Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227038 Прегледи
професия
« -: Август 30, 2008, 01:36:45 pm »
Здравейте :) имам въпрос към вас:Можете ли да ми помогнете да разтълкувам,според наталната ми карта , коя професия най би ми подхождала или в кои области най-добре бих имала възможност да се развивам?Имам ли заложени някакви "астро-качества"? Родена съм на 27.11.1985 гр. Пловдив в 03.50. ::) ::) ::)
Слънце: Стрелец  Асцендент: Везни  Луна:Телец

Re: професия
« Отговор #1 -: Август 30, 2008, 02:18:58 pm »
Здравейте :) имам въпрос към вас:Можете ли да ми помогнете да разтълкувам,според наталната ми карта , коя професия най би ми подхождала

В момента съм на една чаша вино  ::), но мисля че област застраховки, банки, финаси биха били подходящи за теб. Също така, област, която не е свързана с това, което посочих би била изследователска работа. Не е малко късничко да питаш за професионална ориентация?  ::) Хороскопа ти ми навява асоциации за дейност, която не е пред очите на хората. Тоя Марс на Ас може и да ти създава доста главоболия в буквания смисъл, но пък би трябвало да си доста пробивна. Нищо, че е в лош за него знак.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #2 -: Август 30, 2008, 02:25:23 pm »
Как се тълкува Марс на асцендента?Нещо лошо ли е?Да,късно е за професионална оринтеция.Аз вече,уча в областта на здравеопазването,но все се чудя дали ставам за тази работа и това ли е моето призвание.Благодаря за отговора :)

« Отговор #3 -: Август 30, 2008, 02:33:43 pm »
.Аз вече,уча в областта на здравеопазването,но все се чудя дали ставам за тази работа и това ли е моето призвание.Благодаря за отговора :)

Какво означава Марс лошо ли е на АС? Щом си в здравеопазването, с този Марс на АС, би трябвало да е накава специалност или с нож или с бургия в ръка.  :P

« Отговор #4 -: Август 30, 2008, 02:41:05 pm »
Точно така  :) с машинката-зъболекар ще ставам(дано).Леле вие сте уникални :)Но щом Марс е в лош аспект , горките ми пациенти. :o :o :o

« Отговор #5 -: Август 30, 2008, 02:47:29 pm »
Точно така  :) с машинката-зъболекар ще ставам(дано).Леле вие сте уникални :)Но щом Марс е в лош аспект , горките ми пациенти. :o :o :o
На Марса ти аспектите са му хубави. Слаб е по знак. Но не ме питай какво означава това. Детайлите никога не са ми били интересни. Аз съм по тенденциите  8)
На правилното място си, щом го познах!

« Отговор #6 -: Август 30, 2008, 02:53:49 pm »
Мерси,мерси.Ами няма да питам,но предполагам че слабостта идва от влиянието на венерата. :)

« Отговор #7 -: Август 30, 2008, 03:13:19 pm »
тук трябваше да напиша нещо друго.  :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #8 -: Август 30, 2008, 03:13:50 pm »
Късно за професионална ориентация?
Че какво да кажа аз, дето все искам да си сменя попрището.
Даже сега в момента се чудя накъде да поема.
По други държави често хората си сменят тотално попрището веднъж на всеки 7-8 години.
Аз искам същото.

« Отговор #9 -: Август 30, 2008, 03:38:49 pm »
Късно за професионална ориентация?
Че какво да кажа аз, дето все искам да си сменя попрището.
Даже сега в момента се чудя накъде да поема.
По други държави често хората си сменят тотално попрището веднъж на всеки 7-8 години.
Аз искам същото.

Ми освен да ти пожелаем успех, друго не виждам какво да кажа! Но да смениш поприще не означава да затвориш едно магазинче и да отвориш друго. Я виж колко инженери непрекъснато си сменят попрището. Само, ако знаеха, че не е трябвало да започват с това поприще!!!  ;D

« Отговор #10 -: Август 30, 2008, 03:47:14 pm »
Да за попрището е така,за съжаление не от всеки става инженер.Всеки си има определена мисия.Ако не си на точното място и не чувстваш удовлетворение от дадена работа,значи нещо не е както трябва.Аз никога не съм целяла да следвам това,но Господ така реши.Тогава кандидатствах друго.Не искам да си губя времето и после да разбера че не съм за тази работа.Все пак животът е кратък :) :) :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Август 30, 2008, 04:40:08 pm »
@althea
Мисля, че си избрала подходящо поприще и сега ще обясня накратко защо. От астрологична гледна точка.

Между другото, случайно да сте земисляли защо в някои обяви за бижутери посочват, че подходящият кандидат може да има и образование в областта на стоматологията?
Първо, какво трябва да има в картата на добрия бижутер.
Разбира се, художествени способности. Но за разлика от професионалния художник бижутерът е творец "на дребно", т.е. за него не е толкова важно абстрактното мислене (да въплъщава образи), а по-важни са детайлите, конкретиката, сръчността, умението да борави с материали и инструменти. И, не на последно място, да използва ръцете си.

В картата на бижутера най-често се срещат следните акценти в различни вариации:
- подчертан 2 дом (сръчност)
- аспект Венера-Сатурн (практичност, функционалност)
- аспект Венера-Юпитер (работа със скъпи материали, предмети на лукса)
- и понеже бижутерът работи със сплави, в картата трябва да има един-два показателя, които се срещат в картите на химици
- присътства и връзка между 2ри и 8ми дом, т.к. работата на бижутера не е от нископлатените.

Какво търсим в картата на стоматолога?
- връзка с медицината (причиняване на болка, но без заплаха на живота като при хирурзите)
- сръчност, работа с ръце - втори дом
- аспект  Венера-Сатурн
- формула І/Х + VІ + VІІ дом (VІІІ дом се включва при заплаха за живота).

В денталната медицина, особено в естетичната стоматология, също има елемент на творчество. Затова показателите в голяма степен ще се застъпват с тези в картата на бижутера. С тази разлика, че тук трябва да бъдат включена и формулата на медицината. А също причиняване на болка (без летален изход). Както казват, трай бабо за хубост  ;D

И така, какво имаме в картата на althea
- АС във Везни (Марс в съвпад с АС)
- Марс управлява 7 дом в картата
- Плутон в 1 дом, в съвпад с нодалната ос
- господарят на АС Венера е във 2ри дом, но в знака си на заточение (Скорпион)
- Слънце, Меркурий и Сатурн в съвпад във 2 дом - работа, която изисква максимална сръчност
- Сатурн в опозиция към Луна в 8 дом (упр. на МС в картата)
- Сатурн в мидпойнта Венера/Меркурий
- Плутон в мидпойнта Венера/Марс
- Риби на куспидата на 6 дом
- госп. на МС в опозиция с госп. на 8 дом (Луна-Венера).

Меркурий получава специфично ударение в картата, т.к. се намира в заточение, ретрограден, изгорен от Слънцето и в градуса на Лунните възли.
Като малка имала ли си някакви затруднения във вербалното изразяване, в общуването с връстници, нервни смущения (склонност лесно да се преуморяваш, пренапрежение, стрес, загуба на концентрация)?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #12 -: Август 30, 2008, 04:40:46 pm »

Да направя едно уточнение за почитателите на класическата астрология! ТОва са две арабски точки, които доста подсказват за нашата реализация.

Жребий на професията : MC+Луна-Слънце ( за нощно раждане. При дневното местата на Луната и Слънцето се разменят).
За althea - 20 градуса в Козирог
Жребии на дейността: AC+Луна -Сатурн. (тук няма значение дали раждането е през деня или нощта)
За althea - 19 градуса в Овен. В съвпад с върха на 7-ми дом.
« Последна редакция: Август 30, 2008, 05:15:02 pm от Aurora Borealis »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Август 30, 2008, 05:01:38 pm »
Да направя едно уточнение за почитателите на класическата астрология!

И още едно, отново от класическата астрология  :)
Ориентална планета (спрямо Слънцето) + планетата, която има най-много достойнства в знака на МС.
Има ориентален Сатурн.
За знака на МС се двоумя между две двойки - Луна/Марс и Луна/Сатурн. Но може и да греша.

Въпросът ми към althea е дали сама избира тази професия или изборът й е повлиян от мнението/намесата на близък, родител?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Август 30, 2008, 05:15:07 pm »
Меркурий получава специфично ударение в картата, т.к. се намира в заточение, ретрограден, изгорен от Слънцето и в градуса на Лунните възли.
И в съвпад с виолентната звезда Антарес.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #15 -: Август 30, 2008, 05:36:46 pm »
И в съвпад с виолентната звезда Антарес.
Тъпата Антарес ми е в съвпад наталната Венера  :'( :'( :'( Ими тежи да ви кажа  :'(  :'(  :'( Извинявам се за спама.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Август 30, 2008, 05:41:43 pm »
Моя близка има Луна в съвпад с Антарес. И в съвпад със Сатурн, ъглови.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #17 -: Август 30, 2008, 05:49:14 pm »
Lillie акцентите за изработване на бижута ги имам в картата си (всичките) и макар,че не се занимавам с това,определено имам талант и в тази насока (няколко пъти съм правил бижута)  :) За сръчността и създаване на красива форма,тези аспекти вероятно наистина са необходими,но да не забравяме и че за творчество се изисква и силен 5 дом/Лъв (иначе може да се правят серийни прозводства,имитации и други ) Първоначалният ми от детство талант беше в рисуването,в момента се е разпрострял до вътрешен дизайн (обзавеждане) .

*

kaily

• 5145
« Отговор #18 -: Август 30, 2008, 06:01:25 pm »
относно избора на поприще:

Няма нищо по-пагубно от идеята, че квото си си избрал, това ти е завинаги...освен идеята, че ако си си избрал нещо преди време и сега то не ти харесва, значи се направил голяяяма грешка.
Човек се развива и минава през различни планове на битието, по същия начин среща различни хора и по същия начин е напълно в реда на нещата да сменя много професии.
Точно обратното не е в ред. Да си висиш като паяк на една и съща паяжина цял живот...за да не си си бил губел времето. ха!  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #19 -: Август 30, 2008, 06:04:12 pm »
Я глей ти, втори дом сръчност ли значи?  ;D ;D ;D ;D
Аз ако имах 10 ръце, и 10-те щеха са ми леви.  ;D