Коментар по картата, поставена от Валори. Моля да не бъде приеман насериозно. :blink:
У10 Юпитер в 7-ми дом и във Везни. Участва в тау-квадратура с опозицията Марс/Нептун по оста 4/10 дом, Нептун и Марс са управители на 1-ви дом. Тригон със Сатурн в собствен знак. Възлите са по оста 3/9 дом. Хрумва ми нещо, свързано с дипломация, международни икономически отношения, право. Макар че напрегнат аспект Марс/Юпитер може да не е особено подходящ за дипломат, но Нептун и особено Сатурн биха могли да омекотят значително темперамента (Сатурн по-скоро ще обуздае, не омекоти). Освен това Марс в Рак не би трябвало да има твърде рязко проявление, може би е по-скоро действа с кадифена ръкавица (Марс в падение). А и е в тригон със силна по знак и дом Венера - чар и грация в действие.
Най-аспектираните планети в картата са У10 Юпитер и У2 Венера (екзалтирана) и във взаимна рецепция по знаци (Юпитер като класически управител на Риби). Като управители на 2-ри и 9-ти дом, отново ме насочва към професия, свързана с финанси и управлението им (Плутон на трон по дом и знак помага в управлението на чужди ресурси). Налице е хармоничен аспект между управителите на оста 2/8 дом (макар и широк). Положението на У10 в знак и дом на Венера ми се струва, че показва стремеж към високо обществено положение, широко признание. Комбинацията Венера/Юпитер може да е подходяща и за слава, придобита чрез занимания, свързани с изкувство, мода, козметика. При нея У5 Луна е в съвпад с Уран и Нептун в края на 10-тия дом. Вдъхновение и то нестандартно не би трябвало да ѝ липсва. Вдъхновението ѝ би трябвало да е с практична насоченост, не си я представям да гради въздушни кули. Според мен търси практическа реализация на идеите си и може би бърза да ги види осъществени.
Съвпад Луна/Уран и Меркурий в прагматичния Козирог плюс Меркурий и Слънце в 11-ти дом. Може би е добра с техниката и я влече към компютрите, програмиране, уеб дизайн?
У9 и У10 Юпитер в аспекти с Нептун и Сатурн. Дали не я влече към биологията, химията? С Меркурий в Козирог в аспект с Плутон мисля, че би трябвало да има добри аналитични способности.
Още един вариант. Управител на 4-ти дом е Меркурий (анаретен, т.е. възможно да е силно изявен) в секстил с Плутон (У8 в 8-ми дом, на трон по знак). Аспекти между планети в 8-ми и 12-ти дом. Може би я влече психологията, психотерапията (в това число арт терапия), анализ?
Транзитен Сатурн ще бъде стационарен в точна квадратура с Меркурия ѝ. Нищо чудно окончателното ѝ решение да бъде в полза на дейност, свързана с Меркурий.
Пожелавам успешна реализация на дъщеря ти, Валори!