Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227818 Прегледи
*

abroad

Re:професия
« Отговор #220 -: Април 30, 2010, 09:11:41 pm »
Много отдавна не бях влизала в дир-а.
Днес сутринта като продължение от вчера все за професии си мислех ;D, та влязох и попаднах на много интересна тема и за това си позволявам да копирам линка към нея тук:
Две карти – една професия

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #221 -: Май 01, 2010, 09:11:01 am »
Може ли да ми кажете най-общо, кои аспекти в картата характеризират художниците?

*

missKapriz

« Отговор #222 -: Май 01, 2010, 09:29:59 am »
Рая,трябва да има връзка между 2,9 и 10 дом-поне три взаимовръзки,за да има формулата на изкуството.Специално за художниците-взаимодействие Венера със Сатурн или Уран, често и с двете планети наведнъж. Това е  живопис. Верно,наблюдавал съм и няколко карти на художници,където тези аспекти липсват (Илья Репин, например). Но изключения от това правило има малко.
В допълнение към това съм забелязал,че при художниците във формулата  II+IX+X активно се вмества и  VII дом. Т.е. възниква формула  II+VII+IX+X . Тази формула се среща също при моделиери, оформители, дизайнери, визажисти, гримьори. Това е художествено възприемане на действителността.Такива хора,даже да не могат да рисуват,имат забележителен вкус.

Да допълня и че не е задължително аспектите да са непременно хармонични-често именно напрегнатите аспекти носят по-голяма реализация
Ще потърся от къде точно съм свалила горното,за да дам линка към статията-има за много професии

*

Lillie

• 30532
« Отговор #223 -: Май 01, 2010, 12:04:56 pm »
Това са формулите на Шестопалов.
Но доколкото 5 дом се свързва с креативността и творческата изява, той също би трябвало да участва във формулата.
Връзка с 10 дом трябва да има, за да се превърне изкуството в призвание, 2 дом - източник на доход /по втори дом "осребряваме" талантите си/ и 7 дом - творбите ни да получат признание сред обществеността, да бъдат видяни и оценени.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #224 -: Май 01, 2010, 12:23:51 pm »
Рая,трябва да има връзка между 2,9 и 10 дом-поне три взаимовръзки,за да има формулата на изкуството.Специално за художниците-взаимодействие Венера със Сатурн или Уран, често и с двете планети наведнъж. Това е  живопис. Верно,наблюдавал съм и няколко карти на художници,където тези аспекти липсват (Илья Репин, например). Но изключения от това правило има малко.
В допълнение към това съм забелязал,че при художниците във формулата  II+IX+X активно се вмества и  VII дом. Т.е. възниква формула  II+VII+IX+X . Тази формула се среща също при моделиери, оформители, дизайнери, визажисти, гримьори. Това е художествено възприемане на действителността.Такива хора,даже да не могат да рисуват,имат забележителен вкус.

Да допълня и че не е задължително аспектите да са непременно хармонични-често именно напрегнатите аспекти носят по-голяма реализация
Ще потърся от къде точно съм свалила горното,за да дам линка към статията-има за много професии

При мен има наличие на тези взаимовръзки. Нямам никакъв талант, свързан с рисуване и т.н.
Много често едно време като си попълвах данните в астропрограми с готови тълкувания, поне на три места дебело се подчертаваше, че мога много да печеля от изкуство, което не означава непременно аз да го създавам, разбира се.
Сферата на занимание пак е свързана с Венера, но с по-различната й аналогия ;D
Вчера неслучайно пуснах един линк от дир-а, тъй като това за което говорят там много точно ми описва и нацелва професията.

*

missKapriz

« Отговор #225 -: Май 01, 2010, 05:38:08 pm »
Цитат
Вчера неслучайно пуснах един линк от дир-а, тъй като това за което говорят там много точно ми описва и нацелва професията.
Именно там,на някоя от първите 3 страници беше,прочетох,че много често професията се описва от планетата,изграяваща преди Слънцето.При мен не съвпада,но иначе е интересено твърдение и ще  потърся  потвърждение в други карти.Също пошеше и за хармониците-професията била по 10 хармоник от Луната-ей тва не го разбрах

*

Lillie

• 30532
« Отговор #226 -: Май 01, 2010, 05:46:19 pm »
И при мен ориенталната планета няма нищо общо с професията, а това е Марс.
Ако се гледа знакът му, да, има нещо творческо. Но съм много далеч от марсовите професии, вкл. медицината.
При мен знакът на МС дефинира професията, с оглед позицията и аспектите на неговия управител.
Навремето, когато се допитах до професионален астролог /ученичка на Иван Станчев/, отговорът бе "работа, свързана с производство на масови, евтини стоки, течности". Предполагам, че е имала предвид позицията на Луната и Марс. Е, няма абсолютно нищо общо с професията ми!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #227 -: Май 01, 2010, 05:49:21 pm »
Също пишеше и за хармониците-професията била по 10 хармоник от Луната-ей тва не го разбрах

Сигурно са имали предвид индийската дашамша, т.е. десети хармоник. Тази производна карта се разглежда, ако искаме да получим по-детайлна информация за призванието и професията на родения. Аз лично призванието го гледам по навамша /Д9 - девети хармоник/, а професията, т.е. попрището, на което ще си изкарваме насъщния, търся по Д10.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #228 -: Май 01, 2010, 06:00:35 pm »
В тази връзка ми се ще да уточня, че има разлика между призванието и професията.
Далеч не всеки работи това, за което е призван, както и не всеки от нас работи това, което му носи удовлетворение.
Много често ни се налага да вършим работа, която ни осигурява някакъв доход, т.е. удовлетворяване на първичните ни потребности, каквото е оцеляването ни. И съвсем не е задължително в тази сфера да реализираме талантите си.
Много често хората работят, защото "така трябва", без да изпитват истинско удовлетворение. Щастливец е онзи, който е успял да превърне любимото си хоби в професия (казва го моят управител на МС в 5 дом  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #229 -: Май 01, 2010, 06:01:27 pm »
Именно там,на някоя от първите 3 страници беше,прочетох,че много често професията се описва от планетата,изграяваща преди Слънцето.

Е, аз нямах това предвид. И при мен няма общо. Ма те там са го уточнили/разграничили това :blink:
Обърнах внимание на подробно описания по-сложен метод.

*

abroad

« Отговор #230 -: Май 01, 2010, 06:03:27 pm »
Щастливец е онзи, който е успял да превърне любимото си хоби в професия (казва го моят управител на МС в 5 дом  ;D).

Абе, моят е във 2ри, но откак се помня все за това си мечтая. Сега остава и да разбера кое точно ми е любимото хоби ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #231 -: Май 01, 2010, 06:04:38 pm »
Да добавя, че преди сатурновото си завръщане (и докато не приключи) работех това, за което ми се плаща, и едва след като Сатурн влезе в знака на наталното ми МС, успях да намеря истинското си призвание. И в момента работя това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #232 -: Май 01, 2010, 06:08:18 pm »
В тази връзка ми се ще да уточня, че има разлика между призванието  и професията.

точно това си мислех да напиша.
аз не работя това, което искам. работя за пари, не за удоволствие.
ако гледам знака преди МС, това е Меркурий и работата ми наистина е свързана с общуване.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #233 -: Май 01, 2010, 06:13:41 pm »
В повечето случаи и аз не съм работила това, което искам.
Не съм и от родените с висок старт в живота, т.е. наследили високо социално положение от родителите си, семейството. Дотук всичко съм постигала сама, без да разчитам на ничия подкрепа. Не че съм постигнала кой знае какво де.
И дори когато започвах работа, която искам, впоследствие обстоятелствата се обръщаха не в моя полза.
Някъде бях чела, че работата, която не изисква висше образование /ценз/, е по 6 дом, т.е. за изкарване на хляба насъщен. Работата, коята е свързана с кариера, призвание, следване на някаква глобална цел, е по МС.
Интересното е, че при мен има връзка между управителите на 6ти и 10ти дом, в съвпад са в 5 дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #234 -: Май 01, 2010, 06:15:50 pm »
Винаги съм работила това, което обичам. Радвам се, защото не съм човек, който успява да издържи дълго на нещо, което не му носи някакво удовлетворение.
По време на Сатурн на МЦ обаче преосмислих целите занапред и набелязах нови такива. Мисля, че имам заложени в картата си няколко вида професии и е вероятно да направя много рязък завой в тази област някой ден.
 Приемам работата си като призвание и донякъде съдба, съдейки по редица на пръв поглед уж случайни обстоятелства. Управителят на 6 дом ми е в 8-ми, може би затова съм така дълбоко свързана с нея, но има и няколко други положения, които описват самия вид, доста е комплексно при мен.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #235 -: Май 01, 2010, 06:19:42 pm »
 Работата ми може да се дефинира от планетата скаут-Меркурий, но не изпитвам удовлетворение. Управителят ма МЦ е Марс и е в 4 дом. Управителят на 6 дом- Сатурн е в 10 дом. Явно ще трябва да се задоволя с работа, която може и да се върши без висше образование. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #236 -: Май 01, 2010, 06:21:56 pm »
Винаги съм работила повече за пари, отколкото за удоволствие. В момента съчетавам и двете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #237 -: Май 01, 2010, 06:23:23 pm »
В 6 дом нямам планети, управителят му Марс е в 12 дом в съвпад с Плутон.
В 10 дом са ми лъвското Слънце и СЛВ.
В 9 дом Венера и Меркурий.
В момента съм в период, в който въобще не ми се работи.
Искам да се занимавам със себе си, с децата ми, искам да се развивам, заедно с тях. И в този смисъл ходенето на работа ми се струва загуба на време. Но се налага, поради финансови причини.

*

Uran

• 6041
« Отговор #238 -: Май 01, 2010, 06:27:09 pm »
Истината е, че е имало възможност да започна нещо, което ми харесва, но не съм можела да си го позволя. Така, че..и аз се присъединявам към отбора на работещите за пари.
 Преди години направих жест към любимия да има шанс да работи това, което му харесва без да има значение заплащането (всъщност 4 месеца нямаше такова, а след това беше 2 пъти по-ниско от заплатата му на инженер). :blink: :blink:

*

missKapriz

« Отговор #239 -: Май 01, 2010, 06:31:12 pm »
Цитат
Щастливец е онзи, който е успял да превърне любимото си хоби в професия (казва го моят управител на МС в 5 дом  
Аз съм от щастливците явно :)Но се случи в зряла възраст-точно когато пр МС ми съвпадна с наталното слънце.Имаше и другио подкрепящи аспекти.Имаче професията ми е точно описана по 2,10 и 7 дом,планети в тях,управители и аспекти към тях