Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227584 Прегледи
*

eaglet

• *
  • 411
Re: професия
« Отговор #860 -: Януари 20, 2012, 11:03:16 am »
Добре,не мислиш ли ,че ако човек има някакви заложби,той би ги забелязъл и развил / особено ако му носят и дивиденти?/ или най-малкото интуитивно би се стремял да ги приложи на практика.Особено ако вече е на определена възраст и не е безотговорен.

Днес имах среща с моя приятелка - 20 години е гледала трите си деца и сега мъжът й е казал, че вече децата нямат нужда от нея и искал тя да стане финансово независима и да излезе от вкъщи.

Тоя, па се сетил!  :o Е, за това жената трябва да си е финансово независима от младини, а не да разчита на подаяния 20 години. Кой ще я вземе на тази възраст на работа, а и тя няма трудови навици да започне свой бизнес. Аз много се съмнявам, че жената въобще е в час какво става в българската икономика и какво е да управляваш свой бизнес. Аз виждам скрит подтекст в думите на съпруга и, но както и да е.  :o :angry:

Да, и аз видях скритият подтекст, но пък знам ли...не смея да го изговоря на глас. Интересите й са свързани с хомеопатия, бахова терапия и все в тази насока, доста е напреднала там и прилага уменията си за себе си и у дома, умения, които този тип не може да осмисли и съответно няма да инвестира в това тя да организира подобни курсове - кой щял да я слуша нея... :blink:

The only distance is that which we create!

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #861 -: Януари 20, 2012, 11:42:38 am »
Познавам такива дами над 45 г., които никога не са работили,
освен да се грижат за семейството. Обикновено мъжете са с
" възможности " и дамите са били осигурени, но примирени,
да изпълняват " нареждания ", да търпят и понасят всички прищевки, изневери и т.н.
Ако се случи жената да бъде оставена от съпруга си, то тя продобива
достатъчно имущество, за да продължи да живее без да работи.
( рядко се случва такава раздяла, защото е свързана с големи делби )

Добре е да се погрижи първо за себе си преди съпруга да разбере
( документи, сметки и т.н )
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #862 -: Януари 20, 2012, 11:56:06 am »
да изпълняват " нареждания ", да търпят и понасят всички прищевки, изневери и т.н.

В случай, ако жената се погрижи да си намери добър адвокат.
Ако съпругът й има възможности и влияние, жената може да се задоволи с трохички след развода.
Но те сами избират този начин на живот, т.е. да са само домакини и да са изцяло зависими. Ако такъв живот устройва жената и й е струва удобен, няма да скъса синджира да търси професионална реализация, особено ако заплатата, която може да изкара, е доста по-малко от средствата, с които разполага без да й се налага да работи, т.е. ако ги получава от съпруга.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #863 -: Януари 20, 2012, 09:07:24 pm »

Ако съпругът й има възможности и влияние, жената може да се задоволи с трохички след развода.
Но те сами избират този начин на живот, т.е. да са само домакини и да са изцяло зависими. Ако такъв живот устройва жената и й е струва удобен, няма да скъса синджира да търси професионална реализация, особено ако заплатата, която може да изкара, е доста по-малко от средствата, с които разполага без да й се налага да работи, т.е. ако ги получава от съпруга.

Тя каза, че не се е погрижила да притежава нищо материално и че другите жени поне това правят, а тя не е мислела в тази насока... Мен друго ми прави впечатление - тя е втората жена, която познавам с подобна съдба - и при двете северният възел е в 10 дом, а те са предпочели южния и нямат вътрешно желание за кариера, а напрактика могат. Мъжете им след години се оказват гадини...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #864 -: Януари 20, 2012, 09:18:17 pm »
Тя каза, че не се е погрижила да притежава нищо материално и че другите жени поне това правят, а тя не е мислела в тази насока...

Същият случай беше и майка ми - СЛВ/Луна в 10 дом.
И после разводът те събаря на земята, защото тепърва се налага да градиш материалната си сигурност, след като го няма съпруга да се грижи за това.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #865 -: Януари 20, 2012, 10:11:20 pm »
Ооо, дъщеря ми я има тази позиция на нодалната ос, но тя е категорична, че трябва да може да разчита на себе си. Моят Меркурий е в съвпад с неин МЦ и аз винаги съм насърчавала кариерата и. Баща и също има Слънце и Юпитер в нейния 10-ти дом. И той е правил така, че да не и дава всичко наготово. Винаги съм се стремяла да възпитам една независима и самостоятелна жена.:blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #866 -: Януари 20, 2012, 10:28:54 pm »
Аз пък не знам с моя северен в 4 дом как ще се разбираме - работя у дома (буквално не напускам тоя дом и се занимавам и с деца), дано поне това го удовлетворява, м...ка му. Как пък управителя на 1 дом е в 10, на 10 е в 10,  и сатурн седи в 10 дом, а северният възел е в 4-ти. За мен това е тотална дисхармония някаква... недоумица...

« Отговор #867 -: Януари 21, 2012, 01:38:13 pm »
Моля, погледнете прикачената карта и ми дайте някаква насока за възможности за професионална реализация на дъщеря ми. Тази година завършва и за няколко месеца смени четири идеи за продължаване на образованието. Може би, ако знам, къде наистина има заложби, ще и бъда по - полезна в оставащите месеци до кандидатстудентската кампания! Предварително ви благодаря за вниманието!

*

Uran

• 6041
« Отговор #868 -: Януари 21, 2012, 01:44:24 pm »

Тя каза, че не се е погрижила да притежава нищо материално и че другите жени поне това правят, а тя не е мислела в тази насока... Мен друго ми прави впечатление - тя е втората жена, която познавам с подобна съдба - и при двете северният възел е в 10 дом, а те са предпочели южния и нямат вътрешно желание за кариера, а напрактика могат. Мъжете им след години се оказват гадини...
И аз познавамняколко такива. На едната съм и качвала картата.
Тази година взе да си търси работа за първи път, а е на 41г. Надява се познати да я уредят в държавната администрация.
Ако мъжът и реши да я остави, а той така или иначе не може да я търпи, няма да получи нищо защото имат кредити за над 500К.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #869 -: Януари 21, 2012, 03:24:42 pm »
Аз им се възхищавам на тези жени - колко всеотдайни са били към семейството и децата, аз не мога така, все си мисля, че още днес може да му се случи нещо на благоверния и да остана сама с две деца, затова и нямам покой... Според някои съм черногледа в това отношение, но според мен съм си реалист  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #870 -: Януари 21, 2012, 03:52:21 pm »
Вярно е, че са в състояние да направят най-доброто за децата си. Малко съм им завиждала точно за този аспект. На мен това ми коства доста нерви и не знам доколко съм полезна като крякам щото..времето ми е ограничена, а и трябва да се направя и на майка.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #871 -: Януари 21, 2012, 03:54:24 pm »
Вярно е, че са в състояние да направят най-доброто за децата си. Малко съм им завиждала точно за този аспект. На мен това ми коства доста нерви и не знам доколко съм полезна като крякам щото..времето ми е ограничена, а и трябва да се направя и на майка.

Описала си точно как се чувствам и аз, със същите думи  :blink:

« Отговор #872 -: Януари 22, 2012, 12:01:00 pm »
Коментар по картата, поставена от Валори. Моля да не бъде приеман насериозно. :blink:

У10 Юпитер в 7-ми дом и във Везни. Участва в тау-квадратура с опозицията Марс/Нептун по оста 4/10 дом, Нептун и Марс са управители на 1-ви дом. Тригон със Сатурн в собствен знак. Възлите са по оста 3/9 дом. Хрумва ми нещо, свързано с дипломация, международни икономически отношения, право. Макар че напрегнат аспект Марс/Юпитер може да не е особено подходящ за дипломат, но Нептун и особено Сатурн биха могли да омекотят значително темперамента (Сатурн по-скоро ще обуздае, не омекоти). Освен това Марс в Рак не би трябвало да има твърде рязко проявление, може би е по-скоро действа с кадифена ръкавица (Марс в падение). А и е в тригон със силна по знак и дом Венера - чар и грация в действие.

Най-аспектираните планети в картата са У10 Юпитер и У2 Венера (екзалтирана) и във взаимна рецепция по знаци (Юпитер като класически управител на Риби). Като управители на 2-ри и 9-ти дом, отново ме насочва към професия, свързана с финанси и управлението им (Плутон на трон по дом и знак помага в управлението на чужди ресурси). Налице е хармоничен аспект между управителите на оста 2/8 дом (макар и широк). Положението на У10 в знак и дом на Венера ми се струва, че показва стремеж към високо обществено положение, широко признание. Комбинацията Венера/Юпитер може да е подходяща и за слава, придобита чрез занимания, свързани с изкувство, мода, козметика. При нея У5 Луна е в съвпад с Уран и Нептун в края на 10-тия дом. Вдъхновение и то нестандартно не би трябвало да ѝ липсва. Вдъхновението ѝ би трябвало да е с практична насоченост, не си я представям да гради въздушни кули. Според мен търси практическа реализация на идеите си и може би бърза да ги види осъществени.

Съвпад Луна/Уран и Меркурий в прагматичния Козирог плюс Меркурий и Слънце в 11-ти дом. Може би е добра с техниката и я влече към компютрите, програмиране, уеб дизайн?

У9 и У10 Юпитер в аспекти с Нептун и Сатурн. Дали не я влече към биологията, химията? С Меркурий в Козирог в аспект с Плутон мисля, че би трябвало да има добри аналитични способности.

Още един вариант. Управител на 4-ти дом е Меркурий (анаретен, т.е. възможно да е силно изявен) в секстил с Плутон (У8 в 8-ми дом, на трон по знак). Аспекти между планети в 8-ми и 12-ти дом. Може би я влече психологията, психотерапията (в това число арт терапия), анализ?

Транзитен Сатурн ще бъде стационарен в точна квадратура с Меркурия ѝ. Нищо чудно окончателното ѝ решение да бъде в полза на дейност, свързана с Меркурий.

Пожелавам успешна реализация на дъщеря ти, Валори!
« Последна редакция: Януари 22, 2012, 12:57:42 pm от Mirabella »

« Отговор #873 -: Март 25, 2012, 10:40:13 pm »
Какво мислите би работил тоз' младеж?

Това е брат ми. Казва, че не си се представя на бюро в офис, в момента мечтае за барета или някакво спец ченге. Не намира смисъл и няма никакъв интерес към ежедневната, рутинна работа, предпочита нещо физически и психически напрегнато (но това е мнението му само на този етап, има още време да помисли).

Интересно е разположението на Слънце, У1 и У10 (като последните - тронови) в 10-ти.
« Последна редакция: Март 25, 2012, 10:45:02 pm от euph0ria »

« Отговор #874 -: Март 26, 2012, 01:13:54 pm »
А има един, вярно че есенциално не много силен, но чудесно аспектиран Сатурн в 6-ти дом, което би трябвало да му позволява да се справя добре и с рутинна (имам предвид, по-чиновническа) работа. Слънце и У1/У10 в 10-ти дом би свързала със силно желание за сполучлива професионална изява. Човек иска да бъде уважаван заради успехите му в работата. Тригон Слънце/Сатурн - умее да работи продължително, усърдно, тежко върху дадена задача. Както е воден, би трябвало и да умее да съсредоточава цялото си внимание върху даден проблем, не да прескача насам-натам нетърпеливо. Може да е далновиден и да умее да усеща накъде вървят нещата. Този тригон е подкрепен от Юпитер до голям трин - мисля, че в повечето случаи е достатъчно да приложи малко усилия и резултът няма да закъснее. С добре аспектиран Сатурн в 6-ти би могъл да служи в полза на обществото.

Управителят на 8-ми дом получава няколко аспекта, които биха могли да препращат към работа, свързана с полиция и изобщо с риск за живота - опозиция с Плутон и тригон с Уран (У6, който показва условията на труд). Но Марс ми се струва малко есенциално слаб за такива дейности (в знак на заточение). От друга страна, и Марс, и У1/У10 Меркурий са в критични градуси, т.е. могат да се изявяват не според "общо приетите" правила (трон/заточение и т.н.). В такъв случай Марс в Телец може да не се стреми към изява в типично венерени професии (а пък и попада в собствена терма все пак). Но ми липсват типичните аспекти за силова професия - силни връзки между У10 или планети в 10-ти с Марс, Плутон и елементи на 8-мия дом. С моя недостатъчен опит щях да си помисля, че иска да бъде юрист или нещо подобно, пък то съвсем не е така. В свой защита искам да кажа само, че мутабелността на главните оси може да говори и за смяна на професионалната ориентация или упражняване на няколко професии.

Луна в 8-ми би могла да дарява както със силни страхове, така и с голяма вътрешна сила, срещала съм и двата варианта в скромния си опит с натални карти. При него Луната е есенциално силно поставена - от тази гледна точка може би изявява хубавите си черти в дома, т.е. го прави психичски стабилен и издържлив на продължително натоварване. Макар че Луна в Телец по си я представям да се наслаждава на 8-модомни дейности, отколкото на желае да упражнява нещо напрегнато. Ама знам ли аз. ;D

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #875 -: Март 26, 2012, 03:22:01 pm »
Какво мислите би работил тоз' младеж?
Това е брат ми. Казва, че не си се представя на бюро в офис, в момента мечтае за барета или някакво спец ченге. Не намира смисъл и няма никакъв интерес към ежедневната, рутинна работа, предпочита нещо физически и психически напрегнато (но това е мнението му само на този етап, има още време да помисли).
Дали ще му харесва да се занимава с политика  :-\
Сигурно му се отдава писането и е добър оратор.
Каквото и да работи, с упр. на 1-ви и слънце в 10 ти, със сатурн в 6-ти ще работи упорито и ще постигне добро обществено положение, ще получи и хубаво образование.
Професията ще е свързана с умствена работа.
С упр. на 6-ти дом- уран и упр на 2-ри , в 11 - ще печели парите си от нестандартна и рядко срещана професия.
С този сатурн в 6-ти да се пази от ухапване от кучета, може да има проблеми със зъбите и костите.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #876 -: Март 28, 2012, 04:23:01 pm »
Здравейте, може ли за малко съдействие по тази карта :) ? Малко ме затруднява тълкуването. На куспидата на 6-ти дом е Козирог, а управителя на Козирог, е в 3-ти дом, в Риби. Аз мисля, че ще е нещо свързано с изкуството, но не знам дали съм на прав път :-\ ...

« Отговор #877 -: Март 28, 2012, 06:19:22 pm »
На куспидата на 6-ти е Луната в Телец. Венера управлява и МС (както и на 5-ти и 6-ти дом), в 11-ти дом е, заточена по знак. Венера е в съвпад със СЛВ и тригон със Сатурн (У2 в 3-ти), който екзалтира Венера по знак. Талантите на тази личност биха могли да бъдат в дейности, свързани с изкувствата и тяхното изразяване. Заради 3-тия дом си мисля за нещо писмено или което изисква сръчност, концентрация, нещо, което се прави с ръчен труд също. Слънце и Меркурий в точен съвпад в 1-ви ме навежда на мисълта, че този човек умее да привлича вниманието върху себе си, да бъде забелязван като личност. Значи може би нещо като актьорско майсторство, режисура, фотография (заради тригона на Уран/Нептун с Луна), драматургия, сценарист, хореография. Изглежда ми като професия, свързана с ръководна роля в някакво направление на изкувствата.

« Отговор #878 -: Март 28, 2012, 06:56:54 pm »
Здарвейте Мирабела,  дали погледнахте в синастрия композита , който ви качих, защото тръпна в очакване  :blink: Още веднъж , Благодаря!

« Отговор #879 -: Март 28, 2012, 07:03:55 pm »
Ох, вярно, Телец, мен пък какъв Козирог ме гони ;D !
Mirabella, всичко написано ми се струва изключително вярно, особено за фотографията и режисурата ! Благодаря много  :blink: .