Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227830 Прегледи
Re: професия
« Отговор #1080 -: Май 15, 2013, 09:56:39 am »
Като се замисля май в радикса ми се вижда,че съм била фризъорка. МЦ е в Близнаци,а управителя му Меркурий е в 5-ти дом.Асцендент Дева,Марс в Скорпион. Меркурий показва,че професията ми ще изисква сръчност,а разположението му в дома на красотата и удоволствията показва,че тази сръчност ще бъде използвана с разкрасителна цел. Та изкарах 2 курса,за да се усъвършенствам максимално и започнах работа. Работих на 3 места,но всеки път имаше някакви невероятни перипетии,които ме стопираха и ми пречеха да се развивам в тази насока. Накрая ми писна и смених професията-но тази винаги ще си остане на първо място в сърцето ми!
« Последна редакция: Май 15, 2013, 10:26:48 am от Just_a_Dream »
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1081 -: Май 15, 2013, 10:09:51 am »
Хирург :blink: определено може да борави добре с режещи инструменти.
о, мързелив е и е далеч от теоретичното знание. търся нещо по-скоро практическо за усвояване? като казваш режещи инструменти - скултора, ландшафт (егото му няма да позволи фризьорството като вариант)... Венера-Слънце в 10-и, струва ми се, биха помогнали за някакъв дизайн или да си продължи с живописта, как мислите? //така си обяснявам и 12-одомния у6, примерно. макар че квадратът с Юпитер ме притеснява.

« Отговор #1082 -: Май 15, 2013, 01:59:15 pm »
Финанси си уча  ;) отначало ми беше интересно обаче нещо започва да ми омръзва ,а съм по средата вече

« Отговор #1083 -: Май 15, 2013, 03:09:01 pm »
Здравейте отново и от мен!Лично аз завърших История и География,но със сигурност няма да се занимавам с това.Ще кажете:Защо тогава си го учила?Харесва ми историята като наука и ми беше интересно като специалност,но както в повечето случаи се получава,душата ми се бунтува и знае,че не това е нещото,с което ще се занимава в бъдеще.Харесва ми журналистиката,актьорството,писането,добър оратор съм.Тези,които сте наясно с астрологията и наталните карти дали ще можете да ми помогнете с това, спрямо разположенията на планетите в съответните домове,какво мога да запиша като второ висше или магистратура.На кръстопът съм в момента и аз самата незнам точно какво искам,в главата ми е хаос,ще можете ли да "бутнете" едно рамо  :blink: Благодаря!
Това,че съм загубила битката,не означава,че няма да спечеля войната

Re:професия
« Отговор #1084 -: Май 15, 2013, 04:19:36 pm »
Btw, нали до 18 години не се разглежда натална карта, тъй като се влияе от тези на родителите. Знам, че само в крайни случаи се прави...  :blink:

В Джйотиша е до 14. Но ние  на Запад нали узряваме по-бавно...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1085 -: Май 15, 2013, 04:23:23 pm »
Преди да се навърши пълнолетие, да не се гледа наталната карта?  :o
Това за пръв път го чувам.

Има цял раздел - Детска астрология, в който се набляга на психологическото тълкуване, способностите и талантите, а също така се дават препоръки как да се работи с някои "остри ръбове".

До 14-годишна възраст ми звучи по-реалистично, според розенкройцерите тогава окончателно се изгражда емоционалното тяло.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1086 -: Май 15, 2013, 05:43:43 pm »
Не съм запозната с този въпрос. Не се ли гледа натала на детето в Индия още като се роди? Извода си правя по една слока от Брихат Парашара Хора Шастра, третираща Абукта мула ганданта доша, където пише, че дете, родено с Луна там, и следват пълни глупости, "трябва да се изостави или баща му да не го поглежда 8 години". Та, затова предполагам, че още при раждането на детето са гледали картата, щом знаят дали Луната е в Абукта мула или не. Абукта мула ганданта е първият градус (или градус и половина) на накшатра Мула. Източник: http://www.vedicforum.com/miscellaneous-26/gandanta-and-sandhi/. Пак си признавам, че не съм запозната с въпроса. Изводa си направих по косвени улики.
« Последна редакция: Май 15, 2013, 06:12:09 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1087 -: Май 15, 2013, 06:07:16 pm »
Доколкото знам, в Индия още по време на "кръщаване" на детето (намакаран) хороскопът на детето се поставя до изображението на божеството, призвано да го закриля. Тоест съставя се хороскоп, но вероятно не се правят задълбочени предсказания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1088 -: Май 15, 2013, 08:25:02 pm »
Не съм запозната с този въпрос. Не се ли гледа натала на детето в Индия още като се роди? Извода си правя по една слока от Брихат Парашара Хора Шастра, третираща Абукта мула ганданта доша, където пише, че дете, родено с Луна там, и следват пълни глупости, "трябва да се изостави или баща му да не го поглежда 8 години". Та, затова предполагам, че още при раждането на детето са гледали картата, щом знаят дали Луната е в Абукта мула или не. Абукта мула ганданта е първият градус (или градус и половина) на накшатра Мула. Източник: http://www.vedicforum.com/miscellaneous-26/gandanta-and-sandhi/. Пак си признавам, че не съм запозната с въпроса. Изводa си направих по косвени улики.
Откровено казано не бих могла да  се подкрепя с шлока от  старите  извори. Това за 14-годишната възраст съм го чувала  в една от лекциите на Олег Торсунов, който е добър познавач на Ведическото учение. Ставаше дума за кармата и, че детето расте с кармата на родителите си до 14-годишна възраст. След това започва да отработва собствената си карма, за което информация дава наталната карта. Как протича раждането се съди по 1-ви дом, за ранното детството се съди по 2-ри дом, основното училище по  3-ти, гимназията - по 4-ти, университетът - по 5-ти... Разбира се, че в Индия родителите веднага отиват при джйотиш ачарията след като се роди дете. Там нова  рокля не се купува без неговото одобрение, пък какво остава за такова голямо събитие.:)
« Последна редакция: Май 15, 2013, 08:34:43 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #1089 -: Май 15, 2013, 10:32:30 pm »
Много интересно! Това за кармата....
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1090 -: Май 16, 2013, 08:28:50 am »
Много интересно! Това за кармата....
O дa...Учението за кармата разкрива много житейски истини, които нашият материално ориентиран свят не може и даже не иска да прозре... Понякога мои познати ме питат "Ами ти вярваш ли си в тези всички неща, които  говориш?" В такива ситуации обокновено се старая  да сменя елегантно темата. Няма смисъл да обяснявам, че всъщност става дума не за вяра, а за знание. На който  му е  предопределено ще стигне до него и ще се възползва от плодовете му. На който не, няма смисъл да му се натрапва нещо, което не е готов да получи.
Всъщност темата за професиите и целият този форум са  нещо прекрасно и аз много се радвам, че  ви откривам. Аз  съм по професия  археолог, а ведическата астрология е (може да се каже) мое хоби. Занимавам се отскоро, само от 3 години и има още доооста какво да уча. Увлякох се покрай заниманията  с  йога. Западната астрология също ми е интересна, но определено смятам, че джйотиша дава повече възможности, особено ако става дума за предсказания, за определяне на точен момент за някаква дейност. Разбира се, за нас западните хора е доста трудно да  се пренастроим на вълната на източната ценностна система и източния начин на  мислене и възприемане на света. А това е много важно, ако някой желае да ползва услугите ма индийските астролози. Ако човек не вярва, че има Закон за кармата и Реинкарнационен кръг е трудно да му обясниш  защо в този живот не може да си купи жилище или не може да си намери подходящ партньор. Всъщност, за много хора е достатъчно да разберат, че виновни за дадена маркототевщина са еди кои си планети в еди кой си дом... Но планетите са само  фасадната страна на нещо по-дълбоко и съществено, чиито правилно разбиране  носи и успокоение и изцеление дори. А нали това всъщност е  една от основните ЦЕЛИ на знанието АСТРОЛОГИЯ.
« Последна редакция: Май 16, 2013, 08:36:34 am от Gauri GanDevi »
Платон

*

Papy

• 4343
« Отговор #1091 -: Май 16, 2013, 08:58:00 am »
Здравей, Гаури, според теб кои планети в картата показват каква е кармата?

« Отговор #1092 -: Май 16, 2013, 09:02:37 am »
Гаури, свързан ли ти е Сатурн с 5-ти дом? Проверявам теорията от книжката, която последно постнах в раздела за ведическа астрология.

И аз исках да уча археология, докато бях в горен курс на средното училище. По-точно египтология и археология. Даже имах идея какво ще специализирам - 18-та династия или преддинастичния период. Но при мен У5 е в накшатра, управлявана то Слънцето, и е в един знак с Меркурий.
« Последна редакция: Май 17, 2013, 11:08:11 am от Mirabella »

« Отговор #1093 -: Май 16, 2013, 09:18:21 am »
Гаури, свързан ли ти е Сатурн с 5-ти дом? Проверявам теорията от книжката, която последно постнах в раздела за ведическа астрология.

И аз исках да уча археология, докато бях в горен курс на средното училище. По-точно египтология и археология. Даже имах идея какво ще специализирам - 18-та династия или преддинастичния период. Но при мен У5 е в накшатра, управлявана то Слънцето, и е в един знак с Меркурий, та точните науки надделяха.
По никакъв начин. Може би затова аз съм един доста посредствен археолог. :)  Освен това имам и една дузина други професии, с които съм си изкарвала хляба. Но сега от  седем години  се върнах към университетската специалност. Занимавам се с Ранно-римска епоха, с дунавски провинции и сега напоследък със сепулкрални култове, практики и ритуали. Подготвям за публикация един  малък и на пръв поглед банален, но  всъщност много интересен некропол. Изучавала съм на времето и археология на древен Египет. Сега съжалявам, че не съм била по прилежна и заинтересована. Но всичко може да се навакса. От египетската Книга на мъртвите  и изобщо  от египетския  погребален култ и представи за Отвъдното има какво все още да научим ние  европейците...
Моят Сатурн се намира в 12 дом, в Риби, в съединение с Венера. Управител на дома Юпитер... Трябва да погледна в коя накшатра и в коя пада...
Понякога со мисля, че не е съм избрала оптималната възможност в професията. Преди години бях на консултация при Калоян и той беше много изненадан, че не съм адвокатка или поне  агентка по недвижими имоти :)... Но както и да е. Чувствам се доволна в момента от професионалните си занятия и проблемът ми е, че има прекалено много други интересни неща, с които искам да се захвана. А един живот, уви, не стига!
« Последна редакция: Май 16, 2013, 09:30:46 am от Gauri GanDevi »
Платон

« Отговор #1094 -: Май 16, 2013, 09:27:47 am »
Здравей, Гаури, според теб кои планети в картата показват каква е кармата?
Много важен е 9-ти дом. Той показва т. нар Дхарма, т. е предназначенито ти в този живот, което е непосредствено свързано с кармичната задача, която трябва да изпълниш тук на земята. За предишния живот и кармата, с която идваш се съди по 1-ви и 5-ти дом. За следващия живот, т. е.  за кармата, с  която си отиваш и която определя какъв ще е следващият ти живот се съди по 12-ти дом...Разбира се  прави се и анализ на аспекти, съединения и сила на Лорда. Всичко се анализира "по ред на номерата", за да получиш максимално правдива картинка...Имаше и  допълнитено информация от дробните карти... Д-60 (Шаштиамса) ако се не лъжа даваше информация за смъртта и посоката на душата в Отвъдното. Аз за съжаление не мога да ползвам дребните карти, освен най-общо, защото софтуеъра, с който разполагам  не ми ги разделя, на съответните парчета...И не знам кой е втория знак, в който дадена планета попада... А това е все пак доста важно при анализа...
« Последна редакция: Май 16, 2013, 03:31:00 pm от Gauri GanDevi »
Платон

*

Papy

• 4343
« Отговор #1095 -: Май 16, 2013, 09:39:12 am »
Мерси :)
Като говорим за домове, предполагам става въпрос за сидералната карта?

« Отговор #1096 -: Май 16, 2013, 09:45:44 am »
Точно така. Фиксирани домове в знаците и пр...
Платон

*

Papy

• 4343
« Отговор #1097 -: Май 16, 2013, 09:52:34 am »

А възлите? И изобщо-домове-9,5,12, а планети?

« Отговор #1098 -: Май 16, 2013, 10:03:35 am »

А възлите? И изобщо-домове-9,5,12, а планети?
Сатурн, който символизира безпощадното Време (Хронос или известен още  от гръцката митология Крон) е отговорникът за проявата на кармата. Особено в периодите Сади Сати наблюдаваме най-интензивното отраборване, най-вече в сферата на домовете през които транзитира тази планета.
Кармическото предназначение на южния възел Раху е стремежът към матералния свят, към греха, към трупането на  карма, докато предназначението на северния възел Кету е освобождаване от самсарата, постигане на Мокша, изобщо стремежът на драконовата опашка е да бъде оставена най-сетне на  мира. Юг е посоката на  греха, на Ада, на материалните стремежи, на  чувствените наслади. Север е посоката на  изчистването, на разума, на свободата, на Елисея.
Чувала (или чела) съм и мнения, че  по Раху  се съди също така за  миналите животи, а по Кету за бъдещите...
Какво означава в кармичен план, например, човек, който има в 1-ви дом Раху. На първо място, че идва от по-нисша планета, че е успял да се добере  до Земята, която е планета от среден тип, защото е имал благочестив живот. Раху в 1-ви дом има и други значения, разбира се. Много е важно и в коя накшатра се намира.
Аз все повече внимание отделям напоследък на изучаването на накшатрите, тък като те дават възможност за по-голяма прецизност в интерпретациите.
Това важи още и за определяне на подходящата професия. Накшатрата по Луната дава и предразположението към дадена професионална област.
« Последна редакция: Май 16, 2013, 10:28:49 am от Gauri GanDevi »
Платон

« Отговор #1099 -: Май 16, 2013, 11:46:31 am »
Гаури, благодаря ти за отговора.

За дробните карти не разбрах какъв е проблемът. Ако можем да помогнем. Ти работиш с Jagannatha Hora, нали така? И аз съм с нея и смятам, че е най-добрият безплатен (а и не само) софтуер по ведическа.
Свалих си тази http://www.vedicsoftware.com/sjstar1.htm, обаче е платена и има само 60-дневен безплатен период за ползване.
От руски торент си изтеглих Kala (също платена) - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3099027, но не я ползвам често.
Jyotish Tools for Windows (http://jyotishtools.com/windows.php) е удобна и добра, но може да се ползва безплатно само 30 дни.