Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227483 Прегледи
Re: професия
« Отговор #1100 -: Май 16, 2013, 12:43:02 pm »
Гаури, благодаря ти за отговора.

За дробните карти не разбрах какъв е проблемът. Ако можем да помогнем. Ти работиш с Jagannatha Hora, нали така? И аз съм с нея и смятам, че е най-добрият безплатен (а и не само) софтуер по ведическа.
Свалих си тази http://www.vedicsoftware.com/sjstar1.htm, обаче е платена и има само 60-дневен безплатен период за ползване.
От руски торент си изтеглих Kala (също платена) - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3099027, но не я ползвам често.
Jyotish Tools for Windows (http://jyotishtools.com/windows.php) е удобна и добра, но може да се ползва безплатно само 30 дни.
Mirabella, благодаря ти сърдечно за тези полезни линкове. Ти си едно истинско съкровище. Да, аз ползвам безплатната Jagannatha Hora и съм като цяло много доволна. Има и още много неща, които да и разучавам. Много ми е досадно обаче да чета Helр- ове за компютърни програми...А и този на Рао не е написан определено като за Dummies. Губя се в него.
За дребните карти, става дума, че не мога да намеря опция в програмата, която да определя малкия зодиакален знак в рамките на големия. Например: Д10...Всеки знак е разделен на 10 части. И всяка част заема няколко градуса и е свързана с някакъв пореден зодиакален знак. В овен са 10, в телец 10, в Близнаци 10 и т. н. навсякъде 10...Нали е Д10... Ако Раху ми е в Овен 17 градуса 22, примерно,  мога  на ръка да си изчисля кой е малкият знак в Овен...Но да продължим нататък...Луната  е в Рак... Какви сметки хавладжийски на ръка само трябва да правя (не, че е невъзможно), за да разбера. Да не говорим за знаците нататък...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1101 -: Май 16, 2013, 12:50:37 pm »
Гаури, не съм сигурна дали правилно ти разбирам въпроса за "малкия зодиакален знак" в производните карти, но да не би имаш предвид градусите, в които попадат Лагна, планетите и други точки в съответната варга?

В Джаганатха Хора има такава опция - в менюто Basics, където вдясно излизат градусите и накшатрите, кликаш с десния бутон и излиза падащо меню. В него е сложена отметка върху Longitudes & Basic Info. Натискаш върху Choose the divisional chart for longitudes, излиза падащо меню и избираш варгата, която те интересува, натискаш Ок.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1102 -: Май 16, 2013, 01:20:58 pm »
Гаури, не съм сигурна дали правилно ти разбирам въпроса за "малкия зодиакален знак" в производните карти, но да не би имаш предвид градусите, в които попадат Лагна, планетите и други точки в съответната варга?

В Джаганатха Хора има такава опция - в менюто Basics, където вдясно излизат градусите и накшатрите, кликаш с десния бутон и излиза падащо меню. В него е сложена отметка върху Longitudes & Basic Info. Натискаш върху Choose the divisional chart for longitudes, излиза падащо меню и избираш варгата, която те интересува, натискаш Ок.
О наистина... Много съм ти благодарна Лиллие...Много се радвам, че толкова неща могат да се научат от вас. Ще  ви навестявам от сега на сетне редовно...:)!А иначе става дума за знака на малкия  отрязък в рамките на самия знак:
http://www.starfish-astrologie.de/jyotish/dashamsha.html
« Последна редакция: Май 16, 2013, 01:29:30 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1103 -: Май 16, 2013, 01:25:11 pm »
Между другото, Старфиш беше първият сайт, от който започнах да уча Джйотиш, нещата са представени на много разбираем "език" там, като за начинаещи.  :blink:

Всички производни карти (варги) се смятат въз основа на Раши, т.е. реално ти трябват само градусите в основната карта, за да сметнеш производните. Но както казах, в Джаганатха има опция да се видят в кои накшатри и градуси попада Лагна и всяка една планета в съответната варга.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1104 -: Май 16, 2013, 03:14:41 pm »
Мацуранки ще ми кажете ли в коя сфера ще бъда ок ,че не разбрах тези неща с 1во и 2ро четене  :rolleyes:

« Отговор #1105 -: Май 17, 2013, 11:10:10 am »
Ми, не те видях по картата като изгарящ от желание за икономика, това означава. Може да имаш и други таланти. А може икономиката да е твоето призвание. Ти решаваш. Дръж си опциите отворени, както се казва, и се занимавай с онова, което те влече.

*

satin_

« Отговор #1106 -: Май 17, 2013, 11:22:25 am »
Мацуранки ще ми кажете ли в коя сфера ще бъда ок ,че не разбрах тези неща с 1во и 2ро четене  :rolleyes:

С един мой приятел сте родени в един и същи ден, само дето неговият асцендент е в Лъв. И той е доста неориентиран, ако не се лъжа учи Национална и международна сигурност, но не е много наясно, с какво точно иска да се занимава. Въпреки това е доста материално е ориентиран.
Има много голям потенциал, но не го осъзнава. Много е харизматичен. На пръв поглед е изключително уверен, а всъщност е точно обратното, но много трудно някой може да забележи това.

« Отговор #1107 -: Май 19, 2013, 02:06:53 pm »
и кво правиме с 2 думи на където ме отвее вятъра ?

« Отговор #1108 -: Май 19, 2013, 02:22:24 pm »
Аз питах за метеорология, а ти споменаваш "вятър". ;D Шегувам се. Като гледам картата ти, наистина оставам с впечатлението, че предпочиташ да се вееш свободно от вятъра вместо да следваш строго определена цел.

« Отговор #1109 -: Май 19, 2013, 05:29:02 pm »
Да обичам ,но не обичам и мизерията  :mellow:

« Отговор #1110 -: Октомври 11, 2013, 03:00:06 pm »
Здравейте :) Виждам,че не сте писали отдавна,но аз от скоро се интересувам от астрология и се опитвам да разчета картата си.Не мога да разбера каква професия би била подходяща за мен,ако някой има желание да погледне картата ми ще съм много благодарна.Не знам точно към какво да се насоча,обмислям няколко неща и затова вашето мнение би било много полезно за мен.Благодаря Ви предварително :)
Ето и моите данни: 21.06.1991; часът е 12:00; гр.Свищов

« Отговор #1111 -: Октомври 11, 2013, 06:11:16 pm »
Както си се кръстила мегахерц, нещо с физика или точни науки ли се занимаваш? Прощавай, и още един въпрос, всъщност два - в чужбина ли следваш и сигурна ли си в часа си на раждане? 12 часа на обяд ми звучи дооста закръглено и оттам подозрително. С този час на раждане Луната ти попада в накшатра Читра (в сидерални Везни) в 3-ти дом, АС в накшатра Пурва Пхалгуни, управлявана от Венера. Венера управлява 3-тия и 10-тия дом и се намира в 12-ти заедно с Юпитер (У5 и У8) и Марс (У9 и У4). Получава аспект от силен Сатурн. Мисля си за нещо, свързано с дизайн, мода, козметика, бижутерство, архитектура - изразяване на артистични заложби, но с този 12-ти дом по-скоро не е на сцената, а с грижа за другите, "зад кадър". Хотелиерство, туризъм, международни комуникации, връзки с обществеността, планиране. Медицина, пластична хирургия или дентална медицина.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #1112 -: Октомври 11, 2013, 07:57:05 pm »
Дам и аз ще се пробвам, да ме разгадаете. До тук съм се ориентирала в няколко насоки - Икономика, Мениджмънт, Екология и Иновации, като Иновациите наистина ми се отдават - имам свежи и нови идеи, някой от които съм виждала да се реализират години след като съм ги мислила/развивала. Печелила съм доста награди за най-добра Бизнес идея, мисля си че в картата ми може да се види, че това е вярната насока, но все пак искам да чуя и други мнения.

Прикачвам карта :)

I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #1113 -: Октомври 11, 2013, 08:32:35 pm »
Накратко, че не съм експерт, а и нямам време. Накшатрата, в която попадат Луната и Венера (У5 - образование и У10 във ведическата карта), е Рохини. Юпитер в 9-ти и Кету в 5-ти са във взаимен аспект. Много подхожда за екология. Екзалтирана Луна, тронова Венера и Кету са заедно в 5-ти дом. Идеално и за артистични, креативни професии, също и за финанси. С чуждите езици и словото също би трябвало да се справяш добре.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1114 -: Октомври 11, 2013, 08:50:06 pm »
Краби, банките и застрахователните д-ва не те ли влекат? :)

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #1115 -: Октомври 11, 2013, 10:01:36 pm »
Ами Уран, тези специално не толкова. Освен, ако не говорим за мениджмънт на банка  :rolleyes:

Мирабела, да в по-голяма степен работя на чужди езици, като в бъдеще искам да е така.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #1116 -: Октомври 12, 2013, 12:15:33 am »
Може да е в офис, ако има много задачи за изпълнение и дилеми и т.н, иначе си права. Много бързо ми става скучно, трябва да е много разнообразна работата, не искам, а и не смятам че ще издържа, ако е много рутинна.

Благодаря на всички за коментарите!  :58:

« Отговор #1117 -: Октомври 12, 2013, 01:25:19 pm »
Мирабела,много ти благодаря за отделеното внимание:)) Часът на раждане ми е точен,не съм следвала в чужбина,но съм работила няколко пъти извън България за дълго време,следвах тук,приеха ме за даскалка,но прекъснах,просто това не е за мен :))Преди имах интерес към медицината и мислех да уча,но това беше доста отдавна.Като цяло от физика и точни науки не разбирам,но имам определени интереси в тази насока.Имам архитекти и художници в рода си и оттам мога да рисувам доста добре,но по-скоро ръката ми е за архитект макар,че от математика също не разбирам :)) Това,което най-много ми се отдава са определни изкуства (по-скоро като хобита) и най-вече съм се насочила към Философия и Политология,всъщност това исках да уча,но за жалост не ме приеха,вероятно нямах много късмет.Може би отново ще пробвам и така, благодаря ти отново за вниманието :)))

« Отговор #1118 -: Октомври 13, 2013, 01:23:35 pm »
Крабче и друг път съм ти казвала какво мисля по картата ти, гледайки положението на луна, венера, юпитер и уран, както и К6, К9 и К10 - идеална си за научна работа в университет (имам такива родители и добре познавам картите им ;D), можеш да достигнеш върха на науката.
Разбира се можеш и собствен бизнес да имаш - нещо свързано с интернет, комуникации, преводи, определено можеш да правиш пари, потенциала си го имаш, остава да търсиш подходящи транзити, прогресии, солари...
Все пак мисля, че работа в банка или офис би била скучна за теб, ти искаш да растеш, да ти е интересно, не да си затворена между 4 стени.

О, определено! Макар и да разбирам съвсем малко от ведическа астрология, потвърждавам мнението на Сънили от гледна точна на ведическата карта на Краби. Много силни 5-ти и 9-ти домове. Реализация в чужбина също е възможна с нейната късметлийска карта. Това с иновациите (или друго) можеш да го превърнеш в собствен бизнес след някое време, Краби, и мисля, че би имала успех като предприемач.

Мегахерц, благодаря ти за обратната връзка! Това с философията трябваше да го напиша, но за интереса ти към политология не се досетих. Управителят на 10-тия ти дом (Венера) във ведическата ти карта е в 12-ти заедно с Юпитер. И в друга карта наскоро при връзка между 10-ти и 12-ти дом и силно поставен Юпитер имаше наклоностти към философия, психология, теология. А за математиката не вярвам, че нищо не разбираш. В индийската ти карта Меркурий е в собствен знак заедно със Слънцето и Кету (Южен лунен възел). Меркурий попада в накшатра Ардра (управлявана от Северния лунен възел, Раху), която се слави с любознателност, ученолюбивост и аналитични способност (както и Кету). Тази комбинация може да се окаже подходяща и за изучаване на чужди езици, с акцент върху Юпитер и Венера - филология.
Управителят на 5-тия ти дом (на висшето образование) Юпитер е в един знак с Марс и е аспектиран от Сатурн. Раху се намира в 5-тия ти дом. Трите планети могат да дадат инженерна наклоност на образованието.
Юпитер е в накшатра на Меркурий, който обикновено е подчертан в картите на хора, занимаващи се с политика и изучаващи процесите в обществото (не само математика или други точни науки). Раху (в 5-тия ти дом) е също друга планета, която се свързва с политиката (но също така е изявена в карти на актьори, инженери, пилоти, космонавти, компютърни специалисти и др.). Така си обяснявам интереса ти към политологията, горе-долу.

« Отговор #1119 -: Октомври 13, 2013, 03:45:18 pm »
Мирабела,благодаря ти много!