Здравей Гост

синастрия с подчертан южен възел

• 12 Отговора
  • 4409 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
синастрия с подчертан южен възел
« -: Август 31, 2008, 11:01:15 am »
Здравейте, сам по себе си ми е ясен анализа  на съвпада на лична планета с южен възел но.....Имам такъв въпрос  синастрия при която  южен въжел и слънце в женската карта съвпадат и съответно луна в мъжка с южен възел за какво говори. Като имам предвид съвпади в наталите  не синастрични аспекти. Благодаря ви :)
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: синастрия с подчертан южен възел
« Отговор #1 -: Август 31, 2008, 11:59:03 am »
доколкото ми е известно южния възел се свързва с опитите от предишни инкарнаций.много е важна и оста която засягат.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Август 31, 2008, 02:11:54 pm »
МАртин Шулман казва, че това са аспекти, за които е било необходимо повече от един живот за да бъдат научени уроците и затова уроците по южен възел трябва да се преживеят отново. По този начин на хората се дава втори шанс, за да доведат уменията си до апогей. Също има значение дали има взаимна рецепция със знака на СЛВ и планета, която е в съвпад с ЮЛВ. М. Шулман казва, че при такова положение на човек ще му бъде позволено ва хвръли един поглед в миналото, за да може да получи обяснение за настоящето си.
Аз имам съвпад на ЮЛВ със Сатурн в Рак. Питай ме мене! :(
И Сатурна е ретро :-[. То, цирка трябва да е пълен!
« Последна редакция: Август 31, 2008, 02:23:41 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 31, 2008, 02:18:02 pm »
Не си сама  :-[
При мен Венера е в съвпад с ЮЛВ, СЛВ е във Везни.

ПП. Забравих да добавя, отгоре на всичкото е ретроградна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #4 -: Август 31, 2008, 02:32:55 pm »
аз май не обясних правилно, не аспекта като такъв в натала ме интересува. По скоро ми е любопитно  тези двамата се срещат за да  отработят8 извинявам се за насесана на този израз от руската астрология/ тя отношението си към мъжете / слънце съвпад южен възел/ и той отношението си към жените/ луна съвпад южен възел/ или са ми неправилни изводите.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

« Отговор #5 -: Август 31, 2008, 02:39:21 pm »
аз май не обясних правилно, не аспекта като такъв в натала ме интересува. По скоро ми е любопитно  тези двамата се срещат за да  отработят8 извинявам се за насесана на този израз от руската астрология/ тя отношението си към мъжете / слънце съвпад южен възел/ и той отношението си към жените/ луна съвпад южен възел/ или са ми неправилни изводите.
Може отработването да е по отношение на дома в който се намират или на който са управители в хороскопа. Но преди всичко има значение знака и дома на СЛВ/ЮЛВ. Аз поне по отношение на възрастните хора мога да напиша дисертация.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Август 31, 2008, 03:07:48 pm »
Здравейте, сам по себе си ми е ясен анализа  на съвпада на лична планета с южен възел но.....Имам такъв въпрос  синастрия при която  южен въжел и слънце в женската карта съвпадат и съответно луна в мъжка с южен възел за какво говори. Като имам предвид съвпади в наталите  не синастрични аспекти. Благодаря ви :)

Абе хора, винаги споменавайте знаците и домовете. Значи не става дума за синастрични аспекти, а за натални. Правилно ли съм разбрала? Мъжът има рождена Луна в съвпад с ЮЛВ, а жената - натално Слънце в съвпад с ЮЛВ.

Първо бих попитала: "В хармонични елементи ли са възлите на двамата? Ако е "да", то тогава ще се подпомагат в отработването на тези позиции. Ако е "не", всеки сам ще трябва да си отработи наталния аспект. По ЮЛВ са пренесените в този живот опитности, т.е. миналото. Духовното усъвършенстване е в посока СЛВ.

При съвпад на планета с ЮЛВ, значи човек има духовни уроци за довършване, преди да се отправи към СЛВ. При мъжа е замесена Луната: уроците може да свързани с потребността от лична сигурност, с емоционалните модели на поведение, с оцеляването, с грижата за себе си и другите. При жената е замесено Слънцето: уроците може да са свързани със себеутвърждаването, с реализирането на житейските цели и амбиции.

Едно определение много ми харесва, не си спомням кой известен астролог го беше написал: "Лесно е да се спи на Южния възел".  Затова, ако има съвпад на планета или на светило с ЮЛВ, то ще има и известно забавяне на духовното усъвършенстване, докато качествата на въпросната планета не бъдат проработени напълно.

И за да стане по-ясно ще дам един пример: Едно наше роднинско дететенце има съвпад на Меркурий с ЮЛВ в Дева. Детенцето е наблюдателно с усет към детайлите и аналитичен ум (Меркурий на трон). Обаче, първо късно проговори, малко по-късно каза "р", а като ученик не обръщаше особено внимание на правописа. Имаше склонност към пренебрегване на ранното образование и граматиката. На кандидат гимназисткия изпит след 7-ми клас получи с една единица по-ниска оценка на темата по литература, само заради правописа. Не можа да реализира желанието си да учи в паралелка с усилено изучаване на английски език, понеже балът му стигна за по - "второстепнните езици", които са по-малко желани. Ето как, пренебрегването  на изучаването на собствения език го дръпна назад. Беше прието в профил "български език и литература с усилено изучаване на италиански", т.е. трябваше да си "донаучи" езика, родния. Едва сега, като студент, той осъзна колко е важен правописа.

Същото може да се каже и за Меркурий в съвпад с ЮЛВ по отношение на общуването. детето чакаше другите да го заговорят и да осъществят контакт с него, вместо да предприеме първата крачка. Разбира се беше много търсен и се радваше на общуването с другите деца, но не проявяваше инициатива, а се сърдеше и разстройваше, в периоди, когато никой не му се обажда. Едва, когато няколко пъти си смени средата, когато започна работа с клиенти, осъзна колко е важно общуването, за да успее в работата си.

Лесно е да се спи на ЮЛВ.

Сега можеш да приложиш казаното и по отношение на Луната и Слънцето, като не забравяш обаче да обърнеш внимание в кои знаци и домове се намират. Забележи също така и кои домове управляват.   

« Отговор #7 -: Септември 03, 2008, 12:28:37 pm »
Ще се отклоня малко от темата.При С.Аройо прочетох нещо интересно ,свързано със синастричните аспекти.Ако СЛВ на единия е в опозиция със Слънцето на другия ,връзката има подчертано кармичен характер.Видах как действа това реално в живота ми-моя СЛВ в рак,1 дом в опозиция на Слънцето му в козирог(попада в мой 7 дом).Да видим докъде ще я докараме!А неговият ЮЛВ е в съвпад с Луната ми-10 дом,овен.Как го виждате това?

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #8 -: Септември 03, 2008, 12:32:32 pm »
Ще се отклоня малко от темата.При С.Аройо прочетох нещо интересно ,свързано със синастричните аспекти.Ако СЛВ на единия е в опозиция със Слънцето на другия ,връзката има подчертано кармичен характер.Видах как действа това реално в живота ми-моя СЛВ в рак,1 дом в опозиция на Слънцето му в козирог(попада в мой 7 дом).Да видим докъде ще я докараме!А неговият ЮЛВ е в съвпад с Луната ми-10 дом,овен.Как го виждате това?
неговото слн в 7ти дом, не сте ли семейство вече.А когато важни точки отмъжката карта активират 10д на жената също е показател за промяна на статуса следствие  на брак  , т.е. е предпоставка. Много често при брак има  транзит или дирекция прогресия на важни планети към Мс.то. Така, че виж  там как си в момента.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

« Отговор #9 -: Септември 03, 2008, 12:43:18 pm »
Когато се запознахме преди 1 година Уран ми минаваше през МС-то.Няма семейство още ;D ;D ;D .Но определено има кармична работа за вършене.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Септември 03, 2008, 04:29:05 pm »
Когато се запознахме преди 1 година Уран ми минаваше през МС-то.Няма семейство още ;D ;D ;D .Но определено има кармична работа за вършене.

??? Нека си изясниме някои понятия. Медиум Цели не се свързва с кармата, а с призванието на човека и обществения статус в този живот. Това е най-високата точка, до която може да се издигне човек на чисто светско ниво. Възлите се свързват с кармата (с еволюцията на душата). Уран също не е планета, която дава кармични връзки. Кармичните връзки са по Сатурн, а според някои автори и Плутон. Уран в МЦ може да доведе до изненадващи, необичайни и разтърсващи промени, но Уран не гради. Аз се омъжих, когато Сатурн аспектира МЦ в натала ми. Има обаче едно изключение - ако Уран управлява 7-ми дом и застане на МЦ, и по Уран може да настъпи брак. :)

*

Stella

• 7765
Re:синастрия с подчертан южен възел
« Отговор #11 -: Април 01, 2011, 04:55:19 pm »
Някой да има наблюдения върху аспекта партньорски Сатурн върху ЮЛВ в 6-ти дом на родения.
За пръв път виждам съвпад на Сатурн с ЮЛВ при двойка, живуща на семейни начала. Сатурнът е на жената, а възела на мъжа. Споделете наблюдения или дайде идеи - това "конфликтен" аспект ли е? Че е кармичен, то е ясно. Живо ме интересува, понеже не се среща често.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Re:синастрия с подчертан южен възел
« Отговор #12 -: Април 01, 2011, 05:19:11 pm »
Някой да има наблюдения върху аспекта партньорски Сатурн върху ЮЛВ в 6-ти дом на родения.
За пръв път виждам съвпад на Сатурн с ЮЛВ при двойка, живуща на семейни начала. Сатурнът е на жената, а възела на мъжа. Споделете наблюдения или дайде идеи - това "конфликтен" аспект ли е? Че е кармичен, то е ясно. Живо ме интересува, понеже не се среща често.

:blink: Еее, аз съм примера, с мойто Водолейче сме така като плюс това СЛВ му съвпада с моя Марс. Само дето не живеем на семейни начала - ма и аз не знам ква връзка е, иначе е 10-годишна де...иди ми дойди ми....Когато се запознахме аз бях тази която хлътна- 2001г...беше ми изпратил на изпроводяк едно СМС - Че обичта, любовта е като бял гълъб, в дланите ти, за който трябва да се грижиш, да го стоплиш, да го притютиш и като видиш, че го очакват по-светли и хубави хоризонти, да го пуснеш да лети.... ;D. И аз го пуснах още тогава...да 10 години вече лети, хвърчи и пак при мен долита...мааа аз вече не съм онааа хлътналата...
П.С. - Така и до сега не рабрах - заради какво се случва всичко това и нямам идея.
« Последна редакция: Април 02, 2011, 11:00:10 pm от daisyline »