения, би могъл да бъде и добър търговец, да се занимава с някакво предприемачество. С тоя съвпад на Марс, Юпитер и Нептун в Стрелец (10 дом) и Луна в Рак (6 дом) се чудя коя е най-подходящата сфера за него - може би в сферата на търговията с петрол, газ, горива? Или в компания, която се занимава с внос/износ, със спедиция.
M ДА............Човекът е композитор и професионален музикант от 20 години ........... и не умее да прави нищо друго!
Бих била щaстлива ако се занимава с нещо от посочените умения.......... ,но уви...само музика :blink:
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 12:15:23 am от natalia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #843 -: Януари 17, 2012, 11:07:42 am »
Човекът е композитор и професионален музикант от 20 години ........... и не умее да прави нищо друго!
Бих била щaстлива ако се занимава с нещо от посочените умения.......... ,но уви...само музика :blink:

Да, тази карта от самото начало бе една голяма питанка за мен, горното предположение направо си го изсмуках от пръстите, не видях нищо конкретно относно евентуалната професия. Ще я запаметя в "трудните казуси".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #844 -: Януари 17, 2012, 11:23:10 am »
Да, и на мен ми стана интересна картата, след като прочетох историята. Признавам, никога нямаше да се сетя. Толкова силно фокусиран върху едно нещо... ОК, Нептун на МС говори за връзка със света на изкувствата, но за силния фокус щях да търся нещо повече от анаретен Плутон и слабо аспектиран Сатурн. Марс в съвпад с Юпитер се среща в карти на хора, които си знаят пътя и не позволяват други да взимат решения вместо тях (в карти на мъже дори и арогантност). Както съвпадът попада в Стрелец, по-скоро щях да го изкарам спортист, макар че няма акцент върху оста 5/11 дом. С Луна на трон в 6-ти дом ми изглежда hard-worker (май на Р. Надал Луната беше в 6-ти).
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 11:33:28 am от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #845 -: Януари 17, 2012, 11:38:38 am »
Да, и на мен ми стана интересна картата, след като прочетох историята. Признавам, никога нямаше да се сетя. Толкова силно фокусиран върху едно нещо... ОК, Нептун на МС говори за връзка със света на изкувствата...

Така е, мен съвпадът на Марс с Юпитер в Стрелец ме обърка. Ако беше само Марс/Нептун, щях да предположа евентуално някаква творческа професия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #846 -: Януари 17, 2012, 12:41:05 pm »
Иначе за Нептун около МС или в 10 дом мога да ви кажа, че не винаги дава артистична професия, но такъв човек може да упражнява две и повече професии. Нептун около МС (в Стрелец) съм срещала и в картите на лекари, маркетолози, преводачи, водопроводчици или просто скучаещи безработни.

Познавам два интересни случая с Нептун в 10 дом. Единият е завършил компютърна специалност и се занимава с интернет поддръжка, но паралелно с това има цветарски бизнес. Другият е завършил маркетинг и счетоводство, а припечелва допълнително с поддръжка на ВиК инсталации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #847 -: Януари 18, 2012, 07:12:19 pm »
Имам питане дали съм на прав път...Картата е на едната ми сестра,която играе волейбол,вече и професионално,но е изоставила ученето...По картата виждам,че има марс,който няма лоши аспекти.Това достатъчно ли е,за да се окаже нейното поприще.Защото на мен така ми се вижда,имайки впредвид,че е не и се учи много,пък с тази"професия" има възможност да пътува и най-важното-е щастлива.Трудно ми е да се ориентирам за професиите...Ако може да ме поориентирате, по какво  съдим даден човек с каква професия ще се чувства най-добре?
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

« Отговор #848 -: Януари 18, 2012, 07:17:48 pm »
Марс в знак на екзалтация (Козирог) често се среща в картите на спортисти. Сатурн в напрегнат аспект към високо издигнато Слънце в картата и У10 в 10-ти дом създава голям хъс за по-високи постижения. Но няма да мине без упорита работа, според мен.

Марс е в съвпад с Венера. Дали в движенията ѝ има доста грация и чар (като при Роджър Федерер, напр.)? Може би също така обича да танцува и го прави добре? Мисля, че спортът ѝ подхожда. Но и не бих казала, че чуждите езици не ѝ се отдават добре. Няма ли наклонности към тях или към писане?

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #849 -: Януари 18, 2012, 07:22:38 pm »
Да,така е! Даже си спомням,че в по-долните класове учителката ѝ по физическо и беше казала да не ѝ играе балет... ;D ;D ;D ;D ;D Радвам се,че вече е избрала нещо подходящо...явно е вярно,че Бог едно взима,но друго дава...Дори се убеждавам,че това,което видимо е взел, е нищо в сравнение с даденото.
« Последна редакция: Януари 19, 2012, 12:36:44 pm от snow »
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #850 -: Януари 19, 2012, 06:03:17 pm »
е не - тъкмо онзи ден мислех за тази карта и се заплетох какво да посъветвам братчедката и гледам тази тема сте подхванали:
« Последна редакция: Януари 19, 2012, 10:07:47 pm от ib »
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #851 -: Януари 19, 2012, 06:24:58 pm »
е не - тъкмо онзи ден мислех за тази карта и се заплетох какво да посъветвам братчедката и гледам тази тема сте подхванали:

Чужди езици, външна търговия, междунродни отношения, работа с чужденци, туризъм. Всичко клони към 9-ти дом.
няма да остане в България или ще работи за крупна международна компания.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #852 -: Януари 19, 2012, 06:47:33 pm »

В тази карта не мога да кажа със сигурност каква трябва да е професията, според мен би могъл да се реализира в доста сфери, не виждам да е нещо профилирано, тясно специализирано.  :-\

На прима виста ми се струва, че има добри презентационни умения, би могъл да бъде и добър търговец, да се занимава с някакво предприемачество. С тоя съвпад на Марс, Юпитер и Нептун в Стрелец (10 дом) и Луна в Рак (6 дом) се чудя коя е най-подходящата сфера за него - може би в сферата на търговията с петрол, газ, горива? Или в компания, която се занимава с внос/износ, със спедиция.
M ДА............Човекът е композитор и професионален музикант от 20 години ........... и не умее да прави нищо друго!

Аз също ще подкрепя Лили обаче - човекът, има много повече данни за бизнес, отколкото за музика, но предполагам по времето на соц-а си е избрал Музиката, за да му се обръща внимание (1 дом Слънце, Водолей - мъжки знак), тогава просто с бизнес не е можел да блесне. Верно водна Луна е чувствителна, но не съм сигурна, че е много успешен композитор. Моите любими музиканти имат също водна Луна  :P, ама са родени на запад и чувствителността им носи капитали.  :P
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #853 -: Януари 19, 2012, 07:14:18 pm »

Аз също ще подкрепя Лили обаче - човекът, има много повече данни за бизнес, отколкото за музика, но предполагам по времето на соц-а си е избрал Музиката, за да му се обръща внимание (1 дом Слънце, Водолей - мъжки знак), тогава просто с бизнес не е можел да блесне. Верно водна Луна е чувствителна, но не съм сигурна, че е много успешен композитор. Моите любими музиканти имат също водна Луна  :P, ама са родени на запад и чувствителността им носи капитали.  :P
OХ,Анабел-няма данни за бизнес ;)Има 8 издадени авторски албума,виртуозен китарист и певец.Парчетата ги пише като на шега и то във всякакъв стил.Познават го в гилдията.Права си ,че музиката в БГ не носи капитал и се надявах да откриете някакво друго призвание.Това с бизнеса....... много е далеч и прекалено разсеян да го прави.
Благодаря за коментарите,все пак :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #854 -: Януари 19, 2012, 07:27:04 pm »
Между другото, в западната карта първо ми се стори, че има данни за собствен бизнес.
После разчоплих малко индийските накшатри и в описанието на една от по-важните бе посочено, че няма способности да работи със съдружници, да се занимава с бизнес, че му липсва бизнес нюх.
Пък в западната карта помислих, че данни за инициативност, да е добър търговец и да има презентационни способности.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #855 -: Януари 19, 2012, 07:31:05 pm »
Между другото, в западната карта първо ми се стори, че има данни за собствен бизнес.
После разчоплих малко индийските накшатри и в описанието на една от по-важните бе посочено, че няма способности да работи със съдружници, да се занимава с бизнес, че му липсва бизнес нюх.
Пък в западната карта помислих, че данни за инициативност, да е добър търговец и да има презентационни способности.

Lillie, моля те, виж имам ли такива способности, че не се очертават никакви трудови договори за мен и трябва да се справя някак си, чудя се защо ли е така  :-[
The only distance is that which we create!

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #856 -: Януари 19, 2012, 07:37:02 pm »

OХ,Анабел-няма данни за бизнес ;)Има 8 издадени авторски албума,виртуозен китарист и певец.Парчетата ги пише като на шега и то във всякакъв стил.Познават го в гилдията.Права си ,че музиката в БГ не носи капитал и се надявах да откриете някакво друго призвание.Това с бизнеса....... много е далеч и прекалено разсеян да го прави.
Благодаря за коментарите,все пак :blink:

Наталия, аз имам един приятел Водолей, също музикант, но навреме го натисна живота да ПРОработи - и той с албуми и т.н. (и него го знаят в гилдията), иначе щеше да се изживява като гений.... това го казвам в най-добрия смисъл. Това, че един човек, не иска да си развие дадени заложени качества не значи, че ги няма.  :P ;D

Моят водолей сега се опитва да пробие на запад, защото видя че в БГ, семейството му няма да го остави, без да изкарва достатъчно пари, да се занимава само с музика и се осъзна, че трябва да направи нещо с живота си. Иначе преди да му се роди дъщеря беше само по живота.... НИКАКВА отговорност (доста мъже са така...)
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #857 -: Януари 19, 2012, 08:13:43 pm »
Добре,не мислиш ли ,че ако човек има някакви заложби,той би ги забелязъл и развил / особено ако му носят и дивиденти?/ или най-малкото интуитивно би се стремял да ги приложи на практика.Особено ако вече е на определена възраст и не е безотговорен.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #858 -: Януари 19, 2012, 09:24:34 pm »
Добре,не мислиш ли ,че ако човек има някакви заложби,той би ги забелязъл и развил / особено ако му носят и дивиденти?/ или най-малкото интуитивно би се стремял да ги приложи на практика.Особено ако вече е на определена възраст и не е безотговорен.

Днес имах среща с моя приятелка - 20 години е гледала трите си деца и сега мъжът й е казал, че вече децата нямат нужда от нея и искал тя да стане финансово независима и да излезе от вкъщи. Тя е чудесна и много отговорна, от септември търси с какво да се занимава, но проблемът е, че мъжът й щял да подкрепи само печеливш неин проект, или пък се опитва да й посочи нещо, което според него си струвало... после се разколебавал... Погледнах й картата - тя е козирог с асц. рак, и четирите й оси са кардинални, сатурн, луната й и северният й възел са в 10 дом. За мен тази жена е роден мениджър - само като я видиш и не можеш да предположиш, че е гледала само деца. Има външен вид, вдъхващ респект и уважение, примесен с мекота... Ето пък това аз не мога да го разбера...   
The only distance is that which we create!

*

Stella

• 7765
« Отговор #859 -: Януари 20, 2012, 10:29:28 am »

Днес имах среща с моя приятелка - 20 години е гледала трите си деца и сега мъжът й е казал, че вече децата нямат нужда от нея и искал тя да стане финансово независима и да излезе от вкъщи.

Тоя, па се сетил!  :o Е, за това жената трябва да си е финансово независима от младини, а не да разчита на подаяния 20 години. Кой ще я вземе на тази възраст на работа, а и тя няма трудови навици да започне свой бизнес. Аз много се съмнявам, че жената въобще е в час какво става в българската икономика и какво е да управляваш свой бизнес. Аз виждам скрит подтекст в думите на съпруга и, но както и да е.  :o :angry:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥