Здравей Гост

Личен хороскоп

• 87 Отговора
  • 19814 Прегледи
Re: Личен хороскоп
« Отговор #20 -: Септември 07, 2008, 12:47:54 pm »
Друг е въпросът, че този форум постепенно се превръща в "Говорим си за моя хороскоп". Няма да коментирам защо. Изглежда ми тенденциозно и идва от някъде другаде...
Нищо лично. Сега пък някой да не се обиди.
Едва ли някой ще се обиди и не идва от където и да било. Смятам, че на този /и на едни друг форум/ това са му най-големите предимства. Когато се обсъжда отделен КОНКРЕТЕН казус ние всички научаваме развититето му в действие.
Има си и форум, където личните хороскопи са забранени за тълкуване. На някой може повече така да му харесва. Като си е админ, де.
От доста време съм си мислила и аз да напарвя един форум, но нямам представа как се поддържа това.
Смятам, че настоящия форум е много, ама много хубав, заради пишештите в него, но ще остане неразвит завинаги. Не може да се пише в само два подфорума и да се развиват темите. А най-посещаваните теми да са Аудиогалерия и ....каква беше там галерия...
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Септември 07, 2008, 12:56:38 pm »
Метни ми данните си на лична бележка. Ако нещо видя, ще ти кажа.
Не съм от най-добрите, за знания пази боже да се меря с големите, ма пък мойте близки твърдят, че много съм им познавала.
Сигурно е от проницателността ми.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Септември 07, 2008, 01:09:23 pm »
От доста време съм си мислила и аз да напарвя един форум, но нямам представа как се поддържа това.
Смятам, че настоящия форум е много, ама много хубав, заради пишештите в него, но ще остане неразвит завинаги. Не може да се пише в само два подфорума и да се развиват темите. А най-посещаваните теми да са Аудиогалерия и ....каква беше там галерия...

В интерес на истината и аз не знам как се прави и поддържа един форум. Но определено изисква вложения и поддръжка от гледна точка не само на финансови, а и други ресурси. Времето също е един от тях.
Напълно съм съгласна, че не може да се отчита активност в един астрологичен форум като се "пише" предимно в Аудио-, Арт- и прочие галерии.
Добре е да има повече практически казуси за разглеждане, освен да се говори чисто теоретично. Няма нищо лошо всеки да иска да разбере нещо повече за наталната си карта, но би било добре практичеките казуси да не се ограничават с наталните карти на присътстващите тук. По този начин форумът се превръща в едно затворено общество с дискусии в духа на "говорим си за мене си". Мисля, че в интернет пространстото ще се намерят достатъчно астро-бърборилни. Идеята в началото бе това място тук да бъде нещо хубаво и различно, да не се превръща в ширпотреба  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #23 -: Септември 07, 2008, 01:44:28 pm »
Мисля, че промяната във форума е съвсем естествена и не е резултат от нечие желание или стремеж. Картите на известни личности са много пъти разглеждани и в мрежата може да се намери всичко. После ясно е защо не коментираме карти на другарчета от форума публично и така остава единствено всеки да си гледа неговата карта.
Не сме пробвали да обсъждаме карта на някой познат от форума и после да видим колко са съвпаденията, но това и без друго ми се струва много неетично и субективно.

Може би тези, които знаят, смятат, че вече всичко са си казали. Или просто не виждат смисъл да обясняват каквото и да било. В крайна сметка дори и това сме го говорили вече.   
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

kaily

• 5145
« Отговор #24 -: Септември 07, 2008, 01:50:45 pm »
Форумите са клубове по интереси, а да не се интересуваш от самия себе си и собствената си съдба, пък да се интересуваш от теоретични постановки ми се струва крайна форма на аберация.
Аберация според процесинга означава отклонение от здравия разум. Не куку, а просто нещо, което няма здрав смисъл.
Лили, не ти ли прави впечатление, че и в двата дирски форума се пише много по-малко.
Бас държа, че Астролози ще замре скоро, а Астрология ще си остане.

Ако се вгледаш в кондиката на нещата, ще установиш, че на местата, където се пледира за изключително теоретични постановки, цялата гмеж, живец и живот се дължат на споровете между ония с теоретичните и ония с личните уклони.
Като останат само сухи кухи теоретици, работата се разваля по естествен път.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Септември 07, 2008, 02:05:35 pm »
Затова съм на мнение, че дискусиите трябва да бъдат подплатени и с резултати от практиката, не само със "суха" теория. Няма как човек да не се интересува от собствената си съдба и респ. хороскоп. Но това не означава, че целият заобикалящ свят трябва да се интересува от хороскопа му. Когато всеки говори само или предимно за себе си, дискусия не липсва, но става някак си монологична. Аз това, аз онова... От друга страна, това е най-лесният начин да наблюдаваш как и дали работи астрологията. Всеки от нас е започвал с  опити да анализира първо собствения си хороскоп, после на близките си... Доколко е бил или е обективен вече е друг въпрос...
Но да се започват десетки нови теми и с лека ръка да се изоставят, след като мненията в тях достигнат "голямата" бройка с по 2-3 лаконични коментара (отново центрирани върху личния хороскоп)... за това недоумявам  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #26 -: Септември 07, 2008, 02:16:51 pm »
Ми свят голям, интереси много и различни, както се казва.
Като има интерес, се пише, като нема - не се.
Слава богу, интернетът е свободна територия, навремето като нямаше интернет, само зяпахме телевизия и четяхме книжки пасивно, сега имаме възможност сами да си движим нещата. А накъде ги движим - всеки накъдето са му текущите интереси.

Относно процесинга, който си е жива психология без тапия - а това го чух и от психолози, за да станеш психолог, първо трябва да си изчистил себе си. Един познат наскоро го тълкува така - първо дадеш луди пари по психоаналитици да те изчистят и после, като станеш психоаналитик, почваш да скубеш ти, за да наваксаш.
Аз не бих го взела точно от тоя ъгъл. Подводни викаше, че не можеш да чистиш другите, преди да си почистил себе си.
Нещо повече, като се поизчистиш и почнеш да практикуваш с други, при теб се появяват случаи, които имат точно същите като твойте проблеми. И работейки върху тях, всъщност работиш върху себе си.

Та и с астрото е така - хем чистиш себе си, хем се учиш върху себе си.

Примерно мен живо ме интересува Путин, първо щото много го харесвам. И второ - щото чак след като много съм го харесала, му видях хороскопа и установих, че има асцендент скорпи и Плутон съвпад МС. Съвпад възел, обаче южен.

Той е човек на силата, за тая година по някаква класация са го изкарали най-влиятелната личност на света.
Е как няма да ми е интересен.
Пуснах тема в оня клуб за него, реакциите бяха това да не е клуб политика...

Преди години един познат и той пишман астролог ми беше споменал, че Плутон като ти е на МС, работиш в сянка и никога не ставаш известен. И сега гледам Путин и не знам на кое да вярвам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Септември 07, 2008, 02:24:07 pm »
Онази тема оттатък я видях. Не разбирам обаче защо според някои не може да се прекара паралел между астрология и политика. Има си цял дял в астрологията, мунданната, която се занимава с всички глобални събития и процеси.
А що се отнася до картите на известни личности, все пак трябва да имаме едно наум. Сещам се, че някъде се коментираше дали хороскопът на Путин, плъзнал из виртуалното пространство, е точният хороскоп. Същото се отнася и за мнозина други светски личности. Но пък специално в случая с Путин съм склонна да приема, че картата е автентична...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Септември 07, 2008, 02:25:07 pm »
Преди години един познат и той пишман астролог ми беше споменал, че Плутон като ти е на МС, работиш в сянка и никога не ставаш известен. И сега гледам Путин и не знам на кое да вярвам.

Нали Плутон е в съвпъд с южния, значи урокът е да излизе на слънце и да хване бронзов тен  ;D
Такова виждане за стоене в сянка имаше и за хороскопа на Медведев. Интересното е, че сега с при конфликта с Грузия видях изказвания от външния министър на Русия, на представителя им в НАТО, на Путин, но не видях на Медведев. Смятам, че тълкуването на хороскопи на действащи и бездействащи политици е супер интересно!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Септември 07, 2008, 02:33:23 pm »
Такова виждане за стоене в сянка имаше и за хороскопа на Медведев. Интересното е, че сега с при конфликта с Грузия видях изказвания от външния министър на Русия, на представителя им в НАТО, на Путин, но не видях на Медведев.

Почти всеки ден прави изказвания относно конфликта в Грузия, ако гледаш руска ТВ. И, доколкото разбирам от тона му, не се отличава с много мека позиция.
Или визираш липсата на такова пред външните медии, пред международната общност?
Няма да коментирам как се изкривява информацията, докато стигне до българските медии или пък поднесена от тях. Мнозина от тях са поръчкови.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #30 -: Септември 07, 2008, 02:41:36 pm »
Или визираш липсата на такова пред външните медии, пред международната общност?
Няма да коментирам как се изкривява информацията, докато стигне до българските медии или пък поднесена от тях. Мнозина от тях са поръчкови.
Да, българските медии визирам.  ??? Ха!
По радото слушах една сутрин, че становището на САЩ за поставянето на щит около Русия /защото сега на ред са прибалтийските републики/ е да ги предпазят от агресията на Русия  ;D, а представителят на Русия в НАТО направил изказване, че всъщност истинската цел на Русия са марсианците.  ;D  ;D  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Септември 07, 2008, 02:46:18 pm »
Ма тя картата на Путин я взех от зета. Вградена си беше вътре.
Сега коскоджа ми ти програма и да тури неверна карта...  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Септември 07, 2008, 02:49:29 pm »
По радото слушах една сутрин, че становището на САЩ за поставянето на щит около Русия /защото сега на ред са прибалтийските републики/ е да ги предпазят от агресията на Русия  ;D

А около Щатите кой ще издигне предпазен щит!?
Крадецът вика "дръжте крадеца!"  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Септември 07, 2008, 02:50:01 pm »
Нали Плутон е в съвпъд с южния, значи урокът е да излизе на слънце и да хване бронзов тен  ;D
Такова виждане за стоене в сянка имаше и за хороскопа на Медведев. Интересното е, че сега с при конфликта с Грузия видях изказвания от външния министър на Русия, на представителя им в НАТО, на Путин, но не видях на Медведев. Смятам, че тълкуването на хороскопи на действащи и бездействащи политици е супер интересно!

На мен Плутон ми е на МС съвпад със северен и асцендент скорпи. Що, аджеба, не съм и аз един Путин, е тва е въпросът.  :'(

А Медведев. То това много относително за сянката, щото той е все пак президент. Аз под сянка разбирам сив кардинал, оня, който дърпа конците и никой ни го знае, ни го познава. В България знаеш ли кой в крайна сметка дърпа конците? А станишко и сие са кукли на конци, кой докара царо, кой тва и онова, Лилов се покри навремето и стана сив кардинал.
Е за такива говоря. Тоя изрод Ковачки как преди две години изплува от нищото и се оказа, че владее половин България и 3/4 София.
Зад сцената са интересните лица.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #34 -: Септември 07, 2008, 02:54:39 pm »
Цитат
На мен Плутон ми е на МС съвпад със северен и асцендент скорпи. Що, аджеба, не съм и аз един Путин, е тва е въпросът.  :'(

Много ми е интересно някой като каже, че астрологията е само инструмент и после зададе ей такъв въпрос.  ;D

Рождената дата на Христо Ковачки може да се намери в нета.

« Последна редакция: Септември 07, 2008, 03:03:32 pm от Kali »

*

kaily

• 5145
« Отговор #35 -: Септември 07, 2008, 03:09:26 pm »
Цитат

Много ми е интересно някой като каже, че астрологията е само инструмент и после зададе ей такъв въпрос.  ;D

Рождената дата на Христо Ковачки може да се намери в нета.

Не те разбрах?
Какво друго е астрологията, освен да прониква в същността на нещата и как това се рита с въпроса ми?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #36 -: Септември 07, 2008, 03:35:01 pm »
Току що системата ме изхвърли и изтри всичко, та ще пиша отново.  ;D

Казват, че инструменти са също гледането на карти, хвърлянето на боб и какво ли още не. Според мен това означава, че са начини за получаване на информация, т.е. теоретичното владеене на символите не е гаранция за нивото на астролога. Според мен това се има предвид като се каже, че астрологията е символен език или инструмент.
Затова имаме ниво на проработка и още един куп особености. Още не съм напълно убедена, продължавам да разсъждавам.

Ти как го разбираш?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Септември 07, 2008, 04:24:18 pm »
Астрологът е този, който улавя сигналите, но как ще ги 'преведе' вече в голяма степен зависи от ниво му не само в астрологията, а и в живота. Повечето гръмки имена с претенции далеч не са светци в реалния живот  :)
С други думи, едно е да изучаваш/практикуваш дадено нещо, друго е да намериш приложение на същите принципи в живота и всекидневието. Този баланс е труднопостижим.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #38 -: Септември 07, 2008, 04:27:32 pm »

Рано или късно,ще "бъдеш Путин",но в твоята сфера.Тав можеш да видиш с прогностиките като време на реализация.Не знам колко си годишна,но на моя позната майка й стана голям шеф чак на 50 години.На който когато му е писано.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #39 -: Септември 07, 2008, 04:29:04 pm »
В Съдбата като шанс беше описано много добре.
Е сега ще пробвам да го намеря...

Още по-точно, това означава: На ниво животински свят на всеки първичен принцип трябва да отговаря определено животно. Ако познавам това съответствие, мога да взема за всеки принцип по едно животно и да ги събера заедно в един зоопарк. От наблюденията на поведението на живот¬ните едно спрямо друго, би трябвало да могат да се напра¬вят заключения както на ниво първични принципи, така и на всички останали конкретни нива, т. е. в аналогията от наб¬людението на едно ниво се правят изводи за друго ниво.
Предпоставка за подобен метод е точното познаване на вертикалните съответствия и способността конкрет¬ните наблюдения от едно ниво да се пренасят по аналогия към ситуацията на друго ниво. Така, чисто теоретично, от наблюдението на животните могат да се вадят заключения за растенията, да се правят паралели със социалния живот на хората или с поведението на борсата на пивоварските акции. Подобно мислене се нарича аналогично и то няма ни¬що общо с причинността.
По принцип е напълно все едно, кое ниво използвам ка¬то изходна точка за наблюдение и на кои нива правя заключенията по аналогия. На практика обаче не всички нива са еднакво подходящи. Така например, не бих посъветвал никого да използва във всекидневието скицираният като пример „зоопарк на първичните принципи”. И въпреки това, по-къс¬но ще видим, че в историята почти не остава ниво, което да не е използвано с подобни цели.
В търсенето на идеално ниво за наблюдение небосводът се оказва особено благодатен. Равнището на небето не се смесва с други равнища и поддаващото се на математическо изчисление движение на небесните тела дава възможност за интерполация на миналото и бъдещето, без да са необ¬ходими непрекъснати наблюдения. И понеже небето със сво¬ите небесни тела е също такова ниво на действителност, каквото е и всяко друго, значи и в него могат да се наме¬рят представители на всички първични принципи.