Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227775 Прегледи
Re: професия
« Отговор #40 -: Януари 10, 2010, 02:45:49 pm »

Марс
-   военни, полицаи;
-   хирурзи, зъболекари, инженери;
-   всички железарски занаяти (ключари, ковачи);
-   спортисти (колоездене, джудо, карате, борба);
-   строители.

Така, ето какво пише Муси Дачева за професиите по Марс:

Добре поставен Марс в наталната карта насочва към професии като -спорт, каскадьорство, военно дело особено при Марс в шести дом, полиция, охрана

Не знам за Муси Дачева, но искам да ти кажа на уше,че точно в картите на спортисти съм виждал Марс недобре поставен,да го наречем - в твърд аспект.

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Януари 10, 2010, 02:51:36 pm »
Цитат
Не знам за Муси Дачева, но искам да ти кажа на уше,че точно в картите на спортисти съм виждал Марс недобре поставен,да го наречем - в твърд аспект.

Прав си! Зле аспектираният Марс дава много излишна енергия, която ако не се канализира правилно може да стане разрушителна. Единият от начините за сублимация на енергията (т.е. за конструктивното и изразходване) е като се вложи в силови/физически дейности - какъвто е спорта.

*

salata_izmilova

Re:професия
« Отговор #42 -: Януари 10, 2010, 02:54:36 pm »
И аз се присъединявам към мнението на jopelini и Небесна.  :08:

*

Heloo

« Отговор #43 -: Януари 10, 2010, 02:59:29 pm »
Цитат

Прав си! Зле аспектираният Марс дава много излишна енергия, която ако не се канализира правилно може да стане разрушителна. Единият от начините за сублимация на енергията (т.е. за конструктивното и изразходване) е като се вложи в силови/физически дейности - какъвто е спорта.

Аз като имам зле аспектиран Марс, само с лоши аспекти - съвпад със Сатурн и опозиция със Слънцето и  Венера, хем на трон по знак и по дом, що нямам излишна енергия, която може да стане разрушителна?

Пък и не съм спортистка, въпреки, че ми управлява 6-ти дом. :rolleyes:

*

salata_izmilova

« Отговор #44 -: Януари 10, 2010, 03:07:14 pm »
Ако четеше малко повече,щеше да прочетеш все някъде че Сатун отнема от енергията,когато съвпада с планета и най-вече с Марс. Зависи и от други неща,но това е най-общо казано.  :85:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Януари 10, 2010, 04:18:29 pm »
И аз съм на същото мнение за спортистите.
Марс или трябва да сключва предизвикателни аспекти, или да е подчертан по някакъв начин, било то и мажорно неаспектиран. Именно твърдите аспекти зареждат планетите с повишен енергиен потенциал, който трябва да се изразходва по някакъв начин, да намери отдушник. Марс, който има само тригони и секстили, далеч не винаги е най-добрият вариант, ако говорим за спортна кариера и трайни успехи на това поприще. Липсва му фокус, липсва хъс да довършва нещата докрай.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Януари 10, 2010, 04:27:29 pm »
А за не добре поставения Марс и връзката му със спорта също мога да потвърдя.

Навремето, когато тренирах бойни изкуства, в клуба имахме момиче, което ходеше по републикански състезания. Имаше Марс във Везни в съвпад с Плутон, секстил със Слънце и широк квадрат с Меркурий.

Една моя приятелка, чиято карта наскоро разглеждахме в практикума, има ретрограден Марс в Рак в елевация, в квадрат с Плутон. Имаше успехи в спорта, притежаваше огромна физическа сила и издръжливост за жена.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Януари 10, 2010, 05:01:24 pm »
А за не добре поставения Марс и връзката му със спорта също мога да потвърдя.

Навремето, когато тренирах бойни изкуства, в клуба имахме момиче, което ходеше по републикански състезания. Имаше Марс във Везни в съвпад с Плутон, секстил със Слънце и широк квадрат с Меркурий.

Една моя приятелка, чиято карта наскоро разглеждахме в практикума, има ретрограден Марс в Рак в елевация, в квадрат с Плутон. Имаше успехи в спорта, притежаваше огромна физическа сила и издръжливост за жена.

Марс-Плутон е типичния почитател на тежката атлетика и фитнеса.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #48 -: Януари 10, 2010, 05:04:41 pm »
Моя Марс би трябвало според вас да ме кара да пращя от енергия, пък аз физически и до тоалетна нямам енергия да ида.
Може да е от магията, дето ми откриха наскоро де.....

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Януари 10, 2010, 05:05:29 pm »
Моя Марс би трябвало според вас да ме кара да пращя от енергия, пък аз физически и до тоалетна нямам енергия да ида.

Разкажи повече за тази магия, кой ти я откри? Правиш ли сега ритуали за изчистване?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Януари 10, 2010, 05:10:11 pm »
Марс-Плутон е типичния почитател на тежката атлетика и фитнеса.

На бойните изкуства също, както и Марс/Уран.
Но при Марс в аспект с Уран има предпочитания към по-рисковите и естремни спортове.
Аспектът Марс/Сатурн дава издръжливост и инат, необходими при повечето спортове. Там, където има силно физическо натоварване, изтощителни тренировки. В класическия балет също, за разлика от др. видове танци.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Януари 10, 2010, 05:11:55 pm »

И аз това си мислех, трудно ми е да повярвам.
Но предполагам, е това не е обичайното ти състояние. Отскоро ли се чувстваш така?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #52 -: Януари 10, 2010, 05:27:56 pm »
Цял живот енергията ми е била насочена навътре, към овладяване на вътрешната вселена. Затова външно съм била малко активна.
А магията познат от нета по гласа ми каза, после ходжа в Асеновград ми я маха, после пихме вода с някакви листчета вътре. Във всеки случай оттогава вътрешно се чувствам много по-спокойна.
Ходжата казал, че била много стара и много мощна и идвала по линия на съпруг.

*

Divna

« Отговор #53 -: Януари 10, 2010, 05:32:49 pm »
Току що разглеждах няколко карти на известни спортисти. Или не чета картите както трябва (липса на опит) или нещо ми се губи, защото Марс въобще не е силен.  Веднага давам пример със З. Зидан (футболист). Немога да му кача картата, но ще ви дам данните му : 23/06/1972 , 3h00, Marseille, France.
Марс му е в Рак и е в 3 дом. Прави няколко аспекта :  :mar: :soe: :mer:;  :mar: :sec: :plu:; :mar: :tri: :moo: и :mar: :tri: :nep:. Доминантната му планета е  :nep:. Доминантният му астрологичен знак е  :ca: Доминантен 2 дом. Питам се откъде тая издражливост в него през всичките тези години на терена и с всичките му успехи?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Януари 10, 2010, 05:35:49 pm »
Само по гласа я е "видял"? Освен ако не е бил наистина с ясновидски способности, няма как да се разбере. Но напоследък е пълно и с псевдоясновидци, много трябва да се внимава, особено в нета. А пък и винаги има елемент на самовнушение. Мен магии не ме ловят, стига разбира се да не е направено много "професионално" (хипотетично казано), защото всичко е в ума, в нагласата, както ти самата казваш. Майка ми все ходи да разваля черни магии, по тая логика би трябвало и мен да ме "хване", споделяхме общо жилище... Но най-голямата "магия" в живота ми беше тя, Бог да я прости... Други не знам дали е имало. Извинявам се за оф топика в темата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #55 -: Януари 10, 2010, 05:36:51 pm »

а дали не е поради разположението му в кой дом ти се пада (аз и ти нали твърде си приличаме щото сме в единденродени), защото в момента, нито напоследък пък и от по-преди - някак си нямам усещане за липса на енергия, обратното - все с разни енергични външни действия се занимавам за да го разтоварвам моичкия, :), който ми е в 6-ти.

:blink:

*

Divna

« Отговор #56 -: Януари 10, 2010, 05:49:45 pm »

Кайли, как ти я откриха тая магия? Аз откакто съм се развела все си мисля, че моя бившия ми е "забъркал" и на мен нещо.

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Януари 10, 2010, 05:53:51 pm »
Току що разглеждах няколко карти на известни спортисти. Или не чета картите както трябва (липса на опит) или нещо ми се губи, защото Марс въобще не е силен.  Веднага давам пример със З. Зидан (футболист). Немога да му кача картата, но ще ви дам данните му : 23/06/1972 , 3h00, Marseille, France.
Марс му е в Рак и е в 3 дом. Прави няколко аспекта :  :mar: :soe: :mer:;  :mar: :sec: :plu:; :mar: :tri: :moo: и :mar: :tri: :nep:. Доминантната му планета е  :nep:. Доминантният му астрологичен знак е  :ca: Доминантен 2 дом. Питам се откъде тая издражливост в него през всичките тези години на терена и с всичките му успехи?

Според аспектите, които си описала Марс е силно поставен. (падение не значи слаб, моля те това са отдавна отживели схващания). Говорили сме вече за достойнствата и паденията на планетите и всички сме стигнали до извода, че планета в падение или заточение не означава слаба планета и че точно тези планети дават някакъв талант. Статистиката сочи и най-великите дизайнери имат Венера в падение или заточение.

*

kaily

• 5145
« Отговор #58 -: Януари 10, 2010, 06:00:05 pm »
Казах вече как, който иска, има право да не вярва. Аз предпочетох да дам някой лев и да видя какво ще стане.
Само че тоя познатият надали ще се навие да ви слуша всички по гласа, а и той не е 100% сигурен. Ходжата взима кой колкото даде, трудно е ходенето при него и първоначалния контакт, щото докато приема, не вдига телефона, а после почти веднага го изключва.

Сега относно Марс е възможен и другият довод - че е бил ретрограден по прогресия допреди няколко години, едва напоследък обърна директен. И аз малко от малко започнах да се бъркам в света.
Абе, девойки, сега си го мислех - каквото и да правиш, винаги си минат. Егрегори ли са, висши сили ли са, играят си с нас като пионки и винаги идва ден да го разбереш...

*

abroad

« Отговор #59 -: Януари 10, 2010, 06:05:35 pm »
Kaily, не че ми е работа, но изобщо не се занимавай с ходжи и разни такива магьосници
Говоря от личен опит и посещение при такива в един не добър период от живота ми - това по-скоро ми навреди, отколкото да помогне, макар че човек в такъв момент търси някаква вяра, за която да се хване, пък била тя макар и в магията...