Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227194 Прегледи
*

Nebesna

Re:професия
« Отговор #240 -: Май 01, 2010, 06:37:39 pm »
Интересното е, че при мен има връзка между управителите на 6ти и 10ти дом, в съвпад са в 5 дом.

По 6-ти дом е рутинния ежедневен труд, професионалната квалификация при която не се изисква висше образование. По 2-ри и по 5-ти дом са свободните и творческите професии.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #241 -: Май 01, 2010, 06:46:31 pm »
хмм, на мен господаря на 5-ти дом ми е във 2-ри - и това е Нептун в Стрелец! :blink:
занимавам се с изкуство, но не печеля от това!
и каква би следвало да е идеалната професия за мен?

« Отговор #242 -: Май 01, 2010, 07:26:20 pm »
Цитат
Така, че..и аз се присъединявам към отбора на работещите за пари.

Аз също се присъединявам към този отбор.Всъщност при мен Венера управител на 10 и 6 дом е в 2-ри дом и няма начин винаги съм гледала да изкарвам пари!Имам си и Плутон и Раху в 10-ти дом винаги се стремя да се  издигам и да се доказвам където и да работя а и така се завъртат нещата че да имам подчинени.
« Последна редакция: Май 01, 2010, 07:39:40 pm от marygadje »
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #243 -: Май 02, 2010, 12:13:16 am »
Що се отнася до формулите на професиите според Шестопалов, за които се споменва, не винаги една формула е работеща или далеч не винаги успяваме да разгърнем пълния потенциал на заложеното в радикса.
Много е важен семейният модел, а по-нататък и средата, в която попада даден човек. Очакванията на родителите също оказват влияние върху избора на професия при децата.
Аз самата имам формула за художник, а и въобще да се занимавам с изкуство, и от малка рисувам добре, но тази заложба по никакъв начин не е била поощрявана, стимулирана. И потенциалът продължава да спи, т.е. остава нереализиран. Единственото предимство, с което се ползвам, е добрият вкус. Сегашната ми професия изисква умение човек да се изразява добре, да реди красиво думи. Не толкова ораторски талант, а умение да си изразяваш писмено мисълта, дар слово. Управител на МС в съвпад с Венера в 5 дом, в тригон с Нептун.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #244 -: Май 02, 2010, 04:53:57 am »
По 6-ти дом е рутинния ежедневен труд, професионалната квалификация при която не се изисква висше образование. По 2-ри и по 5-ти дом са свободните и творческите професии.

У6 е Овен, Марс е на ИЦ в съвпад със СЛВ. Ами то си ми е предопределено да си готвя и чистя в къщи до веки веков ;D.
У2 е Риби, а У5 е Стрелец. Нептун и Юпитер са в съвпад в 1 дом. До тук добре, само където правят опозиция със Сатурн в 8 - има творчество, ама не съм богата. Продавала съм, подарявала съм, дарявала съм (музеи, галерии, училища, обществени заведения), а най-ужасното е, че при експозиции са ми крадили картини и скулптури. Иначе управителите на 7 и 10 дом са в съвпад в 11 - някой ден може и да се чуе нещо за мене  ;)
В момента основните ми доходи са от преподавателска дейност. Интересно ми е защото нямам в картата сигнификатори за учител, като изключим може би стелиума в 11 дом - работя върху художествени проекти с учениците си.
Мога да кажа, че съм щастливка, защото обичам работата с подрастващите (тя е творческа преди всичко) и в същото време имам достатъчно време, за да рисувам.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #245 -: Май 02, 2010, 08:18:18 am »
преди много време прочетох нещо, което силно ме впечатли..че ако човек подтисне творческите си заложби, се разболяват физически възпроизводителните му органи..дали има истина в това.. :-\

на същото място пишеше, че ако жена се привърже прекалено силно към къщата си и нараства д-то, затова се съмнявам малко в информацията..  ;D

ами определено има нещо вярно, защото възпроизводителните органи са към втора чакра, а тя отговаря за творческото начало у човека и съответно подтискането на тези творчески заложби у емоционалното тяло, това рефлектира върху физическото на съответния орган.

относно къщата и дупето е същото. дупето е към първа чакра, а тя отговаря за материалната ни сигурност и съответно колкото повече се привързваш към материалното около теб, толкова повече ти личи на физическо ниво  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Helo

« Отговор #246 -: Май 02, 2010, 09:51:15 am »

относно къщата и дупето е същото. дупето е към първа чакра, а тя отговаря за материалната ни сигурност и съответно колкото повече се привързваш към материалното около теб, толкова повече ти личи на физическо ниво  ;D

Това е така! И аз ти разправям същото отдавна - който има голямо дупе е свръхпривързан към материалния свят.

Разправяш важно и некомпетентно, че никога нямало да достигна твоето ниво и че съм стояла в материалния свят, но ти си тази, която има свръхбагаж отзад.

Поне това елементарно нещо трябва да ти даде ясна (доколкото е възможно за Нептунианец) представа, че ти колкото и да искаш и да претендираш, че живееш в други измерения, не можеш да се откъснеш от материалния свят, защото не можеш да спреш да ядеш. Яденето е животински инстинкт, който помага на тялото да оцелее, но когато тялото контролира човека, а не обратното, вече не може да се говори за освобождаване от материята, а за затъването в нея.

;)

« Последна редакция: Май 02, 2010, 09:57:02 am от Hi »

*

missKapriz

« Отговор #247 -: Май 02, 2010, 09:55:09 am »
Аз пък не съм съгласна за дупето и материализма :PЕдин пример-"сотаджийките",момите-златотърсачки-кльощави до счупване,а продажни до пръсване.И си направих моя статистика за познатите ми-повечето,дето са по-материално ориентирани са по-слаби от бохемите.

*

Uran

• 6041
« Отговор #248 -: Май 02, 2010, 10:31:21 am »
Аз пък не съм съгласна за дупето и материализма :PЕдин пример-"сотаджийките",момите-златотърсачки-кльощави до счупване,а продажни до пръсване.И си направих моя статистика за познатите ми-повечето,дето са по-материално ориентирани са по-слаби от бохемите.
На тях Венерите и Луните им сигурно имат някакъв аспект със Сатурн. :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #249 -: Май 02, 2010, 11:12:17 am »

относно къщата и дупето е същото. дупето е към първа чакра, а тя отговаря за материалната ни сигурност и съответно колкото повече се привързваш към материалното около теб, толкова повече ти личи на физическо ниво  ;D

Това е така! И аз ти разправям същото отдавна - който има голямо дупе е свръхпривързан към материалния свят.

Разправяш важно и некомпетентно, че никога нямало да достигна твоето ниво и че съм стояла в материалния свят, но ти си тази, която има свръхбагаж отзад.

Поне това елементарно нещо трябва да ти даде ясна (доколкото е възможно за Нептунианец) представа, че ти колкото и да искаш и да претендираш, че живееш в други измерения, не можеш да се откъснеш от материалния свят, защото не можеш да спреш да ядеш. Яденето е животински инстинкт, който помага на тялото да оцелее, но когато тялото контролира човека, а не обратното, вече не може да се говори за освобождаване от материята, а за затъването в нея.

;)

скъпа тъпачке,
ти никога не си виждала моя гъз и откъде така компетентно се изказваш относно него? съдиш от това, че се бъзикам постоянно с това ли  :unsure:  прекалено кухо от твоя страна  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #250 -: Май 02, 2010, 12:44:04 pm »
преди много време прочетох нещо, което силно ме впечатли..че ако човек подтисне творческите си заложби, се разболяват физически възпроизводителните му органи..дали има истина в това.. :-\

на същото място пишеше, че ако жена се привърже прекалено силно към къщата си и нараства д-то, затова се съмнявам малко в информацията..  ;D

Е, не знам доколко е вярна тезата...
Д-то си се опитвам да поддържам във форма, макар и да водя донякъде обездвижен живот. Но пък за компенсация на това ми липсва каквото и да било пристрастяване към сладкото, а и въобще към храната. Като видя тортички и пастички, по ги харесвам на външен вид, отколкото да ги хапвам, колкото и да са вкусни за някои. На мен сладкото, което чак накъртва, не ми е вкусно. Единствено сметановият сладолед може да ме изкуши в горещите летни месеци, но го консумирам и него с мярка. Общо взето с моя лаком мажорно неаспектиран Юпитер на видно място в хороскопа в това отношение съм много балансиран човек, умея да спазвам мярка без да ми коства каквито и да било усилия.
Относно репродуктивната система не знам, досега не съм имала възможност  ;D да се убедя дали и как работи. Разбирай, не съм работила целенасочено по тази аналогия на 5 дом. Защото деца лесно се правят, но по-трудно се гледат. :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #251 -: Май 02, 2010, 05:21:50 pm »

скъпа тъпачке,
ти никога не си виждала моя гъз и откъде така компетентно се изказваш относно него? съдиш от това, че се бъзикам постоянно с това ли  :unsure:  прекалено кухо от твоя страна  ;)

Скъпа дебелачке,
как ще ме убедиш, че не си дебела, като писа, че дори майка ти ти казала, че си?  :unsure: Прекалено кухо от товая страна!  ;)

И внимавай с Юпитер на асценеднта, че освен голямо дупе ти е дал и самочувствие, стигащо чак до не знам кое си измерение - ти по-добре знаеш какви са измеренията и къде джиткат извънземните.  ;)

*

Divna

« Отговор #252 -: Май 02, 2010, 05:33:14 pm »
Пак се почна  :-[.

*

Nebesna

« Отговор #253 -: Май 02, 2010, 05:40:12 pm »
На тях Венерите и Луните им сигурно имат някакъв аспект със Сатурн. :blink:

Аспектът на сметкаджийството.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #254 -: Май 02, 2010, 05:56:44 pm »
Сиренето е с пари, Небесна  :P, никой не го знае по-добре от Луна в твърд аспект със Сатурн.
Духовното развитие също има своята цена.
Интересното е, че този аспект се среща както в картите на прагматици, така и в картите на аскети, духовни учители.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #255 -: Май 02, 2010, 06:42:38 pm »
Скъпа дебелачке,
как ще ме убедиш, че не си дебела, като писа, че дори майка ти ти казала, че си?  :unsure: Прекалено кухо от товая страна!  ;)

И внимавай с Юпитер на асценеднта, че освен голямо дупе ти е дал и самочувствие, стигащо чак до не знам кое си измерение - ти по-добре знаеш какви са измеренията и къде джиткат извънземните.  ;)

IQ на ниво на зелена люцерина, огромни кравешки очи /лафа за кравите всички го знаят - един път годишно ги опъват, а цяла година им дърпат циците  ;) /, мозък като полиран гардероб и всички атрибути на тъпите патки - това си ти Хело ;D  нали си Плутонианка, а Плутон е НУЛАТА и понеже нивото ти не е дори хоризонтално, ами е заорало в люцерината си една голяма кръгла нула! ай иди се застреляй за да си отработиш аспектите на самоубийците па току виж си се кротнала  ;)

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #256 -: Май 02, 2010, 06:51:44 pm »
Сиренето е с пари, Небесна  :P, никой не го знае по-добре от Луна в твърд аспект със Сатурн.
Духовното развитие също има своята цена.
Интересното е, че този аспект се среща както в картите на прагматици, така и в картите на аскети, духовни учители.

Не знам дали е от този аспект или от друг, но е така.  :P Като ти ревнат в къщи няколко гърла, да не дава Бог да ги гледаш как гладуват. Тогава ще ви питам где е духовното.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #257 -: Май 02, 2010, 06:56:55 pm »
Хайде тук да си пишем за професиите, а който иска да продължи в по-груб тон, да върви в Кеча.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #258 -: Май 02, 2010, 07:09:08 pm »
Момичета, извинявам се, че се включвам... но си мислех, че тук сме събрани от някакъв общ интерес... и в сериозна , особено за мен тема като "професията" не е много хубаво да си отправяме обиди, дори на шега... Аз ви обичам, макар да съм от скоро и нова... Има твърде много неща, които да ни обединят, за д апозволяваме на малки несъгласия да предизвикват отрицателни енергии с такъв размер...

в началото ми беше забавно, но отдавна това, което девойчето прави си граничи с психични отклонения. ясно е, че си търси нещо детето и както няколко пъти само си е казвало, че са го гонили от много форуми вече е видно и защо...

не желая обаче да и търпя заливането с негативна енергия. като иска да трови някого, то нека да е себе си, а не хората от форума. вземам да се замислям да и спретнем една психоаналитична сесия тук и да вземем да и изпишем розови хапченца за розово настроение...

belika, сама виждаш, че говедото си рие и хвърля от два дни насам. явно най-хамавата и планета се е активирала от нещо и не я свърта. или пък си е изразходила енергията от стария солар преди новия да е навлязъл и сега си търси от кого да я пие  :-\

спирам да се занимавам с незадоволени, откачени и малоумни прасета щото ми писна и вече не ми е интересно!  :96:

*

Helo

« Отговор #259 -: Май 02, 2010, 07:19:25 pm »

спирам да се занимавам с незадоволени, откачени и малоумни прасета щото ми писна и вече не ми е интересно!  :96:

Така, както някои все си повтарят, че от утре почват диетата или спират цигарите, но това вечно си остава за утре, така и ти не спираш да повтаряш, че вече спираш да отговаряш, а този момент така и не идва. Пак не можеш да се контролираш.  :unsure:

Ааа, нали беше над материалното? Защо все се ядосваш тогава? Изглежда, че не само тялото, но и емоциите те контролират. Какъв духовен човек си тогава! Мчи как така си по-освободена от материалното от мен при това положение?!  :unsure: :unsure: :unsure: Пък и не аз съм готова да смуча патки за пари.  :rolleyes:
Ти сама каза, че с един лимон ще се оправиш, ама това пак е закотвяне за материалното.