Здравей Гост

Личен хороскоп

• 87 Отговора
  • 19876 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Личен хороскоп
« Отговор #60 -: Септември 12, 2008, 01:19:21 pm »
Но спомяш ли си времето, когато безрачието беше наказвано с плащането на н.нар. "ергенски данък", а да живееш с някого без брак се преследваше от полицията. За това време говоря.

Аха, времената от изминалия 20 век си имала предвид... Възможно е тогава да не съм била родена все още  ;)
Между другото, мнозина семейства продължават живеят с еснафски разбирания и манталитет. Буквално преди 20-30 години да си разведена в България се е считало за срам и позор, за предпочитане е било да останеш стара мома  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #61 -: Септември 13, 2008, 12:06:59 pm »
 А това е повече от смешно, позорно е да не предизвикваш промяна, когато нещо не ти изнася.Всичко друго е естествен ход на събитията.

*

mamma_mia

« Отговор #62 -: Септември 13, 2008, 09:53:20 pm »
Здравейте :)
Меркурий в съвпад с МС дава ли добър оратор?

*

Nebesna

« Отговор #63 -: Септември 15, 2008, 10:52:23 am »
Здравейте :)
Меркурий в съвпад с МС дава ли добър оратор?

Много вероятно е, ако управлява асцендента или има някаква връзка с 3-ти дом.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #64 -: Октомври 15, 2008, 03:58:18 pm »
За да не отварям нова тема,реших да пиша тук..
Потресена съм...Преди дни разбрах,че моя приятелка,оперирана и "уж" излекувана от рак на гърдата,е много зле,с метастази.Не съм я виждала,но от друга близка разбрах,че вече се е отписала..Както винаги,в скапаната ни държава няма достатъчно лекарства за онкоболните,лекарите са в отпуск и ако ще да умираш,няма кой да те погледне,оставят те да се мъчиш вкъщи,щото няма смисъл да им пълниш местата в болницата...
Не успях да намеря точен час на раждане,родена е на 4 май 1970 в Пловдив.Животът й общо взето хич не е лек-властен баща,майка със сериозни здравословни проблеми,сестра й се самоубива,когато приятелката ми е на 20г,преди години я "изхвърлиха" от работа,за да може щерката на шефския приятел да се настани там и стоя без работа доста време..Единственото хубаво нещо са свестния й мъж ,който е винаги неотлъчно до нея, и двете им страхотни деца...
Ще се опитам да намеря часа на раждане от някой близък.
Не знам дали постъпвам правилно,дали може наистина да се каже ще се оправи ли...
Все пак надеждата умира последна,а ми се ще да й я вдъхна...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Октомври 15, 2008, 04:17:59 pm »
Много съжалявам за приятелката ти  :(
Но без точен час на раждане никой астролог не би се ангажирал с прогноза, дори ориентировъчна. Би било безотговорно.

Знаеш ли...
Говори се за случаи, когато безнадеждно болни успяват да се излекуват с много позитивна нагласа и силна, наистина силна вяра.
Всъщност не зная дали при плъзнали метастази процесът може да бъде обратим, но ако силно се надяваме...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #66 -: Октомври 15, 2008, 06:07:34 pm »
Мерси за съпричастността..
Предполагах,че е така...
Остава ни да се надяваме,че след толкова удари на съдбата поне сега ще има някаква справедливост..
Напоследък се замислям дали наистина е добре да знаем какво ни чака...Неотдавна поръчах хороскоп на брат ми от професионален астролог,всичко ок,доста познати неща,но сред бъдещите събития има "предсказан" и някакъв инцидент с близка жена от семейството ..Майка ми вече е "на тръни",аз не още,но си признавам,че ми минава понякога през главата мисълта за това..
Та,май по-добре е да не знаем... ???

*

Skarlet

« Отговор #67 -: Октомври 15, 2008, 07:39:07 pm »
Всъщност не зная дали при плъзнали метастази процесът може да бъде обратим, но ако силно се надяваме...
Не искам да ви поливам с леден душ,но това невъзможно.Не знам какво чудо трябва да се случи....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #68 -: Октомври 16, 2008, 09:51:38 am »
Не искам да ви поливам с леден душ,но това невъзможно.Не знам какво чудо трябва да се случи....

И аз се лутам между тези две теории. Струва ми се невъзможно и после си казвам наистина ли съм толкова скептична?! Линда Гудман как простичко обяснява нещата и силно вярва в излекуването на тежки болести, че се чудя ... Ако е така дали толкова хора щяха да си отиват. Вероятно не са намерили пътя, както тя посочва в книгите си. Иска ми се да вярвам, че волята на човека и вярата може да го спасят в такива моменти. Подкрепата също е важна, защото болния рухва първо психически. Сега имам пример с един колега и знам колко оцени той нашата помощ, въпреки че е човек, който винаги сам се е справял с всичко.       
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Skarlet

« Отговор #69 -: Октомври 16, 2008, 10:14:48 am »
Всеки има нужда от подкрепа,въпреки че може да не го признава.В такива моменти е много важна подкрепата. :) Излекуване и чудеса може да има,но ако е открито в ранен стадий.А когато вече има метастази....вероятността е 1 на милион. :(
  И не бива да се сърдим,че болните бързо ги исписват от болницата.Никоя болница няма финансовата възможност да провежда поддържащо лечение дълго време.А и някои болни се чувстват по-добре у дома-сред близките и приятелите си.А има и възможности вече да бъдат лекувани продължително в хосписи.Това е тяхната функция и облекчават болниците.

« Отговор #70 -: Октомври 24, 2008, 01:18:55 am »
А аз искам да питам как така до 6 клас бях екстровертен и разговорлив (повече говорех, а по-малко слушах), а от 7 клас, след като си смених училището и баба ми почина станах интровертен и затворен? Сега съм на 20 години и искам да говоря, чувствам се зле когато не споделя нещо, обаче нещо ме възпира. Има ли нещо общо с кармичния кръг? Също така ми казаха, че по астрологична карта трябвало да се оженя на 25 години. Интересно как може с такава точност да се предскаже. Ако искате да ми отговорите го направете на atasa88@mail.bg. С уважение, james_marsden.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Октомври 24, 2008, 09:11:45 am »
Има ли нещо общо с кармичния кръг? Също така ми казаха, че по астрологична карта трябвало да се оженя на 25 години.

И ти ли си чел госпожа Алена?  ;D
Какви кармични кръгове, какво "трябва"?  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #72 -: Март 07, 2009, 11:31:27 am »
Здравейте, колеги!

Привет и на теб Lillie. И за да посъбудя малко темата - много е вярно това, което пишеш в поста си №18, всяка дума е на място. Наистина никой не е длъжен да прави безплатни хороскопи, още повече на хора, които почти не го познават и се натискат или не дай си боже после се сърдят ако им откаже. Проблемът, според мен е, че хората които нямат астрологическа култура и въобще такава, спекулират с добротата на хората. Влизат в подобни астрофоруми и питат ли, питат. Мен, примерно са ме използвали много пъти да правя безплатно хороскопи и то подробни с интерпретации и т.н, но никой не го оценява. Не, че аз го правя за пари - напротив, за мен е удоволствие, въпрос на светоусещане и се радвам да помагам на хората, само че всичко трябва да има мярка.  Доскоро не разбирах мотивите на известни и не толкова известни астролози от типа на Алена, които дерат кожи за един хороскоп, интерпретация или консултация. Но май започвам да ги разбирам, а и някои хора си го заслужават......  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Март 07, 2009, 11:42:30 am »
Помощта е от полза тогава, когато е оказана на точния човек в точния момент, а не на всеки, който иска. Затова е безумие да се искат подробни астрологични интерпретации, като се има предвид какъв труд е това и колко време /и енергия/ отнема. В повечето случаи се задават един-два конкретни въпроса и след това се разглеждат съответните теми в хороскопа. Във Вселената има фино равновесие - не можеш да получиш повече, отколкото можеш/искаш да дадеш.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #74 -: Март 07, 2009, 12:42:45 pm »
Да, наистина има фино равновесие в природата, но не всеки го осъзнава и съобразява с това. А и хората май повечкото не са толкова фини, да си го кажа груби са. Щом нежния пол започна да загрубява, какво да кажа за нас мъжете....:)
Още повече, както ти казваш, този труз е свързан със загуба на енергия и време, това последното не ни е в излишъ копределено, а и все пак трябва да си изкарваме прехраната някак - в повечето случаи с други занимания /не точно астрологически/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #75 -: Март 07, 2009, 12:51:12 pm »
Бе да, ама пък е и речено - Направи добро, па го фърли в морето...Верно си има фин баланс във вселената, ти правиш добро някъде някому с каквото можеш, пък после по неведоми пътища от съвсем друго място някой съвсем друг се появява по съвсем различен казус и земе, че ти помогне, баш като най ти трябва. А понякога даже и не разбираш, че си получил помощ, дотолкова са фини нещата, че си избегнал кризата, без даже да я предвидиш.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #76 -: Март 07, 2009, 12:58:08 pm »
Да,така е-но този който е взел/получил и не е отдал му се нарушава кармичния баланс и ще му бъде взето в последствие.За тази цел е редно нещата да се балансират на момента,това е част от духовния морал ако мога така да го нарека.Кармата се заличава само от любовта (във всичките и аспекти)-само нещо дадено с любов,не влиза в кармичния баланс. ;)

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #77 -: Март 07, 2009, 01:01:53 pm »
Е, добре де, въпреки че малко се отклонявам/ме от темата ще споделя и други мислъ в този ред. 1) Няма ненаказано добро, 2) Не прави непоискано добро и т.н.
А той човек когато си е по природа добър - няма спасение от това.

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #78 -: Март 07, 2009, 01:33:57 pm »
Е, добре де, въпреки че малко се отклонявам/ме от темата ще споделя и други мислъ в този ред. 1) Няма ненаказано добро, 2) Не прави непоискано добро и т.н.
А той човек когато си е по природа добър - няма спасение от това.
Няма спасение - така е. Но знаеш ли колко иначе умни хора вярват в горните твърдения. Вчера си говорих с човек, когото дълбоко уважавам на тази тема и останах като гръмната. Твърдението му, че ако някой е добър, то значи няма какво друго да покаже от себе си, разклати леко авторитета му. Това е много крайна позиция. Отговорът ми беше, че може да е съвсем друга ситуацията - да е израсъл духовно и да е осъзнал силата на това, да правиш добро.
You only see what your eyes want to see

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #79 -: Март 07, 2009, 01:55:17 pm »
Да,така е-но този който е взел/получил и не е отдал му се нарушава кармичния баланс и ще му бъде взето в последствие.За тази цел е редно нещата да се балансират на момента,това е част от духовния морал ако мога така да го нарека.Кармата се заличава само от любовта (във всичките и аспекти)-само нещо дадено с любов,не влиза в кармичния баланс. ;)

Бе не съм сигурна, че нещата могат да се балансират на момента. А и ако дириш моментален баланс, кой знае с какво ще върнеш, дето никому не е потребно.
Просто требе да си нащрек, като усетиш, че някой има нужда точно от твоята помощ, да я дадеш. Пък ти като имаш нужда от помощ, винаги ще има кой да ти я даде.
От дългогодишни наблюдения върху събитията в реалността съм стигнала до извода, че просто няма как реципрочно - от кой си взел на същия да дадеш, просто нещата в тънките светове не стават така, независимо какво ни дудне собственият ум.
А който е взел, и той ще даде, като му дойде времето.
Освен това някой дава повече, щото има повече, кое е по-важно - милион евро дарение или 50 стотинки от гладен като теб...за това си има Господ да съди.